Summit-ul NATO de la Varşovia! Analiza de pe 10 iulie, imediat după eşec, video!

asa ma duc-johannis2

Am făcut primul evaluarea corectă a evenimentului, duminică, 10 iulie, pe B 1 TV, imediat după consumarea lui, în mijlocul unei extravaganţe de neimaginat, în materie de omagiu adus „conducătorului iubit”, pentru „măreţele realizări” de la Varşovia! Incredibil că România mai există, în noianul acesta de slugărnicie fetidă şi manipulare tipică Securităţii lui Ceauşescu! Faptul că, în momentele Summit-ului, toată presa română vorbea la superlativ de „ctitoriile lui Iohannis”, nu mai lasă loc niciunui suspin!

Doar Băsescu, posesor, el însuşi, de omagii similare, la vremea lui, a venit pe România TV (unde trimisul special de la Varşovia era o adevărată simfonie de elogii la adresa „Cârmaciului” în funcţie), aproape suprapunându-se cu finalul emisiunii noastre de pe B 1 TV, pentru a critica prestaţia lamentabilă a lui Iohannis! Abia după aceste reacţii, „brava” presă română a început să se trezească timid, pe ici şi acolo! Penibil! Voi reveni, probabil, şi cu o evaluare scrisă. Nu mă întrebaţi când!

http://inregistrari.b1.ro/view-10_Jul-2016-x_press-108.html

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/daca-te-iei-dupa-iohannis-toate-virgulele-summit-ului-de-la-varsovia-le-am-pus-noi-valentin-stan-suntem-atat-de-penibili-incat-avem-impresia-ca-putem-sa-ne-echilibram-cu-altii-care-sunt-destepti-video-155338.html

10 thoughts on “Summit-ul NATO de la Varşovia! Analiza de pe 10 iulie, imediat după eşec, video!

      • deci sa intelegem ca obama si kerry doresc o detensionare cu rusia? si ca trump sau clinton vor fi oricum prietenosi cu rusia? si ca probabil moldova si ucraina vor fi neutre pentru urmatorii 20 de ani cel putin? adica state tampon intre nato si rusia. desi trump una vorbeste dar alta face. i-a oferit lui john bolton sa fie secretar de stat, acesta din urma il lauda pentru ultimele discursuri citite de pe prompter (ca obama). asta inseamna atitudine pe plan extern antirusa si antiiraniana

        • dl.alex, să le luam pe rând :

          1. La întâlnirea G 20 din 4 septembrie 2016 Putin și Obama au terminat întrevederea ”cu bine”, ne informează presa, iar Lavrov și Kerry au ieșit din sala discuțiilor, în mod evident așteptând finalizarea convorbirii tete-a-tete a celor doi președinți.

          2. DA, Trump promite americanilor stabilirea unor relații prietenoase cu Rusia în cazul când acesta va deveni președinte, iar Hillary nu va face altceva decât sa continue politica Obama pe relația Rusia.

          3. Cazul Moldovei ca stat neutru, comparativ cu statele europene neutre, este mai sensibil pentru că structura sistemului internațional în Europa diferă conceptual de structura în regiunea post-sovietică.
          În procesul analizei neutralității Republicii Moldova sunt 4 două puncte de vedere :
          -proximitatea geografica a Republicii Moldova față de Europa,
          -adepții partidelor din stânga încă sunt puternic sovietizați
          -Transnistria!
          -1.000.000 de moldoveni lucrează în Rusia, dar și 200.000 de moldoveni cu pașaport biometric lucrează în occident.

          4. Cazul Ucrainei este cat se poate de simplu in contextual neutralității.
          La întâlnirea G 20 între premierul britanic Theresa May şi Vladimir Putin, acesta a declarant : “sper să aducem relaţiile bilaterale la un nivel mai înalt decât sunt în prezent.”
          Deci Ucraina are toate șansele sa ramana neutra, chiar si pentru 20-30 de ani.

          5. Bolton declara ca Hillary Clinton ar constitui nimic altceva decât un al treilea mandat pentru Obama si ar transforma Casa Alba în obamaism!

          6. In zilele actuale, nu mai putem fi siguri nici pe ce ne transmite presa și nici pe surse!Trump in afacerile sale ar fi avut sprijin rusesc, iar Hillary Frăția Musulmana!

          Da, mi se pare corecta afirmația: Trump the sharpest knife in the drawer, dar alternativa Hillary mi se pare mult mai rea!

          OK, vine o întrebare grea : Trump, candidat republican, va fi în stare să îi opună lui Putin nici măcar atâta rezistență cât Obama sau Clinton?

          Sau Este Hillary sau Trump, tertium non datur?

          https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s

  1. Firul istoriei este acum reînnodat!

    Mă întrebam și eu ca tot omul în decembrie 1989, deh eram și mai tânăr și mult mai neliniștit atunci :

    -de ce nu se reînnoadă firul istoriei?

    Evident mă gândeam la perioada când România era monarhie!

    Hmmm…naiv eram!

    Nu că acum aș fi un mare înțelept, nici vorbă, dar acum de aici din august 2016 altfel se vede situația în care de 26 de ani, imediat 27, țara noastră draga a făcut marele pas către reluarea unui fir al istoriei, întrerupt brutal, sau nu, 42 de ani de un comunism autentic românesc.

    Să mă explic mai limpede?

    OK!

    Urmăriți pe Youtube cele 9 secunde, atât, din filmul Actorul și sălbaticii : de la 2:20:33 la 2:20:42, unde mare și regretatul Toma Caragiu alias Caratase, alias Tănase , care spunea așa :

    “”Noi punem multe baze pe voi rumenien, noi foarte tare atașat de voi și vrem să atașăm și pe voi la noi”!!!

    Aaaa…de ce nu se reînnoadă și actualul sistem cu vechiul sistem?

    Hmmmm….does it matter, într-o țară unde mare scrie : for sale?

    I-am așteptat pe americani și occidentali, cum spuneam 42 de ani!

    Acum sunt aici, suntem atașați, UE este răspunsul, iar firul istoriei este acum reînnodat!

    That all!

  2. Buna ziua dl. Valentin Stan!

    In emisiunea lui Marius Tuca Show :

    https://www.youtube.com/watch?v=mfKFC21rY2o

    De la minutul 41 faceti urmatoarele precizari:

    1)legat de strategia de securitate americana spuneti ca SUA pun puterea militara pe care
    o detin in sprijinul libertatii si a institutiilor din care face si multilateralisnmului.

    2) Nu a fost un consens in consilul de securitate cu Franta

    3) SUA a incercat sa gaseasca calea dezarmarii pasnice.

    4)Mor 5000 de copii in fiecare luna in baza documentelor UNICEF

    Din raspunsul la o intrebare din sectiunea Analytical Putin( Dovezile lui Mike Rogers şi Califatul Sirian al lui Băsescu din Transnistria! “Mm-hmm”! ) citez:

    1) Never ever nu mai comparaţi campania din 2003 din Irak, cu ce se întâmplă acum în Siria, inclusiv cazuistica! În baza rezoluţiilor Consiliului de Securitate, începând cu rezoluţia 687 din 1991, forţele comunităţii internaţionale, care ar fi pătruns în Irak, pentru a obliga regimul de la Bagdad să îndeplinească rezoluţiile Consiliului de Securitate, adoptate sub Capitolul VII din Cartă, cu trimitere în articolul 42 (autorizarea folosirii forţei), nu erau presupuse a găsi ele sau a căuta ele NICIO ARMĂ DE DISTRUGERE ÎN MASĂ! Americanii nu au ştiut să explice de ce s-au dus acolo, deşi bine au făcut că s-au dus! Şi s-au dus legitim! Nu intru nici eu în explicaţii suplimentare, căci ne-ar lua o zi şi o noapte şi am da consultanţă de câteva sute de mii de dolari în România şi câteva zeci de milioane în SUA (sincer, sunt mai curios cât ar costa în Rusia)!

    Pentru mine personal este o usoara contradictie cand spuneti :” SUA a incercat sa gaseasca calea dezarmarii pasnice.” si de fapt ele nu cautau nici o arma de distrigure in masa.

    Legat de partea legitima a interventiei din alt raspuns la o intrebare de a mea pe blog citez din raspunsul dumneavoastra:

    “la momentul adoptării rezoluţiei Consiliului de Securitate cu nr. 1441, din 8 noiembrie, esenţială pentru declanşarea ostilităţilor, avea la activ încălcarea a 16 rezoluţii adoptate sub Capitolul VII din Cartă (perioada 1991-2002)! Aceste rezoluţii puteau fi invocate pentru o intervenţie militară sub efectul cumulat al rezoluţiilor 687 şi 678, din 1991. De asemenea, Bush a avut autorizarea Congresului! ”

    Recunosc ca cele doua raspunsuri sunt la momente de timp diferite si a trecut ceva timp de atunci. Dar spuneti ca americanii nu au stiut sa explice de ce s-au dus acolo.
    Ce inseamna ca “nu au stiu sa explice”? Ne puteti spune si noua pentru ce s-au dus acolo?

  3. Războiul fierbinte pe buzele reci! To be or not to be?

    Astăzi este cea mai importanta zi a mileniului III, începe la Bruxelles Consiliul NATO-Rusia

    Din sursa americana ETAF news, of July 9 2016, Putin i-ar fi dat un ultimatum, printr-o convorbire telefonică, lui Obama pentru dezvăluirea existenței Planetei X, NIBIRU, în sistemul nostru solar și pericolul ei pentru Pământ, altfel o va face el.

    “Putin Warns Obama: Tell The World About Nibiru or I Will”….spunea Putin!

    Acest termen era ieri 12.07.2016

    Mai multe detalii pe :NASA Warns Disaster Is Near: Nibiru Is Headed Straight For Earth….NEWS4KTLA.COM

    Să înțelegem căa americanii au activat imediat sistemul de alertă DEFCON 3, care înseamnă alarmă de atac nuclear iminent, sau că încă așteaptă?

    Mai multe detalii pe : http://beforeitsnews.com/…/planet-x-putin-says-tell-the-wor…

  4. De la Varșovia la Bruxelles, ca de la județ la capitală!

    Ok, România nu s-a întors cu mâna goală de la Varșovia. Nimeni nu este lăsat pe dinafară la un astfel de congres, dar pană la afirmația că pentru noi Summit-ul a fost un succes, e cale lungă!

    De fapt ce am primit?

    Avem unda verde pentru înființarea unei brigăzi multinaționale cu Bulgaria.

    Atât?

    Cam atât!

    Pai, Deveselu, Planul de contingență upgradat sau „dezvoltat” sau Kogălniceanu?

    Rubbing a wooden leg!!!

    Next?

    Evident întâlnirea greilor : Consiliul NATO – Rusia care începe, miercuri 13 iulie , la Bruxelles!

    Wawww…13 e cu ghinion!

    Ghinionul cui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *