Cultul personalităţii, Penibilul domn Ponta şi Ţeapa Antibăsistă

basescu-ponta

Mulţi se dau antibăsişti, astăzi. Dă bine, mai ales când “boborul”, subit dezmeticit din amorul sacru băsescian, bâjbâie mioritic şi încărcat de ură după carotida marinarului. Au descoperit cuiul lui Pepelea şi, acum, îl urăsc cu sârg pe preşedintele care le-a băgat mâna în buzunar. Victoraş e unul dintre elevii silitori ai antibăsismului hermeneutic. Cică! E transportat!

Pe 29 martie a declarat ritos la o emisiune de televiziune (Antena 3) că nu ia lecţii de antibăsism de la nimeni (13ponta-a1-la ordinea zilei-0nu ia lectii de antibasism29mar). Realizatorii emisiunii, antibăsişti consacraţi, erau uşor confuzionaţi de probabilitatea ca doamna Kövesi să fie propunerea Victoraşului antibăsist pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, încă profund băsistă şi, cu certitudine, mult mai băsistă după paraşutarea distinsei doamne procuror la noua misiune (13ponta-a1-la ordinea zilei-0nu exclude kovesi la dna29mar).

Nu acum multă vreme, am văzut-o pe mama premierului Victoraş pe acelaşi post de televiziune, într-o ediţie de colecţie, cum se zice. Preamărea calităţile multiple ale copilului, adolescentului, maturului, excepţionalului lider politic Victoraş, mânca-l-ar mama de copil frumos! Am stat şi m-am gândit, ca om ce a străbătut comunismul de la un cap la altul: când a venit, la Televiziunea Română, mama lui Ceauşescu să povestească despre copilul prodige? Never, by my watch! Şi, bietul Nea Nicu chiar avea, sireacu’, puseuri de cult al personalităţii, Dumnezeu să-l ierte! Culmea, nici pe mama lui Tony Blair n-am văzut-o pe la BBC povestind cum îi gungurea, în poală, viitorul Dărâmător de Saddam! Jacques Chirac a avut o carieră politică la fel de lungă ca Regatul Mijlociu în Egiptul Antic! Şi nimic, nicio maman mică, pe-acolo, pe la vreo France 1, 2, 3, oarecare! Ce să mai zic de dinastia Bush sau Kennedy, în ţara de dincolo de Balta cea Mare. No moms in the spotlight! Nici pe mama lui Ştefan cel Mare nu am văzut-o într-o astfel de ipostază şi cât s-a chinuit Dimitrie Bolintineanu să ne-o vâre măcar o clipă, pe vreun post TV!

Victoraş a declarat după celebra emisiune, cu distinsa sa mamă, că nu a putut să se uite! Era emoţionat şi foarte antibăsist! Şi fost membru în guvernul foarte băsist de după alegerile parlamentare din 2008, când Băsescu şi-a dat propria lovitură de stat respingând candidatul parlamentului român la şefia guvernului pe motiv că partidele ce alcătuiau coaliţia politică învingătoare în alegeri nu înscriseseră coaliţia cu pricina la tribunal. Solicitarea lui Băsescu era o încălcare grosolană a legii partidelor, care prevedea expres că nu este nevoie de înregistrare la tribunal pentru ca o coaliţie parlamentară învingătoare în alegeri să propună un premier. Evident, o încălcare la fel de teribilă a Constituţiei!

Sigur, sigur, după ce Băsescu i-a trimis la plimbare (surprinzător, atunci, nici Crinuţu cel Demn, nici Victoraşu’ cel Antibăsist nu au sesizat lovitura de stat a lui Băsescu), Victoraşul cel Viteaz şi Antibăsist se cocoţă ditamai ministrul în guvernul băsistului Boc! S-a dus acolo în devălmăşie cu tot partidul, adulat, astăzi, de “boboreni”, pe nume PSD! Acelaşi partid iubit astăzi de majoritatea poporului de vai de sufletul lor de mintoşi ce sunt! Tata-socru, un “sârb” din România Mare (ţara, nu partidul), a rezolvat atunci aranjamentele cu PDL şi Băsescu cel hulit acum, acelaşi tată-socru miruit de har divin şi sutană, ca o ciută a lui Dumnezeu ciuruită prin părţile moi, la marea vânătoare a sufletelor (nu spui mai mult, că mă bate Ăl de Sus, plus antibăsiştii din televiziuni).

Dar, a venit Crin Purificatorul! Spre deosebire de pisicul Victoraş, cum îi place să-l alinte Cel de Sus, Crinuţu nu face nicio concesie! E intransigent cu duşmanii “boborului”. El nu şi-a asumat nicio coabitare cu Băsescu şi nu concepe ca în USL să fie luată vreo hotărâre de a o susţine pe Kövesi la şefia DNA! Da, el s-a luptat mereu cu PDL, cu aceşti colaboraţionişti ai răului, slugi (cum ar spune puritanii USL-işti) ale lui Băsescu, de la Frunzăverde la Stănişoară! Da, e împotriva tuturor membrilor PDL, care nu fac, încă, parte din PNL! Şi, va continua să fie! Cine zice că merge vreo concesie la Crinuţu? Totul pentru Front, totul pentru Victorie! “Boborul” ne iubeşte oricum, că, dacă erau prea mulţi deştepţi prin el, nu-l mai votau ei atât pe Băsescu, pare a-şi şopti, în barbă, Crinuţu! Lasă, să mă voteze şi pe mine, Crinuţu, că nu mai pot cu pisicul ăsta de Ponta, care s-a dat cu Băsescu de când am luat eu tot PDL-ul la liberali! Noroc că proştii care ne votează nu se prind! Trăiască USL!

Doamna Kövesi este o ingenuă în această teribilă luptă cu “bobor”, pisici şi Crinuţu zis şi Savonarola, că pe Francisc din Assisi l-a luat Sanctitatea Sa, şi e ocupat. Întrebată, în anul de graţie 2007, conform transcrierii RADOR, care au fost criteriile alegerii sale în funcţia de procuror general, doamna Codruţa Laura a dat un răspuns de pomină: “Nu cunosc motivele exacte pentru care am fost aleasă sau ce criterii s-au avut în vedere (…)” (BBC: “Interviul zilei” – Invitat: procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi – partea I, 9 ianuarie 2007).

E, acum, ştim criteriile! În orice caz, le ştie toată lumea, inclusiv Pisicul-şef al guvernului, că de-aia ar propune-o, dacă o propune. Noroc că veghează Crinuţu (mda, veghea dă vertij şi produce somn cu amnezie)! Căci, iată ce ziceri avea prin octombrie 2012, pe care le-a uitat de somn, sireacu’: “Mi se pare că probabilitatea ca doamna Kövesi să devină şef al DNA este foarte mare. Sper să nu se întâmple asta” (http://www.b1.ro/stiri/politica/crin-antonescu-kovesi-la-dna-mari-anse-sper-sa-nu-se-intample-asta-39402.html). Ştia el ce ştia, pişicheru’! Şi, acum, o dă la Ponta integral, că e Pisic de rasă! Aud că “boborul” îi iubeşte pe ăştia doi! Cică, indicele de inteligenţă, în ţara asta, e sub limita de viteză în localitate! Poate aşa să mai scăpăm şi noi de accidente…istorice! Trăiască România! Tot bine, evident! După buget!

PS Iată-l pe Victoraş filmat în timp ce încearcă să călărească situaţia din România:

10 thoughts on “Cultul personalităţii, Penibilul domn Ponta şi Ţeapa Antibăsistă

  1. Avem o noua situatie aici de fapt… O noua putere pe axa Morar-Macovei? De cand nu mai respecta astia ordinele lui Basescu? Revolta? Sa fii iesit Basescu din carti? Interesant ! Si cine e in spatele lor? Niste admiratori foarte puternici?

  2. La intrebarea fireasca si logica a lui Ciuvica: Ce se intampla daca CSM avizeaza doar pe Kovesi iar Basescu o nominalizeaza doar pe ea si ii da eject lui Nitu, Ponta zice ca… “Nu stiu ce se intampla”
    Daaa, baiatul asta nu a jucat sah niciodata? Sau el nu poate gandi decat o singura mutare inainte? Si p-aia evident proasta. Asta se da singur sah mat.
    DEMISIA Ponta. You are good for nothing!

  3. Domnul profesor, v-as propune un alt dicton, si in limba romana :
    “…ADEVARUL nu trebuie demonstrat, EL este revelat…”Apartine , dupa cum sunt sigur ca stiti domnului Petre Tutea…Numai bine.

  4. Nu stiu domnul profesor Stan, poate Ponta o fi omul lui basescu desi nu prea cred.Tot ce stiu e ca aceasta emineta portocalie ,kovesi ,nu se intoarce in tara.
    Numai bine.

  5. Adio PD, adio PDL! (Raman cu PPE, FP si coabitatorul Victoras s-o fi gandit securistul de la Anvers)

    PDL a crapat dar bucuria noastra e de scurta durata. USL e gata sa se impuste iar in picior. Nu stiu in care ca si le-a zdrobit pe amandoua deja.

    Nu-i spune nimeni lui Ponta ca nu exista “votanti USL” ci doar votanti anti-basescu?
    Ca “votantii USL” nu au avut alta alternativa la vot si ca nu puteau sta acasa asteptand ca regimul Basescu sa cada singur. Dar ca acesti votanti scrasnesc din dinti la fiecare gafa imensa facuta de Ponta? Si ca “Kovesi” e bomboana pe coliva USL?

    Ca nu a votat nimeni PSD din admiratie fata de Ponta, Dragnea, Sarbu, Nastase (5 ani de mandat votat sa-i petreaca la Jilava sper) sau crezand ca Sova o sa umple tara de autostrazi si Fenechiu de trenuri grand vitesse? Ci doar ca USL era singura alternativa. (Era alta domnule profesor si ne-a scapat noua printre detalii ?)

    Ca Basescu il compromite sigur (si o face premeditat) atunci cand ii impune o solutie gen “Kovesi”? Who’s next? Udrea la transporturi?

    Ne este azi evident ca Ponta nu are curajul (si caracterul) necesar sa faca schimbari si ca nu e bun de prim ministru. Este clar ca dupa gafele “lista Barroso inghitita instant si umil”, “UDMR- basist la guvernare”, “semnarea disperata a coabitarii citind pe fuga semnand pe/in genunchi” si “numirea procurorilor (anihilarea lui Pivniceru)” am fi idioti sa credem ca sunt greseli intamplatoare sau ca Ponta are sa se schimbe.

    Unii oameni au curajul si anvergura pentru cele mai importante functii din stat, altii nu. Te nasti cu asta si n-o mai poti dobandi la 40+ ani.
    Sa vina altcineva care poate.

  6. Am un amendament la Reply No.1: De “eludarea meandrelor concretului….în memoriile onorabilului său fiu”, se va ocupa încă de pe acum bărbătoasa MAMAN, această Laetitia Bonaparte a început de secol 21, feciorul neavând timp și înclinație pentru lucrări de amploarea acesteia ! El vine la final și semnează, all confidence, și aici nu o să-i pese nimănui că a practicat un banal copy paste, însușirea muncii altcuiva, de….afacere de familie, nu ? E mai nașpa că a devenit politică de stat și se practică masiv, la toate nivelurile și domeniile !!! Așa au ajuns toți milițienii avocați și unii medici, casapi ! Da, singura valoare a flăcăului : antibăsist? Post Băsescu, ce va mai fi ? A, da ! Știu ! Președintele României !!! Cu 74,xxx…

  7. E bine ca inca mai exista realizatori tv care aloca timp pentru
    albirea politicienilor. Curat Nufăru, coane !
    Am urmarit toate emisiunile in care au aparut in acea perioada
    membrii familiei “imperiale” ale intiiului pisic si nu-mi venea sa cred.
    E cam de Azorel si Miaunel sa-ti bagi la inaintare familia atunci cind
    oamenii vor sa afle de la tine de ce (ai facut ce-ai facut), si mai ales,
    de ce nu (ai avut demnitate sa pleci), da’ lumea nu baga de seama…
    E bine ca doamna mama lu’ domnu’ Ponta da lectii in calitate de
    mama de premier si baiat (oho, si ce baiat…) si ne spune ca politica
    se face intr-un anume fel si ca nu pricepem noi cum e cu ancorarea
    in sinergia faptelor si cu eludarea meandrelor concretului, e bine si
    ca a avut timp sa-l ierte pe distinsul domn Iliescu, dupa cum, probabil
    il va ierta si pe venerabilul domn Basescu, atunci cind acesta nu va
    mai fi la butoane, in memoriile onorabilului sau fiu… Da’ va rog eu, nu
    acum, la 23 de ani de cind am incetat sa mai mincam salam cu soia.
    Memoria inca nu ne joaca feste, nu ne-am imbolnavit subit de vreo
    boala degenerativa a “bibilicii”.
    Am vazut aseara un prim-ministru cu nimic diferit de predecesorii sai
    din istoria foarte recenta, un mestecator de vorbe si un domn ce spunea
    nimic. Dar zimbea, si vorba maestrului Caragiu in ‘Mefisto’: “… si-i
    merge… ii merge. Toti se intreba: ”Ma cine-l tine pe-asta-n brate ?'”.
    Da… merita, de ce sa nu merite ? E anti-basist, soto ! Genuine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *