Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV!

http://inregistrari.b1.ro/view-30_Oct-2016-x_press-108.html

Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV, vom discuta despre România adevărată, cea de care Vestul îşi bate joc, fără ca nimeni să-şi dea seama în ţara lui Brâncuşi…cel cu Masa Tăcerii, if you know what I mean! Oamenii de calibrul comunist al lui Comănescu şi inteligenţa “apostolică” a lui Iohannis duc România pe culmea Coloanei Infinitului! Am auzit că vor instala acolo unul din scaunele de la Masa Tăcerii! Cu bilet de Rezervare! Ghici pentru cine!

51 thoughts on “Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV!

  1. Invit comentatorii acestui blog la dialog

    La 1 decembrie 2018, România ar trebui să sărbătorească centenarul Marii uniri de la 1918.
    Proiectul și macheta monumentului știm din presa de acum 2 ani, că urmau să fie expuse la Muzeul Național Cotroceni.
    Nu știu să fi fost expuse, deși primarul Falca avea și dânsul un proiect pentru Arad

    http://www.evz.ro/iata-cum-va-arata-monumentul-marii-uniri-…

    Ca părere personală, eu cred ca dacă proiectele și macheta nu au fost expuse, e clar: nu sărbătorim!

    Iată întrebările pentru dvs. comentatorii :

    1. De ce la Bucuresti sau Arad și nu la Alba Iulia?
    2. Va sărbători România centenarul n forma actuala?

      • Ok, Dl. Gozman eu văd în direct toate aparițiile prof. Valentin Stan, dar ce vreți să spuneți?
        Sincer am lipsit câteva clipe de pe acest blog.

      • Hmmm…..mioritici spuneți?!!!
        Ne rugam spuneți!!

        1. Demult nu mai suntem mioritici și cred ca aceasta balada e un mit, nu întâmplator locul triplex confinium este ales.
        2. Cat privește rugatul, da suntem un popor prea îngenunchiat sa putem ridica privirea mai sus de genunchi!

    • Domnule Neagoe,sentimentul meu este ca centenarul Marii Unirii de la 1 decembrie 1918 v-a fi sarbatorit la Alba Iulia,indiferent cat de mult s-or chinui unii sa atenteze la valoriile supreme ale poporului roman ( unitate si solidaritate).

      Mai am un sentiment ca simbolistica acestui mare eveniment din istoria poporului nostru ,v-a fii respectata ,indiferent cat de mult ne “iubesc” “prietenii” nostri.Stiti de ce?Deoarece poporul roman ,intotdeauna a fost si este imprevizivil la mari evenimente.

      Cel putin aceasta este opinia mea.

      • Ok, Dl. Dorin, vă respect încrederea în viitor!!
        Eu sunt sceptic și știți de ce, ca să vă citez?

        Acum mă despart de comentariul dvs unde spuneți că “Deoarece poporul roman ,intotdeauna a fost și este imprevizivil la mari evenimente.”

        și spun așa:

        Nu poporul a fost imprevizibil ci conducătorii lui.

        Parcă sună altfel, nu!!!!

        E o părere tratați-o ca atare!

  2. Poate vă întrebați care este miza acestor mitinguri ce nu se mai termină!

    Ei, cum multi s-ar aștepta, nu amnistia și grațierea sunt miza principală ci Fondul Suveran de Investiţii al României, cu o valoare estimativă de 45 de miliarde lei.

    Odată constituit acest fond FSDI, poate elimina multe transnaționale.
    Deci miza mitingurilor este economicul nu politicul!
    Pentru unii, o Românie puternică este un mare pericol.

    Acum nu întrebați pentru cine, pentru ca marele lui dușman este chiar Donald.
    Ei, nu rățoiul, ci Trump Președintele Americii.

    Deci, calm, că vedem gunoiul de sub covor unde se vrea pus LCD-ul.

    Pentru cei interesați: http://www.economica.net/psd-vrea-sa-infiinteze-primul-fond-suveran-de-investitii-al-romaniei-valoare-estimativa-45-de-miliarde-lei_125927.html

    Ne mai auzim!

  3. Cine a pierdut după BREXIT, cine se reface și cine rămâne în standby?

    Știu ca Donald Trump nu este pe placul Chinei, Mexicului știu ca nu este nici pe placul Germaniei sau Franței și mai știu ca nici aici nu prea are simpatii, dar știu ca apare o noua lume după o administrație americana obosita de doua mandate , amândouă in continuu războaie.

    Republicanii vin cu un nou suflu!

    Vin cu refacerea axei Washington-Londra, vin cu îngroparea definitiva a Parteneriatului Comerț și Investiții Transatlantic (TTIP), tratat bine înțeles lăudat de globaliști.

    Chiar Trump spunea că: “We want to start making our products again.”, “Vrem să facem să înceapă din nou, producția noastră”

    http://www.breitbart.com/london/2017/01/24/ttip-dead-buried-trump-moves-toward-bi-lateral-trade/

    Acum, privind înapoi se vede clar că Brexitul nu a fost o întâmplare, ci un plan bine pus la punct de refacere a forței anglo-saxone în dauna UE controlată prea mult și ineficient de Germania.
    Venirea lui Donald Trump la președinția SUA schimbă situația geopolitică pe plan internațional.
    De la o lume cu o putere unipolară, ne îndreptăm spre o geopolitică multipolară.

    Scoțian la origini Trump a adus bustul premierului britanic Winston Churchill în biroul oval, ca simbol al unității anglo-saxone.

    Este evident că avem un nou pol de putere mondial, de factură anglo-saxonă: SUA și UK, iar vizita de acum 3 zile a premierului britanic Theresa May la Washington, a culminată cu semnarea un tratat de liber schimb între SUA și Marea Britanie va fi o lovitură letală comerțului cu UE, care a pierdut prin Brexit o puternică piață economică.

    In altă ordine de idei, al doilea pol de putere, Polul Eurasiatic cu Putin prim actor, se mișcă și el, BRICS fiind exemplul cel mai elocvent!

    Rămânând în acest repertoriu al polilor de putere, mie mi se poare însă cel mai important pentru viitorul omenirii, apariția celui de-al al treilea pol de putere, Washington-Moscova!

    Waw, asa ceva?

    Deci:

    Dacă luam pe rând am spus până acum mai sus, principalii perdanții sunt Germania și Franța, deci și UE care din cauza genunchilor slăbiți, musai tratament cu Osteotic recomandat de o mare stea fotbalistică autohtonă!

    Noi România?

    Atârnam în continuare cum o facem de 27 de ani, balansând intre Germania și SUA dansând odată allemandă, altă dată breakdance, dar din martie 2017 vă recomand tuturor spectacolul Cazacii zburători! Nu știu dacă sunt de viitor, nu sunt tata omidu, dar sunt fantastici!

    http://www.ticketstore.ro/cazacii-zburatori-6-martie-2017.html

    S-auzim numai de bine!

  4. Domnule Stan,va rog frumos cand aveti mai mult timp la dispozitie sa mai publicati articole pt blogul dvs,ori barem sa publicati emisiunile la care sunteti invintat.Desigur cand am si eu timp ,va urmaresc la tv.Va spun toate acestea deoarece imi place cum va exprimati atat verbal cat si in scris si totodata imi place si modul dvs de argumentare logica.

    Cele mai sincere urari de bine.

    Dorin

  5. Draga Vali, citatul ala pe care-l ai ca motto ar trebui dat in germana, daca e din Schiller, nu in engleza. Sau in romana. Asa se procedeaza. Chestie de cultura. Nu te supara ca-ti spun.

    • Dragă Jacques, nu mă supăr! Dar, dacă te-ai fi uitat atent la imaginile de pe pagina de frontispiciu a site-ului meu, unde poți descoperi fotografia subsemnatului, ar fi trebuit să recunoști, în fundal, clădirea Parlamentului din Londra și, în curtea interioară, statuia ecvestră a regelui Richard Inimă de Leu. Chestie de cultură! Asta te-ar fi scutit, parțial, de criza epistemică a neadecvării la modelul meu cultural. Și, apoi, dragul meu, oricât de mult te-ar chema Jacques, trebuie să admiți că limba engleză e un piculeț mai răspândită decât germana, ca să nu mai vorbim de română. Așadar, dacă vrei să dai un citat relevant pentru blogul tău, dar accesibil în cât mai multe modele culturale, poate ar fi bine să-l dai în engleză, chit că aparține unui german! Mai ales, dacă apare lângă simbolul democrației planetare, care este Parlamentul britanic! Deh, chestie de cultură, n’est-ce pas, frère Jacques? Frère Jacques / Frère Jacques / Dormez-vous? / Dormez-vous? Poate ne mai și trezim din când în când, chiar și în cultură, nu-i așa, mon frère? Nu te supăra că-ţi spun!

  6. Cui folosește un nou protest în București!

    Multe exemple în istorie sunt în care conflictul dintre marile puteri s-a scurtcircuitat în diverse locuri ale lumii:
    Spania interbelică, Vietnam, Irak, Libia,Afganistan sau mai recent Siria.

    După ce țara nostra, poate fi făcută țăndări, spre bucuria multor vecini, totuși eu nu mai cred asta după raportul SRI de ieri în comisia parlamentară, din cauza orgoliilor politicienilor corupți și altora care își apără puterea și uriașele beneficii acumulate, cel mai avantajat ar fi președintele care se va putea retrage la casa părintească din landul Bavaria în cazul unui tam-tam național.

    Cel mai dezavantajat va fi însă poporul român care poate să treacă prin trauma îngrozitoare asemănătoare evenimentelor din decembrie 1989.

    Deci ne mai gândim ce și cum vrem să facem cu ieșitul în stradă,
    fie voi opoziție, fie putere?

    Ne lăsați și pe noi ăștia mulți să nu credem că trăim în Dorelia?

  7. Totuși,

    Dacă nu poți administra 290 ha la Nana
    Cum puteai 238.391 km² cât o ţară?

    Nu trebuie sa-mi răspundă nimeni întrebarea e retorica!

  8. Domnule Stan
    Protestul din seara asta vi se pare ca e premergatoare unei lovituri de stat, sau intoleranta unor oameni care au iesit in strada contra gratierii coruptilor?

  9. Domnule Stan, ce impresii aveti despre evenimentele desfasurate azi in frumoasa noastra tarisoara: este atat de pornit PSD-ul sa scape politicienii corupti din inchisori sau este vorba de un circ fara sens si, de asemenea, ce impresie va lasa comportamentul presedintelui din ultima perioada?

  10. In cuiul cătării sau la bară!

    Deranjul provocat binomului de tânărul neliniștit Sebastian Ghiță, ține trează presa romanească de 2 săptămâni încoace.

    Filmulețe și documente originale în copie prezentate de dansul au ajuns deja la episodul 8, episod care cred ca a fost interpretat diferit de primele 7, tocmai din cauza tăcerii profunde în legătură cu “învinuiții”, tăcere la care au participat mai multe instituții de decizii românești, parcă erau toate la Masa Tăcerii.

    Ori liniștea profundă nu putea fi deranjata decât de alt filmuleț, cu o nouă interpretare și cu noi dovezi incriminatoare zdrobitoare la adresa învinuitului.

    Acum știm ce avem : Avem un învinuit pensionar!

    La 45 de ani pensionar cine nu și-ar dori?

    Numai ca puțini și-ar dori acum să fie în situația lui.

    Dl. Valentin Stan ne spune, convins, că e istorie, că poate vom auzi cândva întâmplator că își petrece timpul în țări mai calde.

    OK

    E o părere

    Dar,

    Eu am alt scenariu, de fapt două!

    Complexitatea și gravitatea situației la care s-a ajuns acum prin declarațiile de ieri a tânărului nostru neliniștit, cum că binomul este în serviciul secret al unui alt stat, mă face să cred că de aici înainte, scenariul prognozat de Dl. Stan va fi cu totul altul.

    Primul scenariu la care ma gândesc este unul asemănător rivalilor lui James Bond care rând pe rând erau eliminați ori de către propriul serviciu, ori de terți.
    Al doilea scenariu este și de fapt ar fi cel mai corect pentru asanarea serviciului din care făcea parte, un proces militar.

    Dar,

    Indiferent cine va avea dreptate, eu sau binecunoscuta noastră gazda de pe acest blog, îmi aduc aminte de reclama Connex : Viitorul sună bine!

    Surpriză, Connex de mult nu mai este!

    Singurul care va înclina balanța, nu va fi altul decât tânărul neliniștit, care sunt convins că va veni cu o nouă lovitură care va îndrepta totul spre un inevitabil proces.

    Da, sunt frumoase episoadele din filmul Verdict crimă cu Jessica Fletcher, sau Moartea joacă murdar, de Agatha Christie

    Dar,

    Totuși sunt depășite metodele!

    Cred!

  11. Buna ziua dl. Valentin Stan!

    Va dorec un an nou fericit, multa sanatate !

    Personal nu am nici o intrebare sa va adresez in legatura cu evenimentele din tara.
    Totusi, s-a intamplat un eveniment extern major: rezolutia 2334 a UN Security Council.
    Am citit https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_2334
    si cateva articole.

    Intrebarea mea este urmatoarea: Care este opinia dvs. in legatura cu aceasta rezolutie?

    Din exterior se pare ca Israelul nu are dreptate.

    • O mână spală pe alta și amândouă obrajii!

      Lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere.
      Dacă Israel unicul stat binațional este o amenințare existențială chiar și pentru el ca stat evreiesc, atunci, recenta rezoluție UN 2334 este în mod evident o ultimă încercare de a reînvia soluția găsită.

      Ceea ce se face, este să legitimizeze existența statului evreiesc între granițele de dinainte de 1967.

      Rezoluția UN 2334 îi oferă Israelului o oportunitate practică și pragmatică de a dizolva coloniile din Cisiordania.

      Netanyahu a făcut mare tam-tam în legătură cu rezoluția, dar aceasta îi este favorabilă.

      Îi oferă ocazia de a ieși din impasul cu palestinienii.

      Netanyahu o știe, Președintele Obama o știe, noul președinte ales Trump o știe și el.

      Dacă rezoluția este în favoarea Israelului, de ce a reacționat vehement Netanyahu, asta ar fi o intrebare?

      Răspuns : Netanyahu e un populist.

      Populismul este arma care doboară orice le stă în cale!

      Vedem cazul alegerilor din 8 Nov.2016 și recent alegerile din spațiul mioritic, câștigate detașat de PSD cu programul lor în date și termene de pus in aplicare pentru popor!

      Si când spui popor, spui câștigător!

      Au revoir a bientôt monsieur!

    • Domnul Ion Viorel, afirmaţia ca Israelul nu are dreptate este complexă și necesită argumente solide. Problema în sine nu îmi permite o analiză relativ completă în spaţiul unui comentariu. Originea unei interpretări solide a lui 2334 poate merge înapoi până in 1967, UNSC Res. 242 sau 1973, UNSC Res. 338. Dacă mă întrebaţi pe mine, scurt, Obama a greșit ca nu a blocat rezoluţia, iar Benjamin Netanyahu are dreptate să fie nemulţumit, cum nemulţumit este si Trump. Obama a greșit și atunci când a încheiat tratatul cu Iranul, aspru criticat de același Netanyahu, ca și de Trump.

    • Multumesc pentru raspunsuri.

      Totusui dl. Stan nu inteleg un lucru.
      DIn pacate nu mai gasesc link-ul la sursa, dar stiti ca in perioada cand a fost ales Netanyahu, acesta i-a spus lui Obama ca va rezolva problema. A trecut timpul si nu numai ca nu a rezolvat problema dar a si inrautatit-o.

      De la adresa http://www.maannews.com/Content.aspx?id=774590 citez:

      “This is the first time in almost four decades that such a resolution has been passed. During this time, settlements not only continued to be built, but at an accelerated pace,” Sherine Tadros, Head of Amnesty International’s UN Office in New York wrote in a statment, noting that resolution not only demands a halt to settlement building but also recognizes their illegality.
      “Amnesty International has campaigned for many years on this issue. Israel’s settlement policy is inherently discriminatory and has resulted in grave human rights violations including destruction of homes, forced evictions, unlawful killings, arbitrary detentions, and collective punishment.”

      Deci Netanyahu ii spune lui Obama “vom rezolva situatia”, s-a vazut la putere si a inrautatit situatia. Obama este de partea celor discriminati
      si multi spun ca Obama a gresit.

      Din articolul “Cu Minciuna şi Prostia, Mare sunt în România! Nu mi-e Frică de Rusia!” de pe blog citez:

      “Proştilor care se ocupă de Rusia, pe la guvern şi preşedinţie, le-aş transmite un gând al lui Titulescu, sireacu’! Omul făcuse o prostie, atunci când s-a aruncat cu capul înainte, militând primul, şi în numele României, pentru sancţiuni internaţionale împotriva Italiei, la momentul 1935-1936, când Mussolini a atacat Abisinia. Liga Naţiunilor a hotărât să impună sancţiuni economice Italiei şi noi am fost în faţă, cu gura cea mai mare! Sancţiunile economice nu au avut niciun efect de intimidare! Dimpotrivă, au strâns poporul italian în jurul lui Mussolini, aşa cum strâng, acum, poporul rus în jurul lui Putin! Care va să zică, efect în a-l opri pe Mussolini nu au avut! Dar Mussolini nu a uitat! Şi ne-a luat Ardealul când i-a căzut bine!”

      dar de la adresa: https://addisabeba.mae.ro/local-news/916 citez:

      “Nicolae Titulescu a fost unul dintre marii apărători ai Etiopiei la declansarea agresiunii musoliniene în 1936. La Holly Trinity Cathedral din Addis Abeba, unde se află mormântul Împăratului Haile Selasie, pe cupola principală, se găseşte o frescă reprezentându-l pe Nicolae Titulescu prezidând sesiunea Ligii Natiunilor de la Geneva, în momentul în care Împăratul Etiopiei, în iunie 1936, ţinea istoricul său discurs. ”

      Am putea spune ca Obama a facut ceea asemanator cu ce a facut Titulescu. Numai ca SUA nu sunt Romania si Obama a zis ca SUA isi pot permite.

      Cred ca aveti un sentiment de mila pentru oamenii nevinovati vazand decalaratia data de Amnesty International.

      Stim ca :
      -Obama a dorit sa se opreasca abuzurile Israelului asupra populatiei civile
      -Netanyahu l-a mintit cand a spus ca va rezolva problema
      -Trump probabil nu ar fi rezolvat problema si abuzurile ar fi continuat

      Din acest punct de vedere cu ce a gresit Obama in sustinerea rezolutiei?

      Poate Israelul are dreptate juridic. Dar pentru dreptatea lui nu mor cetateni israelieni. Si atunci suntem de acord sa ne facem “singuri” dreptate
      prin orice mijloace findca sunt mult mai inarmat decat tine “vecine”?
      Chiar a-ti spus ca:

      “Putem să îi criticăm cât vrem pe americani, câteodată cu temei! Atâta vreme cât vor deţine puterea în lume, democraţia va avea o şansă!”

      in articolul “Agresorii” Americani şi Ruşii cei “Răi” din Analytical.

      Daca ce a facut Obama nu este apararea democratiei atunci
      ce rezolutie ar fi trebuit sa sustina?

      Multi oameni cred ca primeaza vietile oamenilor nevinovati (Amnesty International spune “unlawful killings”) in fata disputelor juridice. Pentru acei oameni nevinovati Obama este un aparator. Cum a fost si Titulescu.

      Oare omenirea nu are nevoie de astfel de lideri?

  12. Predicții pentru 2017:

    1. Colaps bancar Italia
    2. SUA și China război comercial
    3. Marine Le Pen – președinte al Franței
    4. Frauke Petry câștigă alegerile parlamentare în Germania
    5. János Áder câștigă alegerile prezidențiale în Ungaria
    6. Marea Britanie părăsește oficial UE
    7. SUA se întărește
    8. Rusia se întărește și ea
    9. China după alegeri se va întări și ea
    10. Alegerile din 2017 din Croația, Spania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Franța, slăbesc UE și până la sfârșitul anului posibilă destrămarea ei!
    11.Turcia dă liber imigranților din tabere
    12. UE invadată de imigranți
    13. In România conflict deschis intre pesedei și Președinte. Înving pesedeii și astfel se evită cotele obligatorii, ridicându-se gard la granița cu Serbia!
    14. România și Bulgaria fac cerere Grupului V4 pentru aderare.
    15. “Guvernul Dragnea” urmează îndeaproape guvernarea Orban.
    16. Încet dar sigur începe dezintoxicarea românilor.O serie de adevăruri care au fost ascunse poporului român vor fi scoase la iveală

  13. Păcat ca nu a fost aprobat materialul ,Șah la Rege.

    Acolo explicam mutarea genială a lui Dragnea și faptul ca “regele” e în șah mat.

    O zi bună să avem cu toții!

    La mulți ani!

  14. Buna ziua dl. Valentin Stan!

    Fiind prea mic cand a inceput revolutia romana din 1989(5 ani) si dumneavoastra fiind de profesie istoric, am si eu cateva intrebari :
    1. Cum a reusit revolutia din 1989 din moment ce Romania era parte a tratatului de la Varsovia?
    2. Cine au fost “teroristii” de la revolutie?
    Aici parerea mea este ca a fost o diversiune. Dar nu stiu de ce a fost nevoie.

    • 1. Tratatul de la Varșovia era o Alianţă politico-militară, de apărare colectivă, îndreptată împotriva NATO, dar care a fost folosită de URSS pentru a legitima eventuale mișcări de forţă, exclusiv în lagărul comunist. Evident, alianţa guvernată de Tratatul de la Varșovia era controlată de Moscova. Din momentul în care Gorbaciov a refuzat să intervină direct pentru a opri mișcările de emancipare de sub regimul comunist din Europa, Tratatul de la Varșovia a devenit total irelevant, în sensul în care Alianţa ar fi putut fi folosită împotriva mișcărilor de la București sau de oriunde din alta parte, pe continent. Nu numai că sovieticii nu doreau să intervină pentru a opri evoluţiile de la București, ba chiar există indicii că aceste mișcări erau susţinute și de la Moscova.

      2. Nu se știe cine au fost teroriștii! Există indicii că “teroriștii” au fost parte a unei diversiuni, menite a justifica lichidarea fizică rapidă a lui Ceaușescu, sub pretextul că numai odată omorât dictatorul comunist, așa zișii “teroriști”, care luptau, s-a zis atunci, pentru a-l reinstaura la putere pe liderul alungat, vor înceta operaţiunile din umbră! Și așa a fost, în sensul că, după uciderea lui Ceaușescu, schimburile de focuri au încetat! Ceaușescu a fost, practic, asasinat, în acest context, după un proces parodie, iar “teroriștii” s-au evaporat în aerul mocirlos al “revoluţiei” avortate. Faptul că încă se mai caută, după 27 de ani, cine au fost teroriștii, trebuie să vă dea oarece indicii cine erau și de ce nu pot fi găsiţi de procurorii noștri! Dar nu obligatoriu!

      • In primul rand un Craciun fericit dl. Valentin Stan, multa sanatate si la cat mai multe articole.

        Multumesc pentru raspuns.

        Personal revolutia cred ca a fost pusa de securitate impreuna cu Rusia (dupa raspunsul dvs.). Din pacate au murit si oameni nevinovati. Daca puteti sa ne faceti si noua un articol pe blog despre anumite aspecte ale revolutiei din 1989 (pe care dumneavoastra le considierati importante) asa cum a fost cu articolul:

        Hayssam şi „What You Need to Know”! de unde citez:

        “Doresc să mă refer doar la anumite aspecte ale acestei afaceri, după revenirea lui Omar Hayssam, în iulie 2013, în patria de adopţie, pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea, sub acuzaţia şi sentinţa de terorism”

        am fi recunoscatori. Au murit oameni nevinovati si din pacate
        si soldati ai armatei romane.

        Intrebarea mea este urmatoarea:
        Putem spune ca Rusia ne-a ajutat sa scapam de comunism?

        • Crăciun fericit, domnul Ion Viorel! Eu nu sugerez că Rusia și Securitatea au pus la cale, împreună, “Revoluţia”! Ce am scris este: “nu numai că sovieticii nu doreau să intervină pentru a opri evoluţiile de la București, ba chiar există indicii că aceste mișcări erau susţinute și de la Moscova.” Dacă așa a fost, aceste mișcări nu au fost susţinute printr-o colaborare Securitate-URSS! Moscova, pur și simplu, nu a dorit să oprească prăbușirea regimului Ceaușescu! În acest fel au susţinut “Revoluţia”! Nu au intervenit pentru a opri prăbușirea, care a fost faza finală a “evoluţiilor de la București”. Prăbușire care nu putea avea loc decât dacă liderii Securităţii îl trădau pe Ceaușescu! Ceea ce s-a întâmplat! Nicio legătură directă Securitate-URSS, la nivelul ăsta!

          Este posibil ca o astfel de legătură să fi existat la nivelul relaţiei dintre puciștii de la București și ambasada sovietică sau, chiar înainte de “revoluţie”, prin vizite și contacte suspecte la Moscova, dar aici este multă controversă și nu glosez pe elemente incerte. Este posibil ca puciștii să-și fi asigurat neutralitatea binevoitoare a Moscovei, în caz de rebeliune la București! Legenda spune că Moscova se înţelesese cu Washingtonul, bla, bla, bla! Sunt indicii în acest sens, dar n-aș comenta suplimentar. Numirea lui Militaru, ca ministru al Apărării, imediat după evenimente, deși existau informaţii legate de relația sa cu serviciile sovietice, are semnificaţia ei. Este posibil ca această numire să fi fost făcută pentru a-i “liniști” pe liderii sovietici, în sensul că România nu o ia razna împotriva Moscovei! Sau e posibil ca Militaru să fi reprezentat mai mult decât atât, adică o reliefare și mai pregnantă a rolului jucat de serviciile sovietice în răsturnarea lui Ceaușescu! Who knows?

          Este posibil și ca puciștii să fi dorit, într-o primă formă, să transforme România doar într-o mică republică a glasnostului și perestroikăi, nu într-o societate democratică. Asta trebuie că i-a plăcut lui Gorbaciov. Dacă urmăriţi înregistrările video ale epocii, veţi observa că oamenii puterii instaurate de “Revoluţie” se adresau celor din jur cu apelativul “tovarășe”! “Domnule” a venit mult mai târziu, pe măsură ce mișcarea românilor din stradă s-a radicalizat spre abandonarea totală a comunismului! Oricum, acei români din stradă l-au vrut în fruntea lor pe Iliescu, nu pe Coposu! Nu l-au vrut nici pe Rege! Iliescu nu s-a străduit prea tare să-i convingă că Majestatea Sa era periculos! A fost suficient să li se spună că vin moșierii înapoi! Toată lumea s-a speriat! Mai ales cei care furaseră ţevile de la sistemele de irigații făcute de Ceaușescu, pentru a confecționa din ele osie la căruţă! Dacă le ia Regele osia înapoi? Așa că au rămas fără Rege, dar cu osia la căruţă! Și, evident, fără irigaţii! Sigur, muncitorii de la “23 August” s-au temut că vine Malaxa și le ia uzina înapoi! Și ei au rămas fără Rege și Malaxa! Iar uzina au luat-o alţii, pe 2 lei! Și cu asta am încheiat cu poporul român al acelor vremi!

          Este adevărat că au murit români! Dar alţi români, procurori, ar fi trebuit să elucideze moartea lor, chiar atunci! De ce nu au făcut-o? Simplu, pentru că a slujit cuiva să nu se afle! Cuiva din România, nu de la Moscova! Cuiva BIG din România! Cumva, “inerţia” sovietică, din timpul „Revoluţiei,” ne-a ajutat să scăpăm de comunism, ceea ce este singura valoare pozitivă a acelor vremi! În niciun caz, valoare pozitivă nu a fost mizeria așa-zis capitalistă, pe care ne-am creat-o singuri, după aceea, bătându-ne joc de șansa de a recupera istoria și de a instaura o democraţie viabilă! Noi am știut doar să-l alungăm, din nou, pe Rege, în favoarea unui Iliescu și a găștilor de tot felul, care s-au perindat la putere, în simulacrul nostru de democraţie!

          S-a vorbit de turiști sovietici, în exces, prin România acelor timpuri, posibil implicaţi activ în evenimente; eu nu cred asta, în sensul în care rușii ar fi jucat rol de teroriști etc.! Sovieticii erau interesaţi de derularea evenimentelor de la București și, posibil, de dărâmarea lui Ceaușescu. Nu cred că s-au străduit prea tare, era clar că se ocupă Securitatea, într-o primă fază și, apoi, românii ieșiţi în stradă pentru o viaţă mai bună. Secretarul de Stat american Baker chiar a declarat, în acele zile, că nu exclude o intervenţie sovietică pentru stabilizarea situaţiei în România, dând mână liberă Moscovei să intervină. Gorbaciov a refuzat intervenţia! End of story! Că au fost și alte puteri care și-au plimbat agenţii prin România sau avioanele prin spaţiul nostru aerian, în acel tumult, se prea poate! Nerelevant, din punctul meu de vedere! România era în destabilizare și acele puteri monitorizau ce se întâmplă în zonă, din perspectiva propriilor interese! Posibil, în contradicţie cu interesele României, care or fi fost alea!

          Încă o dată, de ce procurorii români nu v-au spus cine i-a omorât pe oameni, pe străzile marilor orașe, în acele vremuri, și de ce i-a omorât? Aici, “răspunsul” ar putea fi, din nou, foarte simplu, cu elemente noi faţă de ceea ce scriam mai sus! Atâta vreme cât Securitatea lui Ceaușescu va conduce această ţară, nu veţi primi răspuns la această întrebare!

          Nimeni nu-și mai amintește că “zeiţei dreptăţii”, din România, pe nume Kövesi, când era șefa Parchetului General, i s-a cerut imperativ, de către presedintele de atunci, Băsescu, să rezolve dosarele Revoluţiei! Ghici ce? “Eroina” arhidecorată a neamului nu a reușit, așa cum a reușit ulterior, la dosarele Ponta, Tăriceanu, you name it! Adică, nu a rezolvat dosarele “Revoluţiei”! Sigur, rămâne de văzut a cui a fost gluma, a lui Băsescu, atunci când i-a cerut asta sau a ei, atunci când i-a răspuns public că nu e ușor!!!!

          Așadar, nu aveţi șansa de a afla pe parcursul vieţii dumneavoastră cine i-a omorât pe români la “Revoluţie”! Poate, într-o viaţă viitoare! Sau, poate, cum ar spune Iohannis, într-o “viaţă anterioară”! Am închis, aici, micul excurs despre așa-zisa “Revoluţie”! Nu mă mai întrebaţi nimic despre așa ceva, căci nu voi mai răspunde la acest subiect!

    • Nesemnificativă. Singurul lucru semnificativ este alegerea lui Trump ca președinte. În general, veți vedea mulți șefi CEO’s, din business-ul american mare, în funcții cheie ale administrației Trump. Nefiind specialist în relații internaționale, dincolo de ceea ce reprezintă Exxon în lumea largă, Tillerson va urma linia politică impusă de Trump și se va sprijini pe structura instituțională a Departamentului de Stat. End of story! Va fi o politică externă a SUA, care, de la părinții fondatori până în prezent, va fi maxim contradictorie, neprofesionistă și amenințător mai proastă decât politica lui Obama, ceea ce ar fi aproape imposibil! Dar, am încredere în Trump că va sfida imposibilul! Cheers!

  15. In loc de , “mai animalule…m-a învins securitatea….sa trăiți bine… ghinion”

    Luați d’aci cat mai avem de unde :

    Dragi români, ați auzit in 26 de ani un discurs al vreunui Președinte al României de Ziua Națională a României?

    Evident , NU!

    Hahahaha…poate nici nu meritați, în opinia lor!

    De ziua Ungariei, Orban Viktor ține discursuri fulminante!

    De ce?

    Pai tocmai asta este : are cui, în opinia lui!

    Viktor Orban, discurs fulminant de ziua Ungariei, : E interzis azi să spui că Bruxelles-ul absoarbe tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și birocrații lucrează la planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat acordul!

    http://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-discurs-fulminant-E-interzis-azi-sa-spui-ca-Bruxelles-ul-absoarbe-tot-mai-mult-din-suveranitatea-statelor-membre-si-birocratii-lucreaza-la-planul-Statelor-Unite-ale-Europei-pentru-care-nimeni-nu-si-a-dat-acordul-131352

    Aleluia!

  16. Imi place de dumneavoastra, D-le Stan. Inca vedeti si simtiti politica ca acum 100 de ani cand minti luminate decideau soarta Lumii la un coniac fin si tutun de pipa in saloane impodobite cu lemn de cires si unde ideile si cuvantarile izvorau din salile de curs ale prestigioaselor universitati. Insa, Lumea nu mai e asa, politicienii (chiar si cei scoliti in universitati) sunt schimbati(grobieni), politica e de mahala. Nu mai departe de replica presedintelui filipinez, de ce a lui Putin cu noaptea nuntii, a iesirilor lui Orban si nu cel din urma, Trump. Deci despre ce vorbim sau mai bine spus, ce pretentii sa avem de la cei din politica romaneasca? Grimasele si strambarile din nas a liderilor europeni la adresa unei Romanii actuale ma lasa rece si vorba cu parul din ochiul altuia, li se aplica cu varf si indesat.

    • Domnul Tony, ce sa spun? Reflecția dumneavoastră cu privire la lumea înconjurătoare este perfect întemeiată! Mai ales după Trumpizarea Americii! Mi-l imaginez pe Donald propovăduind religia drepturilor omului, oriunde pe mapamond, însoțit de imaginea terifiantă când îl maimuțărește pe un reporter cu dizabilități! Ce ambasador al SUA la București va mai avea tupeul să ridice, vreodată, problema respectării drepturilor omului în nefericita noastră țară?
      https://www.youtube.com/watch?v=uNXgjnBpxGI

      • Avem defibrilator!

        America avea nevoie de o resuscitare, Trump pare sa fie persoana capabila de asta.

        Dupa ce la anul viitor vor prinde curaj și francezii și germanii, atunci nu mai putem comenta despre nivelul scăzut al americanilor, europenii vor canta aceeași melodie pe care multi o credeau demodata : Internaționala.

        In fond, ce e de condamnat în aceste versuri, mai ales când erau versurile francezului Eugene Poittier care spre surprinderea multora, nu era rus!

        Că Internaţionala a fost preluată şi folosită de regimul comunist, asta-i altă poveste.

        Cat despre ambasadorii americani în România și implicarea lor directa în viața civila a acestei țări…numai de bine!

        Știm cu toții cum a fost și cum este!

        Hahahaha….cineva va fi foarte bucuros să revină în aceasta tara, dar de data asta ca ambasador!

        Abia atunci, va fi ultima lovitură de topor copacului, sau copacul roditor de nuci, va fi salcâm!

        Vom vedea!

        • De-ai fi tu salcie la mal m-as face rău la umbraaa taaa…

          Undercoverul descoperit al presei românești tocmai primi azi dimineață pe la prânz o fotografie de la Darren White cu cine credeți?

          Daaa, ați ghicit , cu copacul!

          Nu e nuc și nici salcâm
          Nu e tânăr nici bătrân
          Nu e n-alt și scund nu e
          Nu e drept , e salcie.

          Si-acolo unde ești o viata as sta, în calea taaa, în umbra taaa…

      • Dle Stan,
        In Moldova a castigat candidatul pro-rus, iar oponentul, Maia Sandu, a declarat ca alegerile au fost fraudate si ca nu recunoaste rezultatul lor.
        Se prefigureaza un nou scenariu maidan, cu posibilitatea aparitiei a inca unei “republici”, posibil, in nord unde exista o populatie majoritar rusa si ucraineana?

        • De la Zeița Maia la actrița Maia!

          Se prefigurează multe dl. alex!

          Scenarii , maidane și alte icoane scoase din scoli pe când era ministrul învățământului se pot pot prefigura la nesfârșit!

          Dodon rămâne!

          Întotdeauna revoluțiile tip maidan au scos gunoaiele la suprafața societăților slabe și în degringoladă!

          Trei concluzii se desprind :
          1. America a schimbat direcția în 8 noiembrie
          2. Cei ce se opun vor lupta în continuare
          3. Fenomenul poate căpăta aspecte violente.

          Referitor la noi, România nu va mai mai aștepta mult ordine de la Bruxelles, licuriciul e de acum mult mai mare și mai important : Mulciber.

  17. Yes…yesw…yesss!

    Cum anticipam și cum speram, Mr. Trump a câștigat alegerile în SUA.

    Surpriza vine că a câștigat lejer, adică la un scor fără emoții, D-na Clinton recunoscându-și înfrângerea.

    Emoții și aproape lacrimi în ochi am avut eu când din staful de campanie al câștigătorului răsuna : iu-es-ei…iu-es-ei…iu-es-ei…

    Spune azi Dl. Mihai Bulugea :”Nu putem decat sa remarcam nivelul intelectual al SUA, daca trump si clinton sunt principalii candidati la presedintie.”

    Total greșit ce afirmați! Nivelul intelectual al americanilor s-a văzut în aceste alegeri.

    Am știut de la ora 3.00 AM , ora noastră că după ce americanii albi au ieșit la vot peste procentul de 70% că Mr. Trump e este învingător, el poporul saturându-se de conspirații, conflicte și mai ales morții lăsați pe câmpurile de lupta de pe tot globul.

    Este momentul zero al mileniului 3, când america este hotărâtă sa îndrepte răul făcut și să se gândească mai mult la ea decât la conflicte militare și conspirații.

    Măseaua stricata a fost înlăturată, de acum avem speranțe și noi Europa și mai ales noi România, la niște alegeri intr-adevar libere.

    cum spuneam și în alte comentarii, eu nu am mai votat din 1996 când imediat la un an după alegeri am fost convins ca ele , aici nu isi mai au rostul.

    Mulțumesc popor american, mulțumesc Mr. Trump ca mi-ați redat încrederea ca votul contează , iar dumneata Mark Twain ai fost în sfârșit contrazis la urne chiar la dumneata acasă!

    Asa începusem să cred și eu, dar cine apară Pământul nostru atât de drag nouă celor multi de foarte mult timp, a hotărât ca răul să înceteze, pericolul atomic fiind probabil elementul care a contat.

    Mulțumesc America!

    Cum spuneam tot aici cu 3 zile în urma :

    Cazinoul va plați blackjack-ul, doar este un cazinou cu reputație și toată lumea va pleca acasă mulțumită, căci unde se poate așa ceva decât în țara tuturor posibilităților.

    America!

  18. Buna ziua dl. Valentin Stan!

    Am urmarit ieri emisiunea pe B1 TV. Felicitari pentru emisiune.
    Si nu inteleg un lucru.
    Mai intai citez din sectiunea Analytical Nişte vizite la Bucureşti!

    “Atât americanii, cât şi ruşii sunt la curent cu impotenţa şi prostia liderilor de la Bucureşti şi colaborează pentru a depăşi obstacolele ridicate, în relaţia americano-rusă, de nivelul precar al inteligenţei profesionale de la noi! ”

    De ce aliatii NATO nu ne spun ce sa cerem ca sa nu ne mai facem de ras?

    Daca Ciolos a fost sustinut de Franta sa fie comisar european, de ce Romania nu e “invatata” (nu gasesc alt termen mai potrivit) sa nu mai ceara prezenta NATO la Marea Neagra?

    Ma refer ca probabil Iohannis putea fi sunat sau informat sa nu ceara asa ceva,

    • Domnul Ion Viorel, nici americanii, nici ceilalți aliați nu pot spune României ce să ceară și ce nu. Pot accepta sau nu ce cer românii. Ce cerem noi este o chestiune de suveranitate națională. În plus, o mână spală pe alta. Dacă ai o țară ca România, care execută, în genunchi, tot ce vor Marii Aliaţi, fără a primi nimic în schimb, atunci când cer și românii ceva, ce faci, tu, Mare Putere? Le spui românilor că sunt proști? Nu, îi aburești și atât! Mai ales că liderii români au nevoie, în faţa poporului român, să creeze impresia că Marii Aliaţi îi respectă și le răspund la solicitări. Sigur, prostia și incompetența, cocoțate în vârful establishment-ului românesc și controlate de Securitatea lui Ceaușescu, cum bine ați văzut, nu pot fi presupuse că propun lucruri deștepte pentru România! Chiar și așa, Marii Aliaţi nu le vor da peste nas! Pur și simplu, vor zice: “OK, facem asta în octombrie”! Și, când vine octombrie, vor zice: “OK, facem asta în februarie”! Toate lumea este fericită! Ei, Marii Aliați, fiindcă obțin, în continuare, tot ce vor de la România, fără să dea nimic în schimb și noi, fiindcă mascăm, în felul acesta, că, în realitate, ei răspund la solicitările noastre cu un Mare Flit! Capisci?

    • Blackjack

      Dl. Ion Viorel as încerca și eu un răspuns la întrebarea dvs. dar pe plan intern la noi, jocurile sunt făcute.

      Jetoanele sunt pe masă la vedere, le cam știm, însă miza se plătește numai atunci când pariul e mai mic și mai rar spre deloc, când e mare.

      Problema este că din nou mâinile nostre sunt mediocre, iar miza este și ea din același sertar, adică mică.

      Ar fi avut cazinoul ăsta neșansa unui blackjack, dar atunci nu se
      îmbogățea cine trebuie și el devenea vulnerabil la jafuri, așa căă…”ce-i în gușa și-n catușă”. Caratase știe de ce!

      Dacă bulgarul îl ia peste picior că nu este informat, ce rost mai are ca el să mai ceară ceva, by the way de Black Sea, când reclama la salam săsesc e încă valabila?

      Cum zicea Șorici: case closed!

      Next!

      Mai sunt câteva zile și soarta lumii va fi schimbată sau nu, deși totul și totul se leagă de un simplu cuvânt: dacă!

      Cu Jennifer Lopez, Madonna, Robert de Niro, George Clooney si multe alte supervedete susținătoare ale doamnei Hillary, de partea cealaltă, adică în tabăra lui Trump, un gigantul, colosul, Clint Eastwood, care spunea așa:

      “Votează Trump și trimite-o pe Hillary la închisoare!”

      http://www.scoopnest.com/user/EastwoodUSA/793847197746036737

      Totuși ceva este de remarcat în aceasta bătălie pentru Casa Albă :

      Niciun candidat populist nu a mers atât de departe precum Trump!

      Ca o părere personală, cred că vremea democraților a apus.

      E timpul republicanilor.

      Jetoane noi la miză mare!

      Cazinoul va plați blackjack-ul, doar este un cazinou cu reputație și toată lumea va pleca acasă mulțumită, căci unde se poate așa ceva decât în țara tuturor posibilităților.

      America!

      • Sunt curios care sunt candidatii aia …. hmmmm… nici nu stiu cum sa spun…. nepopulisti? sau non-populisti? Hai sa inducem “putin fobia” prin toate discursurile si sa aruncam cu vorbe numai ca sa iesim presedinte. Sunt amandoi la fel de slabi. Nu putem decat sa remarcam nivelul intelectual al SUA, daca trump si clinton sunt principalii candidati la presedintie.

          • Dragă Alex, atât în politica internă cât și externă: LA ORICE!!! Iar, referitor la România, PUTIN RULES!!!

    • Multumesc pentru raspuns dl. Stan. Chiar daca raspunsul dvs. este clar totusi mai este un lucru care nu il inteleg.
      De la adresa:

      https://sputniknews.com/europe/201607071042604993-nato-troops-poland-baltics/

      citez din finalul articolului:

      “In turn, Poland wants to play significant role in European politics. But it doesn’t have sufficient resources. This is why Poland as well as the Baltics is exploiting the ‘Russian threat’ to seek support from NATO and the EU,” he concluded.

      Polonia si alte tari pierd in diplomatie pe cartea “Russia threat” cum a pierdut Romania cu Nicolae Titulescu cand a cerut sanctionarea Italiei in perioada interbelica? M-am referit la perioada interbelica deoarece
      diplomatia romana a fost mai buna atunci decat acum.

      Nu stiu daca la diplomatia poloneza i se creeaza impresia ca are un rol
      semnificativ in politica Europeana, dar tot ce le accepta SUA
      si ei zic ca au obtinut, rusii stiu inaintea lor pozitia SUA si isi joaca rolul.

      Pentru ca daca diplomatia poloneza obtine trupe, atunci diplomatia americana ma gandesc ca trebuie sa ofere ceva partii ruse.
      Dar ce poate oferi Polonia lui SUA, astfel incat americanii probabil sa fie dispusi sa ofere ceva Rusiei?

      Personal Polonia si tarile baltice au obtinut prea mult pe cartea “Russia threat” in conditiile in care suntem intr-o era informationala mai dezvoltata.
      Si Romania sustine ca NATO ne apara de “Russia threat” si nu obtine nimic(nu ma refer la ceea ce a cerut la acest summit), dar Polonia obtine. Si nu stiu daca este o diferenta dintre ceea ce inseamna “Russia threat” in Romania fata de Polonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *