PDL se dezintegrează! Previzibil şi meritat! Trăiască USL! Prostia conduce România!

cei 4

Zilele trecute, membrii PDL şi-au ales o nouă conducere! Printre sudălmi şi acuzaţii de fraudă, Elena Udrea, elegantă cum o ştim, a contestat totul. Pământul că e rotund (discutabil), soarele că e pe cer (când nu apare Traian călare pe oaia mioritică) şi Blaga că e cum îl ştim (adică neştiut de nimeni)! Sigur, fiindcă nu suntem chiar aşa prieteni cu Platon în detrimentul Adevărului, trebuie să recunoaştem că pristaviţa (scuzaţi femininul de la pristav) preşedintelui-marinar în saramură de Dâmboviţa aproape că are dreptate. Alegerile în PDL au fost cu cântec! Inclusiv pe final, când un copilaş cu toiag încerca să-i aducă aminte lui Blaga că tonul face muzica. Fără succes!

Băsescu s-a supărat, cum era de prevăzut şi şi-a luat la revedere de la el însuşi! Nu i-a plăcut imaginea din oglindă. Îl înţelegem! Aşa s-a născut Mişcarea Populară din spuma consilierilor prezidenţiali. La care se vor adăuga oile rătăcite din Bucovina lui Flutur, care scriau, vesele, “PDL”, în jurul lui Blaga, la chermeza de sâmbătă. Unele dintre ele guiţau a pagubă, dar cine să le asculte? Sau să le tundă! Probabil că o vor tunde singure, spre puţină mişcare populară! Sedentarismul nu face bine la behăit!

Liderii USL s-au amuzat copios de deznodământ! Sireacii! Nu le-a spus nimeni că dezintegrarea PDL va accelera dispariţia USL! Cu atât mai puţin, de ce s-ar întâmpla aşa ceva! De pildă, fiindcă nu poţi ţine împreună 70% procente în parlament, fără opoziţie! Că nu s-a mai întâmplat nicăieri în democraţia din Calea Lactee! A, da, uitasem. România e specială. Vorba lui Victoraş, zis şi Ponta (e poanta lor), în discuţia cu Spiegel, din 23 iulie 2012 (mai precis, cu Erich Follath), când i-a informat pe planetari că România e o ţară de mâna a doua (http://www.spiegel.de/international/europe/interview-with-romanian-prime-minister-ponta-on-democracy-and-europe-a-845850.html):

Spiegel: Între timp, în concordanţă cu raportul Uniunii Europene, emis miercuri, România este sub observaţie specială şi UE rămâne profund îngrijorată. Asta, cu greu ar putea semăna cu o declaraţie de încredere. La fel ca Bulgaria, România rămâne sub observaţie din cauza reformelor din justiţie inadecvate şi a corupţiei galopante. Este tratată ca o ţară UE de mâna a doua.

Ponta: Asta nu e ceva nou (That is nothing new). Şi, faptul că aceste rapoarte bianuale ale UE există este, în primul rând, din cauza lui Băsescu”.

Fabulos! Eu, în locul lui Ponta, aş fi evitat să confirm pentru Spiegel că România este o ţară de mâna a doua! Evident, din cauza lui Băsescu! Aş fi încercat să-i spun că, în UE, nu există ţări de mâna a doua şi că rapoartele Mecanismului de Cooperare şi Verificare (căci, de ele era vorba) sunt forme de asistenţă UE pentru reforme şi nu elemente de degradare valorică a ţării noastre! Dar, ce, eu am sinceritatea lui Ponta? Aş fi minţit ineficient şi lipsit de caracter! Vorba lui Ponta referindu-se la Merkel, într-un interviu celebru, la emisiunea “Vocile Străzii”, de la Realitatea TV, din 2 septembrie 2012 (http://www.gov.ro/primul-ministru-victor-ponta-a-participat-la-emisiunea-vocile-strazii-de-la-realitatea-tv__l1a118169.html):

Realizator: Nu, dar vă întreb cât de mult, că vorbim de Schengen, <<Bănuiesc că nu dna Merkel o să voteze pe 29 şi că votul oamenilor nu va fi contestat de nimeni>>. Iată că a fost contestat şi avem alt rezultat decât cel pe care l-aţi avut dvs. în vedere. Şi asemenea declaraţii, având Germania, principalul partener care are o poziţie foarte critică faţă de guvernul dvs., asemenea declaraţii nu cred că vă uşurează misiunea deloc.
Victor Ponta: Vă referiţi…, vă rog frumos să spuneţi de când este? Este singura mea declaraţie, am regretat-o imediat, am spus
Realizator: Este de dinainte de referendum.
Victor Ponta: Am spus din acel moment că am greşit, m-am pripit – pe fond aveam dreptate, dar în diplomaţie nu ai voie să spui lucruri care chiar dacă ai dreptate nu sună bine – şi nu cred că m-aţi mai auzit de atunci ca prim-ministru ca având niciun fel de reproş public vis-a-vis de partenerii noştri europeni şi nici n-o să-l vedeţi.”

Câtă forţă, cât talent! Câtă inteligenţă, să regreţi că ai bălăcărit-o pe Merkel! Să recunoşti că ai greşit! Şi să-ţi asumi, diplomatic, eroarea arătând că nu e bine să spui chiar tot ce-ţi trece prin cap şi informând poporul USL-ist că aveai perfectă dreptate s-o bălăcăreşti pe intimată! Adică, o bălăcăreşti din nou, după ce ai spus că nu e bine s-o bălăcăreşti! Ce băiat inteligent! Şi ce bine îi reprezintă el pe cei 7,4 milioane de români, care au crezut că vor scăpa de Băsescu la chemarea lui!

Vorba lui Crinuţu (foarte necăjit că presa i se adresează folosind numele mai mic), care s-a supărat, pe 24 martie 2013, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, că se leagă lumea (adică, răul ăla de Băsescu) de Relu Fenechiu, băiatul cel frumos, deştept, cu ochii mari, PNL-ist şi cu dosar penal în instanţă, altminteri ministru la Transporturi! Că, de ce stă el în guvern? De-aia, că poate! Ce, zice vreo lege că n-are voie? Instanţa n-a vorbit încă, aşa că e nevinovat până vorbeşte! Eeeee! Şi, ce frumos a explicat Crinuţu, după aceea, tot în emisiunea aia, de ce nu va fi Tudor Chiuariu ministru la Justiţie, după ce va pleca de acolo, cu onor, doamna Pivniceru! Cum, de ce? Fiindcă nu vrea el, de-aia! E bine? De-aia! De ce nu vrea? Fiindcă mai are un recurs la un proces propriu şi personal şi nu vrea să fie discuţie că este ministru cu probleme în justiţie! E clar? De-aia nu vrea, bă, jurnaliştilor! Şi să nu-i mai spuneţi lui Crinuţu pe numele mai mic, da! Poftim? Chiar aşa a explicat treaba cu Chiuariu! Da, după aia, cu Fenechiu! La rând, da! În aceeaşi emisiune! Uite, luaţi de la Băsescu, dacă nu credeţi:

fenechiu 1 şi fenechiu 2 : chiuariu 1 şi chiuariu 2 (dacă vi se pare că link-ul nu redă în întregime fişierul audio relevant, după ce l-aţi ascultat o dată, apăsaţi din nou pe link).

Trăiască USL! Jos Băsescu! Jos Udrea! Jos!

7 thoughts on “PDL se dezintegrează! Previzibil şi meritat! Trăiască USL! Prostia conduce România!

 1. Ma gandesc ca Fenechiu e un european veritabil, are model pe Lagarde de-aia nu pleaca din guvern. Sefa FMI are si ea probleme cu justitia si nici gand sa demisioneze. Cica e nevinovata pana la proba contrarie desi procurorii i-au vizitat habitatul….
  Chiuariu? o fi satul de procuratura basista care i-a inventat dosare. Fenechiu probabil ca nu si mai vrea cateva.

 2. Ce parere aveti sa ne amuzam despre cazul (ca a devenit deja un caz) Daniel Morar.

  http://www.cotidianul.ro/norica-nicolai-daniel-morar-e-incompatibil-209842/

  Bun, eu plusez. D-na Nicolai spune ca este incompatibil. Eu spun ca este de doua ori incompatibil.

  Odata ce numirea este publicata in Monitorul Oficial, cetateanul ala Morar devine de doua ori incompatibil.

  Prima oara in functia de procuror. Conform CONSTITUTIEI ROMANIEI (pardon, romaniei), art 132, statutul procurorilor,
  “(2) Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.”

  A doua oara este cea evidentiata de Nicolai, tot constitutia (saraca, fara litera mare, dupa atatea siluiri), art 144, statutul judecatorilor la CCR
  “Funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu oricare altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul juridic superior.”

  Dar, sa fie trei minuni ale dregatoriei. Numitul Serban Nicolae, senator PSD, cica avocat, fost consilier prezidential pe probleme juridice, vicepresedinte al comisiei juridice a Senatului (uauuu) ce a semnat 38 de proiecte juridice. Iata ce spune:
  “”Nu cred că e o problemă de legalitate”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, susţinând că în situaţii similare au fost şi alţi judecători ai CCR, precum Acsinte Gaspar, Ion Predescu, Zoltan Puşcaş.”

  quod erat demonstrandum

  • Au aparut si opiniile procurorilor neamului: Morar si Haineala care sustin ca incompatibilitatea apare dupa momentul juramantului cand incepe exercitarea mandatului. Ba chiar exista diferend intre ei. Morar sustine ca data numirii este 9 iunie (deci data primei zile ca judecator). Haineala spune ca ar fi data depunerii juramantului (8 iunie).

   Ma duc sa vad legea 47/1992 http://www.ccr.ro/Legea-nr-471992, sa imi indrept greseala. Mi se pare ca Haineala este mai tare ca Morar. Haineala “rules”. Pacat ca nu are 18 ani de magistratura ca o numeam pe ea la CCR.

   “Art.5
   (4) Fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, cu votul majorităţii membrilor săi, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi.

   Art.62. – Numirea judecătorilor, în condiţiile prezentei legi, se poate face numai cu acordul prealabil, exprimat în scris, al candidatului. În cazul în care candidatul ocupă o funcţie incompatibilă cu aceea de judecător al Curţii Constituţionale sau face parte dintr-un partid politic, acordul trebuie să cuprindă angajamentul candidatului de a demisiona, la data numirii, din acea funcţie sau din partidul politic al cărui membru este.

   Art.63. – (1) Judecătorii Curţii Constituţionale vor depune, în faţa Preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, următorul jurământ: “Jur să respect şi să apăr Constituţia, îndeplinindu-mi cu bună-credinţă şi fără părtinire obligaţiile de judecător al Curţii Constituţionale. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
   (2) Jurământul se depune individual. Judecătorii Curţii îşi vor exercita funcţia de la data depunerii jurământului”

   Deci, pot sa inteleg din aberatia spusa de Morar ca el poate fi in continuare procuror pe 8 iunie in timp ce pupa mana lui basescu la juramant. Imi este greata. Isi va depune demisia pe 8 iunie, ora 17:00, daca va fi cineva sa i-o primeasca sau sa ia act, fiind sambata. Saracu’ nici nu stie ca legea ii permite exercitarea mandatul la CCR imediat de pe 8 iunie.

   Vedem ca in aceeasi lege, actiunea de “numire” este cea prin care Camera “numeste” judecatorul si nu data de inceput a exercitarii mandatului.

   Am vazut prin alta legislatie mai explicita decat asta (nelasand loc de nesimtire in interpretare) cum ca judecatorul este numit la o data (appointment date), trebuie sa depuna juramantul in termen de cateva zile si apoi isi poate incepe mandatul efectiv (commencement of the term).

   Eu, simplist, am interpretat desfasurarea temporala a evenimentelor:
   1) nominalizare cu acordul subiectului, “acord prealabil” conform legii care contine si promisiunea de demisie la data numirii
   2) interviu in comisii sau la presedinte
   3) vot in Parlament (decizie la presedinte)
   4) publicarea numirii si devenirea ei oficiala (asta este momentul in care alesul trebuie sa demisioneze)
   5) juramantul

  • Domnule Cristi,

   Citesc ce ati scris si nu-mi revin. Stiti ca aici sunt de acord cu dvs?
   Si vad ca dati link din Cotidianul! Pai eu nici nu indraznesc sa va spun…dar uneori..stiti…mai citesc si eu ziarul asta. Dar nu spun la nimeni ca e cam “anti-european”.

   Ramanem atunci sa ne batem la extern pe tema: “Sant cei care conduc azi UE capabili (de ceva bun)?”
   Va pregatesc una tare din Der Spiegel despre Dijsselbloem’s. Hai sa va dau un premiera un mic citat din Der Spiegel:

   <>

   O zi buna si un risc sistemic scazut! (Vedeti c-a iesit Mugur si-a zis ca banii e asigurati pana la 100k, dar probabil is just another marketing gimmick! )

   • Nu mi-a luat citatul asa ca il adaug aici:
    Dijsselbloem’s clumsy behavior immediately raised the question of whether the 46-year-old newcomer is really up to the task. After all, the faux pas in the interview was not the first blunder he had made in recent weeks.

 3. Oile nu au niciodata probleme de respiratie au de behait,
  pentru ca ele, ca orice rumegatoare ce se respecta, au
  tendinta de a se flatula – operatiune cu dublu rol: primo,
  de eliminare a gazelor acumulate in exces de la aceeasi
  iarba pascuta zilnic, si secundo, de comunicare non-verbala
  si recunoastere mutuala – olfactiva si auditiva, ca facind
  parte din aceeasi turma (haita era sa zic), de unde si vorba
  aia: “oaia dupa ‘boabe’ se (re)cunoaste”.

  Referitor la onoarea opozitiei, care se tot exfoliaza (de parca
  ar veni toamna), eu am incredere netarmurita ca atunci cind
  ea se va fi savirsit prin fuziune, absorbtie, ori alte procedee,
  baietii si fetele din usl se vor juca alternativ, nu “de-a mama si
  de-a tata”, ori “de-a doctorul”, ci “de-a puterea si opozitia”, iar
  ea, onoarea va fi reperata, aparentele (pentru prosti) fiind salvate.

  Privindu-l pe onor Ponta-intiiul cum isi vorbeste de bine tara,
  din postura de inalt oficial, imi aduc aminte si de cum a zis el
  “da sefu’, sa traiasca meseriasu’, se face, cum sa nu !” asta vara.
  E o traditie a politicienilor romani sa pupe-n… orice p-aia mai
  puternicii, doar doar li se va recunoaste si lor dreptul de a stapini
  peste fraieresteni.

  Eu tin minte o particica din aparitia de la CNN cu scandalul carnii
  de cal al lu’ Ponta: “I will punish…”.
  Nu, domnule Prim ministru ! Matale trebuia sa spui “The law will
  be enforced.”, sau “… according the Romanian laws.” !
  Figuri d-astea de arendas sa faci in alta parte, nu in calitate
  de oficial.

  Domnule, orice barbat (de stat), in momentul in care i s-ar baga
  pe sub nas 11 mizerii sub forma de santaj, ar spune:
  a) “nu pot sa fac asa ceva in detrimentul interesului tarii mele/principiilor”;
  b) “nu vreau sa fac asta, hai la rupere, na, ce-o sa-mi faci ?!”.
  Pentru ca, odata ce achesezi la asa ceva, faci cam ce fac
  femeile ce accepta brutalitatile consortilor: prima data e
  socant, pe urma te obisnuiesti si accepti sa ti-o iei mereu,
  si chiar iti place postura.

  Odata ce ar fi spus “nu” mizerabililor de portocalii europeni, ar fi
  avut suportul celor ce-au votat sa plece ala, dar asa, n-a mai ramas
  decit fudulia cu “usl-ul ii reprezinta pe cei 7.4M votanti anti-Basescu”.

  Ascultai (din nou) fisierele audio: imi place cum se eschiveaza nea Crin.
  Wow, baietii astia chiar au crezut c-o sa-i ridicam in slavi la infinit
  pentru ca ne-au “scapat” de Basescu. LOL !

  http://www.trilulilu.ro/video-muzica/sarmalele-reci-prostia-la-putere-2

 4. Este ticaloasa politica asta. Ce ne-am mai fi distrat cu Ponta la Externe, spunand despre Berlusconi ca este precum Ceausescu. Asa este doar PM.

  Si saracu’ de Crin, cum sa spuna el ca in mandatul precedent Chiuariu a parut penibil pe alocuri. Si ca poate trebuie sa se mai coaca.

  BREAKING NEWS: D-na Pivniceru demisioneaza maine (miercuri). Acum puteti spune, domnule profesor, ce vreti despre guvernul Ponta in ansamblu. 🙂 Ca nu o vom vedea curand pe d-na Weber inapoi in politica de pe aici.

Leave a Reply