Astăzi, duminică, 23 aprilie 2017, orele 19:00-21:00, voi participa la o discuţie cu Sabin Orcan, pe B1 TV, cu privire la România și relaţiile ei strategice cu lumea, la noua condiţie a mediului strategic global.

X-Press – 23/Apr/2017

http://inregistrari.b1.ro/view-23_Apr-2017-x_press-108.html

Deocamdată, lipsesc cam ultimele 30 de minute din înregistrare, exact alea unde este vorba de securiștii noștri, lideri, capabili și fără prihană, pentru România. Cine știe, poate se completează când nu se complotează! Sau nu se defectează! Sau nu se prescurtează! Vă ţin “în curent”! Până atunci, ne rămân liderii planetari Trump, Băsescu și Iohannis în primele 90 de minute ale înregistrării. Enjoy!

18 thoughts on “Astăzi, duminică, 23 aprilie 2017, orele 19:00-21:00, voi participa la o discuţie cu Sabin Orcan, pe B1 TV, cu privire la România și relaţiile ei strategice cu lumea, la noua condiţie a mediului strategic global.

    • Depinde ce vrei să evidențiezi printr-o astfel de comemorare! Țările occidentale și România nu organizează așa ceva. Faptul că nu o fac, este o reminiscență a Războiului Rece, când Vestul nu voia să sărbătorească ceva la Unison cu Rusia bolșevică. Mai ales că americanii intenționau refacerea Germaniei, ca naţiune democratică, dar împotriva Rusiei.

      În ceea ce privește România, am sărbătorit și noi sub Stalin, după model rusesc, și, o vreme, după Stalin, dar, sub Ceaușescu și așa-zisul naţional-comunism, am lăsat-o mai moale, alăturându-ne, cumva, poziţiei occidentale. Occidentalii comemorează cu mare grandoare 6 iunie, debarcarea în Normandia, pentru că este un eveniment crucial în război, dar exclusiv al occidentalilor, fără participare rusă. Frica de a întări semnificaţia rolului jucat de Rusia în Război va împiedica multă vreme pe occidentali să comemoreze 9 mai, tocmai pentru că este o sărbătoare atât de importantă în Rusia!

      Încă înainte de 9 mai 1945, pentru români, începuse epoca stăpânirii sovietice în ţară. Puţini dintre compatrioții noștri simt chemarea de a sărbători 9 mai, ca moment al capitulării Germaniei. Pentru ruși, este epopeea salvării de la anihilare totală a unei mari naţiuni renăscute prin milioane de jertfe. Pentru mulţi, în Vest, 9 mai este “împământenirea” bolșevismului în inima Europei!

      Personal, aș opta pentru o marcare decenta, cu omagii aduse veteranilor și demonstraţii de comemorare fără tehnică militară sau mii de trupeți în echipament complet în stradă. Ceva de tipul comemorării din Israel, ţara cea mai lovită de flagelul crimelor în masă naziste.

      • Presedintele Moldovei a fost unicul sef CSI prezent la parada de la Moscova, afisandu-se permanent la dreapta presedintelui rus.
        What to make of this?

        • Make this: Că românii de la București, prin nulitățile teribile pe care le-au promovat în fruntea lor, printre care strălucesc un Băsescu sau Iohannis, au distrus total și ireversibil o posibilă orientare a Moldovei spre UE sau România. A nu se înţelege prin aceste rânduri că aș fi adeptul unirii României cu Moldova sau aș propovădui vreo ipotetică șansă a Moldovei de a deveni membru UE. Nu va deveni!

          Dodon face ce trebuie să facă pentru a-și ajuta poporul și ţara. În ceea ce privește pe cei care vor sau cred că ne vom uni cu Moldova, le spun că a include, în România, forme de descentralizare și autonomii pe criterii etnice, de timpul celor dezvoltate pe teritoriul moldovenesc, cu centrele la Comrat sau Taraclia, ar însemna sfârșitul României ca stat unitar. Nu că m-ar deranja autonomiile pe criterii etnice. Subliniez asta doar pentru a arăta prostia și nimicnicia celor care se erijează în apărătorii unităţii României oferind, în același timp, un spectacol electoral jalnic, unui popor care încă răspunde la meschinăriile unui așa-zis fior patriotic al reunificării cu Basarabia. Iar cei care cred că, după o ipotetică unire cu Basarabia, le vor spune găgăuzilor că nu mai pot avea autonomia etnică pe care o aveau în Moldova și că e timpul să învețe românește, fără ca prin asta să declanșeze un război civil ce ar duce automat la desființarea statului român, nu sunt decât niște analfabeţi politici.

          Uite ce frumos a declarat Iohannis 27 martie zi de sărbătoare naţională în România, aceasta fiind prima zi de sărbătoare naţională din istoria vreunui neam, pe planetă, în care nu s-a sărbătorit oficial nimic! Dar, dacă 27 martie, ziua unirii Basarabiei cu România în 1918, a fost declarată zi de sărbătoare naţională de Klaus Werner, atunci, 28 noiembrie, ziua când a fost proclamată unirea Bucovinei cu România, va fi declarată și ea zi de sărbătoare naţională? Ia să vedem! Va bate, astfel, Klaus, un nou piron în coșciugul Ucrainei, deja dezmembrate de ruși? Alertând-i astfel pe stăpânii săi de la Washington și Bruxelles? Căci, dacă nu va declara și 28 noiembrie zi de sărbătoare naţională, cum rămâne cu adevărul, cu istoria, cu drepturile neamului, acum, la Centenar? Ce, numai Transilvania și Basarabia s-au unit cu România în 1918?

          Până una, alta, tâmpenia cu declararea zilei de 27 martie, ca zi de sărbătoare naţională a României, nu a făcut decât să toarne, din nou, combustibil în motoarele separatismului transnistrean, liderii de la Tiraspol aplaudând bucuroși gestul penibilului Klaus Werner, amator de succese electorale facile pe seama suferințelor moldovenilor de dincolo de Prut!

          Dragă Alex, dacă ai avea în grijă destinul a milioane de moldoveni, pe care trebuia să-i aperi de sărăcie și război, în dreapta cui te-ai așeza? A lui Iohannis sau Putin? Evident, nu e nevoie să-mi răspunzi la aceasta întrebare! Deocamdată, Dodon a deblocat exporturile moldovenești spre Rusia (celebrele vinuri excelente ale moldovenilor nu prea sunt primite avantajos pentru ei, pe piaţa europeană unică-ghici de ce?) și se lucrează la rezolvarea statutului muncitorilor moldoveni din Federaţia Rusă, ţara din lume unde sunt cei mai mulţi cetăţeni ai Moldovei la muncă! Vezi cum a rezolvat Klaus situaţia muncitorilor români din Regatul Unit și din întreaga Europă comunitară! Restul e gargară ieftină pentru proști!

          http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/declararea-zilei-de-27-martie-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-ca-zi-de-sarbatoare-nationala

          http://www.stiripesurse.ro/romania–ironizata-de-la-tiraspol—nu-a-depasit-ambitiile-imperiale—-video_1190911.html

    • dl. alex, atenție vă rog aici :

      In urma Tratatului de Pace din 10 februarie 1947 de la Paris, România, mulțumită contribuției sale militare de partea Aliaților după 23 august 1944, primea înapoi Transilvania de Nord, cca. 22.000 km2, transferată de Hitler Ungariei prin Dictatul de la Viena, dar pierdea Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța în favoarea Uniunii Sovietice, și Dobrogea de Sud (Cadrilaterul) în favoarea Bulgariei.

      in altă ordine de idei prin art. al II-lea, România era obligata sa plătească URSS despăgubiri de război in valoare de 300.000.000 $, precum și despăgubiri pentru pagubele produse celorlalte state aliate și cetățenilor acestora, suma ce urma sa fie stabilita ulterior, plecând în calcul de la valoarea de 35 dolari uncia de aur.

      In anul 1938, an de referință în economia românească, într-o “Românie Mare” cuprinzând 78 de județe, venitul national era aproximat la 880 milioane dolari. in 1944, când România, distrusă în mare parte de război, mai cuprindea doar 58 de județe, iar venitul national era cu cca. 50% mai mic, deci aprox. 440 milioane $.

      Ori, România ca să plătească aceasta suma de 300 mil $ fără nici un sprijin extern, i-ar trebui deci un sfert de secol.
      In acest răstimp, nici un progres nu ar mai fi permis, decât întreținerea capacității de plata.
      Populația ar fi fost osândită la o permanentă și fără de ieșire viață din mizerie.

      Acum înțelegeți de ce nu avem noi nimic de sărbătorit la 9 mai?

  1. Jeux sont faits. Comédie fin. Dieu revient en France!

    După ce Marine Le Pen l-a “castrat” politic ieri în direct pe Macron, spunând : “La France sera dirigée par une femme”, “moi ou Mme Merkel”,
    adică : Franța va fi condusă de o femeie : eu sau doamna Merkel

    http://www.francesoir.fr/actualites-elections/le-pen-la-france-sera-dirigee-par-une-femme-moi-ou-mme-merkel

    Sondajele nu își mai au rostul. Putem paria fără riscuri pe victoria Frontului Național.

    Progresismul internaționalist a luat primul pumn în plex în 8 noiembrie 2016!
    In 7 mai 2017, va lua cel de-al doilea pumn.

    Strategia de campanie a a dat roade începând cu anunțul că îl va numi premier pe Nicolas Dupont-Aignan, dupa ce Marine Le Pen va deveni Presedintei.
    Nicolas Dupont-Aignan este liderul Partidului „Debout La France“ și a luat 4,7% în primul tur.

    In sprijinul Frontului Național vine și Papa Francisc I care a spus că nu e la curent cu politica franceză, dar că… ”NU știu cine este Macron”.

    Acest ”NU știu cine este Macron”, îndeamnă clar catolicii francezi spre Marine Le Pen!

    Dar jocul nu este încheiat, miza, jucătorul cel mai important este totuși în Germania!

    Dr. Frauke Petry.

    Daaa…mă veți contrazice cum că FrauMe e iar pe val, că Martin Schulz e favoritul sondajelor, dar eu întotdeauna am mizat pe caii mici!

    Trăpașii chiar dacă nu sunt iuți sunt rezistenți!
    Singurul antidot la #rezist.

  2. Suntem fraierii fraierilor. Punct!

    Vineri, Vladimir Putin s-a întâlnit la Moscova cu Rainer Seele, directorul general executiv al OMV si a afirmat aşa : “OMV-ul este nodul nostru global.”

    http://www.flux24.ro/putin-lauda-omv-este-nodul-nostru-global/

    In octombrie 2012 Rusia avertiza că ar putea putea cumpăra OMV astfel încât să controleze România!

    La timpul vânzării Petrom 23 iulie 2004, OMV era singurul ofertant care avea acționariat rusesc, ba chiar putea fi controlat de rusi.
    Acum în 2017 sunt convins că Rusia deține majoritatea pachetului acționar, iar petrolul românesc sub sigla OMV este controlat de cine credeți….daaa…exact de Putin!

    Ce să înțeleg de aici că Adrian Năstase a pierdut alegerile în 2004 pentru că a vândut Petrom rușilor? Me be!

    Progresiştii internaționalişți de la noi sunt toată ziua în gură cu campania anti Putin. Absolutely not good!

      • Gazprom purta negocieri încă din iunie 2014 cu fondul IPIC din Abu Dhabi în vederea preluării unui pachet de 24,9% din acțiunile companiei austriece de petrol și gaze OMV.

        Din iunie 2015 OMV avea un nou președinte în persoana neamțului Rainer Steele, dedicat o bună parte a activității sale întăririi parteneriatelor economice cu Rusia.

        Steele a fost președinte al Camerei de Comerț Germano-Rusă.

        Deci : trecând peste datele oficiale, rușii au cel mai important om în OMV și asta contează!

        Restul sunt detalii și cifre, cum ar spune și Zsolt Hernadi, președintele executiv al MOL :

        “Apar suspiciuni ca OMV reprezinta numai o acoperire pentru că investitorul rus a cumpărat această participație la un preț egal cu cel investit inițial de OMV. Nu știm sigur”

        http://www.zf.ro/companii/directorul-mol-avem-suspiciuni-ca-omv-este-doar-o-acoperire-pentru-rusi-comentati-aici-4129091/

        P.S
        Parcă văd că istoria îl va scoate erou national pe Adrian Năstase.

    • Pai de ce nu am fii?Ii pasa cuiva?Ooo,daaaa!Asa de mult ne pasa,de aici pana acolo.

      In rest toate bune si frumoase pentru persoane bogate care se bucura de democratie si pt….ceilalti.

    • Credeţi că băiatul care s-a așezat la masa lui Brâncuși, a făcut-o din proiecţii vizionare? Nu, a făcut-o din prostie intergalactică! Aţi văzut cum i-au zis englezii în textul la care trimiteţi dumneavoastră? “’PETTY’ European leader”! Sigur, după ce au preluat gestul cu formula “petty act”! Dar, domnul Ion, cât de prost să fii să pui mâna pe drapelul unui stat care nu e al tău, ca să-l muţi pentru a-ţi face loc să vorbești cu presa? Nu mai iau în considerare că drapelul era Union Jack, în plin Brexit, la sediul EU! Îţi stă mintea în loc! Pur și simplu, îţi e rușine că ești român!

      http://www.express.co.uk/news/world/798229/Romanian-President-UK-flag-Union-Jack-EU

  3. Interesanta emisiune, bine ca am văzut-o toată. Multe dușuri reci, metaforic exprimându-ma,în rest la cât mai multe emisiuni educative.

  4. Ce e clar e nocturn!

    Macron fără carieră politică, fără partid e lansat câștigător în turul 2.
    Si mai au tupeul unii să vorbească despre extremism?
    De frica lui Marine Le Pen, la comandă au și început protestele în stradă la Paris!
    Se vede clar extremismul cum și unde este : varză la Bruxelles!
    Gata spălată, curată și la coș pusă.
    Într-un final tot la coș va fi. Păcat de timpul pierdut!

    “Săracii” contemporanii mei Charles de Gaulle și Brâncuși care amândoi aveau dreptate, fiecare pentru poporul său!

    De Gaulle : Am încercat să scot Franţa din noroi. Dar se întoarce la greşeli şi la mizerii. Nu pot să-i împiedic pe francezi să fie francezi.
    Brâncuși : Când am plecat de aici, v-am lăsat săraci şi proşti… Când am revenit, v-am regăsit şi mai săraci şi mai proşti.

    Cine urmează?

    Evident Germania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *