Alerts

11 martie 2013

Şi, iartă greşiţilor noştri!

“Inteligentul” premier al României, una din cele mai reuşite poante pe care şi-au permis-o milioanele de români (nu se mai ştie câte milioane) supăraţi pe Băsescu, neasemuitul domn Ponta a inginerit, la B1 TV, în emisiunea domnului Cristoiu din 1 martie 2013, una din nenumăratele sale poante de adevărat cărturar şi doctor în nimic. Domnia sa grăit-a: “ştiţi cum se spune, să greşeşti de două ori în acelaşi fel e deja prostie (http://www.gov.ro/participarea-primului-ministru-victor-ponta-la-emisiunea-interviurile-lui-ion-cristoiu-la-b1-tv__l1a119554.html)”.

Acum, n-ar fi bai, dacă acelaşi personaj, n-ar fi declarat pentru Die Presse (încercând să se scuze pentru unele disfuncţii în suspendarea lui Băsescu), la 9 septembrie 2012, memorabilele cuvinte: “Evident că am făcut greşeli. Nu sunt perfect. Dar cât timp pot să învăţ din greşelile mele, cred că există speranţă. Am înţeles acum că viteza cu care s-au desfăşurat evenimentele a fost îngrijorătoare. Ceea ce pentru noi părea logic şi legitim, era perceput diferit în afara graniţelor României. Am fost criticaţi pentru ordonanţele de urgenţă, în mod corect (http://www.jurnalul.ro/observator/interviu-victor-ponta-die-presse-basescu-austria-623190.htm)”.

Lăsăm la o parte că susţine acelaşi lucru ca Macovei, în ceea ce priveşte suspendarea lui Băsescu! E drept, o face pentru Die Presse, nu pentru Realitatea TV. Aşadar, Ponta a făcut greşeli! Şi tot el a spus că “să greşeşti de două ori în acelaşi fel e deja prostie”. Aşadar, ce ne rămâne de făcut? Păi, să-i luăm greşelile la rând şi să vedem dacă a greşit la fel, de două ori. Eu zic că da şi de-aia n-am intrat în Schengen! Dumneavoastră ce ziceţi? Ţineţi prinsoarea?

 

11 martie 2013

Schengen, “un pod prea îndepărtat”!

Parafrazarea titlului cărţii lui Cornelius Ryan nu este întâmplătoare. Guvernul susţine că Germania a blocat accesul României în spaţiul Schengen condiţionând nejustificat aderarea la acest spaţiu de conţinutul rapoartelor Comisiei Europene cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)! Guvernul l-a acuzat pe Băsescu de faptul că a întreţinut această conexare nefirească între MCV şi Schengen, ceea ce este inacceptabil, pentru că Tratatul de aderare a României la UE nu face astfel de specificări. Dimpotrivă, îndeplinirea condiţiilor tehnice cu privire la protejarea frontierei externe a spaţiului Schengen este suficientă pentru a garanta aderarea României la acest spaţiu!

Or, îndeplinirea acestor condiţii tehnice fiind constatată de Comisia Europeană, blocarea României pe considerente de MCV este inacceptabilă. Ce aţi zice dacă v-aş arăta că există documente comunitare (a încercat şi Băsescu să prezinte aşa ceva, dar, penibil, nu a reuşit) şi paragrafe în Tratatele constitutive ale Comunităţilor Europene şi Uniunii Europene, care permit Germaniei să lege MCV de aderarea la Schengen? Cum aţi explica că guvernul nu ştie de ele, la fel şi Băsescu? Apropo, avem o ţară?

Recent Posts

A rămas așa: 25 iunie 2017, duminică, orele 19:00-21:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS”

Emisiunea se poate urmări integral la adresa:

https://www.seenow.ro/detail-x-press-243581

După multă presă securistă despre “magistralele” vizite ale Cârmaciului la Bruxelles (NATO), Washington (Trump), Berlin (Merkel), din nou Bruxelles (Consiliul European și Macron), cred că este timpul să aflați cum se ocupă Securitatea lui Ceaușescu de toate aceste “SUCCESURI”! Spre “gloria” Lui Iohannis și a Neamului!  Și ca să vă dau un flavour, nu fac decât să citez din marele Cârmaci, care evaluează la superlativ valențele diplomației (a se citi Securităţii) române, pe 23 iunie 2017. Iată cum se bucura el, după Consiliul European din 22-23 iunie (http://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-la-finalul-reuniunii-consiliului-european1498224553):

Probabil vă amintiți că a fost în discuție o directivă europeană pe detașarea lucrătorilor. Echipa noastră, de aici de la Bruxelles, e foarte competentă și a negociat foarte bine. Doar că discuțiile s-au oprit tocmai fiindcă nu s-a găsit încă un consens pe temă sau o cale accesibilă pentru toți.”

Vă daţi seama, oameni buni, cât indice de inteligenţă este în Securiștii ăștia? Cică “e” super competenți, negociază de se “rupe”, da’ nu merge consensul, frate! Mare negociator trebuie să fii, dacă negociezi, negociezi și când să vină soluția, consensul țuști, a fugit, și mai pune tu mâna pe el, dacă poţi! Mare negociator, Нет консенсуса! Ce popor credeţi că e ăla, care înghite așa ceva cu “negociatori”? Ia să vedem, forțați-vă un pic, și încă un pic…bravo, aţi ghicit! Ne vedem…azi!

  1. S-a amânat pentru duminică, 25 iunie-Duminică, 18 iunie, ora 20:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS” 12 Replies
  2. Securiștii Proști în Faţă, România e în Ceață! 23 Replies
  3. Astăzi, duminică, 23 aprilie 2017, orele 19:00-21:00, voi participa la o discuţie cu Sabin Orcan, pe B1 TV, cu privire la România și relaţiile ei strategice cu lumea, la noua condiţie a mediului strategic global. 18 Replies
  4. Chiar și prostia are o limită! Din fericire, Piaţa Victoriei nu are! Îl are, în schimb, pe Liiceanu! Nelimitat! 20 Replies
  5. Frica și “Revoluţia” Penibililor Cinstiţi! 5 Replies
  6. Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV! 51 Replies
  7. Anunţ 36 Replies
  8. Summit-ul NATO de la Varşovia! Analiza de pe 10 iulie, imediat după eşec, video! 10 Replies
  9. “După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat!” 8 Replies