Când Prostia şi Domnia s-au Unit în România! Iar Minciuna-i Veselia!

iohannis-sima4

Din nou, acest text va fi scurt (by my standards, adică nu chiar scurt). Explicaţii puţine. Preşedintele României, surprinzător, nu mai trebuie explicat! La nici câteva zile după ce ne-a marcat destinul, prin preluarea puterii politice, deriva spre zările fulgurante ale incompetenţei a atins orizontul propriei neputinţe! Ştiu sloganul: să-l lăsăm pe Preşedinte să înveţe să fie Preşedinte! Mă scuzaţi! Pardon! “Il est Charlie”! Ştie precis cum este cu libertatea! Mai ales cu a lui! Libertatea de a greşi în numele şi pentru nenorocirea a milioane de români! Sigur, nu la nivelul la care a greşit administraţia socialistă de la Paris, în infernul terorist stimulat de incompetenţa crasă şi falimentul instituţional al guvernării Hollande! (vezi http://www.newsmax.com/Headline/France-attacks-Charlie-Hebdo-US/2015/01/09/id/617672/) (vezi http://www.algemeiner.com/2015/01/09/responding-to-paris-terror-outrages-us-jews-highlight-centrality-of-anti-semitism-to-islamist-ideology/).

Este drept, anunţam încă din 17 noiembrie că domnul Iohannis va face toate greşelile din manual! Nu ştiam, atunci, că domnul Iohannis îşi conspectează nenorocirile din cu totul alt manual decât cel ştiut de mine! Pentru avansaţi! Mai amplu! Mai bogat! Mai încăpăţânat în modelarea paginilor după arhetipurile mono-îngheţate în culoarea gerului iohannist. Năprasnic! Şi implacabil ca o glumă proastă!

C’est vrai, je suis Charlie, mais on sait rien sur MCV…

Scriu aceste rânduri pe 12 ianuarie 2015. În câteva zile, începând cu astăzi, Iohannis va acumula o deja nouă incredibilă paletă de erori şi nenorociri. Astăzi, urmează să discute cu liderii politici ai ţării despre bugetul armatei, “cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru apărare”. (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15407&_PRID=lazi).

Are propuneri: “Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, să-şi asume clar menţinerea acestui minim obiectiv pentru cel puţin 10 ani”. (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15407&_PRID=lazi).

Ei bine, această discuţie va fi dusă mai departe, de acelaşi Iohannis, în întâlnirile cu preşedintele Comisiei Europene: “(…) alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla, în curând, pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15396&_PRID=lazi).

No problemo! România se va face de râs! Klaus nu va afla de ce, decât după, dacă va afla! E un început “bun”, pentru primul Consiliu European la care va participa! Vom comenta împreună, când va veni sorocul!

Nu l-am prea văzut în cadrele postate pe site-ul Palais de lElysée, după participarea la marşul de la Paris. La cât de “important” este mesajul sec, pe care ni l-a transmis, până şi ăla citit, pe aeroport, aseară, la sosirea acasă, mă aşteptam să fie mai omniprezent în conştiinţa fotografică a francezilor! Ne-a spus cu cine a vorbit, cu “doamna cancelar Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii.” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15424&_PRID=lazi).

Presupun că domnul Cameron se încadrează perfect la “mulţi alţii”! Fiind pe Axa aia pe care zicea că a luat-o de la Băsescu. Sau nefiind pe nicio axă, decât pe cea a minimei bune creşteri protocolare, unde Iohannis nu poate pătrunde nici cu ordinul Procuraturii! Nu, că e genial Klaus! Nu explic nimic. Epoca în care scriam de ce nu are ce căuta doamna Carmen Iohannis în dreapta şoferului a trecut! E timpul să-l lăsăm pe Klaus să fie “puternic”! Pentru România! Şi milioanele de români care îl iubesc!

Înţeleg că este foarte criticat de foştii sau actualii ciraci ai lui Băsescu, de “imaculata” justiţiară Macovei şi de savantul “neprihănit” al luptei anticomuniste Tismăneanu! Nu ştiu ce le-a promis Iohannis, dar cred că sunt supăraţi mai ales pentru ce nu le-a promis, dar le oferă acum, spre stupefacţia tuturor celor care înţeleg ceva! Nu şi a presei române, care îl idolatrizează şi îi sfâşie în bucăţi pe “detractori”! E bine! Trăiască România!

Într-un fel, la început, mi-era milă de Iohannis. Garabet Ibrăileanu avea o vorbă, în Privind viaţa: “o nenorocire venită din propriile greşeli e tot atât de fatală ca şi una venită din senin, dar iluzia liberului arbitru ne face să suferim cu atrocitate de cea dintâi, pentru că ni se pare că am fi putut-o evita!” (Garabet Ibrăileanu, Privind viaţa…, Bucureşti, 2009, p. 28). M-am scuturat, însă, repede, de milă. Nu e cazul! Omul nu greşeşte! Şi e bine că nu greşeşte! N-are ce regreta! NICIODATĂ! Fie vorba între noi, cum ar putea greşi, la cât de încăpăţânat este, ceea ce reprezintă marca “inteligenţei” infinite şi rafinate, după cum zice şi cântecelul? Lasă, că e bine! Fiindcă, negreşind, nu are nevoie să mintă! Oare?

Mai ţineţi minte Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare (MCV)? Jucăria aia convenită la Comisia Europeană şi despre care Iohannis ştie că s-ar fi stabilit în negocierile de aderare a României la UE (informaţie greşită, evident, dar pe care el o crede bună)! Şi care este folosită acum drept hârtie de turnesol de câtre Germania, pentru a ne da sau nu acordul pentru intrarea în spaţiul Schengen! Psst! Nu pot să vă spun nici ce înseamnă MCV, nici când s-a stabilit! Klaus are un fost comisar european în suită şi un ambasador all seasons la butonieră, aşa că ştie el mai bine să vă spună! Uite, ce frumos a zis în discursul, citit, bineînţeles, de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe 6 ianuarie 2015:

Astăzi, aici, în faţa dumneavoastră, declar cu responsabilitate că a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite.” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15406&_PRID=lazi).

Gata cu Minciuna! De Astăzi, spunem numai Adevărul (adică, la Adevărul

Genial, nu? Aproape că nu mai contează cine l-a învăţat! Reaua aia de Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi, fără ruşine şi minimă adoraţie faţă de Geniul Interplanetar al iubirii noastre fără zăgăzuire, uite ce a putut spune (ascultă file audio* 15stanciu-2mcv trebuie mentinut fiindca nu s-au indeplinit obiectivele6jan):

“Din punctul meu de vedere, încă se impune menţinerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, pentru că sunt încă multe obiective care nu sunt finalizate”. (http://www.mediafax.ro/politic/livia-stanciu-se-impune-mentinerea-mcv-pentru-ca-sunt-inca-multe-obiective-nefinalizate-13751264).

Ruşine, doamna judecător! Adică, ce vreţi să spuneţi cu “sunt multe obiective care nu sunt finalizate”? Nu vă daţi seama că negaţi afirmaţia Iubitului Conducător care spune clar că “Astăzi (…), să se constate că acele condiţionalităţi (…) au fost îndeplinite”? Uf! Şi, totuşi! Cine este blasfematorul ăla de profesie, care a zis că Iohannis este încăpăţânat? Cine-i caută nod în papură? Iohannis e genial, domne’! Ştie că are dreptate! Dar nu vrea să o intimideze, în adoraţia ei măruntă, pe Livia Stanciu. Se repliază rapid, pregăteşte busuioc, prima întâi, de calitate, pentru dres, şi merge la lustragiii băsişti (altminteri, perfect respectabili, aşa, simpluţi, cum sunt ei) de la Adevărul, chiar a doua zi, pe 7 ianuarie, ca să ne dea lumină. Uite ce frumos a zis (ascultă file audio* 15johannis-adevarul-mcv-4in anii 2016-2017-56indeplinite azi7jan):

Iohannis: Să ajungem în acest punct, atunci când actualul Parlament şi actualul CSM îşi încheie mandatul. Păi, actualul Parlament îşi încheie mandatul la sfârşitul lui 2016 şi actualul CSM la începutul lui 2017. Deci, implicit, am dat un orizont de timp, care mi s-a părut rezonabil.

Jurnalist: Dar, consideraţi că azi suntem pregătiţi?

Iohannis: Azi nu suntem pregătiţi, nici nu m-am referit la astăzi!”

Sigur, Genialul a îngăimat ceva şi la CSM, cu privire la orizontul de timp 2016-2017 (“atunci când actualul CSM şi actualul Parlament îşi termină mandatele, să putem bifa împreună această reuşită”). (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15406&_PRID=lazi).

Dar, a afirmat, fără putinţă de tăgadă, că: “Astăzi (…), să se constate că acele condiţionalităţi (…) au fost îndeplinite”! Păi, cum se potriveşte asta cu “Azi nu suntem pregătiţi, nici nu m-am referit la astăzi”?

Cum nu v-aţi referit la ASTĂZI, domnule Preşedinte? Cum, MINCIUNĂ ORDINARĂ? Sigur, ne minţea şi Băsescu, la fel, a doua zi! Dar, hăhăia, şi ce dacă, poporul îl iubea, Băse era cool! Genialul Klaus nu are stilul ăsta! Zice scurt şi fără să citească, de data asta: “Nici nu m-am referit”! Deşi, chiar aşa zisese, cu doar o zi înainte! Adică, te minte în faţă, cu zâmbetul metalic pe buze!

Sigur, apostolii noii religii iohanniste mă vor întreba unde-i nenorocirea? Pe bune? N-o vedeţi? Hai, să v-o arăt! Preşedintele Iohannis a dat un interviu în presa germană: “Klaus Iohannis a declarat Märkische Allgemeine Zeitung că va face eforturi pentru ca aderarea României la acest spaţiu să aibă loc anul acesta.” (http://www.mediafax.ro/politic/oficial-german-romania-nu-va-adera-la-schengen-in-2015-13748621).

Schengen în 2015? Se ocupă Herr Iohannis! 

Poftim? Cum, Preşedintele României dă un interviu presei germane, care se adresează populaţiei Germaniei, nefavorabilă aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, fără să se consulte cu cancelarul Merkel? Adică, el, etnic german şi nou ales Preşedinte al României, se adresează direct, prin intermediul presei germane, poporului german, informându-l despre intenţii pe care germanii nu le agreează? Şi, “ce dacă?”, or să zică apostolii iohannişti! “Foarte bine a făcut”, vor clama! Şi, de unde ştiu eu, Stan, că nu a vorbit cu Merkel? Păi, ştiu! Fiindcă, imediat, a apărut în presa germană, şi nu oriunde, în Der Spiegel, citat de Mediafax, pe 5 ianuarie, o reacţie extrem de dură a preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, creştin-democrat şi apropiat consilier al cancelarului Merkel: “Îndoielile faţă de o aderare a României la Spaţiul Schengen persistă (…) (România) nu-şi va atinge acest obiectiv în 2015 (http://www.mediafax.ro/politic/oficial-german-romania-nu-va-adera-la-schengen-in-2015-13748621).

Wolfgang-Bosbach

Wolfgang Bosbach

Ce se întâmplase? Intempestivul, aberantul şi stupidul interviu dat de Iohannis, doar pentru imaginea sa penibilă, a pus administraţia de la Berlin într-o situaţie dificilă faţă de propriul electorat. Reacţia lui Bosbach s-a adresat germanilor şi nu românilor, de aceea a venit din partea preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, şi nu a Comisiei de relaţii externe. Practic, Iohannis i-a obligat pe oficialii de la Berlin să închidă anul 2015 pentru aderarea României la Schengen! Asta, în condiţiile în care Germania nu zisese nimic despre 2015, până în prezent. Şi erau bune premise ca, în baza unui raport MCV mai bun, să putem obţine o aderare care să înceapă, în 2015, măcar cu frontierele aeriene şi maritime. S-a ales praful! 2015 devine imposibil, de vreme ce Germania a spus, deja, NU! Forţată de Iohannis!

Mai mult, situaţia creată de Klaus cel Înţelept va vulnerabiliza raportul MCV, care va arăta prost, ca să poată oferi argumente pentru decizia Germaniei! Mă veţi verifica în următoarele zile! Ia ziceţi! E suficient de mare nenorocirea asta, la numai câteva zile după preluarea mandatului de către Klaus cel Întreprinzător? Sunteţi mândri? Dar, staţi că nu e tot! Merkel a zis, chiar şi aşa, cu 2015 închis, că se va uita la raportul MCV: “Întrebată dacă va sprijini aderarea Bulgariei la Schengen, în martie 2015, Angela Merkel a declarat că Guvernul german aşteaptă raportul MCV, pentru a lua o decizie.” (vezi http://www.romanialibera.ro/politica/uniunea-europeana/wolfgang-bosbach–romania-nu-va-adera-la-schengen-in-2015-362838).

Şi, în condiţiile astea, dumneavoastră, ditamai Preşedintele României, după gafa monumentală din presa germană, mergeţi în CSM şi anunţaţi ritos că:

Astăzi, aici, în faţa dumneavoastră, declar cu responsabilitate că a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită şi să se constate că acele condiţionalităţi, sub rezerva îndeplinirii cărora am devenit stat membru, au fost îndeplinite”. (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15406&_PRID=lazi).

Toate religiile reunite ale mapamondului nu au mai înregistrat asemenea demonstraţie de “inteligenţă” mistică, menită a mântui şi mirui, în acelaşi timp, sufletul magilor de la televiziunile iohanniste (cam toate)! Topite, evident, după ghiersul de aur, în cuvinte puţine şi citite, constant, după acelaşi petic de supremă învârtoşare a minţii Marelui Strateg!

Care Legionari? Că aveau toţi trei ani, pe vremea lor…pe urmă au crescut

https://www.youtube.com/watch?v=ejXiJP2_9hA

Dar, cel mai tare mi-a plăcut cum a justificat Iohannis, tot la Adevărul, pe 7 ianuarie, decorarea lui Octav Bjoza cu cea mai înaltă distincţie a României. Domnul Bjoza precizase, încă din 2009, care e relaţia sa cu “morala” şi “credinţa” legionare.

Domnia sa a subliniat, cu multă sinceritate (ascultă file audio* 09bjoza-2morala si credinta invatate de la legionari7nov), cum l-au educat legionarii”, precizând că nu este legionar, dar asta doar pentru că este prea târziu” să mai fie! Aferim, bre!

“Nu sunt legionar, n-am fost şi-i prea târziu să mai devin. Dar, norocul meu a fost ca, la vârsta de 19 ani, să fiu educat în temniţele comuniste de unii dintre ei. Ne-au marcat tot restul vieţii!”

Ce să-i spui lui Iohannis, la aşa ceva? Să-i spui că educaţia antisemită şi crima pentru Căpitan erau baza educaţiei legionare? Să-i spui că cea mai teribilă formă de terorism continuă să fie incendierea sinagogilor, peste tot în lume, inclusiv în Franţa lui Hollande? Bjoza continuă cu mărturisirile (ascultă file audio* 09bjoza-2morala si credinta invatate de la legionari7nov_1):

“De la ei am învăţat, pentru totdeauna, că nimic, fiule, nu se poate realiza fără morală, nici în familie, nici în economie, nici în politică, nici în ţară. Şi, mai e ceva, băiatule! Fără credinţă, nimic nu se va putea realiza! Tot ei mi-au atras atenţia că neamul românesc este bântuit de trădători, de vânzători de ţară şi au avut dreptate. Şi, din cauza asta, îi voi purta în mintea şi în sufletul meu câte zile voi avea!”

Ei, “fiule”, ce crezi că a invocat Iohannis, la Adevărul, pe 7 ianuarie 2015, ca să justifice decorarea domnului Bjoza, cel educat de legionari, în “morala” şi “credinţa” Căpitanului, după propriile confesiuni? Pentru a arunca în derizoriu acuzaţiile cu privire la afilierea lui Bjoza la crezul legionar! Nu o să-ţi vină să crezi, “băiatule” (ascultă file audio* 15johannis on bjoza-6acuzatii nefondate-7nu e legionar fiindca avea 3 pe vreme lor-discutie fortata7jan):

Acele acuzaţii nu mi se par fondate! Şi, cred că e foarte uşor de terminat discuţia. Cum poate cineva, care, pe vremea legionarilor, a avut trei ani, să fie considerat legionar? Nu, nu, lucrurile nu se leagă! În afara de asta, nu există niciun temei ca să îl bănuim pe domnul Bjoza de simpatii doctrinar legionare”.

Chiar aşa! “Cum poate cineva, care, pe vremea legionarilor, a avut trei ani, să fie considerat legionar?” Conform acestei viziuni, practic, mişcările neonaziste din Germania, ai căror membri, în majoritatea lor, nici nu erau născuţi pe vremea lui Hitler, nu există! Propagandă! Antisemitismul nu mai există, fiindcă îmi vine greu să cred că mai sunt prea mulţi oameni pe Terra care aveau mai mult de trei ani pe vremea lui Hitler! Şi, apoi, chiar “nu există niciun temei ca să îl bănuim pe domnul Bjoza de simpatii doctrinar legionare”, cum nu putem bănui de aşa ceva pe nimeni care recunoaşte că a primit “morala” şi “credinţa” prin educaţie legionară, chiar de la legionari! Pe care îi va purta “în minte şi în suflet” “câte zile” va avea! Categoric, “nu există niciun temei ca să îl bănuim pe domnul Bjoza de simpatii doctrinar legionare”!

Ce ar mai fi de adăugat, “fiule”? Să ai “noroc”, nu “ghinion”, ca la vârsta de 19 ani să fi fost educat de legionari, după filosofia lui Bjoza, cel decorat de Geniul Carpaţilor! Iar domnului Iohannis îi recomand să-şi ia consilieri pe fraţii Nicholas, căci are nevoie de consiliere în jocul de glezne! După cum a început, în curând, va dansa pe mese!

*Notă: Dacă accesarea file-urilor audio din text, prin link-urile prezente, se realizează trunchiat sau incomplet la primul click, reluaţi procedura printr-un nou click pe link-ul corespunzător!

105 thoughts on “Când Prostia şi Domnia s-au Unit în România! Iar Minciuna-i Veselia!

  1. Dar nici Putin nu se lasă!

    Din surse aflam că personalul Ambasadei Rusiei de la Londra a părăsit clădirea.

    Motivul?

    Hmm, greu de crezut , dar pe ce mai poți fi sigur în lumea asta?

    Scenarii sunt de tot felul: ba că britanicii au pregătit rachetele nucleare împotriva Rusiei, iar FSB(urmasulKGB), au decodificat codurile de lansare, ba că Putin împreună cu strategii apărării sunt în buncăr și pregătesc ei un atac. De asta si explicația lipsei din peisajul jurnalistic din 5 martie încoace.

    Dar,

    Potrivit site-ului rus Vlasti.net, jurnaliştii ruşi sunt rugaţi să nu plece zilele acestea, căci în următoarele zile, preşedintele rus va face un anunţ de extremă importanţă, probabil o conferinţă de presă.

    Totuşi,

    Se pare că între Rusia şi Occident au loc zilele acestea negocieri secrete intense pentru a preveni declanşarea unui război nuclear. Să sperăm din tot sufletul că se va ajunge la o înţelegere!

    God bless Peace!

    • Eu sunt deja în buncăr, Valentine! Am loc şi pentru tine! Sunt legat printr-un wormwhole de twilight zone. Nu ţi-am mai postat povestea cu trenurile americane, că mă obligai să-ţi povestesc degeaba datele tratatului din 2005, cu SUA, pe care oricum le ştii şi numai de asta nu am timp acum! Bref, e Doomsday, prietene! Mă laşi!

  2. Sobieski și românii rămași acasă!

    Pana la Republica Procurorilor fără probe din România, subiect promis de Dl. Valentin Stan, va supun atenția unei impardonabile gafe făcute de Președintele Klaus Iohannis în vizita din Polonia.

    Zice așa :

    “După ani de „dezamăgiri și nereușite” se va putea construi o Românie din care cetățenii săi să nu mai fie tentați să plece”.

    Poate reușește Dl. Klaus Werner să înțeleagă că nici un șef de stat adevărat nu face asemenea declarații despre țara sa în străinătate.

    E jignitor și ruinează credibilitatea politicii externe, care se bazează pe continuitate.

    Aia care mai este!

  3. Domnul Stan, aveti de gand sa publicati ceva privind vizitele lui Iohannis in Franta, Germania si Polonia?
    Ati pomenit in trecut despre o gafe mara a lui Iohannis in Franta, dar ca asteptati sa vedeti daca va fi sesizata de presa din Romania. Eu nu stiu ca aborigenii sa fi pomenit ceva despre asta, iar dumneavoastra nu ati mai revenit.

    • Da, s-au mai adunat gafe pe lângă aceea! Nu am timpul pe care l-aş dori pentru a scrie! Le voi prezenta! Dar, sincer, la momentul ăsta, aş scrie ceva despre Republica Procurorilor Fără Probe din România, Tocmai Potrivită pentru Imensa Masă a Proştilor din Această Ţară!

  4. Caz rezolvat in stil romanesc.

    A fost data afara purtatorul de cuvant Brandusa Predescu.

    Asteptam demisii in lant a soferilor, portarilor si femeilor de serviciu de la MAE, existand riscul purtatorilor de microbi.

  5. Poate n-o fi pentru eternitate titlul, dar ce mai conteaza ce vine dupa noi.

    Pana acum si in prezent, asa este cum se scrie.

    Eu cred ca Bogdan Aurescu a primit indicatii in legatura cu harta Frantei acoperita cu drapelul german.

    Zic si eu asa ca muritor nevinovat, nu trebuie sa ma impuscati. In scris!!!

    Hahahaha….auzi D’le , sa arunce cu paltonul pe masina! Tare nu?

    Cum cine?

    • Este cum v-am spus! Situaţia se va stabiliza în Ucraina! Sunt mulţi proşti în Administraţia lui Obama sau Congres, Nuland fiind de departe printre premianţi, care nu înghit umilinţa că Franţa, Germania şi Rusia ar putea rezolva problema fără America! America will go along, eventually!

    • Domnul Ion, nu ne înţelegem. Acele unităţi nu sunt pentru război! Americanii nu sunt acolo ca să-i apere pe ucraineni de ruşi, fiindcă nu pot să livreze aşa ceva. Sunt unităţi pentru antrenamentul trupelor ucrainene. Sunt acolo ca să sugereze ucrainenilor că sunt parteneri de nădejde (că ăia sunt speriaţi de moarte) şi ca să transmită ruşilor că ar avea dificultăţi să se justifice invadând un teritoriu pe care se află militari americani. Cum, aşa credeţi, că face America război, împotriva Rusiei, cu National Guard? America nu va face război şi nu va apăra pe nimeni, ever, în partea asta de lume. Da, va fi pace, pace rusească sub egida Franţei şi Germaniei, cu acordul SUA şi al Ucrainei.

      • Domnul Stan, la fel ca dumneavoastra eu cred ca nu vor exista confruntari intre americani si rusi, dar cred in schimb ca americanii vad o escalare intre rusi si ucrainieni ca fiind in interesul lor. Cred ca trimiterea acelor cadre americane (si britanice) in Ucraina are rostul de a-i indemna pe ucrainieni sa creada ca vor primi ajutor material substantial in viitor si deci sa continue luptele. La fel au fost impinsi ucrainienii sa lupte si de catre FMI, care a lasat sa se inteleaga ca nu vor mai primi transe financiare daca estul tarii inceteaza sa fie o parte integranta a Ucrainei. Eu nu ma indoiesc ca francezii si germanii doresc pace, dar cred ca intre acestia si americani exista o ruptura insurmontabila. Americanilor nu le pasa de ucrainieni; isi vad de propriile interese, care includ incetarea relatiilor substantiale intre UE si Rusia.

    • SUA avertizează Europa: Rusia vrea gurile Dunării

      Într-un discurs ținut la Berlin în fața unor politicieni și militari de rang înalt, generalul american Frederick Ben Hodges, comandantul trupelor SUA de uscat cu baza în Wiesbaden, Germania, i-a avertizat pe liderii europeni asupra intențiilor rusești de a ataca și ocupa poziții strategice în Europa de Est ca parte a unui plan sofisticat de distrugere a alianței nord-atlantice. Știrea a fost data de The Daily Telegraph.

      Ministerul Apărării din Rusia a anunțat pe 5 martie că a început exerciții militare în sud și în Crimeea care vor ține până în aprilie. Având forțe militare în Transnistria și beneficiind de un guvern pro-rus și anti-românesc la Chișinău, nu mai pare chiar așa de hazardată șansa unei agresiuni militare în zona Odesa – sudul Basarabiei.

      De la sediul guvernului României nu se trage nici un semnal de alarmă.

      Dar,

      Johannis, l-a dat afara pe George Scutaru, consilierul sau pentru politica externa si l-a înlocuit cu Ion Oprișor, fost secretar al Consiliului Suprem de Apărare a Tarii in timpul mandatului lui Traian Băsescu. Pe post de ziarist corespondent al ProTV si Mediafax, George Scutaru a lucrat la Moscova intre 1995 si 1998 , an in care s-a lansat in politica alături de Teodor Meleșcanu.
      Era prea pro-Rusia Scutaru? Sau il muta la SIE?

      Sosirea Rusiei la Dunăre înseamnă colapsul Ucrainei pentru ca va pierde accesul la Marea Neagra, inclusiv la resursele de hidrocarburi pe care se baza ca le va exploata din zona sa economica.

      Rezultatul ar fi o Ucraina restrânsă la partea de centru si vest, neviabila economic, un pietroi de piciorul UE.

      In plus, Rusia va redeschide disputa teritoriala cu România, privind delimitarea zonelor economice exclusive, pentru ca nu va recunoaște deciziile de la Haga, punând piedici investițiilor in sectorul hidrocarburilor din zona romanească.

      Si ca evenimentele sa se precipite si mai mult, Turcia nu mai este aliat de bază al americanilor cum a fost până acum 10-15 ani.

      Hmmm…si ăștia n-au ca imn de stat “Deșteaptă-te turcule”

      Hahaha…tari glumele mele, nu?

  6. Ca de obicei la înălțime și azi la RTV. Felicitări Dl. prof. Valentin Stan!

    Lăsând arta de a vorbi celui care spune că este o artă, desigur un personaj cunoscut pentru gafele sale, ne auzind despre retorică și poposind în arta și mesajul scrisului, desigur o altă artă, unde scrisul este un mod de a încetini gândirea, parafrazându-l pe Nichita Stănescu,

    Răsfoind

    Presa romanească din data de 19 febr. 2015, observăm că Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și deputatul Alina Gorghiu, copreședintele PNL, au făcut o vizită oficială de cinci zile în Statul Israel la invitația președintelui Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein.

    Pentru că acest blog este locul unde mai putem și noi afla câte ceva, nu că altele nu ar informa corect, dar aici conotația informării este bazată pe fapte, argumente și fail-uri fără cale de întors.

    Referitor

    La vizita demnitarilor români în Israel, eu ca cititor și comentator, am o nedumerire care ar putea fi luminată cu un răspuns din partea Dvs., ținând cont că orice vizită în Țara Sfântă la invitația oficialilor de acolo, are un scop bine definit și practic.

    Subiectul este legat de retrocedări?

    • Nu este singurul subiect! Iar problema retrocedărilor către comunităţile evreieşti este o problemă la fel de serioasă ca problema retrocedărilor în general!

      • Va aflati in eroare domnule Stan! Nu exista o problema a retrocedarilor catre comunitatile evreiesti; exista o problema a retrocedarilor. Discriminarea nu poate fi decat negativa

        • Şefii de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, Sorin Lazăr şi Codruţa Selavărdeanu demisionează.

          Wat? Pai chiar asa! Adică cum demisionează?Taman acum când instituția este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire?

          Dar stați ca intervine și Ponta care zice : „Avem la ANRP o problemă extrem de gravă”

          Oooo, de când? Eii nu spui!!!

          Doamnelor și Domnilor, problema este foarte gravă în totalitate în România noastră.

          Baiul este ca retrocedările au fost începutul corupției la nivel înalt.
          Se putea evita totul precum au făcut vecinii noștri, dar de ce? Era prea simplu!!!

          Ce e de făcut acum? Cam asta :

          -sa plătească cine a aprobat restituirile
          -instantele dacă hotărăsc despăgubiri, sa indice si sursele de plată
          -din păcate , comparativ cu celelalte tari, aici , noi am greșit grav.Nici o tara europeana nu a acordat atâtea despăgubiri , vezi-Polonia, Cehia, Ungaria, toate au avut termene limitate 6 luni in anii 90 si max 30-40% din ceea ce au deținut foștii proprietari .De unde sa dai banii solicitați , uneori si de 2-3 ori, de moștenitori fantoma, de cumpărători de drepturi litigioase , vezi ginerele expresedintelui, de firme din trecut aflate in faliment atunci si despăgubite acum.Toată legea 10 a fost o tâmpenie , o lege făcută si ajustata mereu in scop electoral.
          Stiti cat era suma la un moment dat, după ce s-au dat majoritatea despăgubirilor ?, peste 12 mild euro!!! Numai la noi se putea întâmplă astfel , aceasta devenind o sursa a furtului de la buget.

          Deci D-lor Valentin Stan si Mihai Bulugea, cu sau fără discriminări ori erori, legislația plătii despagubirilor trebuie amendată pană la clarificarea definitiva a situatiei tuturor retrocedarilor din România si încheierea definitivă a tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor.

          • Sunt de acord cu dvs ca partidele politice din Romania sunt de fapt grupuri infractionale organizate!

  7. Buna ziua D-l Stan. Un punct de vedere despre situatia tensionata dintre SUA si Israel din prisma viitorului discurs al lui Benjamin in Congres cat si a dezvaluirilor legate de un posibil atac al SUA impotriva avioanelor Israelului?

    • Netanyahu a fost invitat de House Speaker John Boehner, republican, să se adreseze Congresului, în contextul în care premierul israelian este în dezacord total cu politica Adminstraţiei Obama de a obţine un acord al Iranului în problema facilităţilor nucleare iraniene. Netanyahu este îngrijorat că finalizarea negocierilor legate de împiedicarea Iranului de a construi arme nucleare, va lăsa Teheranului tocmai posibilitatea de a le obţine, diplomaţia lui Obama fiind considerată răspunzătoare pentru aşa ceva. Adică este slabă ca orientare şi competenţă!

      Este, însă, fără precedent şi posibil neconstituţional să inviţi un lider străin să se adreseze Congresului, fără consultarea şefului Administraţiei, care are prerogativele constituţionale de a relaţiona cu liderii lumii. Scandal, aşadar, intern şi internaţional, cu implicaţii multiple (http://blogs.reuters.com/great-debate/2015/03/01/netanyahu-invite-is-a-symptom-of-boehners-grudge-match-against-the-u-s-constitution/).

      Povestea cu doborâtul avioaneleor israeliene este o exagerare, care derivă din situaţia de mai sus. Se zice că Obama ar fi ameninţat pe Netanyahu că-i va doborî avioanele, dacă va ataca facilităţile nucleare iraniene. Of course, this never happened! (http://www.washingtontimes.com/news/2015/mar/1/report-obama-threatened-shoot-down-israeli-warplan/).

      • Dacă Obama ignoră Constituția atunci Congresul de ce nu poate ?

        Apoi dacă

        Numărul este soldați israelieni care au servit în Irak sunt ZERO.
        Numărul este soldați israelieni care au servit în Afganistan, tot ZERO
        Dar
        Numărul de plângeri pe an ,pe care Netanyahu le-a făcut către America sunt 438!!!

        Ce e de mirare că Bohner și republicanii îl iubesc pe Netanyahu atât de mult.

        In ceea ce privește povestea cu doborâtul avioanelor israeliene de către americani, dacă vor ataca facilităţile nucleare iraniene, asta niciodată.

  8. Idei mai vechi

    1. Capitala României la Brașov?
    Primul care a formulat-o este, probabil, George Barițiu, pe la 1860, in legătură cu speranțele suscitate de Unirea Principatelor de cu un an înainte.
    Ideea mutării capitalei in interiorul arcului carpatic a continuat sa fie dezbătută după 1930 si a fost îmbrățișată de o mulțime de persoane importante, cele mai cunoscute fiind Regina Maria si Nicolae Titulescu.

    N. Iorga a fost principalul opozant a mutării capitalei.

    Mutarea Capitalei României la Brașov ar însemna :

    a) o poziționare geografica mai favorabila a capitalei pentru toate cele 3 mari regiuni istorice
    b) creearea unui echilibru intre nevoile legitime ale centrului, ale regiunilor si ale comunităților locale
    c) o inserare a capitalei într-un spațiu cu o mentalitate politica si cultura administrativa de factura central-europeana, cu o puternica componenta multiculturala, ce constituie chiar o Europa în miniatura

    2. Propunere soc la Davos din 24 ian. 2014: Capitala Rusiei ar trebui mutată din Moscova în Siberia
    Cel mai bogat om din Rusia, Mikhail Prokhorov, şi-a mutat domiciliul de la Moscova într-un sat din Siberia.

    Ce știa George Barțtiu si ce susținea el la acele vremuri, istoricii o pot explica mult mai bine decât mine, dar ce știe Mikhail Prokhorov in zilele noastre, iar noi nu știm?

    • Şi Tolstoi şi-a mutat domiciliul în pădure şi pe vreme lui nu exista încă arma nucleară! Valentine, pişicherule, ţi-am mai spus, lasă-te de bancuri pe blogul meu! Pişicher, în sens de om inteligent, abil şi pus pe şotii, prietene!

      • Hahahaha…tare comparația cu Tolstoi, dar să te vad acum :

        De ce a acceptat PDL-ul în 16.07.2014 să-și schimbe numele în PNL, de fapt sa fie asimilat prin fuzionare chiar de vechiul PNL?

        Iar,

        Teodor Stolojan să declare că un PDL facut knok-out nu poate să zburde.

        Ba mai mult, președintele PDL la acea vreme Vasile Blaga, declara că PDL și PNL nu fuzionează, ci fac alianță, iar noul partid se va numi PNL.

        Tare și asta, nu, dar ce ascunde în adevăr???

          • OK

            În mai toate partidele dar cu precădere în PDL, nu s-a vorbit despre Legea nr. 43 din 2003 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, metodă prin care corupția pătrunde în politică.

            Astfel banii spălați nu mai sunt ai unei persoane ci ai unui partid, dar beneficiar nu este partidul ci unele persoane.

            Asa ca era indicat ca numele PDL sa dispară.

            Și a dispărut.

            Prinde orbul scoate-i ochii.

      • Eu nu cred ca este vointa lui sa se retraga. Dar consider ciudat ca acest anunt al lui a venit practic imediat dupa ce Iohannis a declarat ca multi din garda veche vor pleca fie acasa, fie in alta parte.

        Nu cumva anuntul retragerii domniei sale este un semnal ca poate fi ocolit de DNA et al. in vederea unor persoane mai putin cooperante ?

      • Eu sunt o sustinatoare a domnului Crin Antonescu si cred ca se va retrage !!imi pare rau dar cred ca trebuie sa-i respectam decizia ! Unde sa mai vina ? Langa tradatorii si fripturisti din partid ? Daca imi permiteti dvs pe ce va bazati cand spuneti ca nu se va retrage ?!!multumesc anticipat !

        • Pe unele considerente personale, pe care nu vi le pot împărtăşi. Dar există şi o evaluare mai largă, ce ţine de faptul că încă mai sunt oameni în PNL şi în afara lui, care aşteaptă de la liderul liberal Crin Antonescu o revenire pe prima scenă politică a ţării. Atâta vreme cât oameni ca dumneavoastră au încredere într-un om politic, care se reclamă de la interesul public, acela nu se poate retrage pur şi simplu, chiar dacă declară că s-a săturat de politică.

          • Multumesc pentru comentariul dumneavoastra ! Am si o teorie pe care mi-am fundamentat-o pe pe masura trecerii evenimentelor intamplate dar si a celor estimate vis a vis de Crin Antonescu . Este singurul politician in care am incredere si simt ca ma reprezinta dovada ca acum mi-am anulat votul pentru ca altfel mi-as fi tradat principiile ! Eu am incredere in omul asta dar vad ca devine din ce in ce mai incomod pentru ca este atipic , nu face politica pentru bani ci din convingeri ! Fiind un om liber si prea independent devine necontrolabil si imprevizibil ! Nu suporta cred sa stea in genunchi in fata nimanui ! Ar fi vrut ca si Romania sa fie asa in fata Europei ! Nu faci parte din sistem este indepartat ! Am zis sistem care vad ca este de fapt condus de servicii! As vrea din tot sufletul sa revina ca pre multi ar popi si multi merita asta . Citez ” cine a tradat odata inceteaza sa mai existe ” ! Asa a zis Crin ! Genialitate fata de prostie are limite ! Hai sa auzim de bine ! Va urmaresc cu mare atentie si placere ! Un om informat este bine orientat in timp si spatiu ! Numai de bine va doresc !!!!.

      • Domnule Valentin Stan. Puteti sa ne argumentati opinia Dv. in privinta retragerii lui Crin Antonescu ?
        Oare acea exprimare din cadrul interviului la b1tv, prin care la anuntarea retragerii din politica la sfarsitul mandatulul, Crin a strecurat cuvintele “foarte probabil” a fost rostita special pentru a lasa posibilitatea revenirii la decizie.
        Sperantele noastre, ale sustinatorilor sai, se agata de aceasta posibilitate.
        Daca aveti motive reale sa ne incurajati aceste sperante va rog mult sa ni le impartasiti si noua.

        • Doamna Tomut, aşa cum i-am transmis şi doamnei Petric, pe acest blog, nu vă pot împărtăşi motivele sau consideraţiile care stau la baza evaluării mele. Sunt de ordin personal, atât în ceea ce mă priveşte, cât şi în ceea ce-l priveşte pe domnul Antonescu! Ce vă pot spune cu certitudine este că va reacţiona pozitiv la poziţia şi dorinţa românilor de a rămâne în politica înaltă! Dacă oameni ca dumneavoastră se vor manifesta în suficientă măsură pentru a-i cere rămânerea în prim planul scenei politice, va da curs acestor solicitări.

    • Da, îmi tremură genunchii! Dar de asta, ce ziceţi?

      Ukraine – Russie – Entretien de M. Laurent Fabius, ministre des affaires étrangères et du développement international, avec «I Télé» (Paris, 12/02/2015)

      “Q – Est-ce que ce n’est pas le grand perdant finalement, M. Porochenko, ce soir ?
      R – Non, s’il y a la paix… Lorsqu’il y a la paix, personne n’est perdant. Imaginez ce que signifie un conflit armé entre l’Ukraine et la Russie ? L’Ukraine ne va pas battre la Russie. La Russie a une puissance militaire considérable. Il est vrai que sa situation est très difficile et je trouve qu’il a fait preuve de beaucoup de courage.” (http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/exl-doc/FranceDiplomatie/PDF/bafr2015-02-13.pdf).

      Cum? “L’Ukraine ne va pas battre la Russie”? Cum, “Ucraina nu poate bate Rusia”? Nici cu toate armele Americii şi ale lumii? Aşa zice ministrul de externe francez? Dar de ce simte nevoia să zică asta? S-o fi săturat şi el de gălăgia belicoasă şi găunoasă a autorităţilor de la Kiev? Habar n-am, dar ceva o fi la mijloc! Cine ştie, poate penibilii conducători de la Kiev, în dorinţa lor cretinoidă de a atrage Vestul într-o confruntare cu Moscova, nu înţeleg exact ce li se întâmplă! Nici acum!

  9. Dl. Valentin Stan, la prima vedere dar și la asigurările dumneavoastră, războiul pare că nu se zărește la orizont deocamdată

    Dar,

    Este posibil un scenariul pașnic prin care UE și NATO să renunțe la România și s-o ofere pe tavă Rusiei, evitându-se astfel într-un viitor scurt ca România sa nu devină teatrul de operațiuni. ?

    Întreb pentru că

    Vizita lui Putin la Budapesta îl declară pe premierul Ungariei, Viktor Orban un aliat de nădejde al Rusiei.

    Iar,

    Pentru ca jocul lui Orban să fie rasplatit cu vârf si indesat, Putin a hotărât ca a venit vremea să traseze noile hotare ale Romaniei si astfel țara noastra va fi divizata în două parti. Vestul se va alipi Ungariei si Estul va rămâne sub dominație rusească.

    Mulțumesc!

      • SF, SF , dar…

        Michael Fallon, Ministrul britanic al apărării zice aşa:

        “NATO se pregătește pentru o agresiune din partea Rusiei.”

        El s-a declarat îngrijorat în legătură cu Putin, de presiunea lui asupra Ţărilor Baltice, și de de modul în care liderul de la Kremlin testează Alianța Nord-Atlantică.

        Potrivit BBC News Online, Michael Fallon a mai spus că Rusia ar putea folosi tactici ca acelea despre care le-a folosit pentru anexarea Crimeei şi în actualul conflict ucrainean.

        Rusia neagă că îi ajută pe separatiştii proruşi, deşi a fost acuzată în mod repetat că trimite arme şi trupe şi că foloseşte propaganda pentru a spori tensiunile.

        Eii și ce era sa zică Rusia, că aşa este?

        Deși

        Rusia se pregăteşte de un război global din 2003. Mărturisește unui fost consilier al lui Vladimir Putin, Andrei Illarionov.

        El l-a consiliat pe Putin în perioada 2000-2005, a dezvăluit intenţiile acestuia când a făcut o prezentare la o conferinţă din Palanga, în Lituania.

        Întrebat dacă cetăţenii din Riga pot dormi liniştiţi, el a răspuns că nimeni din acest oraş nu poate răspunde pozitiv. “Aceeaşi întrebare poate fi ridicată la Tallinn, Vilnius, Palanga, Bucureşti sau alte oraşe. Nimeni din Riga nu poate răspunde pozitiv.

        Vă mai aduceți aminte de reclama :
        “Dormi liniștit FNI , lucrează pentru tine?”

        Acum pot spune :

        “Dormi liniștit NATO, lucrează pentru tine”

        Daaa si eu o să dorm , o sa sforăi în somnul adânc de care mă asigura “alianța”.

        Hahaha….tare si “alianța” asta și glumeatză!!!

        • Nu că NATO ar putea apăra o muscă în partea asta de lume, dar nu din cauza neputinţei NATO mi-aş pierde eu somnul! Faptul că mor oameni în Ucraina, e o tragedie! Pentru care autorităţile “revoluţionare” de la Kiev şi “bravii” extremişti ucraineni, de tipul Azov sau Sectorul de Dreapta, sunt la fel de vinovaţi ca unii extremişti ruşi! Asta e marea problemă a Ucrainei! De aceea, oamenii din EST nu vor mai fi niciodată legaţi de Kiev prin relaţia instituţională de până acum un an!

          Războiul se va opri, Ucraina se va federaliza, Crimeea va rămâne la ruşi, Vestul va lucra cu Rusia. Yatzeniuk-ii care nu au învăţat nimic de la istoria Milosevic-ilor vor merge la groapa de gunoi a istoriei, uitaţi de prietenii lor americani, aşa cum americanii l-au uitat pe prietenul lor Saakashvili, un alt “patriot”, care şi-a condamnat poporul la himere sinucigaşe şi demente! Aud că penibilul Mikheil a ajuns consilier la preşedintele Ucrainei! Felicitări! Urmează acelaşi scenariu ca în Georgia!

          Oricum, până şi americanii au început să se sature de minciunile regimului de la Kiev, care îşi sacrifica propriul popor pentru fantasma naţionalismului revolut, stupid si criminal, căruia îi cad victimă fără voie şi numeroşi români, siliţi să lupte într-un război ticălos şi pervers. Exact cum a încercat Saakashvili, liderii de la Kiev încearcă să atragă Vestul într-o confruntare cu Rusia! Nu vor reuşi! Dar oameni nevinovaţi vor continua să moară!

          Tinerii ucraineni înrolaţi cu forţa, ca sa lupte în Est, dezertează la ruşi fără probleme. Şi se înţeleg bine cu ruşii! Românii unde dezertează? Pentru ei, e o singură cale, dacă ajung sub arme. Să moară degeaba, pentru ca băieţii din Azov, cu zvasticile lor zugrăvite pe creier, să poată acuza Rusia de agresiune! Ce face în timpul ăsta penibilul domn Iohannis? No comment!

          Pardon, eu nu particip la chermeza asta legată de libertatea Yatzeniuk-ilor de a-şi condamna poporul la moarte şi nici la jocul cretinoid, jucat de administraţia Obama cu privire la cum ocupa Rusia planeta, dacă n-o oprim! Sigur, nici Obama nu ştie cum ar trebui oprită, dacă ar crede o iotă, el însuşi, din scenariul scornit de băieţii din ograda lui.

          Aşa că loosen up, Valentine! Iar, eu chiar mă duc la culcare, că iar mă prinde mâine cu ochii zgâiţi la isprăvile din calendar ale băieţilor ăştia!

  10. Klaus Iohannis si-a amanat vizita in Republica Moldova pentru a nu complica situatia politica de acolo. In schimb se pare ca va vizita in curand Kievul. Situatia actuala din Ucraina poate reprezenta o oportunitate pentru Romania de a restabili relatia cu vecinul ei de la nord? Am inteles(tot de la dumneavoastra de pe blog) ca de la acest eveniment
    (https://mariusmioc.wordpress.com/2014/01/28/1991-declaratia-parlamentului-romaniei-cu-privire-la-ucraina-referendumul-pentru-independenta-ucrainei-nu-poate-avea-valabilitate-in-privinta-teritoriilor-romanesti-anexate-abuziv-de-fosta-urss-t/ )relatiile nu au prea existat. Stiu ca timpul dumneavoastra este pretios asa ca v-as ruga daca puteti sa-mi recomandati resurse care sa ma faca sa descopar si singur raspunsul.
    Va multumesc!

  11. Dl. Valentin Stan, ieri, 14 febr. 2015, Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia „nu intenționează să facă război cu nimeni, dar ca NU acceptă o ordine mondială cu un lider care crede că i se permite orice”. Asta cu bătaie directă către SUA.

    Răspunsul a venit prompt din partea D-lui. Lech Walesa :”Domnule Putin, nu vă vom lăsa să faceţi un pas înainte. Dacă încercaţi, veţi pieri şi vom pieri și noi!”

    Aducându-ne aminte de mesajul pamfletar a lui Putin către Merkel : ” În noaptea nunții, orice ai face, rezultatul este întotdeauna același!”

    Întreb :

    Începe bum-bum, sau ne bucurăm încă de artificii din Complexul Europa?

    • Nu începe nimic! Eventual, se termina! Dar se termină cum vrea Rusia! America a pierdut, aşa cum a pierdut în Siria, cu maxime consecinţe funeste pentru ea (vezi ridicarea ISIL)! Europa revine pe o relaţie constructivă cu Rusia, mult diminuată ca avantaje pentru europeni, faţă de ceea ce a existat înainte de conflictul din Ucraina şi dependentă de noile obligaţii ale Rusiei faţă de China! Noi pierdem oricum pe relaţia cu Rusia, avantajele europenilor, atâtea câte sunt, nu ne ating, şi asta-i tot! Război în Europa nu va fi!

  12. Fac un apel la cititorii acestui blog cat si D-lui Stan pt o analiza a recentei intalniri de la Minsk. M-am saturat de udre si videni si cocosi.

    • Occidentul vrea pace în Ucraina? OK

      Atunci de ce SUA îşi trimite avioanele de atac A-10 Thunderbolt II în apropiere de graniţa cu Ucraina!

      Forţele Aeriene Americane au trimis mai multe avioane de atac A-10 Thunderbolt II și aproximativ 300 de piloţi militari în Germania, ca parte a unui exercițiu militar, în care este de așteptat să implice aliații NATO din Europa de Est, pe fondul tensiunilor fierbinţi din Ucraina.

      Desfășurarea acestor avioane vine după ce Camera Reprezentanților din SUA a introdus o lege prin care autorizează 1 miliard de dolari ajutor militar pentru Ucraina. Dacă va fi aprobată, legea va permite Pentagonului să furnizeze echipamente militare Ucrainei, arme letale de natură defensivă, sprijin logistic, bunuri și servicii. Rusia a declarat că planurile Washington-ului de a furniza Kiev-ului arme ar destabiliza și mai mult situația din Ucraina.

      “Rusia este cu adevărat interesată de rezolvarea crizei. Toate celelalte planuri de a crește sancțiuni, arme de aprovizionare și așa mai departe, au ca scop destabilizarea situației în Ucraina “,

      a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

      Sursa : rt.com

      P.S

      Acordul Minsk II, cu siguranță va fi încălcat ca și acordul Minsk I din sept. 2014.

      Singura diferență este ca acum va fi numit,

      “Acordul de Valentine’s Day”

      • America trimite echipamente şi militari, în aceasta parte a lumii, strict pentru a răspunde îngrijorărilor aliaţilor săi din zonă, speriaţi de Rusia şi încrezători că SUA îi poate apără! SUA ştiu că nu pot apără nici o muscă în această parte a lumii! Rusia ştie şi ea! Franţa şi Germania, la fel! Chiar şi Polonia! Până şi Iohannis a aflat, aşa încet cum e el (nu-ţi spun aici cum)! Băsescu nu ştia! Sigur, doamna preşedinte al Lituaniei, Dalia Grybauskaite, de pildă, nu ştie nici acum.

        În plus, dacă pui nişte echipamente şi militari americani în ţările astea, tu, America, te gândeşti că Rusia se va feri să lovească teritorii unde se află cetăţeni americani în uniformă, nu pentru că acele teritorii ar putea fi apărate de acei americani, ci, pentru că a trece cu tancul peste ei, ar putea sa pună Rusia în război cu America! Ceea ce Rusia nu vrea. Aşadar, Rusia va evita acest lucru, se gândesc nişte băieţi la Washington! Asta e gândire de 2 lei! Pardon, de 2 cenţi!

        Rusia, într-adevăr, nu va ataca ţările din zonă, dar nu fiindcă ar fi apărate de NATO sau fiindcă trecerea cu tancul peste militarii americani de acolo ar pune-o în război cu puternicul Unchi Sam! CI PENTRU CĂ NU ARE NEVOIE! Hollande şi Merkel dovedesc că sunt oameni de stat, dincolo de improvizaţiile penibile ale unui Obama! E absolut fabulos ce face ministrul de externe francez! Ia de aici:

        “Ukraine – Russie – Entretien de M. Laurent Fabius, ministre des affaires étrangères et du développement international, avec «France Inter» (Paris, 11/02/2015)
        Q – Pourquoi a-t-on l’impression que l’avenir de l’Ukraine se joue beaucoup à Moscou, beaucoup à Washington et si peu en Europe ?
        R – Je pense que vous êtes injuste. L’initiative qui a été prise par Angela Merkel et François Hollande fait que c’est l’Europe – en tout cas ces deux pays – qui est à l’initiative.
        Q – C’est un plan européen que vous amenez ou un plan américain ?
        R – C’est un plan franco-allemand.
        Je vous précise, parce qu’il faut que nos auditeurs soient parfaitement au courant, que le président Obama n’est pas à la table des négociations cet après-midi (…)./.” (http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/exl-doc/FranceDiplomatie/PDF/bafr2015-02-11.pdf).

        What? Îşi bate joc de Obama, pur şi simplu! Cică Obama nu va fi la masa negocierilor de la Minsk, liniştiţi-vă! Adică o rezolvăm noi, nu analfabeţii!

        Pe acest blog v-am spus foarte clar, pe 9 octombrie 2014, în postarea cu titlul “Cu Minciuna şi Prostia, Mare sunt în România! Nu mi-e Frică de Rusia!”:

        „Capacitatea NATO de a ne apăra este zero barat şi ideea că America ar face război nuclear cu Rusia, pentru a-l opri pe Putin, este inacceptabilă! Ar fi război NATO-Rusia dacă Putin decide să-şi ducă desantul în Carpaţi sau pe ţărmul românesc? Exclus! Evident, Putin nu va ajunge niciodată aici! De altfel, veţi vedea în 8 luni o Ucraina pacificată, o prietenie reînfiripată între Est şi Vest şi o Crimeea consolidată la ruşi! Pst! Nu-i spuneţi şi lui Băsescu!”

        ASTA SE ÎNTÂMPLĂ AS WE SPEAK! Orice încetare a focului se încalcă, Valentine! Dar, în acordurile de la Minsk girate de Germania şi Franţa e ceva în plus ce NU A EXISTAT NICIODATĂ PÂNĂ ACUM! Pierderea suveranităţii Ucrainei şi cedarea Crimeii către Rusia (a nu se înţelege că se fac referiri la Crimeea în document. Tocmai asta este. De Crimeea nu se face referire în document, adică rămâne cum am vorbit! Pac, pac! Oricum sunt puncte, în acord, în premieră mondială, în materie de rafinament pentru desfiinţarea unei ţări)! Asumate de Ucraina! Confirmate de Germania şi Franţa! Ia vezi tu aici (http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/exl-doc/FranceDiplomatie/PDF/bafr2015-02-12.pdf).

        Sub această egidă, armele grele din zonă vor fi retrase de ucraineni! Aşadar, separatiştii nu vor mai avea cu cine să lupte! End of story! Dezastrul Ucrainei a fost făcut posibil de politica falimentară a domnului Obama! Period! Nu că băiatul ăsta ar înţelege ceva! Sau doamna Psaki! Aşa că, Valentine, dragă, îţi rămân două lucruri de făcut! Să îţi răspunzi la întrebarea: Când am mai greşit eu (Stan), vreodată, pe teme din astea (numai eu ştiu când am greşit şi nu-ţi spun)? Şi 2, urmăreşte ce vor face militarii ruşi (ai Rusiei) din estul Ucrainei de luni încolo. Dacă pleacă acasă cu instalaţii cu tot (sigur, Rusia va zice că nu au fost niciodată acolo) vei accepta că the game is over! Russia wins!

        Şi apoi, dragă Valentin, ţi-am mai spus şi altădată, în privat, nu mă mai obliga să reacţionez la glumele tale de pe blog. Uite ce plasezi, tu, aici:

        “Desfăşurarea acestor avioane vine după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a introdus o lege prin care autorizează 1 miliard de dolari ajutor militar pentru Ucraina. Dacă va fi aprobată, legea va permite Pentagonului să furnizeze echipamente militare Ucrainei, arme letale de natură defensivă, sprijin logistic, bunuri şi servicii.”

        Hai, nu mă înnebuni, prietene! Aşa ştii tu că se face? Legea a ajuns deja în Senat şi este “foarte” aprobată! Păi, ia să ne uităm puţin la legea cu pricina: S.2277 – Russian Aggression Prevention Act of 2014-113th Congress (2013-2014) introduced in Senate (05/01/2014) (https://www.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277):

        “Provides major non-NATO ally status for Ukraine, Georgia, and Moldova (during the period in which each of such countries meets specified criteria) for purposes of the transfer or possible transfer of defense articles or defense services.”

        Adică? Obligă pe Obama să „posibil” furnizeze echipamente letale pentru Ucraina? Îl obligă să „posibil”? Sesizezi contradicţia logică? Te pomeneşti că şi pentru Georgia şi Moldova furnizează echipamente letale? Mă laşi? Zice clar acolo că acordă statut de aliat non-NATO ţărilor cu pricina, dar foarte limitat (de parcă statutul ăla ar avea vreo valoare), exact atâta timp cât ţările alea îndeplinesc “criterii specifice”! Nu ştim care criterii! Sau, poate, ştii tu! Ai fi primul! Scopul ar fi ca Obama să poată transfera către ele “defense articles or defense services”! „Posibil”! Este vreo obligaţie pentru Obama de a face aşa ceva, derivată din textul legii? Nada! Pur şi simplu, i se oferă preşedintelui baza juridică pentru a face asta, dacă vrea! Te-ai prins? Un fel de deget arătător către Rusia! Dar, ştii ce mai există în legea aia, chestiune pe care puţini au observat-o? Ia de aici:

        “Authorizes the President to waive sanctions if in the U.S. national security interests, and with prior congressional notification.”

        Te-ai prins prietene? Mai degrabă, legea pregăteşte întoarcerea la relaţii mai bune cu Rusia, decât o ameninţă cu ceva! Aşteaptă tu, mult şi bine, să dea America arme letale Ucrainei! Pune tu preţ pe aberaţiile unor senatori din America, prin fel de fel de declaraţii aruncate peste umăr, dar nu aruncate şi în textul legii! Uite că mai degrabă ridicăm sancţiunile asupra Rusiei! Pam, pam!

        By the way, ştii câte ţări au statut de non-NATO ally faţă de America? 15: Afganistan, Argentina, Australia, Bahrain, Coreea de Sud, Egipt, Filipine, Israel, Japonia, Iordania, Kuwait, Maroc, Noua Zeelandă, Pakistan şi Thailanda.

        Da, SUA livrează echipamente de luptă mortale Coreei de Sud! Că acolo, chiar există pericolul să vină tancul peste militarii americani! Nu sunt informat că SUA livrează Argentinei echipamente de luptă mortale! Nu de alta, dar, poate, argentinienilor le mai vine o dată, în minte, să ocupe insulele Malvine! Sau Falkland, cum îţi place! Ghici ghicitoarea mea! Cine ar merge, atunci, la război cu Argentina aia, dotată cu echipamente militare americane? Nu, nu americanii! Mai încearcă o dată! Vezi, ai ghicit! Majestatea Sa o să te facă pair! Aşa că, Valentine, poţi să pui în ramă legea aia, care te-a impresionat aşa de tare! Şi fii mai prudent, cum te-am învăţat, că mă pui la muncă, vere! Cheers!

        • Valentin, prietene, nu m-ai prins, sau mai corect, nu m-ai prins de tot. Si explic de ce :

          Comentariul meu de mai sus unde zic că, “Forţele Aeriene Americane au trimis mai multe avioane de atac A-10 Thunderbolt II….se găsește pe RT.Com. Dacă mint ei , atunci mint și eu. Parcă asa zici și tu la RTV când citezi ceva. Greșeala mea este că nu am pus ghilimelele de rigoare. Parțial color,deci.

          Dacă îmi permiți, am să fac o analiză a celor scrise în comentariul tău. OK?

          Consider da, răspunsul tău, așa că încep :

          1. “America trimite echipamente și militari……”
          Totuși niciun cuvânt despre Cehia, Slovacia și Ungaria? De ce? Ele nu sunt tari NATO?
          Aaa, își dau seama că Rusia este mai aproape decât SUA, iar interesul poartă fesul!

          2. Dacă Rusia nu ne va ataca nici pe noi nici altă țară NATO, pentru simplul motiv ca nu are nevoie, atunci de ce pupăm la greu “licuricii” atât de peste ocean cât și cei din UE?
          Aaa, pentru FMI și Bănci!! Bunnn!

          3. Mi-l dai exemplu pe Laurent Fabius, care-și bate joc de Obama ca nu a venit la masa negocierilor de la Minsk . Ok, dar de ce nu a venit el acolo, întreb?
          Am două răspunsuri la aceasta întrebare :
          – Deja vorbise la telefon cu Putin, iar deplasarea nu mai avea niciun rost.
          – Toți europenii în opinia americanilor sunt niște simpli amatori.

          4. Zici de postarea ta din 9 oct. 2014 , “Cu Minciuna și Prostia, Mare sunt în România! Nu mi-e Frică de Rusia!”
          OK din nou. Raționamentul este foarte corect, dar marii gânditori Merkel, Hollande et comp, ieri la Minsk, niciun cuvânt de Crimeea. Nici măcar nu a fost pe ordinea de zi! Ori a rămas un fapt acceptat? Si atunci repet : de ce trebuia sa vină Obama? De dragul lui Laurent sau a lui Fabuis?
          Hotărăște-te!

          5. Pierderea suveranității Ucrainei, zici! Dragul meu tiz, țări precum Ucraina, România, Bulgaria, Letonia și ma opresc aici, nu vreau sa mai jignesc și altele, deci referirea după cum se vede este numai la țări răsăritene ce după 1989 scapără de povara comunismului, ele nu mai sunt suverane cam de multișor.
          Altele precum Cehia, Slovacia și Ungaria, nu doresc să joace rock sau vals, mai bine spun ele că e frumos cazaciocul , dar în curtea lor încing, polca ori ceardaş.
          Noi? Calusării după country american.

          6. Zona tampon ce a fost câștigată după lupte crâncene de separatiști, nu va fi cedată indiferent ce s-a parafat la Minsk ieri. Micuții verzi vor ataca pană când armata ucraineana va pleca de la frontiera Regiunii Donețc.
          Atenție Dl. Stan, atenție, ce zicea Vicepremierul rus, Igor Shuvalov la Forumul de la Davos din 23 ian.2015: „Când un rus se simte sub presiune externă, el nu va renunţa niciodată la şeful său”

          Read more: http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-2923428/Top-official-Russians-eat-Putin.html#ixzz3RdvPtBSS
          Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

          Putin a emis ideea ca protejează rusii de pretutindeni, iar o înfrângere l-ar costa posibil puterea în ochii țarilor partenere.

          7. Waww, ma bagi la greu cu Legea 2277….Dar ce parere ai de asta : “NATO îi învață pe piloții polonezi să folosească arma nucleară”. Pai asta nu e letală?, zic eu!

          Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_12_24/NATO-ii-invata-pe-pilotii-polonezi-sa-foloseasca-arma-nucleara-0496/

          8. Țări non NATO!! OK, am văzut că sunt 15 și SUA furnizează la greu și Coreei de Sud, de frica nordului, dar tot la greu nu dau americanii și Irakului? Senatul SUA a adoptat în dec. 2014 legea care acordă statutul de aliat non-NATO Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. OK si cu ei, dar NATO îi livrează Ucrainei arme și tehnică militară din țări est-europene, în condițiile în care tehnica militară ucraineană este, în mare măsură, în stare de refuncționare, a declarat, pe blogul său de pe Twitter, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, potrivit RIA Novosti.

          Zici ca te-am pus la muncă? Îmi cer scuze, dar îmi place cum gândești. Ești coerent și nu degeaba te-am numit “regele informațiilor”, chiar dacă materialele mele , unele rămân nepublicate. Ai motive și uneori recunosc că ma ia valul.

          In altă ordine de idei, iți recunosc capacitățile tale ieșite din comun de a face conexiuni într-un timp pentru care alții ar consuma o viață.

          După cum se vede eu sunt un liber amator, dar mă străduiesc sa țin pasul cu blogul tău.

          Cheers prietene! Si La multi Ani de Valentine’s day!

          • Mersi, Valentine şi La Mulţi Ani, ţie şi tuturor colegilor noştri de pe blog, care au acest nume. Şi mai lasă “amatorismul”, că nu te prinde! Pe blogul ăsta, suntem la fel cu toţii, ne informăm şi învăţăm unii de la alţii. Ca între iniţiaţi! Cheers!

  13. Articol extrem de interesant privind masacrul de pe Maidan din urma cu un an, nu doar prin pricina continutului, dar si datorita outlet-ului care il promoveaza:

    ”The untold story of the Maidan massacre”
    http://www.bbc.com/news/magazine-31359021

    ”A day of bloodshed on Kiev’s main square, nearly a year ago, marked the end of a winter of protest against the government of president Viktor Yanukovych, who soon afterwards fled the country. More than 50 protesters and three policemen died. But how did the shooting begin? Protest organisers have always denied any involvement – but one man told the BBC a different story.”

  14. Domnul Stan, asteptam o analiza din partea dumneavoastra a ceea ce s-a intamplat la Minsk. Cu cat va fi mai detaliata, cu atat mai bine. 🙂

  15. De la Anna la Caiafa

    După ce ieri Victor Ponta ne spunea că : “O țară importantă fără instituții puternice , nu există”, probabil cu referire directă la instituții, nu la oameni, nu la faptul că România este țara cu cel mai mic salariu din UE,

    Azi

    El se pregătește să plece în vizită în SUA, pentru întâlniri și cu Secretarul de Stat al Comerțului și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri.

    Tot azi,

    La Paris Iohannis a făcut istericale pe aeroport.
    Intalnirea cu Hollande a culminat cu o conferință de presă, informându-ne ce au discutat : situația din Ucraina, înaintea summitului de la Minsk, terorism și evident noile tehnologii.

    Și tot azi

    FMI, declară la București că, România se menține vulnerabilă la șocuri externe.

    În rest,

    De o săptămână asistam la șocuri, multe șocuri interne, având-o ca protagonistă pe Elena Udrea.

    Totuși,

    Zilele trecute s-au întâmplat lucruri. NATO a decis înființarea de baze și centre de comandă pe teritoriul statelor aflate în flancul estic al alianței și într-un efort diplomatic fără precedent Merkel si Hollande au făcut un tur de forță discutând cu Orban, Poroșenko si Putin.

    Aceste lucruri nu sunt întâmplatoare și reprezintă o ultimă încercare de dezamorsare a situației din Ucraina.

    Iată ce a declarant Hollande :

    „Cred că este una din ultimele șanse. (…) Dacă nu reușim să obținem un acord durabil de pace, cunoaștem perfect scenariul: există un nume, se cheamă război”

    Scenariul sa fie complet, Angela Merkel declara și ea că :

    “”Nu este sigur” că negocierile începute vineri cu Kremlinul vor avea succes”.

    Întrebarea mea firească pe care sunt convins că o anticipează Dl. Valentin Stan este următoarea :

    -Concret, pentru ce au fost chemați cei doi lideri români?

  16. Dl.Stan, in caz ca nu ati prins in direct (nici eu): “”Uitându-mă la aceste imagini m-a luat un sentiment bizar. Mi-e dor de Sorin Roșca Stănescu. Mi-e dor de Victor Ciutacu. Mi-e dor de Valentin Stan. Am o întrebare: Cum ar fi arătat România de ieri și de astăzi dacă nu ar fi fost unii care să își dorească spună adevărul despre acest regim?”, a zis Mihai Gâdea” … va regreta Gadea ? Nu pot crede asa ceva, cred ca e pixelul albastru. Link aici: http://www.dcnews.ro/gadea-mi-e-dor-de-ciutacu-reac-ia-jurnalistului_466588.html?

  17. D-le Stan, eu sunt mai pesimist din fire si coroborat cu stirile aparute in media interna cat si internationala, nu fac decat sa ma ingrijoreze profund in legatura cu viitorul apropiat al Europei cat si a Lumii in forma actuala.

    • Domnul Tony, relaxaţi-vă! România nu face parte din lumea asta! Aşa că nu ne afectează! Când te uiţi la Iohannis, Ponta, Udrea, Băsescu şi realizezi că atât poate poporul român, o stare de linişte supremă ar trebui să vă invadeze sufletul! Go for it!

    • OK, am înțeles,

      Federația Rusă urmează să deschidă două baze militare, una aeriană și alta navală, în Cipru, stat membru al Uniunii Europene.

      Adevărul este că

      Ciprul este ca un adevărat magnet pentru banii oligarhilor ruși, care au transferat în băncile cipriote în ultimii 20 de ani peste 30 de miliarde de dolari.

      Acești bani din băncile cipriote aparțin rușilor, care și-au deschis și multe companii offshore în această țară, prin care-și păstrează în siguranță banii.

      „Este deja o tradiție ca între Cipru și Rusia să existe relații bune, iar acest lucru nu se va schimba”, a subliniat Nicos Anastasiades.

      Deci :

      Economicul determina politicul

      Si

      Armata le apară pe amândouă

      De altfel,

      Ciprioții s-au alăturat oficialilor greci la sfârșitul lunii ianuarie, când UE a luat decizia de a prelungi sancțiunile impuse Rusiei, declarându-se împotriva acestei idei.

      Mai aproape de noi,

      Slovacia și Cehia refuză să găzduiască baze militare străine (americane) pe teritoriul lor!

      Iar la noi,

      România cere amplasarea unei baze militare NATO pe teritoriul ei, în baza Legii 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României, republicata 2014. Lege nr. 291/2007 republicata 2014.

      Ce urmări ar putea avea aceasta decizie, asta este întrebarea mea?

      Ca din Santa Cruz de Tenerife si pana in Limassol se vorbește rusa, asta o știe toată lumea, de ce.

    • Mai rău de atât! Ruşii cam stăpânesc financiar Cipru! Insula s-a salvat de la criza financiară (mă rog, atât cât se putea) pe mâna lor, nu a partenerilor din UE. Aşa că se dansează cazacioc la greu acolo!

  18. Alo, Deveselu, Kogălniceanu sunteți pregătiți?

    Eii de ce! Ce întrebare e asta?

    De picnic!

    Ce vrea occidentul de la Rusia :

    Să fie slabă , dependentă și supusă. Sa-i dea gaz, țiței și alte resurse naturale, după care să tacă și să nu ceară nimic în schimb.

    Hahahaha… e tare occidentul asta nu?

    “Însă cu ce monedă plătești cu aceea ești plătit” , zice Putin.

    Din acest motiv a devenit antipatic Occidentului.

    Rusia este singura țară din lume după SUA care deține triada nucleară :

    Pe Pământ în Aer și Oceane.

    În acest context al egalității armelor ca număr și tehnica militară avansată, Rusia chiar se întreabă dacă SUA sunt partenerii lor cu adevărat sau ii considera vasali.

    Mic remember….

    Imediat după anii ‘90 Rusia a fost distrusă, degradată, vecinii s-au purtat cu ostilitate, dar de 12 ani încoace Rusia recuperează poziția sa pe arena jocurilor politice internaționale fiind umăr la umăr acum cu SUA, China și Europa Occidentala

    Asta s-a putut realiza grație diplomației dure, pragmatice, precise și bine gândite, în timp ce granițele Rusiei în acești 12 ani nu s-au schimbat de loc, cu excepția Crimeei redobândite, Rusia a recucerit spațiul întins pe harta politica a lumii.

    Gerhard Schröder, ex-cancelarul german afirma recent ca doua locuri nu le poate ocupa niciodată :

    Atenție!

    Scaunul Papei de la Roma și scaunul lui Putin, apreciind Rusia ca o tara Gigantică.

    La București se vede altfel,

    Klaus Iohannis acuză Rusia pentru atacurile “criminale” din Ucraina: “Trebuie luata în considerare intensificarea sancțiunilor”.

    După contramandarea primei vizite în afara României, promise Republicii Moldova ,

    Iată că

    Întâlnirea dintre președintele Iohannis şi Angela Merkel, programată în 11 februarie, este amânată.

    Mă rog, alții zic anulată!

    Stau și mă întreb cum de și-a facut timp Angela Merkel să meargă ea la Budapesta să-l întâlnească pe Viktor Orban când acesta urmează semnarea unui acord cu Rusia, pentru importul de gaze naturale, pentru a evita astfel să devină o “slugă” a puterilor străine,

    Iar,

    De “prietenul” de la București, salutări și numai de bine.

    Cât priveşte vizita preşedintelui Vladinmir Putin la Budapesta, pe 17 februarie, acelasi Viktor Orban a declarat că Ungaria va încerca să menţină “cea mai echilibrată relaţie posibil” cu Rusia,

    Si că,

    Îsi dorește “securitate pe termen lung, pace şi calm pentru Ungaria”.
    Intre timp,

    Merkel şi Hollande au ajuns la Putin, cu un nou plan de pace în Ucraina.

    Sunt convins că după acestă vizită , Rusia se va retrage din Crimeea și va semna imediat un plan de pace.

    Hahahaha…. E tare politica asta nu?

    • Este interesant textul, dar propagandistic, în mod stupid şi inutil! Nu mă mir la Rasmussen! Povestea cu “omuleţii verzi” în ţările baltice este incitantă, dar iată ce se scrie în text:

      “This is not about Ukraine. Putin wants to restore Russia to its former position as a great power,” he told The Telegraph.
      “There is a high probability that he will intervene in the Baltics to test Nato’s Article 5,” he said, referring to the solidarity clause that underpins collective security.
      “Putin knows that if he crosses the red line and attacks a Nato ally, he will be defeated. Let us be quite clear about that. But he is a specialist in hybrid warfare,” he said.

      Cum? Intervenind in ţările baltice, Putin ar reaşeza Rusia pe poziţia de mare putere? Rasmussen crede ca Rusia nu este o mare putere acum? OK, ştie el mai bine ca mine! Cum, adică, ar testa articolul V din Tratatul de la Washington, dacă intervine în ţările baltice? Am arătat, pe acest blog, că, dincolo de vorbe mari, NATO nu poate apăra pe nimeni, împotriva Rusiei, în această parte a lumii, cu atât mai puţin pe baltici! Dar să trecem cu vederea şi asta, ştie Rasmussen mai bine ca mine, că de-aia a fost şeful civil al Alianţei atâta amar de vreme!

      Cum, adică, articolul V se referă la “collective security”? Asta este o tâmpenie de analfabet în studii de securitate! Este posibil să fie o afirmaţie a jurnalistului care realizează materialul, dar nu am de unde să ştiu că nu aparţine lui Rasmussen. Articolul V se referă la “apărare colectivă”, nu “securitate colectivă”! Sunt două concepte total diferite şi numai un necunoscător total în domeniu le poate confunda!

      Se zice acolo că “Putin knows that if he crosses the red line and attacks a Nato ally, he will be defeated.” Oricine citeşte articolul V, observă că reacţia militară a aliaţilor, dacă un membru NATO este atacat, nu este obligatorie! Fiecare reacţionează “as it deems necessary”! În cazul balticilor, tehnic vorbind, NATO nu se poate opune militar Rusiei, aşa cum poate demonstra orice militar american, din ăia dislocaţi în ţările baltice, ca să creeze iluzia că americanii îi apăra (oricum, Rusia nu are nevoie să demonstreze nimic împotriva NATO. Totul este crystal clear)! Poate Rasmussen vrea să spună că NATO va ataca nuclear Rusia şi ştie el că, după ce va distruge planeta, NATO va ieşi învingătoare, fiindcă se va muta pe Marte fără ruşi! “Small talk” sau “hogwash”, cum ar zice americanii!

      • Analiza dumneavoastra ma indeamna sa ii privesc dintr-o perspectiva mai intelegatoare pe Basescu si Iohannis, care nu imi mai apar ca niste copii tembeluti inconjurati de titanii relatiilor internationale. 🙂

        • Sigur că da! Exact acesta este nivelul administraţiei de la Washington! Să declari al doilea arsenal nuclear al lumii drept apanajul unei puteri regionale, care, culmea, este cea mai întinsă din lume, lăţindu-se pe două continente (“curat”, regională, “coane Fănică”, cât două continente) şi deţinând cele mai mari resurse naturale ale lumii, indică exact de ce aveţi acum conflictul din Ucraina! Nu că Obama ar înţelege ceva din asta! Chit că va fi obligat să înţeleagă în lunile care urmează! Noroc cu Merkel şi Hollande, care ştiu altceva despre Rusia.

    • Eu nu am încredere în domnul Valer Marian! Nu mă raportez la ce afirmă în cazul serviciilor (Coldea) sau în alt caz particular. Pur şi simplu, nu reprezintă o referinţă pentru mine, fie că se dovedeşte că spune adevărul sau minte!

  19. “Trandafire , Patraulea, dormiți mă?”

    După ce Separatiștii au declarat mobilizare generală pentru ofensiva finală, Poroșenko se plânge de rata scăzută de încorporare militară a românilor din Cernăuți și a ungurilor din Transcarpatia.

    Românii și ungurii aleg să se salveze fugind peste granițe, așa cum pot.

    Budapesta este îngrijorată de mobilizarea etnicilor maghiari din Ucraina.

    Comisia pentru securitatea naţională din Parlamentul Ungariei a luat în dezbatere situaţia minorităţii maghiare din Ucraina, în contextul celei de-a patra etape a mobilizării parţiale a populaţiei apte de încorporare în armata ucraineană, unii parlamentari ungari afirmând că reprezentanţii acestei etnii sunt recrutaţi în mod disproporţionat faţă de mărimea comunităţii, potrivit buletinului Hungary Matters.

    La București subiectul nu există.

    Dar,

    Dosare rămase la dospit ani de zile iau acum drumul pe culoarul “justiției independente”, către brutărie.

    OK, am înțeles

    Românii dincolo de graniță sunt buni numai în campanii electorale.

    Sper ca generația Facebook, a înțeles mesajul!

    • D-le Balan, pană vă răspunde pe larg Prof. Valentin Stan, cu permisiunea tuturor, am să redau aici replica data de Orbán Viktor, cancelarului german în conferința de presă comună:

      “Nu toate democraţiile trebuie să fie liberale”.

      “Cei care afirmă că democraţia este neapărat liberală încearcă să pună o şcoală de gândire deasupra alteia şi nu putem admite asta”.

      La care Angela Merkel a avut o privire de uimire, crezând că traducerea nu este corectă.

      Dar,

      Încheind acest subiect politic al partidelor de dreapta, amintește ce spunea el la Bruxelles anul trecut :

      “Europa s-a împuşcat singură în picior”.

      Asta înseamnă mult!

      În primul rand din ce a spus Orbán reiese că Ungaria nu este colonie.

      # # # #

      Mulțumesc de înțelegere.

    • Domnul Bălan, Merkel are o problema serioasă cu Orban, din cauza poziţionărilor acestuia, în plan intern, unde a spulberat ideea de democraţie, în sensul european al cuvântului. În mod firesc, Ungaria se califica de multă vreme, sub regimul Orban, pentru sancţiuni prevăzute în reglementările tratatelor constitutive comunitare! Nu vom vedea aşa ceva! Ungaria este Ungaria! Până una, alta, Europa se desprinde, uşor, uşor, din ce în ce mai evident, de poziţia americană cu privire la criza din Ucraina. Orban este deja copilul teribil al Europei în apropierea de Putin. Merkel o face mai inteligent (apropierea), mai aplicat, mai prudent, şi cu destulă consideraţie faţa de punctul de vedere american. Era timpul pentru o nouă setare în metabolismul politic al teribilistului de la Budapesta. Obiectiv atins ! Europa instituţionalizată nu are nevoie de extravaganţe, mai ales când îi face cu ochiul lui Putin, peste umărul lui Obama, cel mai slab lider, în materie de politică externă, din istoria Americii!

  20. Breaking News

    Ungaria a convertit toate creditele în valută ale populației în forinți.

    De ce în România nu se poate D-lor Isărescu și Ponta?

    Ale cui interese le reprezentați Dvs.?

    • Nu prea este de comentat. Fiind o colonie, avem cam multi stapani. Nu am avut nici macar dreptul de a ni-l alege.Pe el, pe stapan.

  21. Tic tac, tic tac

    Garanția lucrului bine făcut, expira în cel mult 6 luni?

    Waw

    Și asta nu vine de la mine, vine chiar de la D-l Valentin Stan azi la Ora de Vârf cu Ionela Năstase – RTV, într-un context, nu așa întâmplator, apropo de revenirea lui Crin Antonescu în politică.

    E drept eu am zis-o cu mult timp înainte. Deh, am și eu sursele mele de informare!

    Apropo de Antonescu, aud în aceeași emisiune ca Iohannis nu i-a fost loial!

    OK, asta o știam sau măcar o bănuiam cu mai bine de 6-7 luni în urmă!

    Nu înțeleg unde este noutatea?

    Ar fi interesant să aflăm ce urmează, ținand cont ca azi Dl. Președinte Klaus Iohannis a făcut cea mai mare gafă din mandatul sau : avertizează Rusia cu intensificarea sancțiunilor.

    Deci, să revenim la vacanța acestuia după câștigarea mandatului de președinte :

    -Merge în SUA și nu-i baga în seamă pe oficiali. Hahahaaa….ce poantă, nu?
    -Rusii nu se prind ca el a fost numai la Palm Beach! Tare și asta, nu?

    După care este investit în funcție la 21 Decembrie 2014 și

    Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, îi adresează felicitări,menționând în mesaj dorinţa de a confirma “interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive”.

    Care dezvoltare a relațiilor ruso-române constructive? Ăstea după declarația de azi a lui Iohannis? Hahahahaaaa….Si asta e tare, nu?

    Doamnelor și domnilor,

    Ceea ce era de picat, a picat! Ponta.

    Ceea ce era de pus, au pus! Iohannis.

    Ce urmează e lesne de înțeles. E clar, Iohannis e mult prea slab pentru o funcție așa de mare! Într-un fel sau altul va fi înlăturat.

    Întrebarea mea rămâne : de ce nu a fost declarat incompatibil cum era legal și în opinia CC, în 21 Ianuarie 2015?

    Pană la ultimul Tic Tac, mă grăbesc la un mentosan!

    E românesc. Sprijin și eu cum pot industria autohtonă.

  22. Domnul Valentin Stan ce șanse credeți ca are acum, revenirea Monarhiei în România?

    În Parlament se pregătește o lovitură pentru președintele României!
    Deputatul Ninel Peia îi cere șefului statului să declanșeze referendumul pentru stabilirea formei de guvernământ.

    Se are în vedere aducerea pe tronul României a Printului Nicolae.

    • Orice referendum pentru stabilirea formei de guvernământ se poate face doar după schimbarea, nu amendarea Constituţiei, ceea ce este un proces extrem de complicat şi anevoios. Este nevoie de o nouă Constituţie, deoarece Constituţia actuală are prevederi exprese pentru păstrarea formei republicane, chiar dacă este amendată. Abia după adoptarea unei noi Constituţii, de către o Adunare Constituantă, Constituţie care să nu mai aibă interdicţia de a modifica forma republicană de guvernământ, se poate face un referendum, pentru a întreba poporul în legătură cu viitorul Monarhiei în România.

      Atenţie, ceea ce ar trebui făcut acum ar fi strict o campanie pentru adoptarea unei Constituţii noi şi, abia mult mai târziu, un referendum pentru Monarhie ! Dacă acest referendum s-ar face în următorii 5 ani, după părerea mea, nu ar putea întruni mai mult de 30% din voturi pentru forma Monarhică. Este enorm, ca evoluţie a unui electorat crescut la şcoală minciunii şi defăimării instituţiei Monarhice, dar insuficient pentru a repune Casa Regală la locul pe care i l-au rezervat istoria şi sacrificiile făcute în slujba României.

      Orice referendum, care va fi supus românilor şi care s-ar solda cu invalidarea revenirii la Monarhie, ar înmormânta ideea Monarhică, în ţară, pentru o mie de ani ! Referendumul trebuie făcut atunci când românii vor vedea adevărul şi vor înţelege de unde au primit o ţară şi un nume! Dar, până atunci, prietene, cu gunoaiele pe care românii le trimit în Parlament şi cu aberaţiile pe care le învaţă în şcoală şi din presă despre Monarhie, slabe speranţe…

      • Totul este anevoios la noi, de aceea nu sunt increzatoare ca vrea cineva din asa-zisa clasa politica sa schimbe Constitutia.Romanii , poate, ar intelege de ce este necesara revenirea Monarhiei, dar scoala nu face nimic in a informa, iar mass-media este asa cum o vedem in fiecare zi, cu mici exceptii. Reiterez aceeasi intrebare: cu noi cum ramane?!Va doresc sa aveti acelasi spirit analitic. Va respect!

  23. Domnul Stan, aveti vreun comentariu de facut privind comportamentul execrabil al organizatorilor ceremoniei de comemorare a victimilor de la Auschwitz fata de presedintele rus, si deci fata de contributia rusa covarsitoare si decisiva la infrangerea nazismului ?

    http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/20/vladimir-putin-auschwitz-memorial-ceremony-soviet-union-liberating-camps

    http://www.nytimes.com/2015/01/14/world/europe/putin-wont-attend-auschwitz-liberation-commemoration.html?_r=0

    http://rt.com/news/224891-poland-ukraine-liberated-auschwitz/

  24. Buna ziua dl. Valentin Stan!

    Din articolul curent citez:

    “Ei bine, această discuţie va fi dusă mai departe, de acelaşi Iohannis, în întâlnirile cu preşedintele Comisiei Europene: “(…) alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla, în curând, pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15396&_PRID=lazi).”

    DIn raspunsul dvs. la o intrebare pusa de mine pe acest blog citez:

    “Tratatul Consolidat cu privire la Uniunea Europeană, care include Tratatul de la Lisabona, din 2007, spune:

    SECTION 2
    PROVISIONS ON THE COMMON SECURITY AND DEFENCE POLICY
    Article 42
    (ex Article 17 TEU)

    7. If a Member State is the victim of armed aggression on its territory, the other Member States shall have towards it an obligation of aid and assistance by all the means in their power, in accordance with Article 51 of the United Nations Charter. This shall not prejudice the specific character of the security and defence policy of certain Member States. (vezi http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:12012M/TXT&from=EN).

    Adică, Tratatul de la Lisabona a asimilat clauza de apărare colectivă, din articolul V al Tratatului de la Bruxelles Modificat, care guverna Uniunea Europei Occidentale (UEO), articol care conţine garanţii de securitate mai puternice decât articolul similar din Tratatul de la Washington, care guvernează NATO. Aşadar, a intra în UE e ca şi cum ai intra, juridic, într-o alianţă politico-militară, deşi UE nu are mijloacele militare ale NATO!”

    Daca UE nu are mijloacele militare NATO, dar ofera garantii de securitate mai puternice decat tratatul NATO, nu este normal ca Europa sa se armeze sau Romania sa creasca bugetul apararii?

    A-ti demontat si va dau dreptate cand Basescu a spus ca trebuie crescut bugetul apararii
    fiindca ne cere NATO. Ce vreau sa spun este daca propunerea lui Iohannis poate fi privita ca un indem de a creste bugetul apararii la nivel UE pentru a ne apara mai bine.

    • Domnul Viorel, aţi citat din textul meu cu privire la povestea alocărilor de 2% din PIB către apărarea naţională:

      [Ei bine, această discuţie va fi dusă mai departe, de acelaşi Iohannis, în întâlnirile cu preşedintele Comisiei Europene: “(…) alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru Ministerul Apărării. Acest subiect se va afla, în curând, pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15396&_PRID=lazi).]

      Ei bine, textul meu continua cu:

      [No problemo! România se va face de râs! Klaus nu va afla de ce, decât după, dacă va afla! E un început “bun”, pentru primul Consiliu European la care va participa! Vom comenta împreună, când va veni sorocul!]

      Guess what! Klaus s-a făcut de râs! Presa română este în delir, ce mare vizită a făcut la Bruxelles, în 15-16 ianuarie! Bineînţeles, presa nu a văzut şi nu a înţeles nimic! Klaus, însuşi, are impresia că fost bine primit, iar tâmpeniile lui, legate de bugetul apărării, însuşite cu drag ! Deşi, are o vagă bănuială! Juncker nu a marşat, în tête-à-tête, cum a vrut Klaus! Dar Klaus crede că ştie numai el de asta! Ca doar a fost tête-à-tête! Eu zic să-i mai lăsăm un pic. Pe jurnalişti, pe el şi pe alţii ca el, adică pe cam toţi băieţii şi fetele din tabăra lui! Să vedem dacă le spune cineva între timp! Dacă nu, peste câteva zile, o să va spun eu povestea! Mă gândesc să-i zic “Şcoala Proştilor”!

      Apropo, aţi observat că nu mai merge la Chişinău, deşi a anunţat cu surle şi trâmbiţe ce mare vizită face el acolo, acum, în ianuarie? O fi aflat că ultima oară când a fost acolo, socialiştii au câştigat alegerile pe mâna lui? Trăiască România! Eu sper sincer să se ducă! La Chişinău! Eventual, de tot! Putin are nevoie de unul ca el, acolo, ha, ha, ha! Cheers!

      • Tête-à-tête ratate la foc automat.

        La începutul noului an 2015, presa din România anunța prin vocea D-ni Tatiana Niculescu Bran, că prima vizită a Președintelui Klaus Iohannis într-o tara străină va fi făcută, conform tradiției, la Chișinău, în perioada 22-23 ianuarie.

        Cu 3 zile în urmă ce scriu aceste rânduri, aceeași Tatiana, ne anunță că vizita a fost anulată intru-cât, “nu sunt întrunite în Moldova, condițiile pentru vizita de stat”.

        Unii zic că nu s-ar fi dus evitând astfel sa dea mana cu liderul comunist proaspăt vopsit în european, D-l Voronin, fapt ce ar răci relațiile între cele două capitate ce vorbesc aceeași limba română.

        Alții zic că era bine să se ducă, chiar de tot, unde subscriu evident și eu,

        Dar,

        Soluția se pare ca veni chiar de la coabitantul de serviciu. Cum care coabitant? Victor….Victor Ponta!007!!!

        Care, socialist prin partidul său, încerca să dialogheze cu partidele pro-europene despre nimic, pentru că nu au reușit încă să ajungă la un acord cu socialiștii moldoveni după alegerile parlamentare care au avut loc în data de 30 noiembrie anul trecut.

        Așa că, în urmă cu câteva minute, Victor Ponta și-a anulat și el vizita la Chișinău.

        Hmmm!!! Curat murdar!!

        Ce i-a șoptit ursul Baloo, rămâne un mister,

        Însă,

        La altceva nici nu ne așteptam. Cum să vina Ponta la cei pe care i-a susținut, iar ei colaborează cu oponenții. Este ceva ilogic.

        Pai nu?

        În rest, rămâne…ca în parabola cu Pizza Iohannis cu salam de Sibiu, din Cluj.

        Ofertă de patru la 54,50 lei, scorul obținut la alegeri!!!

        Hahahahaa….tare nu?

    • Sau cum zicea Eminescu: “Toate-s vechi și noi sunt toate!”

      Eii, lăsați D-na Cornelia, o vor câștiga alții gata pierdută cum e. La România mă refer!

      De când însemnați Dvs. ceva, sau eu, sau cineva de pe acest blog?
      Noi suntem masă de manevră, iar gloanțele nostre sunt ștampilele pe care le folosim alegând de 25 de ani răul cel mai mic.

      Culmea e ca după ce votam , ne alegem cu răul cel mai mare!

      Hahahaaaa….cette la vie toujours parchive.

      Parcă vă văd la catedra universității, în aula plină de studenți ascultându-vă cu respirata tăiată, gurile căscate și ochii bulbucați de atâta adrenalină, încheind expunerea cu memorabila frază :

      “O românie fără rege este pierdută”

      După care ieșiți furtunos în aplauze, iar gurile mute pană atunci ale studenților exclamând în delir,

      magnific…magnific…magnific!

      Ce mai contează unde sunt sau unde vor fi studenții în viitor! Cineva , cândva , va trăda. La asta suntem specialiști.

      Si apoi ce sa facă regele într-o tară transformată în colonie?
      Sa fie rege guvernator?

      Wawww, tare nu?

      O tară unde se așteaptă investitorul străin , este răul cel mai mare care i se poate întâmpla unei tari cu deficit financiar.

      Căci,

      Da, pe termen scurt, este bine, intrări de capital și locuri de muncă

      Dar,

      Pe termen lung este un robinet deschis de repatriere a capitalului investit și de profit.

      ” O românie fără industrie, este pierduta”

      După care, același delir, aplauze, magnific, magnific!

      Uitați-vă la emisiunile de știri, la cele câteva posturi TV unde sunt invitați politicieni și specialiști în toate, dar care se dezumflă din balonul de săpun care-i înconjoară, la cea mai mica atingere a unui ac al unuia mai bine informat, încât invidia se vede și se revarsă crezând ei că asa se face audientă.

      Fals!

      Dar, în lumea asta înconjurătoare și plină de intelectuali, cea mai importantă nu este informarea ci înțelegerea ei. Pai nu?

      Breaking news :

      Francul elvețian a sărit azi de 4,3 lei la BNR, dar cei peste 150.000 de romani care a împrumutat franci elvețieni cumpără de la casele de schimb, cu 5 lei, sa restituie împrumutul, BNR asigurându-ne că nu vor fi dezechilibre in sistemul bancar.

      Asta sa le-o spună Victor Ponta celor împrumutați.

      De ce chiar el?

      Hmmm, ma uit la vecinii unguri și ce vad :

      Viktor Orban în iulie 2010, a emis o ordonanță de urgentă care obliga băncile să pună ele diferența de unde forintul fusese 150/franc elvețian la semnarea contractului. Si băncile s-au conformat. Asta e încă un motiv în care Orban are orientări fasciste, nu? Daaa, nu e bun, e extremist!!! Nu tine cu bancile.

      Hahahaha….tare, nu?

      Asa ca cetățeanul maghiar a fost protejat de guvern, nu a fost lăsat de izbeliște, precum suntem noi romanii.

      Dar,

      Noi suntem mândri! Rupți în cur, dar mândri!

  25. Nu vreau sa dețin monopolul comentariilor, dar se produc evenimente și sincer vă spun, că nu mă pot abține să nu comentez pe acest blog. Nu de alta , dar Dl.Valentin Stan citește fiecare postare a noastră și poate o idee, o frază îi este de folos în emisiunile TV la care este invitat. M-as bucura sa fiu de ajutor. Sincer!

    Având în vedere că personajul Bogdan Aurescu, actualul Ministru de Externe, este și în atenția gazdei noastre, azi, într-o emisiune radiofonică la D-na Alexandra Andon, România Actualități, acesta a afirmat că :

    “Este de condamnat atacul terorist din Franța! Consider că este un atac la lumea civilizată.”

    Printre multe altele, de aici rezultă că atacatorii nu fac parte din lumea civilizată.
    Probabil că în lumea civilizată de care vorbește Dl. Aurescu, nu există pușcării, prostituție, hoți, criminali, pedofili, etc…

    Este o lume civilizată, nu?

    Daa, este lumea în care homosexualitatea nu este condamnată, este lumea în care caricaturizând pe Profetul Mahomed, ori Isus Hristos, te aștepți să primești Marele premiu Internațional de Caricatură World Press Cartoon.

    Mă lași!

    Îhîî, deci cealaltă lume, unde ONU nu mai poate număra morții ce depășesc de mult cifra de 100.000 în războaiele civile din Siria și Irak, ori Afganistan și alte multe puncte fierbinți de pe glob, unde praful de pușcă este mirosul cu care copii sunt obișnuiți încă din pântecele mamelor, aia este lumea necivilizată, nu?

    Dar,

    Parcă tot de acolo a venit , e adevărat cu mult timp înaintea noastră a muritorilor de azi , civilizația, arta, cultura, știința!

    Eii, fosta-i lele, cat ai fost, dar acu’ e lucru prost!!!

    Din toată această împărțire a lumii făcută de acest domn Bogdan Aurescu, noi România unde suntem?

    La civilizați, cred? Asa gândeam si eu!

    Că doar la noi nu “e războaie”. Dar justiție e?

    Pai, cam d’asta a venit si D-na Victoria Nuland la București, să discute chestiuni bilaterale cu oficialii romani.

    Daaa, cum ar fi ridicarea vizelor de către SUA, nu?

    Hahahahaha…ce poată tare!

    Opinia lui Aurescu la acest subiect al vizelor , este cât se poate de explicită și corectă.

    Daaa!

    Zice asa: “depinde de modificarea legislației americane”

    Pardon!!

    Probabil referindu-se la Visa Waiver, pentru persoane eligibile ce pot vizita SUA încadrându-se in cele 90 de zile cât durează visa.

    Buuunn! Buuunnn!

    Maine vine la București și Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii, Dl. Philip Hammond.

    Cam mare înghesuiala , nu vi se pare?

    Of course discută cu omologul Bogdan Aurescu despre aprofundarea relațiilor diplomatice. Aaa, da, uitasem, se împlinesc 135 de ani de relații diplomatice Romano-Britanice. Evident pe masa de lucru și subiectul Moldova!

    De românii din Regat ce muncesc acolo, nimic? Nu? Nu!!!

    Tot în emisiunea radiofonică, bravul nostru ministru, întrebat de intrarea României în spațiul Schengen, acesta veni cu următorul răspuns :

    “România se comportă ca un stat Schengen de facto”

    Poftim?

    De când suntem noi un stat Schengen de facto, chiar dacă acest fapt este recunoscut însăși prin existent acestuia, caci relațiile internaționale ale României sunt justificate prin tratate internaționale, tocmai ce fac referire la frontiere.

    Auzim?

    Maine, 14 ianuarie 2015 se judecă pe fond procesul imunității D-lui Președinte Klaus Iohannis.

    Oare cele doua vizite ale oficialilor, americani cat și Britanici sunt întâmplatoare pe meleagurile dâmbovițene?

    Oare lunga tăcere fostului președinte Traian Băsescu este întâmplatoare?

    Nu știm, dar putem face scenarii, nu?

  26. Iata ce aflam noi de la Departamentul de Stat – http://www.state.gov/p/eur/235848.htm :

    “Assistant Secretary Nuland will travel to Bucharest, Romania, January 13 to meet with senior Romanian officials, members of the business community and civil society to discuss bilateral and regional issues.”

    Iata ce ne spunde despre asta Administratia Prezidentiala : http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15426&_PRID=
    …UPS ! … nothing.

    Excelent ! Vom avea fericita ocazie sa informam partenerul strategic despre minunatul nostru acord politic national ! Mai mult, vom putea prezenta analiza noastra geopolitica de mare finete si angajament, frumos rezumata in urmatorul citat : “Europa şi NATO trebuie să facă faţă celei mai mari provocări de securitate de la încheierea Războiului Rece încoace. Pentru prima dată un stat apelează la forţa pentru a redesena graniţele. Toate aceste lucruri grave se întâmplă lângă frontiera noastră şi nu pot fi ignorate.” http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15425&_PRID=

    Vai, dar iata ce facea luna trecuta dl. Kerry, seful d-nei Nuland ! http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/12/235003.htm

    Tradare! Kerry si agresorul Serghey aveau ceva de lucrat impreuna …Tradare sa fie, dar s-o stim si noi. Da’ ai nostri nu prea stiu, ca ei nu stie sa citeste documente internationale si deci nu intelege, da’ altfel e f. destepti si originali si nu face copy-paste ca ponta (desi pentru prosti e mai recomandabil). Ei toti a furat meserie de la scoala de partid a lui Teo Mele. Poate ii lumineaza d-na Nuland, care, apropos, vine la Bucuresti de la Berlin. Da, Doamne ! Sa vedem daca in viitoarele zile va iesi din nou (la) „Adevarul“ la iveala…

    Nu vreau sa se inteleaga ca as sustine actiunile Rusiei, ca le consider OK, ca nu ar trebui condamnate etc. Sunt insa niste chestiuni de nuanta. Mai multe. Acum remarc doar ca nu am mai intalnit o alaturare asa de explicita si exclusiva intre cresterea cheltuielilor de aparare si Rusia.

    Tocmai am descoperit si de unde s-au inspirit baietii: http://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_116368.htm?selectedLocale=en
    Seful NATO e mai dur si mai direct decat alti lideri occidental da ai nostril il intrece ! Nu insist acum asupra diferentelor, aparent minore, dar esentiale. Poate alta data. Ii cedez prioritatea d-nei Nuland, fiind oaspete.

  27. De iarnă!

    La fel ca Dl. Valentin Stan și eu scriu aceste rânduri tot pe 12 ianuarie 2015, numai că la mine nu trebuia să vina 17 Noiembrie 2014 ca sa-mi dau seama că greșelile alesului erau cu mult timp înainte de anticipat.

    C’est vrai pour ces faits, mais ,parce que je ne suis pas Charlie!

    Donc :

    Iohannis a început sa vorbească? Non, monsieur! A început sa citească. Fițuicile date de D-na Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt.

    Vă mai aduceți aminte desigur de replicile acide ale dânsului la adresa lui Ponta în duelurile televizate spre finalul campaniei electorale, referitor la “fițuicile” după care premierul într-adevăr citea niște date concrete ce nu meritau reținute ca un robot?

    OK! Punct atins!

    Next:

    Marele nostru critic literar și romancier, Garabet Ibraileanu spunea , cum bine l-a citat și gazda noastră că : “o nenorocire venită din propriile greșeli e tot atât de fatală ca și una venită din senin, dar iluzia liberului arbitru ne face să suferim cu atrocitate de cea dintâi, pentru că ni se pare că am fi putut-o evita!”

    Dar, cu alta ocazie

    Mai spunea și că : “Celor pe care-i stimezi, fă-le onoarea intransigenței tale”.

    Deci :

    Sa înțelegem de aici, că am fost puși în temă de greșelile din manual pe care le va face Dl. Klaus Iohannis, numai Victor Ponta nu trebuia să ajungă la Cotroceni!

    OK! Așa a fost. Ma rog și cu ajutorul facebușiștilor,

    Insă,

    Același critic literar ne spune nouă muritorilor :

    “Când ceri cuiva indulgență, îi ceri dispreț îndulcit ori, după împrejurări, agravat prin bunăvoință”.

    Hahahahaha…nu că-i tare? Adică cum ? După ce cineva greșește lamentabil, o dată , de două ori și nici nu învață din propriile greșeli, nu-i așa ca-l ierți prin bunăvoință?

    Doamnelor și domnilor, dacă avem de cine să râdem, atunci să o facem, dar atenție cum greșim, căci istoria politicii ne învață că putem greși, dar numai cu partidul. In afara lui suntem chiar… out side!

    Si în cazul de azi 12 ianuarie, când la Cotroceni au fost invitați șefii partidelor pentru consultări, de la întâlnire a lipsit chiar Vasile Blaga!

    Waww, chiar co-președintele PNL-ului? Tare, nu?

    Sau Iohannis e în afara partidului?

    Daaa, sunt si excepții, sau mă rog, eu cunosc numai una, legată de politica dâmbovițeană, aceea cu… “fostul”. Numai că el a luat multe ore de meditații, de politică bineînțeles, de la un mare strateg cu multe chei de la multe sertare la care alții nu aveau acces.

    Hmm, vorba aia: Ai cu cine, ai cu ce , ai de ce!!!

    Revenind la “actualul”, n-are nici învățăcel, nici chei, nici sertare, n-are nici cu cine, nici cu ce și nici de ce!

    Parole d’honneur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *