Securiștii Proști în Faţă, România e în Ceață!

Într-o ţară în care minciuna liderilor la vârf a depășit stadiul de reformă “morală” a angajamentului politic și a trecut în hedonism, împachetând în plăcere supremă impotența intelectuală, ca unic criteriu al succesului, marea masă a stupizilor se teme din ce în ce mai puţin! Și se simte bine! De pildă, nu se teme deloc să iasă în stradă pentru a striga “DNA să vină să vă ia!”. Și nici să se bată pentru a perpetua la putere, în România, un regim al imposturii “înarmate” de tip Negulescu, firma și simbolul procuraturii lui Kövesi, care leagă lanţul trofic al infractorilor periculoși de gena perpetuă a Securităţii atotstăpânitoare de calibrul Florian Coldea/Sabin Iancu (https://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/a-cazut-locotenentul-lui-coldea-seful-sri-prahova-col-sabin-iancu-a-fost-pus-la-dispozitia-conducerii-sabin-iancu-om-de-incredere-al-lui-coldea-a-fost-acuzat-de-sebastian-ghita-si-senatorul-daniel-savu-de-legaturi-periculoase-cu-procurorul-mircea-negulesc).

Nu se teme să-și asume, în stradă, rolul de Parlament capabil să desfiinţeze proiectele de lege din Parlamentul legitim ales și să defileze cu acest trofeu al “destructurării” mecanismului de legiferare, sub flamura “democratică” a anulării urnelor sub ploaia de lumini din blitzul telefoanelor mobile! Ce frumos! Toată presa occidentală aplaudă! Bravo, bravo! (https://www.theguardian.com/world/video/2017/feb/06/romanians-create-sea-of-light-with-phones-at-anti-government-protest-video).

Securitatea și “sfârșitul minciunilor”

Nu se teme deloc să-l susţină, în continuare, pe președintele “demonstrangiu” împotriva guvernului, mai ales că Securitatea o sprijină pe ea deschis, ca să-l sprijine și ea pe Iohannis, pentru răsturnarea guvernului, după cum “recunoștea” ghiduș, însuși șeful Securităţii, un domn Hellvig, pe numele lui public, în plin tumult al protestelor de stradă, pe 15 martie 2017:

“Mă bucur că avem semne ale unei participări civice solide, care oferă încredere pentru viitor. O participare civică solidă înseamnă preocupare pentru exprimarea nemulțumirii, dar și implicare zi de zi în contestarea abuzului, în îmbunătățirea serviciilor publice, în întărirea cooperării toleranței spiritului asociativ a societății civile”. (http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/hellvig-mai-si-sri-nu-duc-razboaie-diferite-doar-armele-difera-688139).

Este pentru prima oară, în istoria serviciilor secrete din Calea Lactee, când un șef de serviciu secret aplaudă public “implicarea zi de zi în contestarea abuzului” a “societăţii civile”, ca și cum taraba pe care o conduce este un fel de CTC ceaușist, Control Tehnic al Calităţii, de unde este obligat să supravegheze cantitatea și calitatea șpanului emis de strungul întreprinderii, pentru a menţine valoarea produsului finit. De unde și nemulţumirea oamenilor muncii, strâns uniţi în jurul partidului și gata să împlinească cincinalul în patru ani și jumătate, atunci când vreun strungar nu-și face norma! Abuzul acesta se cere contestat la întrunirea BOB, adică a Biroului Organizației de Bază.

Ei, atunci când Securitatea, prin șeful ei, anunță pe stupizi că-i aplaudă pentru că ies în stradă, ghici cu ce se ocupă Securitatea aia? Care Securitate, peste tot în lume, are cu totul alt job description decât să laude societatea civilă pentru ieșitul în stradă! Nu că n-ar merita să fie lăudată, mânca-o-ar mama de societate civilă! Și de Securitate, că tot aia e, aici, în România!

Sincer, îl cred pe cuvânt pe Guillaumme Apollinaire, care spunea, ușor insidios, în Alcools-urile sale de la Gallimard că, “la sfârșit, minciunile nu mă mai înspăimântă” (À la fin les mensonges ne me font plus peur). Nu prea știu la care sfârșit se referea Guillaumme, dar știu la care sfârșit mă refer eu. Sfârșitul iluziei că România n-ar fi controlată total de Securitatea lui Ceaușescu. Sunt unii fraieri care au impresia că Securitatea lui Ceaușescu nu mai există, fiindcă securiștii Epocii de Aur au dispărut fizic. Nici nu mă obosesc să-i lămuresc pe acești stupizi de ce Securitatea lui Ceaușescu este mai puternică acum decât pe vremea lui. Pe vremea titanului de la Scornicești, Securitatea era controlată de partid! Acum, ea controlează tot!

Penibilii care ies în stradă sub sigla Securităţii de care habar nu au, având impresia că sunt fisticul schimbării morale a României, nu prea au alură de Robespierre. Fie și pentru simplul motiv că Robespierre este depășit total de revoluţia Securităţii, comparativ cu lumea revoluţiei sale iacobine. În care franțuzul își permitea reflecţii de tipul:

“În sfârșit, venea o vreme când tiranii, obosiţi de rezistenţă, și poporul obosit de tiranie, provocau, după plac, o criză ce inevitabil distrugea sau salva patria” (Enfin, le temps était arrivé où les tyrans, fatigués de la résistance, et le peuple de la tyrannie, provoquaient à l’envi, une crise qui devait perdre ou sauver la patrie.) Ei bine, Securitatea nu obosește niciodată în România. Iar pe români, oricât de mult i-ar obosi tirania, îi revigorează prostia. Așa că patria noastră nu cunoaște niciunul dintre “pericolele” despre care vorbește ilustrul iacobin. Nici acela de a fi distrusă, nici acela de a fi salvată! Așa că rămâne securistă până la “sfârșitul” de care vorbea Apollinaire, acela când minciuna nici măcar nu ne mai înspăimântă și putem sta liniștiţi cu ea la masă!

Un mare orator al antichităţii, Cicero, spunea, în Republica sa, că, “dacă ar fi să alegi între trei situaţii, fie să comiţi nedreptatea fără să suporţi consecinţele, fie să o comiţi și să suporţi consecinţele, fie nici una nici alta, cel mai bine este să optezi pentru a comite nedreptatea fără a suporta consecinţele” (Nam cum de tribus unum est optandum, aut facere iniuriam nec accipere, aut et facere et accipere, aut neutrum, optumum est facere inpune…). Aceasta este definiţia pe care se așază o societate coruptă și primitivă, controlată la vârf de indivizi care nu răspund pentru ceea ce fac, decât dacă sunt excluși din sfera puterii! Aceasta este România! Puterea nu este niciodată răspunzătoare pentru nedreptăţile comise. Iar, în România, Puterea este Securitatea! Oricât de proști sau ticăloși, incompetenţi sau corupţi, oriunde ar fi plasaţi, la vârful sau la baza Puterii, în afaceri sau administraţie, la DNA sau la SRI, la MAE sau la Președinţie, la Guvern sau la Parlament, la Camera de Comerț sau în Board-ul  unei multinaţionale, la jaful Microsoft sau la șmenul EADS, “băieţii” nu dau socoteală! Sunt de-ai noștri! Și se ghidează după regulile lor, cu rudele și apropiaţii lor în funcţii, cu informatorii și slugile lor din Justiţie și Procuratură, cu arsenalul dosarelor de supraveghere ilegală, la care supun inclusiv pe stupizii care le fac treaba în stradă, zbierând pentru “democraţie”, sub îndemnul Președintelui! Hm, deștept latinul!

Povești fictive cu și despre Securitate

Ar fi trebuit, de pildă, să vă arăt, în februarie 2016, cum lucrează Securitatea. Atunci când Consiliul European a emis concluziile reuniunii din 18-19 februarie (http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/). Concluziile cu pricina se voiau rezultatul negocierilor dintre guvernul conservator al Regatului Unit și sistemul comunitar, pentru stabilirea unor derogări de la tratatele constitutive și legislaţia secundară comunitară, pe care Bruxelles-ul și ţările membre UE le-ar fi oferit britanicilor pentru a rămâne în Uniune. Aceste concesii, dacă ar fi fost limitate la teritoriul Regatului și ar fi afectat pe românii de acolo și tot ar fi fost un dezastru pentru interesele României, dacă ne raportăm strict la ce conţine documentul Consiliului European. Atenţie, documentul fusese negociat de Statul Român în frunte cu Klaus Werner Iohannis.

Ţări influente din Uniune, cum ar fi Germania, Franţa, Austria, au folosit momentul concesiilor, pe care UE le-ar fi oferit Marii Britanii ca să rămână în sistemul comunitar, pentru a extinde restricţiile la accesarea pieței muncii și a beneficiilor sociale derivative, ca și restrângerea libertății de mișcare, la întreg spaţiul comunitar. Adică, ce ar fi suferit românii care trăiesc în Regatul Unit s-ar fi aplicat, în proporţie covârșitoare, automat, pe tot teritoriul UE, dacă Marea Britanie rămânea în sistem. Referendumul britanic din 23 iunie 2016 s-a pronunţat pentru Brexit, așa că românii au rămas cu problemele din Regatul Unit (dacă Regatul iese din sistemul UE), dar nu și cu extinderea lor automată pe întreg teritoriul comunitar, deoarece derogările la legislaţia comunitară, din documentul Consiliului European din februarie 2016, erau valabile doar dacă britanicii respingeau Brexit-ul. Plecând de la rezultatul negocierilor pentru România, negociatorii români au produs un dezastru “măreţ” în istoria relaţiilor diplomatice ale ţării și au minţit în Parlament, la nivelul lui Iohannis, atunci când au prezentat dezastrul drept expresie a grijii pe care președintele o manifesta pentru interesele românilor! Practic, directiva 38 din 2004, cu privire la libertatea de mișcare în spaţiul comunitar, era anulată, cu precădere pentru români, deși Iohannis a anunţat expres, și înainte și după Concluziile Consiliului European din 18-19 februarie 2016, că nu va accepta limitarea libertăţii de mișcare!

Dar, știţi ceva? Aș fi scris cam mult! Și mai am și altă treabă decât să scriu zeci de pagini despre Securitate, într-o ţară de penibili, care au impresia că merg la vot ca să aleagă președinţi și parlamente, urmând, apoi, să iasă în stradă, din când în când, să strige “DNA să vină să vă ia” pentru glorificarea lui Ceaușescu! Sireacul geniu al Carpaţilor, a fost răzbunat de soartă cum nu și-ar fi imaginat! Dar, din fericire pentru cititorii acestui blog, se mai întâmplă și lucruri care oferă imaginea Securităţii fără să fie nevoie să scriu zeci de pagini. Lucruri mai simple! Haioase chiar! Dramatice pentru România, bineînţeles! Dar care încap, ca demonstraţie, într-un număr limitat de pagini! Așa că hai să vă învăţ cum se lucrează la Securitate!

Să ne imaginăm următoarea situaţie ipotetică. Premierul Grindeanu merge în vizită oficială în SUA și se întâlnește cu președintele Trump! În America, exact în timpul vizitei premierului român, fenomene meteo extreme produc pagube imense în statul american Colorado! Ies amândoi în conferinţă de presă. Ca să fie amabil cu gazda sa, Grindeanu spune, la începutul intervenţiei sale în faţa presei, câteva cuvinte legate de situaţia critică din statul Colorado. Exprimă convingerea că americanii vor surmonta aceste vicisitudini și vor reconstrui rapid infrastructura compromisă de vremea extremă. Iată un extras din conferinţa de presă fictivă:

Grindeanu:  Domnul președinte, doamnelor și domnilor, aș vrea să încep prin a exprima convingerea că poporul american va depăși rapid situaţia critică din statul Colorado, acolo unde topirea zăpezilor de pe masivul Kilimanjaro a produs pagube imense. Abnegaţia și spiritul de sacrificiu al americanilor…(întrerupt de Trump)

Trump: Domnule Prim-Ministru, cu tot respectul, mă scuzaţi că vă întrerup, dar muntele Kilimanjaro nu se află în statul american Colorado, ci în Tanzania, Africa!

Să ne oprim aici! Mai întâi, credeţi că e posibil ca Grindeanu să spună așa ceva de faţă cu Trump, plasând muntele Kilimanjaro în SUA? O să spuneţi: IMPOSIBIL! Omul are un dosar întocmit de MAE în orice vizită oficială! Chiar dacă nu știe el cum e cu muntele Kilimanjaro, are dosarul vizitei, are o armată de diplomaţi și experţi guvernamentali pe lângă el, nu poate greși! Sigur, eventuala lipsă de cunoștințe geografice elementare a premierului român nu ar fi o piedică în calea relaţiilor româno-americane, dar, să recunoaștem, o situaţie ca cea imaginată mai sus ar fi penibilă pentru România.

OK, să mergem mai departe! Grindeanu primește replica lui Trump și își continuă intervenţia concentrându-se pe aspectele relaţiilor bilaterale, fără a mai face referiri la statul Colorado! Conferinţa de presă se încheie, vizita oficială se încheie și ea, iar premierul român se întâlnește cu jurnaliștii din ţară, care l-au însoţit la Washington DC, pentru precizări înainte de întoarcerea acasă:

Grindeanu: Dragii mei, vizita în SUA a fost excelentă, volumul de contacte ca și calitatea lor au confirmat relaţia de parteneriat strategic activ între cele două ţări. Sigur, au fost și momente mai puţin plăcute, în timpul vizitei, nu legate de relaţiile bilaterale, ci de situaţia critică din Colorado, unde topirea bruscă a zăpezilor de pe Kilimanjaro a obligat autorităţile federale să intervină…”

Oops! OK, am înţeles, așa ceva este imposibil de prima dată! Cum ar putea fi posibil a doua oară, mai ales că premierul a aflat, chiar din gura lui Trump, în conferinţă de presă, că nu există niciun munte Kilimanjaro în Colorado!!! Cum să reiei public aceeași tâmpenie, după ce a fost infirmată, tot public, de interlocutor? Și de harta fizică a lumii! Ei bine, tehnic este posibil! Înţeleg, nu vă vine să credeţi! Da, se poate! Într-un singur caz. Dosarul unei vizite oficiale, la nivel înalt, este pregătit de Ministerul de Externe, el însuși o anexă a Securităţii. Dar, în afară de dosarul MAE, oficialul român mai primește informaţii direct de la diversele servicii de Securitate, în dosare separate sau nu, în funcţie de situaţie.

Să zicem că dosarul furnizat de Securitate lui Grindeanu conţine tâmpenia cu muntele Kilimanjaro! Să zicem că Grindeanu știe, fără să fie ajutat de Trump, că muntele cu pricina nu este în SUA. De ce vorbește, atunci, despre Kilimanjaro, ba chiar o face și după ce Trump l-a atenţionat că este în eroare? Simplu! În logica puterii absolute a Securităţii, premier sau președinte subordonat, nu vei spune niciodată altceva decât ce scrie în dosarul de la Securitate! Chiar dacă știi că ce scrie acolo este un cretinism patentat. Chiar dacă ești umilit public de un înalt demnitar din ţara unde te afli, pentru că enunţi cretinismul din dosarul furnizat de Securitate. Sub Ceaușescu, pentru o greșeală de o virgulă, din fraza furnizată de Securitate la o întâlnire internaţională, puteai să-ţi închei cariera la beci.

Această perspectivă bântuie și acum orice oficial român! Mai bine greșesc cu Securitatea, decât să am dreptate împotriva ei. Pe vremea lui Ceaușescu, această maximă avea formularea originară: Mai bine să greșești cu partidul, decât să ai dreptate împotriva partidului! Așa rămăsese de pe vremea lui Lenin. Și se vedea clar cine conducea România, comparativ cu situaţia de acum. Căci, pe vremea lui Ceaușescu ajungeai în beciurile Securităţii dacă ieșeai din cuvântul Partidului/Ceaușescu, pe când acum, cuvântul este al Securităţii. Și atunci și acum, monitorizarea și controlul erau exercitate de Securitate; sub Ceaușescu era o slugă a dictatorului, după Ceaușescu, stăpâna absolută a ţării și a poporului ei! Am fost martor la situaţii când șeful unei delegaţii românești enunţa aberaţii în faţa unor diplomaţi străini, fără ca acele enunţuri să fie spuse în interesul României, ci doar pentru că un imbecil de la Securitate, total analfabet în domeniu, le pusese în dosarul vizitei! Iar imbecilul era de neatins, deși făcea tipul acesta de erori din vremuri “imemoriale”! Era de “bază”!

Cu legea pe lege călcând…

O să ziceţi: ne pierdem vremea! Ce facem aici? Inventariem situaţii ipotetice stupide? Răspunsul este îngrozitor de simplu: situaţiile ipotetice prezentate sunt depășite cu mult de realitate. Uite, pe 9 mai 2017, chiar s-a întâmplat povestea cu Grindeanu-Trump! În realitate! Și nu așa cum am prezentat-o eu! Mult mai grav! Cu afectarea intereselor României! Ce ziceţi de asta? Pe 9 mai, Grindeanu nu s-a aflat în SUA, este adevărat! S-a aflat în Austria, la Viena, unde s-a întâlnit cu Christian Kern, cancelarul austriac! Agenda discuţiilor a fost foarte complicată, deși cei doi s-au străduit să ascundă publicului disensiunile profunde dintre ţările lor!

Austria se pregătește, printre altele, să introducă legislaţie împotriva acquis-ului comunitar, care ar reduce agresiv alocaţiile pentru copiii românilor care lucrează acolo. Pe linia formulelor de compromis conţinute în documentul Consiliului European din februarie 2016, despre care am scris mai sus. Grindeanu avea nevoie de o întâlnire cu Kern. Nu pentru că ar putea rezolva ceva în favoarea românilor. Securitatea nu este interesată, iar nivelul intelectual al celor care populează administraţia Grindeanu, în acest moment, sub control securistic, nu permite nicio șansă pentru românii din spaţiul comunitar non-românesc. Formula îl include pe Klaus Iohannis!

Atunci, ce căuta Grindeanu la Viena? Simplu! Diplomaţia securistică organizează astfel de întâlniri, nu pentru a rezolva probleme, ci pentru a da impresia, în ţară, că guvernul este preocupat și rezolvă problemele! Cum se face? Grindeanu se întâlnește cu Kern! Nu știe nici dracu’ ce a vorbit cu el! Iese în conferinţă de presă cu Kern și prima întrebare care se adresează celor doi este o întrebare pusă de Securitate (jurnaliști care primesc textul întrebării de la Guvern/Securitate și care trebuie să o adreseze aidoma). Grindeanu are răspunsul “pregătit” la întrebarea “pregătită” și inventează ceva de genul: m-am preocupat de problema de interes pentru români, am discutat cu omologul, bla, bla, bla! Ei bine, presa românească, total controlată de Securitate, va prelua exact aceste cuvinte ale lui Grindeanu ca fiind poziţia oficială a României prezentată răspicat Austriei! Iată cum premierul român s-a bătut pentru români la Viena.

Kern nu are niciun motiv să-i închidă gura lui Grindeanu, în conferinţa de presă, chiar dacă Grindeanu minte când spune că ar fi prezentat răspicat punctul de vedere românesc în întâlnirea oficială. Kern își va vedea liniștit de legile lui antiromânești, după întâlnirea cu premierul de pe Dâmboviţa. Sigur, răspunde și el întrebării adresate de presa de la București! Ei, în mod normal, totul se termină cu “bine”. Fiecare își spune poezia, iar stupizii din România află, din presa securistă, că la Viena a fost bine, merită să votăm din nou cu PSD! Toate astea cu o condiţie! Ca domnul Kern să nu vrea să-și bată joc de Grindeanu! Să-l umilească! Și pe el, și pe România. Mai ţineţi minte?

Trump: Domnule Prim-Ministru, cu tot respectul, mă scuzaţi că vă întrerup, dar muntele Kilimanjaro nu se află în statul american Colorado, ci în Tanzania, Africa!”

Exact așa, dar mult mai grav! Acum, reţineţi, când doi premieri ies la declaraţii de presă, după convorbiri oficiale, diplomaţii valoroși ai celor două părţi convin ce teme să se abordeze în conferinţa de presă și cei doi șefi de guvern urmează o linie agreată de răspunsuri la întrebările presei. Dacă ai, însă, întrebări în presă aranjate de Securitate și ai de gând să răspunzi la ele cu minciuni, pentru consum intern, în România, nu ai cum să stabilești o linie agreată de răspunsuri la presă, împreună cu omologul austriac! Înţelegeţi, boieri dumneavoastră?

Înainte de a trece la povestea Grindeanu-Kern, după modelul fictiv Grindeanu-Trump, să facem o scurtă introducere în legislaţia comunitară în speţă, ca să înţelegem mai bine drama Românei condusă de Securitate! Și ce s-a întâmplat la Viena! Încă din anul 1992, când s-a semnat Tratatul de la Maastricht, cetăţenii din ţările membre ale UE au devenit beneficiarii “cetăţeniei europene”, concept codificat juridic și generator de drepturi pentru aceștia. Drepturile care ne interesează, aici, se referă la libertatea de mișcare, rezidenţă și muncă în tot spaţiul comunitar, drepturi de care se bucură și românii, astăzi, ca cetăţeni ai unei ţări membru UE, prin care au calitatea de “cetăţeni europeni”.

Iată de ce românii, după aderarea României la Uniune, nu mai pot fi consideraţi sau numiţi, în spaţiul comunitar, imigranţi. Categoria imigranţilor este o categorie neacoperită în drepturi de tratatele constitutive ale UE, se referă la cetăţeni din ţări necomunitare, iar aceștia nu se bucură de drepturile conferite de calitatea de cetăţean european. Această calitate este apanajul românilor, francezilor, germanilor, italienilor etc., ca cetăţeni ai unor ţări membre. Baza legală a statutului de cetăţean european este dată de articolul 3(2) din Tratatul cu privire la Uniunea Europeană, articolul 21 din Tratatul cu privire la Funcţionarea Uniunii Europene, Titlurile IV și V din același tratat, articolul 45 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene (http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/en/displayFtu.html?ftuId=FTU_2.1.3.html).

Iată ce spune articolul 3(2) din Tratatul de la Lisabona:

Article 3(2)

The Union shall offer its citizens an area of freedom, security and justice without internal frontiers, in which the free movement of persons is ensured in conjunction with appropriate measures with respect to external border controls, asylum, immigration and the prevention and combating of crime.” (http://www.lisbon-treaty.org/wcm/the-lisbon-treaty/treaty-on-european-union-and-comments/title-1-common-provisions/4-article-3.html).

Adică:

“Uniunea va oferi cetăţenilor săi o zonă de libertate, securitate și justiţie fără frontiere interne, în care libera mișcare a persoanelor este asigurată în concordanţă cu măsuri corespunzătoare referitoare la controlul de frontiere externe, azil, imigraţie și prevenirea și combaterea infracţiunilor”.

Articolul 21(1) din Tratatul cu privire la Funcţionarea Uniunii Europene:

Article 21

(ex Article 18 TEC)

 1. Every citizen of the Union shall have the right to move and reside freely within the territory of the Member States, subject to the limitations and conditions laid down in the Treaties and by the measures adopted to give them effect.” (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:12012E/TXT).

Adică:

“1. Orice cetăţean al Uniunii va avea dreptul să se miște și dreptul de rezidenţă liberă pe teritoriul Statelor Membre, supus limitărilor și condiţiilor stabilite de Tratate și în concordanţă cu măsurile adoptate pentru aplicarea acestora”.

Carta Fundamentală a Drepturilor Omului a UE:

Article 45 – Freedom of movement and of residence

 1. Every citizen of the Union has the right to move and reside freely within the territory of the Member States.” (http://fra.europa.eu/en/charterpedia/article/45-freedom-movement-and-residence).

Adică:

“1. Orice cetăţean al Uniunii are dreptul să se miște și dreptul de rezidenţă liberă pe teritoriul Statelor Membre”.

Trei lucruri pe care trebuie să le reţineţi plecând de la aceste texte de legislaţie comunitară:

1. CETĂŢENII EUROPENI NU SUNT IMIGRANŢI;

2. PRIN LEGEA COMUNITARĂ, NU POT FI NUMIŢI SAU CONSIDERAŢI IMIGRANŢI DE CĂTRE OFICIALI COMUNITARI SAU DIN ŢĂRI UE;

3. ROMÂNII SUNT CETĂŢENI EUROPENI.

Orice om, dotat cu minimă inteligenţă, înţelege imediat de ce nu-i poţi numi pe cetăţenii europeni imigranţi. Ca român, consider inacceptabilă orice formulare din spaţiul comunitar care i-ar trece pe români în categoria imigranţilor. Ca să nu fie nicio îndoială legată de calitatea de cetăţean european, în baza legilor comunitare, iată unele drepturi conferite de Directiva 38 din 2004 cetăţenilor europeni, așadar și românilor, drepturi inaccesibile imigranţilor:

“DIRECTIVE 2004/38/EC OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 29 April 2004

(…)

Article 14

Retention of the right of residence

(…)

 1. An expulsion measure shall not be the automatic consequence of a Union citizen’s or his or her family member’s recourse to the social assistance system of the host Member State.
 2. By way of derogation from paragraphs 1 and 2 and without prejudice to the provisions of Chapter VI, an expulsion measure may in no case be adopted against Union citizens or their family members if:

(a) the Union citizens are workers or self-employed persons, or

(b) the Union citizens entered the territory of the host Member State in order to seek employment. In this case, the Union citizens and their family members may not be expelled for as long as the Union citizens can provide evidence that they are continuing to seek employment and that they have a genuine chance of being engaged.” (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:158:0077:0123:en:PDF).

Adică:

“Articolul 14

Menţinerea dreptului de rezidenţă

(…)

3. O măsură de expulzare nu poate fi consecinţa automată a faptului că un cetăţean al Uniunii sau membrii familiei sale au făcut recurs la sistemul de asistenţă socială din Ţara Membru UE gazdă.

4. Prin derogare de la paragrafele 1 și 2 și fără a prejudicia prevederile Capitolului VI, o măsură de expulzare nu poate fi adoptată împotriva cetăţenilor Uniunii sau a membrilor familiei acestora dacă:

a) cetăţenii Uniunii lucrează sau au o profesiune liberală, sau

b) cetăţenii Uniunii au intrat pe teritoriul Ţării Membru UE gazdă pentru a căuta de lucru. În acest caz, cetăţenii Uniunii și membrii familiei lor nu pot fi expulzaţi atâta vreme cât cetăţenii Uniunii pot furniza dovada că își caută de lucru în continuare și că există șanse reale de a fi angajaţi”.

Extrasul din Directiva 38 arată doar o mică parte, dar foarte semnificativă, din drepturile pe care le au cetăţenii europeni în spaţiul comunitar, conform acestui document, drepturi pe care nu le au imigranţii. Se adaugă o multitudine de drepturi care derivă din alte piese de legislaţie comunitară. Oricine încearcă a reduce pe cetăţenii români la statutul de imigranţi aduce un prejudiciu imens intereselor României și cetăţenilor săi, care sunt, de drept, cetăţeni europeni. Statul român trebuie să folosească toate mijloacele juridice și politice pentru a stopa, imediat, încercarea de a diminua statutul de cetăţean european al cetăţenilor români, ca și tendinţele contrare legilor comunitare de a-i asimila pe români cu imigranţii, oriunde s-ar manifesta aceste încercări și tendinţe în spaţiul comunitar.

Austria și lecţia bătăii de joc de înalt nivel

Acesta este contextul în care Grindeanu vine la Viena și are convorbiri cu omologul Kern. Ies în conferinţă de presă și, după ce prezintă, fiecare, punctul de vedere rezultat din discuţii, primesc întrebări din partea presei. Prima întrebare este năucitoare! Vine din partea presei române! Iată, conform transcrierii oficiale de pe site-ul guvernului român:

Reporter: Cu permisiunea dvs voi adresa întrebările în limba română. Pentru că este Ziua Europei aş vrea să întreb ambii oficiali despre discuţiile din ultima vreme din Austria referitoare la o posibilă prioritizare la angajare a cetăţenilor din Austria în defavoarea imigranţilor, printre care şi cei români? Şi despre reducerea, posibila reducere a beneficiilor sociale pentru copiii imigranţilor, dacă aceştia nu locuiesc în Austria. Aş vrea să ştiu dacă s-a discutat despre aceste două teme şi care este poziţia actuală a Guvernului austriac în legătură cu aceste două teme. Mulţumesc.” (http://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-sorin-grindeanu-in-austria&page=1).

Vă puteţi imagina că un jurnalist/jurnalistă din România, la Viena, unde există tendinţa de a se diminua drepturile cetăţenilor români ca cetăţeni europeni, îi reduce pe aceștia la statutul de imigranţi? O să spuneţi: “Ei, și? Ce legătură are asta cu Grindeanu? E vorba doar de un jurnalist analfabet în domeniu, care pune o întrebare stupidă, fiindcă e profund incompetent! Ce legătură are asta cu premierul român? Ce legătură are cu Securitatea?” Zău? Răbdare! Mai întâi, știţi cine adresează prima întrebare la astfel de conferinţe de presă, la nivel înalt? Jurnalistul preferat de guvern, în speţă, de guvernul român! Așa este în toată lumea civilizată, așa este și la securiști! Mergeţi în orice conferinţă de presă, la nivel de șefi de stat și guvern, oriunde, și vedeţi cine pune prima întrebare! Ce credeţi că face Kern, care știa, bineînţeles, care este miza acestei întrebări? Putea să spună nimic sau bla-bla-ul uzual, ca răspuns la întrebări asupra cărora nu convenise cu omologul său înainte să iasă la presă! Ei bine, Kern alege să-și bată joc de jurnalistul român și, implicit, de Grindeanu și de România! Iată răspunsul austriacului, conform documentului oficial de pe site-ul guvernului român:

Christian Kern: Da. Despre aceasta trebuie să ştiţi următoarele: dacă vorbiţi de imigranţi, cred că vorbiţi de ultimul val de refugiaţi. Austria este, ca mărime, ţara care a primit cei mai mulţi refugiaţi, raportat la numărul populaţiei, decât o face Grecia sau Italia. În anul 2017 trebuie să cheltuim 2 miliarde de euro pentru asistenţa acordată refugiaţilor, nu numai pe mâncare, pe asigurarea condiţiilor de bază de trai, ci şi pentru şcoli, asistenţă socială, ne angajăm foarte mult şi în domeniul integrării acestor refugiaţi. Dacă populaţia austriacă nu și-ar oferi sprijinul, atunci ar fi imposibil să putem interveni astfel. Nu văd îngrijorarea dvs, ci, dimpotrivă, vreau să spun că suntem una dintre ţările care face cu mult mai mult decât fac altele. Iar discuția în cadrul UE s-a referit la măsura în care se compensează asistenţa acordată refugiaţilor. Austria este o ţară exportatoare şi o ţară care plăteşte către UE. De aceea, considerăm că fiecare ţară trebuie să-şi suporte obligaţiile şi să participe şi în cadrul acestei chestiuni a refugiaţilor referitor şi la tratamentul faţă de aceştia, la asistenţa socială care li se acordă, care este cu mult mai mare decât în alte ţări.” (http://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-sorin-grindeanu-in-austria&page=1).

Wow! N-am văzut și auzit așa ceva în viaţa mea! Bătaie de joc la cel mai înalt nivel, de un rafinament imbatabil! Kern refuză, practic, să răspundă la întrebare, livrând Securităţii un afront direct și fără replică! Se apucă, așadar, să vorbească despre cum acomodează Austria pe refugiaţi, transferând discuţia în plină Science Fiction! În definitiv, jurnalista Securităţii (din înregistrare se aude că este o doamnă, dar nu apare în imagine) îl întrebase de imigranţi, ceea ce românii nu sunt, iar refugiaţii se încadrează legal în această categorie. Este adevărat că jurnalista se referise la imigranţii români, dar Kern a refuzat să-i considere pe români imigranţi și a răspuns cu trimitere la cu totul altceva! În felul ăsta, folosindu-se de eroarea materială din întrebarea jurnalistei românce, s-a scos din situaţia incomodă în care ar fi trebuit să dea un răspuns referitor la legislaţia antiromânească pe care o pregătește! Magistral!

Ce face Grindeanu? În loc să observe manevra de tip capcană a austriacului, în care presa română securistă căzuse și să-i scoată pe români din butoiul cu imigranţi unde-i așezase Securitatea, răspunde tacticos la întrebare, demonstrând că înţelege perfect ce vrea să spună jurnalista și oferind reţeta pregătită dinainte pentru proștii din România, prin intermediul presei controlate:

Sorin Grindeanu: Să răspund şi eu, sigur, mult mai pe scurt. Am atins în discuţia tête-à-tête cu cancelarul Kern acest punct legat de alocaţii. Înţelegem problemele fiecărei ţări. Punctul nostru de vedere – şi este normal – este că orice fel de schimbări legislative la nivel naţional trebuie să fie – şi aici cred că toată lumea este de acord – în concordanţă cu legislaţia europeană. Fiecare, după aceea, poate, în momentul în care este în concordanţă cu legislaţia europeană, să-şi dezvolte politicile în ţara respectivă, dar respectând legislaţia europeană (…)” (http://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-sorin-grindeanu-in-austria&page=1).

Ei bine, exact acest pasaj, din răspunsul premierului român, a apărut în toată presa de acasă, conform aranjamentului prealabil, în baza căruia securiștii de la guvern și presă au colaborat pentru a-i face imagine lui Grindeanu, dincolo de nimicul pe care l-a discutat cu Kern și dincolo de batjocura fără egal pe care austriacul o administrase României. Inutil să precizez că nicio instituţie de presă nu a observat ce v-am relatat aici și ce ne-a făcut Kern, pe bună dreptate, la Viena. Puteţi urmări dialogul “superb” dintre jurnalista româncă și cei doi premieri între minutele 5:45 și 9:04 pe site-ul guvernului și pe youtube (https://www.youtube.com/watch?v=bg0bpzACAK0).

09.05.2017 Austria Declaratii de Presa Cancelaria Federala-17:15min

Așa cum scriam, toată presa română a preluat întocmai aranjamentul pentru a arăta cum luptă Grindeanu pentru interesele românilor (http://www.romaniatv.net/grindeanu-despre-alocatiile-acordate-in-austria-copiilor-imigran-ilor-schimbarile-trebuie-respecte-legisla-ia-europeana_355124.html).

Dacă mai sunt unii care au dubii cu privire la aranjamentul dintre jurnalista care a pus întrebarea și Grindeanu, remarcaţi că jurnalista nu spune nimic, în întrebarea sa, despre alocaţii. Se referă la “beneficiile sociale pentru copiii imigranţilor”. Nicio problemă, Grindeanu, spre deosebire de Kern (care a înţeles cel mai bine, deși a simulat că nu), a priceput perfect conţinutul întrebării. Așa că el își va recita, conștiincios, poezia, pentru proștii din România: “Am atins în discuţia tête-à-tête cu cancelarul Kern acest punct legat de alocaţii.”

Bineînţeles, mă veţi întreba: “Dar, care e relaţia cu povestea fictivă despre Grindeanu-Trump”? Și eu vă voi răspunde. Imediat după conferinţa de presă cu Christian Kern, premierul român face declaraţii pentru presa română. Exact ca în povestea noastră fictivă cu muntele Kilimanjaro! Ghici ce le spune jurnaliștilor? Păi, ce să le spună? Exact că muntele Kilimanjaro este în statul Colorado din SUA, deși Trump îi atrăsese atenţia că este în Tanzania, Africa! Uite:

“Sorin Grindeanu: Am avut discuţii, astăzi, legate de situaţia românilor, din mai multe perspective, atât cu cancelarul Kern, cât şi cu doamna guvernator Leitner. Am avut, de asemenea, o întâlnire şi cu cei care au investit deja în România sau cei care vor să investească la Camera Economică a Austriei. Au fost atinse multe puncte, inclusiv cele legate de partea socială. Aşa cum ştiţi, în Austria, în acest moment, este o dezbatere legată de alocaţiile care sunt date către copiii imigranţilor. Am spus şi astăzi la conferinţa de presă, am ridicat această problemă, când eram cu domnul cancelar chiar, dânşii sunt într-un proces în care au trimis către Comisia Europeană o cerere de clarificare. Noi considerăm, ca ţară, că trebuie respectate principiile europene, cele care stau la baza fundamentului proiectului european, cele care ţin de libera circulaţie a forţei de muncă, a capitalului. Sunt lucruri care au stat, aşa cum spun, la baza proiectului comun european şi nu pot să existe cetăţeni europeni de categorii diferite sau de ranguri diferite”. (http://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-sorin-grindeanu-in-austria&page=1).

ascultă file audio*

Și acest pasaj a ajuns în presa română exact așa, cu “copiii imigranţilor”! (http://www.stiripesurse.ro/grindeanu-romanii-din-austria-contribuie-la-cresterea-economica-a-acestei-tari_1195266.html).

Urmăriţi exprimarea premierului român cu privire la “alocaţiile care sunt date către copiii imigranţilor” între minutele 0:43 și 1:03, pe site-ul guvernului sau youtube.

09.05.2017 Declaratii de Presa Sorin Grindeanu la Finalul Vizitei la Viena-19:03min

Când Securitatea și Prostia inundă România

Dar, de ce ar folosi Grindeanu termenul de imigranţi, pentru românii care muncesc în Austria, după ce Kern și-a bătut joc de el, de presa română și de România, de faţă cu premierul român, cu numai puţin timp înainte, tocmai din cauză că fusese folosit termenul de imigranţi pentru a-i desemna pe români? Ei bine, Grindeanu nu a avut de ales. În dosarul cu care plecase de la Securitate, în vizită la Viena, așa erau trecuţi românii: cu termenul de imigranţi! Cum, de altfel, Securitatea dăduse și presei pentru a pune întrebarea! Întrebare de care Grindeanu era perfect avizat, căci așa a știut că era vorba despre alocaţii acolo, deși jurnalista întrebase de beneficii sociale (puteau fi asigurări de sănătate, orice). Sigur, în asemenea condiţii nu s-a putut ajunge la o înţelegere cu Kern, pentru o abordare comună a întrebărilor puse de jurnaliști. Și, în aceleași condiţii, austriacul s-a folosit de oportunitate ca să-și bată joc de Grindeanu și de presa română, la minciunile răsuflate ale penibilului premier care anunţa pe proștii din România cum a discutat el probleme grele ale românilor în “discuţia tête-à-tête cu cancelarul Kern”!

E greu să explici de ce un om, nu neapărat unul inteligent, ar muta muntele Kilimanjaro din Africa în America, după ce i s-a atras atenţia, public, că muntele este, totuși, în Africa! Este greu spre imposibil, dacă nu iei în considerare modul de operare al Securităţii. Este singura explicaţie. Care, atenţie, nu exclude prostia din pachet! De unde, sintagma “securiști proști”.

Printre stupizii din România se vor fi aflând unii care vor încerca să arate cum mă contrazic atunci când spun că Securitatea este peste tot, iată, și în aranjamentele ca Grindeanu să iasă “bine” pentru cei din ţară, prin intermediul presei controlate!

“Cum așa? Păi nu zicea Stan că Securitatea manipulează lumea pentru răsturnarea lui Grindeanu, făcând jocurile lui Iohannis? Acum lucrează pentru Grindeanu? Te contrazici, băi, Stane”!

Ce să le spun ăstora? Că Securitatea îl va da jos pe Grindeanu când va vrea ea? Că, da, e în miezul protestelor pentru răsturnarea lui Grindeanu? Că Grindeanu a făcut concesiile necesare pentru a mai rămâne în funcţie? Că, așa fiind, Securitatea controlează total relaţiile externe și comunitare ale României și, oricât de mult și diversificat ar opera pe plan intern venirile și plecările de la putere, fie că este Grindeanu sau maimuţa de la circ premier, ea va face dosarele ca România să iasă “bine”? Adică prostește, în detrimentul intereselor românilor, conform sintagmei “securiști proști”?

Dar, băieţilor ăstora, care au certitudinea că mă contrazic, nu e bine să le dai argumente contrare propriilor certitudini. Într-o lucrare a lui Martin Page, publicată la Humanitas, cu titlul relevant M-am hotărât să devin prost, veţi găsi, la pagina 56, următoarea reflecţie:

“Oamenii simplifică lumea cu ajutorul limbajului și al gândirii, și astfel au certitudini; iar a avea certitudini este cea mai mare voluptate din lume, mult mai mare decât banii, sexul și puterea luate împreună.”

Așadar, să nu umblăm la certitudinile acestor “intelectuali”, la care banii, sexul și puterea nu fac cât o amărâtă de certitudine. Căci ei nu cunosc singura certitudine valabilă în România. Certitudinea Puterii Securităţii! Așa că, în cazul lor, nu mai e nevoie de nicio hotărâre pentru a deveni proști! Timp în care Securitatea dansează cu România, cam cum puteţi vedea mai jos! Aruncând-o peste cap și în cap! Cheers!

*Notă: Dacă accesarea file-urilor audio din text, prin link-urile prezente, se realizează trunchiat sau incomplet la primul click, reluaţi procedura printr-un nou click pe play din link-ul corespunzător!

23 thoughts on “Securiștii Proști în Faţă, România e în Ceață!

 1. Azi am avut inspiratia sa caut pe google “blog Valentin Stan”, am mai cautat de-a lungul timpului o modalitate de comunicare cu dumneavoastra dupa ce ati plecat de la antena3, dar google n-a fost binevoitor sa ma ajute. Vad din arhive ca blogul exista din 2013, chiar nu-mi dau seama cum de nu l-am putut gasi. Oricum, bine v-am gasit! Ramasesem dator sa va spun ca ati avut mare dreptate in legatura cu Crin Antonescu in ianuarie 2013…

  Aseara enervat de unele reactii ale unor asazis jurnalisti si analisti, Radu Tudor si Pieleanu am schmbat canalul pe RTV, si dumneavoastra erati in direct, si ascultindu-va mi-a venit si inspiratia sa mai dau un search pe google 😀

  Constat totusi ca nu e prea multa activitate pe-aici…Asa ati dorit dumneavoastra sa fie? Alte bloguri duduie la ora asta avind in vedere tema fierbinte a zilei…

  In fine, vorbind despre refuzul lui Grindeanu de a demisiona, penibil dupa parerea mea, am cautat pe youtube momentul desemnarii sale ca si candidat de premier in urma cu 6 luni:

  https://youtu.be/Qs3A21fSJ1Q?t=22m22s

  Parca nu era chiar asa de zglobiu! 😀

  • Hei, mă bucur să ne regăsim! Blog-ul acesta e suportul unor studii și analize complexe, de foarte multe pagini. E mai degrabă o bibliotecă virtuală, decât un forum de dezbatere generată de două rânduri cu “reflecţii” ale blogger-ului titular. Dar, comentariile aparțin unor oameni de calitate, care sunt, într-adevăr, interesați de substanţa analizelor prezentate aici și care, adesea, au o contribuție excelentă la dezbaterea de idei. Nu suntem o “piață” de comentarii despre orice subiect, ci un spațiu util, în care oameni avizați schimbă idei, dacă simt nevoia să o facă, după consultarea materialelor de pe blog. Din cei 40.000 de utilizatori unici, nu toţi simt nevoia să participe la discuţie, dar cei care o fac, sunt bineveniți. Welcome!

   • Acum, referitor la ce se intimpla in tara eu incerc sa inteleg daca mai avem vreo speranta sau daca pur si simplu n-ar fi mai bine s-o stergem cu totii de-aici! L-au “retras” pe Coldea, dar mie mi-e clar ca nu s-a schimbat absolut nici un gram din modul in care sistemul e in tot si in toate! Avem 30000 de securisti, iar SRI abia ce s-a apucat de o noua campanie de angajari! 😀 Cifra defapt nici macar nu e publica, dar au “scapat” unii de la ministerul muncii informatia anul trecut parca. Spre comparatie toate datele despre componenta si sarcinile exacte ale serviciilor americane sunt publice:
    https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=fbi+number+of+employees&spf=1497555613314

    FBI are cu doar 5000 de angajati mai mult decit SRI 😀

    Explicatia halucinanta pentru acest numar imens a unor politicieni este ca FBI nu se ocupa si de aeroporturi, in timp ce SRI da!

    Si culmea e ca desi acum se stie cu aproximatie numarul angajatilor la SRI nu prea vad sa-si puna prea multa lume intrebarea: oare cu ce se ocupa cei 30000 de oameni?

 2. Bună ziua.Este evident că Iohannis a mers în SUA pentru că a fost chemat și a fost chemat pentru ca să i se ceară ceva ce doresc americanii.O dovadă este și faptul că Trump a acceptat,la sugestia unora,să ne înjure pe noi,românii,cu înjurăturile deja bine-cunoscute : „statul de drept” și „lupta anticorupție”.Ce credeți că i-a cerut Trump lui Iohannis? Mulțumesc.

  • Săptămâna asta vă voi da răspunsul. Ori pe acest blog, printr-un text acoperitor, ori printr-o emisiune TV, pe care o voi anunţa, ori prin amândouă aceste modalități. Cel mai sigur este blog-ul. Vizita în SUA a fost un dezastru (conținut și comunicare), mai ales coroborată cu modul în care România lui Iohannis a fost tratată, lamentabil, la reuniunea NATO de la Bruxelles (solicitările României, în materie de securitate, au fost ignorate total în documentele emise de Consiliul Nord-Atlantic). Vizita a fost foarte bună pentru a livra imbecililor din România, pe mâna Securiștilor Proști de la MAE, GUVERN, PREȘEDINŢIE și PRESĂ, că Iohannis e the Big Guy în relaţia cu Omul din la Mancha (POTUS), care, nici după conferinţa de la Rose Garden, nu știa unde este România pe planeta!

   Vizita? O șmecherie ieftină a Securităţii agreată cu oamenii lui Trump, din cauza reacțiilor extrem de dure ale europenilor, după părăsirea acordului de la Paris de către SUA, reacții la a căror intensitate Trump nu s-a așteptat (reacție dură inclusiv de la premierul May) și care au culminat cu evaluările de-a dreptul șocante ale lui Merkel, după Taormina, când a spus, practic, „pa!” Americii, în materie de securitate europeană. Sigur, nu vă gândiți, încă, la o „armată europeană”, Merkel nu are nevoie să dea bani pe aiureli, unde The Donald este campion mondial absolut!

   Așa se face că tatonărilor disperate ale lui Maior și ale Securităţii lui Ceaușescu, de a-l aduce pe Trump la București, la care The Donald a răspuns cu dispreț, li s-a răspuns pozitiv pe invers, precipitat, adică Iohannis la Washington (no problemo), pentru a produce o breșă în frontul Europei instituționalizate, care a început ofensiva pentru consolidarea politicii europene de apărare în afara NATO! S-a mizat big time pe slugărnicia lui Iohannis, operă de finețe a Securităţii lui Ceaușescu, dornică să-și mențină privilegiile din ţară, cu sprijin american (vezi povestea cu lupta anticorupție din discursul lui Trump, introdusă la solicitarea Securităţii, pentru a-l întări pe Klaus în România, singura doleanță românească, de altfel, în detrimentul unei poziții ferme, de a cere Americii să renunțe la vize pentru români).

   Vizită fără pregătire diplomatică (s-a anunţat, oficial, cu 8 zile înainte să se producă, exact ca în război), în plin scandal Comey, fără agendă și fără program de întâlniri stabilit înainte (atât la CIA, cât și la DOS, Johannis a mers fără anunț public înainte de vizita în SUA, la botul calului, singurul lucru cert fiind întâlnirea de la Casa Alba).

   Sub Trump, după o lungă perioadă de agonie, NATO se dezintegrează încet, dar sigur! O să vă arăt că, în materie de primiri la Trump, am fost sub nivelul Vietnamului!!! What about that? Fiți mândri că sunteţi români! Iohannis merită!

 3. Am asa un feeling,ca dupa vizita lui mrs Wernar din SUA,multe se vor schimba.Probabil domnia sa o sa isi aduca aminte de propiul sau cuvant ,celebru : “Ghinion!”

  Oare mrs Trump are o parere buna de un presedinte care a dat meditatii la fizica?

  Vom trai si vom vedea!Cam pana unde se intind meditatiile domnului Werner.

  • Uitați-vă la conferinţa de presă Trump-Iohannis, peste câteva minute, și veţi afla că domnul Comey e mult mai important decât România, dacă se va vorbi ceva acolo! Practic, Iohannis nu există! Mai vorbim! Până acum: „GREAT PARTNERSHIP”!…

   Și acum, după conferinţa de presă care a confirmat ce v-am scris, putem spune că toată planeta a asistat la monumentala demonstraţie de PROSTIE și SLUGĂRNICIE, pe care Securitatea lui Ceaușescu a pus-o în scena, prin reprezentanții ei! Trump a confirmat ca Mister Klaus nici măcar nu a îndrăznit să ridice problema Visa Waver, iar Klaus s-a declarat de acord să dea banii înapoi nu știu cui, de pe vremea când România nu avea 2% pentru apărare, de l-a obligat pe Trump să intervină și să spună că nu cere chiar atât de mult! În rest, Qatar și Comey! Europa a aflat exact (încă o dată) că suntem o naţiune de slugi, oriunde ajungem. Acum am fost la Trump! Nicio grijă, vom încerca și cu Merkel și Macron. Numai că PROSTIA și SLUGĂRNICIA la Casa Albă costă scump în Europa! Am să revin cu un text mai amplu. N-aș vrea să stric prea tare gustul pupăturilor din presa securistă română, cu care se acoperă, by the book, părțile moi ale Geniului din Carpați!

  • Uitati-va la Werner dupa ce Trump rosteste:”burden-sharing”! Cateva secunde…privirea se pierde, deconectare de prezent, insa fituica il harponeaza la viata, cu un ultim efort priveste “la dreapta, whatelse!?”..respiratia il recunoaste si…:”burden-sharing” x1,..”..It’s called burden-sharing” x2.. Raspuns: “100 percent CORRECT!!” Pay RETROACTIVELY!!!..[the sound of silence – mit deutscher übersetzung ;]… #synergetic Klaus va fi urecheat pentru exces de silabe…dar ce nu sacrifica Ahil VonPelleian pentru tichia de margaritar a securitatii!! Cum a reusit domnul acesta sa faca bani din meditatii avand in vedere ca pretul se negocieaza? Iar intrebarea cu Putin…chip din chipul lui Hillary. Concluzie: “I feel vindicated… Comey, who!? ..Visa, who!? Anticorruption! Proud of the Romanian People!” Schimbari?!? Covfefe ;]

 4. Nenea elefantu’, auzi ce tropăim?

  Nu știm încă cât va costa vizita Președintelui României în SUA, dar putem anticipa cât va costa după ce se întoarce cu mesajul retragerii României din Acordul de la Paris, by the way, încălzirea globală!

  Nici nu vreau să mă gândesc la această întâlnire ca la Reality show al lui Trump, The Apprentice și nici la celebra replică You´re fired, nici nu ma mir cum prezintă Casa Alba știrea

  https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/05/31/statement-press-secretary-visit-president-klaus-iohannis-romania

  și cum o prezintă Administrația Prezidențială de la Cotroceni

  http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/vizita-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-in-statele-unite-ale-americii

  așa că nu-mi rămâne decât să mai citesc încă odată Parteneriatul strategic România-SUA de pe

  https://www.mae.ro/node/4944

  ca să vă reamintesc că SUA propune, iar România zice da!

  Deci după ce citim ce spune Casa Alba și Cotroceniul în legătura cu vizita în SUA, putem spune că ne consideram informați!

 5. Îmi place sa vad cum zmeii din secu își dau unul altuia bâte în diferite zone ale corpului,și cică îs băieți stilați și mintoşi.Atâta timp cât vulturii plesuvi ai neamului își numără coastele unul fiecăruia,poporul mai primește câte o doza de realism din tupeul ăstora. Trăiască lupta de interese din mandra noastră ţară.

 6. Pană unde va merge conflictul?

  “Trump distruge toate valorile occidentale, într-un fel pe care nu l-am mai trăit”, a declarat ieri Martin Schulz la Berlin.

  http://www.zerohedge.com/news/2017-05-30/germanys-schulz-trump-destroyer-wastern-values-we-must-stand-his-way

  Fraza de mai sus e rostită de un turbulent inconștient din țara care “a dat foc Lumii de două ori” în secolul trecut !
  Când Germania militaristă invada țări și declanșa carnagii universale, proteja valorile occidentale? Hai zău Schulz, ești penibil!!!

  SUA își merită soarta de acum ca Germania să-i râdă în nas economic și nu numai fiindcă trebuia să destructureze Germania și să nu mai permită vreodată reconstituirea acestui stat după 1990, bașca și reunificat!

  Acum musai să repare greșeala! Cum? Vom vedea!

 7. Vai mama vostră presa românească!

  In lume, în Europa îndeosebi se petrec destul de rapid evenimente, iar draga de ea presa româneasca e total pe dinafara și mai mult decât atât e ocupata cu alegerile din 2009, cu rețele oculte ce conduc România din umbra, ca prosti ar fi sa stea în soare, cu Ghiță, cu orice numai să aburească creierul românului și așa îmbâcsit de mizeria internă ce să mai afle și gândească ce și de ce se produc evenimente externe!

  Si principalul eveniment din Europa în momentul de fata este imigrația ilegală!

  Aflam deci din presă că Angela Merkel a lansat un avertisment dur după G7 , „Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini” și că „vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat”, cu aluzie la SUA, spune dânsa.

  http://www.libertatea.ro/stiri/angela-merkel-avertisment-dur-dupa-g7-1854045

  Dragă presă, draga mea națiune româneasca, ce a spus Trump la Summit-ul G7 de acum 2 zile, adică : “….is the right of all nations to put their own interests first” cu referire direct la imigratia ilegala, a spus și la investirea lui din 20 ian 2017, deci se cam știa parcursul de la Summit.

  http://time.com/4640707/donald-trump-inauguration-speech-transcript/

  Dar sa vina presa româneasca și să ne spună ca Angela a fost nemulțumită de discuțiile liderilor G7, scăpându-i parca intenționat, dar eu cred ca din prostie, ce a spus și Trump pe acest subiect, nu mă face decât să-l aplaud la scenă deschisă pe Orban Viktor care după atacul terorist de la Manchester a spus : “Vom întări frontierele sudice astfel încât nimeni nu va putea ataca familia noastră, copii noștri, viitorul nostru”
  A mai spus că : “Dacă Europa pierde din vedere declinul demografiei și îmbătrânirea populației, Ungaria va proteja familia indiferent de cât de tare bate vântul de la Bruxelles”

  Ungaria este singura tara din Europa care dă în judecată UE pentru cota de redistribuire a imigranților.

  Modelul Ungar, modelul Grupului de la Visegrad trebuie urmat, Bruxelles-ul nu poate impune cotele de imigranți dacă Parlamentul Europei nu au votat acesta lege a relocarii, fiind numai o înțelegere a miniștrilor de interne din tarile UE.

  Dar ce să vezi, modelul Orban se potrivește chiar foarte bine și cu modelul Trump și cu modelul Putin!

  Ce potriveală! Ce potriveală!

  Dar lăsând presa in mizeria ei morala, unii prea plătiți, alți din contra, deci ambele parți nu au de ce sa se obosească cu subiecte actuale, sa vedem ce spune Autoritatea Bancară Europeană (ABE) care încadreaza România în categoria ţărilor cu risc ridicat deoarece suntem deasupra pragului roşu de semnal de 8%.

  Deci : tic-tac…tic-tac dragilor….mult nu mai e!!!

  Luați d’aci luminaților : http://www.economica.net/peste-jumatate-din-banci-sunt-pest…

 8. Permiteti-mi de a dezvolta metafora legata de Charles de Gaulle si Macron intr-o comparatie concreta, evocand absenta Generalului din Normandia la Aniversarea Debarcarii din 1964. Nimic din ceea ce a facut Macron si probabil, din ce va face, nu se poate compara cu asa ceva! In schimb pot remarca ceva ce de Gaulle nu si-ar fi permis sa faca niciodata si Macron a facut, cu zambetul pe buze si anume sa sfideze poporul francez, imediat ce a fost ales, alegand imnul european in locul Marseillaise-ei pentru deambularea aceea skizoida de la Louvre…O fi fost inspirat de Mitterrand insa faptul ca a realizat acest gest cand cerneala de pe buletinele de vot nici nu se uscase, arata cat de disperati erau politrucii europeni si cat de multa personalitate are de fapt Macron. Este un fel de hibrid intre Klaus Werner si Justin Trudeau si cine stie, poate ca or fi ceva ”securisti prosti” si prin anturajul lui.
  Putea fi, totusi, mai rau. In caz ca iesea Mélenchon, ar fi dansat o ”lambada” pe Internationala!
  Sa vedem cum va ”coagula” Macron stanga dupa disolutia socialistilor, la legislative, cu discursuri puternice, pigmentate cu expresii gen ”menaces impondérables”, precum un mic Cicéro 😉!? Daca nu reuseste, sa vezi atunci Jacobini in strada, iar in Franta #doare… Un motiv in plus pentru crearea ”armatei europene”!? De ce sa nu vina si polonezii sau cehii ca sa mentina pacea la Marsilia!?

  Cat despre victoria pe care ati declarat-o in ”cordialitatea” strangerii de mana dintre Trump si Macron, cred ça ar fi bine sa mentionam ça biomecanica pozitiei il dezavantaja pe Trump, care in ciuda facies-ului portocaliu, are pielea foarte alba, aceasta marcandu-se usor la stimuli mecanici. De unde stim ca acesta nu a simtit mana prea transpirata a lui Macron si, precum Sheheraza, scarbita, si-a tras, ”nu prea discret”, mana ?!?

 9. Deci Trump

  D-le Valentin Stan eu nu cred sa mai fi văzut o scena asemănătoare ca cea din 25 mai 2017 la întâlnirea NATO de la Bruxelles, când Donald Trump a împins destul de violent pe Premierul Muntenegrului Duško Marković. Scena a făcut și face încă înconjurul lumii!
  Sunt interpretări diverse, dar cred ca ne scapă tuturor ceva!

  Ce?

  • Nici eu nu am mai văzut o asemenea sfidare la adresa președintelui SUA, cum a livrat Macron! Cam de pe vremea lui de Gaulle! Să îl ignori, practic, disprețuitor, pe cel care dă la o parte, brutal, pe un înalt demnitar, dintr-o ţară aliată Americii, doar ca să prindă prim-planul, este semnalul clar că Europa este obligată să vadă prostia și impostura la vârful Americii! O făcuse, deja, Merkel, în vizita sa la Washington.

   Dar, ce face Macron merge mai departe decât știu eu că a făcut de Gaulle, ca gest vizibil, dincolo de declaraţii politice! Să râzi relaxat la elucubrațiile lui Trump, cu privire la alocările bugetare ale aliaților europeni pentru apărare, prin care penibilul măscărici, constructor faimos de ziduri, certa pur și simplu pe ceilalţi lideri, în plină reuniune NATO, este fără precedent! Să saluți patru lideri europeni, la NATO, înainte să observi că există și penibilul nr. 1 al Alianței, ăla de și-a scris pe piept cu cretă “America First”, care își făcuse loc peste premierul Muntenegrului, este absolut incredibil! Să intri în jocul acestui bully, care se fălește cu puterea strânsului mâinii, doar pentru a-l obliga să slăbească el însuși strânsoarea, în plină poză, renunțând la această jucărie puerilă, îl duce pe Macron în analele protocolului relaţiilor internaționale.

   Bref, ca să răspund la întrebare: nu cred că ne scapă nimic! Prostia se vede de la 1000 de ani lumină. Și mă tem că, atâta vreme cât americanii vor accepta să fie reprezentați de asemenea calamitate umană, voi fi alături de elevul lui Brigitte, pentru care nu am, altminteri, niciun fel de simpatie.

   Dar, dragă Valentin, nimeni nu ţi-a povestit, în presa noastră securistă, cum s-a făcut de râs, la concurență cu Trump, celălalt penibil de la reuniunea NATO, unul pe nume Klaus Werner! Și cu el, și prin el, România! Sigur, admit fără rezerve, Iohannis este un gentleman, nu prin fanfaronade ieftine și impolitețe, a ieșit în evidență! Unde l-a egalat pe Trump, este în incompetenţă! Și crede-mă, dacă vrei să fii la fel de incompetent ca Trump, fără să ai America în spate, ci doar România, Ouch! It hurts! Ești curios?

   Donald Trump pushes the Prime Minister of Montenegro Video-0:46min


   Macron appears to swerve away from Trump at NATO summit-0:59min


   WATCH: President Trump BLASTS Leaders @ NATO, Tells Them They Need to Pay Their Share (FULL SPEECH)-9:33min   5:17-5:39-Macron râde cand Trump vorbește de cei 2%

   Body Language Expert Weighs in on Trump’s Interactions During Foreign Tour-1:43min   Macron câștigă

   • Mă gandeam așa, luând-o din gura altuia : “o fi zis ceva copilul”, pardon premierul, asta ca o glumă desigur, dar uitându-ne la Trump, mesajul cred că e pentru Balcani, dacă Muntenegru ar fi balcanizat sau ca Dusko Markovic o fi susținut-o pe Hillary Clinton înainte de 8 nov 2016.

    Totuși eu ma întreb : el știa pe cine împinge? Sau de fapt ce conteaza : americanii sunt stăpânii lumii iar cine le sta în cale sunt rapid dați la o parte, iar acesta a fost mesajul pentru poporul american!

    Maybe!

 10. Venind vorba despre securisti prosti, ce parere aveti depre NYTimes si leak-urile despre Manchester, de pe ruta Deep State – HMS Deep State!?

  • Aţi văzut ce înseamnă leak-urile despre tâmpeniile lui Trump, vezi convorbirea cu Duterte sau Lavrov? Atenţie, leak-uri referitoare la cum povestește Trump lui Duterte despre amplasarea submarinelor nucleare americane! Administraţia Trump, bazată pe prostie, impostură și nepotism, se duce in cap! Vă mai miră că ăia dau drumul la informaţii despre backpack-ul atentatorului din Manchester?

   http://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles-submarines-idUSKBN18K15Y

   • De acord, insa:
    – se poate ça Trump sa se fi adresat si altor entitati intéresante din ”zona”, in afara de Duterte!? Filipinele reprezinta o urgenta si à mers la subiect… Cat despre furiosi, ii putem calma citand din clasici: “numarati-mi submarinele!!” Important e ça Bibi e fericit, sauditii au facut dansul sabiilor, Papa à binecuvantat nepotismul si NATO s-a trezit din amorteala. Baby steps!!
    – in ceea ce-i priveste pe ”za rashians” asteptam ”hard évidences” iar anonimatul ”doesn’t cut it anylonger”, tocmai pentru ça sovieticii din USA au devalorizat ”zvonul” prin surescitare…iar Bibi l-a iertat in direct pe The Donald. Cred ça Lavrov à renuntat la anti-depresoare, regasindu-si apetitul acum ça jocul à reinceput sa fie interesant.
    – Theresa ii face jocul lui Trump dupa chestia cu ”incetarea cooperarii”, fortand ”deep state-ul” si gurile de tun (vezi White House Presse Correspondents Dinner 2017, unde Reuters a fost star iar NYT, CNN, ABC ETC au cantat in orchestra) sa se reorganizeze si sa o lase mai moale cu Comey & Co
    – nu-l suspectez de prea multa finete pe Trump insa imi place cum l-a ”manhandle-uit” pe Microneon Gerontaparte (e drept ça Muntenegru n-a avut nicio vina, dar poate ca-l va consola Hillary cand i-o trêce PTSD-ul dupa lunetistii din Yugoslavia…😉). Dintre cele trei adjective pe care le-ati atribuit Administratiei, ”nepotismul” este de inteles, intr-o anumita masura, avand in vedere ce viespar e acolo, mai ales ça are o valoare simbolica cu appeal la votantii lui, servind si de amplificator al contrastului cu ”the establishment”…ceea ce ma aduce la celelalte doua, pe care, cu siguranta, le-am identificat in ultimii opt ani!! Mi-e greu sa cred ça narcisismul lui Trump se va putea matérializa in ceva mai odios decat ”ObamaCare”… sau ”chestia aia cu Iranul”!!

 11. Vasăzică acești domni și aceste doamne cu tot cercul lor de personaje ale vremii,controlează totul,aproba totul și distruge ceea ce nu ii convine.

  Înseamnă că ei îs ” creatorii” societății românești după ’89, cu absolut toate mizeriile și porcăriile în decursul anilor.

  Industrie, învățământ, etc etc.

  Halal, curat halal!

  • Deci securitatea prin gura reprezentanților sai,considera cetățenii care lucrează în Europa, imigranți. Înseamnă că ăstora de la secu, nu dau nimic pe cetățenii și ne mențin într-o ignoranta cumplita și exploatabila de către dânșii.

   Cetățenii romani =cetățeni europeni nicidecum imigranți.

   Se vede ca ăstora de la secu le bubuie capul de atâta inteligenta, cultura și grija fata de cetățenii romano-europeni.

   Dacă secu,asa de mult ” iubește” și “respecta ” cetățenii romani, apoi ce sa zic de vecinii noștri.

   Și cică sa avem încredere în cei care veghează la siguranța și prosperitatea cetățeanului, când ăștia mint și prostesc cu tupeu nesimțit.

 12. Din Kilimanjaro, direct la Palatul Pobeda! Am zis Palatul Pobeda nu Odinul Pobeda cel din la 6 iulie 1945.

  Nici seria Bd-urilor : intră în acțiune, în alertă sau la munte şi la mare nu exemplificau mai bine ca plutonierul Căpșună și căpitanul lui, evident cu fetele schimbate, actualizate momentului, ca în preambulul foto prezentat de Dl. Valentin Stan, cum stă politichia româneasca azi!

  Când n-ai cu cine într-o țară ca asta, clar că nu ai nici cu ce, dar mai ales de ce, așa că vorba romanească: “las-o bă ca merge’așa”, probabil înrădăcinata aici pe plaiul mioritic ca o viță de vie în Desertul Colorado cu muntele lui Kilimanjaro în mijlocul lui,
  cu lideri de partid cenușii și premieri de aceeași culoare, ce putem spune despre impunerea unui punct de vedere românesc dupa Brexit?

  Ghinion!

  Chiar dacă Martin Page, s-a “hotărât să devină prost”, eu încă mai am nădejdea lui I. Creangă!

  Totuși nu am să mă uit prea mult în jur, rămân numai la înjur să prind curaj, apoi revin la Martin Page și îmi aduc aminte cuvintele lui Traian Vuia : Banatul și Transilvania vor fi balcanizate!

  Si au fost!

Leave a Reply