A rămas așa: 25 iunie 2017, duminică, orele 19:00-21:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS”

Emisiunea se poate urmări integral la adresa:

https://www.seenow.ro/detail-x-press-243581

După multă presă securistă despre “magistralele” vizite ale Cârmaciului la Bruxelles (NATO), Washington (Trump), Berlin (Merkel), din nou Bruxelles (Consiliul European și Macron), cred că este timpul să aflați cum se ocupă Securitatea lui Ceaușescu de toate aceste “SUCCESURI”! Spre “gloria” Lui Iohannis și a Neamului!  Și ca să vă dau un flavour, nu fac decât să citez din marele Cârmaci, care evaluează la superlativ valențele diplomației (a se citi Securităţii) române, pe 23 iunie 2017. Iată cum se bucura el, după Consiliul European din 22-23 iunie (http://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-la-finalul-reuniunii-consiliului-european1498224553):

Probabil vă amintiți că a fost în discuție o directivă europeană pe detașarea lucrătorilor. Echipa noastră, de aici de la Bruxelles, e foarte competentă și a negociat foarte bine. Doar că discuțiile s-au oprit tocmai fiindcă nu s-a găsit încă un consens pe temă sau o cale accesibilă pentru toți.”

Vă daţi seama, oameni buni, cât indice de inteligenţă este în Securiștii ăștia? Cică “e” super competenți, negociază de se “rupe”, da’ nu merge consensul, frate! Mare negociator trebuie să fii, dacă negociezi, negociezi și când să vină soluția, consensul țuști, a fugit, și mai pune tu mâna pe el, dacă poţi! Mare negociator, Нет консенсуса! Ce popor credeţi că e ăla, care înghite așa ceva cu “negociatori”? Ia să vedem, forțați-vă un pic, și încă un pic…bravo, aţi ghicit! Ne vedem…azi!

18 thoughts on “A rămas așa: 25 iunie 2017, duminică, orele 19:00-21:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS”

 1. Dl. Valentin Stan, Președintele SUA Donald Trump în drumul spre G20 de la Hamburg din 6-7 iulie 2017, va face o vizita de 1 zi, deci pe 5 iulie, la Varșovia.

  OK, Buruxellesul, zic unii, tremură.

  Ce predicții aveți în legătură cu viitorul Poloniei după aceasta vizită?

  P.S
  Le reamintesc comentatorilor blogului dar și cititorilor că polonezilor, ca și românilor, le trebuiesc vize pentru a călca pe pământ american.
  Atenție totuși : în SUA traiesc peste 10 milioane de polonezi.

  • Prietene, vei vedea diferența dintre slugărnicie și parteneriat autentic. Vei vedea un discurs, pe pământul Poloniei, foarte similar cu discursul președintelui Bush, de la Varșovia, din 15 iunie 2001 (http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=45973). Securitatea lui Ceaușescu nu a reușit să-l aducă pe Trump la București, a reușit doar să execute ordinul lui Trump, pentru o breșă în frontul european, aducându-l pe Iohannis la Washington, omul care a folosit primirea la Casa Albă doar pentru propagandă internă ieftină, în România, nu pentru a lucra în folosul României.

   Polonezii vor discuta despre visa waver cu Trump, deși nu se vor anunţa dezvoltări pozitive imediat. E drept, Trump este imprevizibil, dar nu cred că veţi auzi, după întâlnirile cu liderii polonezi, formulări de tipul “nu am discutat” despre ridicarea vizelor, ca în cazul trist al întâlnirii Trump-Iohannis. Mai degrabă, nu vor zice nimic, lăsând negocierile să curgă. Fiindcă polonezii chiar negociază asta.

   Dar, dacă vreţi un flavour despre diferența dintre Polonia și România în relaţia cu America, adică despre diferenţă dintre slugărnicie + prostie și demnitate + statesmanship, iată câteva lucruri pe care le veţi auzi de la Trump despre Polonia și pe care nu le-aţi auzit, niciodată, de la un președinte american despre România! Și nici nu le veţi auzi vreodată, cu privire la ţara noastră! Pentru că așa cuvinte nu se exprimă cu privire la slugi:

   “Then he will give a major speech to the Polish people at Krasiński Square, epicenter of the 1944 Warsaw uprising against the brutal Nazi occupation. He will praise Polish courage throughout history’s darkest hour, and celebrate Poland’s emergence as a European Power. And he will call on all nations to take inspiration from the spirit of the Poles as we confront today’s challenges.”

   “Yeah, the main message is that America is with you, America understands that its interests align with the interests of the Polish people, and we are determined to do our best to work together on our common priorities and our common interests. Across the three areas — the three main themes that I mentioned at the beginning — which is, first, to protect our security — this is Polish security, American security, our common security; to promote prosperity in terms of economic growth and development, and economic growth and development in a way that protects the environment, that advances our interests in the economic energy realm. And the third is to provide American leadership — American leadership to help connect Poland broadly, to keep Poland connected to what they fought for for so long, which is to be part of Europe. And for American leadership to be associated with the Polish-American relationship, the American-European relationship, and transatlantic relations generally.”

   (https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/06/29/press-briefing-president-trumps-upcoming-visit-poland-and-germany)

   • Politicieni cu cojones polonezii, nu eunuci și cadâne românești, DAR, în spatele cojones, stă o țară cu oameni muncitori, cu o industrie și agricultură deja de ani buni la standardele țărilor occidentale, și cea mai puternică armată din Europa de est.
    La noi dacopații sunt pe culmile fericirii.
    Evident ei sunt în țara lor și se bucura de ea.
    Mulțam fain pentru flavour. După el nu mai am ce comenta.

 2. la cit de multi securisti am ajuns sa avem, 30000, nu-i de mirare ca-n ziua de azi cind vrei sa gasesti un premier… iese securist! 😀

  Situatia de azi mi-a adus aminte de filmul Jandarmii si extraterestrii, cu Louis de Funes. La un moment dat toti jandarmii ajunsesera sa aiba sosii extraterestre, nu mai stiau in cine sa aiba incredere! 😀

   • Klingonianul Worf din Star Trek servea și el Patria.

    Sosia lui de ce nu ar face-o? De încredere e, chiar dacă are un titlu mai puțin, are integritate mai multa.

    întrebarea ar fi : mai multa ca cine?

 3. “il voi desemna pe domul Tudose ca premier”

  😀

  Tudose, din Bucuresti pe dreapta! 😀

  Probabil ca werner stie ca deja a aflat chiar toata lumea ca Tudose este un securist! Iarasi vor avea cei de la redactari de facut adaugari de la ei, pentru ca banuiesc ca pe site-ul presedentiei va aparea numele complet! 😀

 4. Am râs cu lacrimi, domnule Stan. A fost o emisiune reuşită. Am o dilemă şi aş fi curios ce credeți. Nu e existențială, dar din când în când încerc să-i desluşesc misterul. Oamenii ăştia pe care i-ați tot pomenit în emisiune, ziariştii de “prestigiu” Pantazi, Tăpălagă, Tudor şi alții, sunt proşti de-a binelea sau sunt plătiți să fie proşti, deci sunt escroci??? De fapt, întrebarea se poate pune pentru aproape toți ziariştii, mai puțin unii despre care sunt convins că fac parte din a doua categorie. Mulțumesc

  • Aproape că aţi răspuns singur la întrebare, domnul Florin! Mi-a plăcut! Vorba lui Iohannis: “Mi-a plăcut speech-ul”! E drept, eu cunosc și câțiva jurnaliști OK, dar nu vă spun cine sunt, că pe urmă nu mai sunt, ha, ha, ha! Godspeed!

 5. Domnule Stan, v-am urmărit cu interest emisiunea de astăzi, prima dată după ani de zile de când aveați emisiune la Antena 3. Mi-a plăcut cum ați discutat prestația președintelui la vizita de la Casa Albă, relațile României cu Europa. Prindeți subtilitățile diplomației cum nu se face la alte emisiuni. V-aș urmări dacă ați discuta numai politică internațională, deși este o nișă foarte mică de interes la noi.
  Vreau să adaug împotriva lucrurile spuse de dumneavoastră. Am văzut de mai multe ori cum ați spus că acordul de la paris era necesar pentru SUA, și că a fost o greșeală că Trump nu l-a mai semnta. Lăsând la o parte consternarea impotentă a europenilor, eu nu văd nici-un avantaj economic pentru ca SUA să îț semneze. În primul rând dumneavoastră subliniați importanța încălzirii globale, chair dacă nu știți exact care este anvergura ei, sau cât din ea este contribuția umană. Nu cred că realizați, tot ce se spune despre “global warming” în ultimii ani este doar un efort sistematic de propagandă introdus de partidul Democrat din SUA. Numai că mai este o jumătate din SUA ce nu e de acord cu absolut tot ce se spune la CNN, MSNBC, ziare democrate precum NYT, Washinton Post. Acum că europenii folosesc încălzirea globală și acordul de la Paris ca un subterfugiu pentru de-industrializarea Americii cred că este evident. Ar trebui 10 pagini pentru a dezbate de ce acordul în sine este absolute inutil. Însă am suspiciunea că întenționat dumneavoastră evitați această dezbatere, nu că ar interesa pe cineva din România, nici nu aveți pe cine să aduceți ca să discutați. Dar opinia dumneavoastră deja este formată.
  Alt aspect remarcat, am observat că admirați foarte mult clasa politică ce conduce Uniunea Europeană (Merkel, Macron). Oricât le-ați admira tachinările diplomatice, jocul de cuvinte din conferințe de presă și protocoalele respectate de ei la sânge, nu vă văd deloc să îi criticați pentru felul concrect în care ei conduc Europa la momentul actual. Marea realizare a UE reprezintă distrugerea încetul cu încetul a identității naționale pentru fiecare țară, și înlocuirea demografică a populației autohtone cu arabi și africani (exemple în Suedia, Germania, Franța, altele). Ideologia promovată de ei are un spirit sinucigaș pe termen lung. E absolut irelevant faptul că Macron îl pune pe Trump la coadă când dă mâna cu el sau că râde la discursurile lui. La fel de irelevant sunt și aroganțele lui Merkel de la conferințe și ce se varsă la ziarele germane. Mult mai important pentru Europa sunt datele de demografie, pierderea suveranității țărilor, și disprețul față de valorile ce i-au diferențiat pe europeni de alte culturi și rase. E ceea ce ar numi americanii “self guilt”, o rușine de a fii mândru de trecutul propriu.
  Ați spus chiar dumneavoastră că sunteți foarte mândru de Merkel, o marxistă veritabilă în tinerețea ei, puteți verifica foarte ușor asta, deși am bănuila că deja știți, nu aveți cum să nu. Sunteți la fel de mândru când sunt uciși europeni de islamiștii aduși chair de ea pe străzile Parisului sau Londrei? Când sute de mii de “refugia’i” nu se pot adapta la cultura europeană și provoacă conflicte oriunde sunt duși?
  Cam atât vroiam să spun, puteți să îi admirați pe liderii europeni pentru cât de protocolari sunt și cât de organizați sunt în declarații de presă. Aceste jocuri de oameni mari sunt destul de irelevante față de impactul concret al politicii duse de Europa la momentul actual, impact ce va fii observat în monstruozitatea lui abia peste 30-40 de ani, când deja va fii prea târziu. Însă în acel moment europenii nu vor mai putea fugi în America cum au făcut în secolele trecute, când au întemeiat prin “coincidență” cea mai puternică națuine de pe planetă.

Leave a Reply