Dragnea și Diplomaţia Securităţii pe drumul Ierusalimului!

 

Omul vrea să mute ambasada României din Israel la Ierusalim ca să-l câștige pe Trump!

Urmăriţi adresa de mai jos pentru a citi articolul meu pe Opinia online, din 20 aprilie 2018:

http://opiniaonline.ro/2018/04/22/dragnea-si-diplomatia-securitatii-pe-drumul-ierusalimului/

Articolul poate fi consultat integral și completat chiar aici. Enjoy:

În sfârșit, Dragnea, Primul Diplomat al Ţării, a pășit pe drumul Bea-tificării maxime! Chiar în Orașul Sfânt! Așa, da!

Avem un nou scandal! Și ce dacă? E primul? Toată lumea iese la televizor sau pe cotloanele tenebroase ale internetului și își dă cu părerea. Inclusiv eu. E bine! E reconfortant! Orice prost are dreptul la opinie în România (știu, știu, o să ziceţi: s-a făcut singur prost). Nu contează funcția. De regulă, în cazurile de mai sus, se exprimă cei cu funcţii înalte. Urmează așa-zișii jurnaliști. Mulţi de la Securitate, adică, prin definiție, proști! Proștii mai mici se pot pronunța la grămadă, în stradă. Fiind o democraţie, în România nu există nicio diferenţă între cele trei categorii. Sigur, mă refer la indicele de inteligenţă, nu la dreptul de exprimare! Aici îi batem pe americani, care au mai multe categorii de proști printre oamenii de seamă, printre jurnaliști, printre oamenii simpli și cam tot atâtea categorii de inteligenți pe bune. Deh, America e o naţiune mică, fără istorie și tradiția veritabilă a egalitarismul biblic.

Dragnea nu înţelege cum de stă America în spatele lanțului trofic Coldea-Kövesi-Iohannis. E disperat. Și s-a gândit să facă frumos la Trump, doar, doar, The Donald o să uite că lucrează doar cu Securitatea lui Iohannis și nu cu cea a lui Dragnea. Cum să facă el, Dragnea?

Trump a ales să desfiinţeze rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și să mute ambasada SUA din Israel la Ierusalim! Corect! Trump se bazează pe Jerusalem Embassy Act din 1995, lege votată de Congresul SUA, care cere guvernului federal să mute ambasada, de la Tel Aviv, la Ierusalim! De ce a votat așa Congresul SUA? De-aia! Fiindcă Knesset-ul, Parlamentul israelian, a adoptat, în 1980, Legea de Bază cu privire la Ierusalim, declarat, astfel, capitală a statului Israel. Același Knesset a adoptat un amendament la această lege, în 2000, care extinde jurisdicția capitalei Ierusalim asupra Ierusalimului de Est, teritoriu considerat, prin rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, ca fiind anexat ilegal de Israel, în detrimentul palestinienilor. De altfel, legea americană permite președintelui SUA să amâne la nesfârșit mutarea ambasadei la Ierusalim, până când se va ajunge la un acord între israelieni și palestinieni.

Că doar n-o fi Consiliul de Securitate mai tare ca mine, Dragnea!

Trump a hotărât să nu mai amâne nimic. Adică, să încalce rezoluţiile Consiliului de Securitate! E OK, pentru el! Aici e o mică problemă, pentru noi, însă. Cine se uită în Carta ONU, la articolul 25, o să observe că rezoluţiile Consiliului de Securitate sunt obligatorii pentru ţările membre ONU. Adică și pentru ţara lui Dragnea, ca și pentru ţara lui Trump, amândouă membre ONU. Cine știe să citească bine Carta ONU o să descopere că rezoluţiile Consiliului de Securitate sunt obligatorii chiar și pentru ţările care nu fac parte din ONU! Asta, în caz că Dragnea are vreo idee să scoată România din ONU și să o alăture Imperiului Klingonian, din Galaxia Andromeda, din acreală faţă de Iohannis.

Ia să vedem ce zice Consiliul de Securitate în rezoluția 2334, din decembrie 2016: “Condemning all measures aimed at altering the demographic composition, character and status of the Palestinian Territory occupied since 1967, including East Jerusalem (…)”(https://www.un.org/press/en/2016/sc12657.doc.htm)

Pe românește: “condamnă toate măsurile menite să schimbe compoziția demografică, caracterul și statutul teritoriului palestinian ocupat din 1967, inclusiv Ierusalimul de Est”. Așadar, conform acestei rezoluții, atenţie, din 2016, pe care SUA ar fi putut să o blocheze, dacă își foloseau dreptul de veto, dar au lăsat-o să treacă, Ierusalimul, cu partea sa de Est inclusă (conform legii israeliene), nu poate fi capitala statului Israel. Fiindcă așa vrea Consiliul de Securitate!

Mai mult, rezoluția Consiliului de Securitate 478, din august 1980, spune așa:“Decides not to recognize the “basic law” and such other actions by Israel that, as a result of this law, seek to alter the character and status of Jerusalem”. (https://unispal.un.org/DPA/DPR/unispal.nsf/0/DDE590C6FF232007852560DF0065FDDB)

Adică, pe românește, “decide să nu recunoască legea de bază și alte astfel de acțiuni ale Israelului, rezultate din lege, care au ca scop să modifice statutul Ierusalimului”. Și cere tuturor statelor: “Those States that have established diplomatic missions at Jerusalem to withdraw such missions from the Holy City” În limba lui Ţichindeal Gură de Aur: “acele state, care au stabilit misiuni diplomatice la Ierusalim, să retragă aceste misiuni din Orașul Sfânt”. Ooops!

Sigur, Trump poate să facă ceva pe Consiliul de Securitate! Absolut orice! Face, în fiecare zi, pe America! La fel și Dragnea, pe România, e adevărat! Dar poate, oare, Dragnea să facă ce face Trump și pe Consiliul de Securitate al ONU? Sigur, Dragnea s-a umflat de elocință în ochii înlăcrimați de admirație ai moderatorului de la Sinteza zilei, pe 19 aprilie, arătând cum a ieșit guvernul cu un memorandum și cum mutarea ambasadei noastre la Ierusalim ar avea “valoare simbolică uriașă” (https://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-confirma-stiripesurse-ro-guvernul-a-adoptat-un-memorandum-pentru-mutarea-ambasadei-de-la-tel-aviv-la-ierusalim_1260914.html).

Nu-i adevărat că Prostia conduce România?! Cu semnul care vă place.

Sigur, ar avea! Mai mare decât își imaginează Dragnea! Dar lui Dragnea, de ce nu i-a spus nimeni definiţia prostiei, până acum? A, nu, greșesc, i-a spus-o doamna Mogherini, Înaltul Reprezentant (nu vă spun pentru ce, poate dă și MAE român, ăla cu memorandumul lui Dragnea, un google și află) și Vice-Președinte al Comisiei Europene, pe 7 decembrie 2017, legat tocmai de “announcement by U.S. President Donald Trump on Jerusalem (anunțul președintelui SUA Donald Trump cu privire la Ierusalim)”:

“I discussed this with [US] Secretary [of States, Rex] Tillerson during his visit to Brussels on Tuesday. I have made clear our disagreement with this decision, as did all the Foreign Ministers of the 28 Member States of the European Union that met him with me the same day”.

Pe românește: Am vorbit cu Secretarul de Stat american Tillerson în timpul vizitei de marți de la Bruxelles. I-am făcut clar dezacordul nostru cu privire la această decizie, așa cum au făcut toţi cei 28 de miniștri de externe ai Uniunii Europene, care s-au întâlnit cu el, alături de mine, în aceeași zi)!!!(https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/36962/remarks-hrvp-mogherini-announcement-us-president-donald-trump-jerusalem_en)

Wow!!! Cum, să fii atât de prost sau atât de genial (vă las pe dumneavoastră să decideți), să nu știi că ministrul tău de externe, unul, Meleșcanu, rămas de la Ceaușescu în tranșeele patriei, în plină aniversare a Centenarului de la nimic încoace, i-a trimis, deja, la plimbare pe americani, cu ambasada lor de la Ierusalim, cu tot? Cică, a fost printre cei 28 de miniștri ai UE care au făcut asta! Sau, poate, ne-a scos Dragnea din UE și ăia sunt 28 acum cu Albania, care a aderat la Uniune fără să afle presa securistă din România? Presa aia care a răspândit zvonul că Iohannis este în cărți pentru funcţia de președinte al Consiliului European! Sau, poate, minte Mogherini! Mai mult ca sigur, domnul Dragnea, minte Mogherini!

A, să nu uit, domnul Dragnea! Nu știu dacă ţi-a spus Viorica, dar Iohannis ţi-a trimis așa, pe 20 aprilie 2018: “Administrația Prezidențială reamintește faptul că există o serie de rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și ale Adunării Generale a ONU prin care se solicită, printre altele, statelor membre ONU să se abțină să stabilească misiuni diplomatice în Ierusalim și să intensifice eforturile internaționale pentru o pace durabilă, cuprinzătoare și justă în Orientul Mijlociu. Prin urmare, în această etapă, relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant.” (http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/reactia-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-cu-privire-la-intentia-guvernului-referitoare-la-lansarea-procesului-de-relocare-a-ambasadei-romaniei-din-israel-de-la-tel-aviv-la-ierusalim)

Fii atent, domnule Dragnea! Dacă te întâlnești, cumva, cu Iohannis, la vreo pomană a porcului pe la Coldea sau Codruța, spune-i, din partea mea, că rezoluţiile Adunării Generale a ONU nu sunt obligatorii pentru statele membre ONU și “încălcarea” lor nu este “încălcare a dreptului internațional relevant”! Și că, dacă ar fi vorba doar despre rezoluţiile Adunării Generale, și eu aș vota cu amândouă mâinile mutarea ambasadei României la Ierusalim, imediat. Sigur, după morfologia comunicatului președintelui, pare a fi scris de eroul vostru de la Haga, Aurescu, profesor la Facultatea de Drept și mare Diplomat, consilier de nădejde al primarului de la Cotroceni! Nu știi despre cine vorbesc?  Despre ăla care a câștigat, în disputa cu Ucraina, 80% din ce era al nostru, după ce declarase că va câștiga tot, iar în România, asta s-a celebrat mai abitir decât Centenarul despre nimic! Așa că, dom’le Dragneo, nu fi trist! Nu ești singur pe lume!

PS. Pssst, domnul Dragnea, trebuie să mai citești și matale un pic, înainte să mergi pe la televiziuni, să anunți mutarea ambasadelor. Uite cum poţi să faci asta! Există niște locuri numite biblioteci. Alegi una de pe internet și mergi acolo, lipa, lipa, lipa. Și ca să nu ai probleme cu protocolul unei biblioteci, uite, vizionează filmuleţul de mai jos, ca să știi ce poţi să faci și ce nu poţi face într-o bibliotecă. It will help you, believe me! Enjoy!

 

 

 

55 thoughts on “Dragnea și Diplomaţia Securităţii pe drumul Ierusalimului!

  1. Veni vedi vici!

    Ce era previzibil s-a întâmplat : Trump, Magnatul Trump ar fi mai corect, un as al negocierilor nu numai că a “atacat” Germania, a ajuns repede exact unde și-a dorit adică dublarea de la 2% la 4% a contribuției pentru cheltuieli de apărare a țărilor NATO.

    Ce întrevederi cu diverși șefi de state, ce pierdere de timp, anulate toate după ce și-a vazut scopul îndeplinit, adică “America first”.

    Păi are dreptate omul, cum să faci america mare dacă nu ea e pe primul loc în agenda ta de politică externă!

    Nu că îl ador pe Donald, dar îl stimez pentru simplificarea diplomației, adică te “mănâncă” urechea stângă, te scarpini cu stânga. Simplu și eficient.
    Nu încerci să suni un prieten să te scarpine, sau să folosești diplomatic bețigașe cu mana dreaptă. A mai încercat un personaj și i-a dat sângele.

    Eiiii….domnilor și doamnelor asta înseamnă să fii ambidextru politic.
    E tare nu?

  2. Lansez o întrebare comentatorilor acestui blog :

    Ce rezultate va avea întâlnirea Trump – Juncker ce se va consuma probabil în iulie 2018 la Washington?

    • Dragă Valentin, până la întâlnirea lui The Donald cu vulpoiul Juncker, hai să mai zăbovim un pic asupra celebrei întâlniri Trump-Kim! Care a început să dea roade. După ce vei citi acest comentariu, ai să înțelegi, mai bine, de ce orice întâlnire a lui Trump, cu cine vrei tu, nu poate avea decât un singur deznodământ!

      Ghici ce? Când ești prost de buhăi, poate e bine să stai acasă! Nu am mai comentat (în sensul de analiză, pe larg), pe blog, imbecilitatea (din partea americanilor) de document convenit între Trump și Kim, spre amuzamentul chinezilor care l-au redactat. Ieri, după ce cel mai incompetent și slugarnic Secretar de Stat din istoria SUA a mers în Coreea de Nord să rezolve “problemele” “rezolvate”, deja, de Trump, în întâlnirea cu Kim, numitul Pompeo a declarat, referindu-se la discuţiile purtate la Pyongyang cu Nimeni (nu contează numele lui Nimeni, Kim nici măcar nu l-a primit pentru Hello!):

      We had many hours of productive conversations. These are complicated issues, but we made progress on almost all of the central issues. Some places a great deal of progress, other places there’s still more work to be done.”
      https://www.state.gov/secretary/remarks/2018/07/283878.htm
      https://www.youtube.com/watch?v=-H6nHvIvkc0

      E de bine, nu-i așa? Atunci, cum se face că este fără precedent în istoria diplomației mondiale, ca, după o întâlnire la asemenea nivel, un diplomat de rang înalt american să spună că a avut “discuţii productive”, iar ăia cu care a discutat să zică despre el că este un “gangster”? Știţi vreo altă definiție a prostiei? Iată:

      The US is fatally mistaken if it went to the extent of regarding that the (Democratic People’s Republic of Korea) would be compelled to accept, out of its patience, the demands reflecting its gangster-like mindset.”
      https://edition.cnn.com/2018/07/07/politics/mike-pompeo-north-korea-nuclear-talks/index.html

      Dar ce le ceruse Pompeo, de-l făcură ăia albie de porci? Asta:

      SECRETARY POMPEO: Well, your characterization is interesting. We talked about what the North Koreans are continuing to do and how it’s the case we can get our arms around achieving what Chairman Kim and President Trump both agreed to, which was the complete denuclearization of North Korea.”
      https://www.state.gov/secretary/remarks/2018/07/283878.htm

      Ei bine, coreenii lui Kim au “dreptate”!!! Pentru că prostia se plătește scump! Care denuclearizare a Coreei de Nord, de care vorbește Pompeo? Ia să vedem, documentul semnat de Trump și Kim vorbește despre așa ceva?

      “Convinced that the establishment of new U.S.-DPRK relations will contribute to the peace and prosperity of the Korean Peninsula and of the world, and recognizing that mutual confidence building can promote the denuclearization of the Korean Peninsula, President Trump and Chairman Kim Jong Un state the following (…)”
      https://www.reuters.com/article/us-northkorea-usa-agreement-text/trump-and-kims-joint-statement-idUSKBN1J80IU

      Așadar, vorbește documentul despre denuclearizarea Coreei de Nord, așa cum vorbește penibilul Pompeo? Nu, documentul vorbește despre denuclearizarea peninsulei Coreea. Adică și despre eliminarea armelor nucleare americane de oriunde s-ar afla pe suprafața peninsulei, în apele teritoriale sau în spaţiul aerian, acolo unde aceste nefericite arme nucleare americane apără independența Coreei de Sud și a Japoniei. Adică, Trump a acceptat să se denuclearizeze pe el însuși!!!

      Așa că băieţii lui Kim (a se citi maeștrii Kung Fu de la Beijing) le-au arătat imbecililor cum stau. Chiar așa:

      “The U.S. side came up only with its unilateral and gangster-like demand for denuclearization,” the statement said, adding that the U.S. call for “complete, verifiable, irreversible denuclearization,” or CVID, runs “counter to the spirit of the Singapore summit.”
      http://fortune.com/2018/07/07/mike-pompeo-north-korea/

      End of story! Quand on est con, on est con!
      https://www.youtube.com/watch?v=zMALuEYxK6U

      Apropo, copii! Securiștilor proști, care conduc România, le-aţi spus cum stăm cu partenerul strategic? Care tocmai a declarat că trebuie recunoscută Crimeea la ruși (știați asta?), după ce a acceptat să se denuclearizeze pe el însuși în Peninsula Coreea, la sugestia chinezilor? Sincer? Vă spun eu. Peninsula Crimeea e recunoscută la ruși de când a trecut acolo! Sigur, lui Iohannis nu i-a spus nimeni și nici lui Hellvig! Hai să vă dau un pont! Săptămâna viitoare, Trump va confirma că nu dă nicio garanţie de securitate țărilor din Estul Europei, cum sunt România, Polonia sau ţările baltice, cu toţi militarii americani oploșiți pe aici și pe acolo!!! Nu mă întrebați de unde știu? Tot de acolo de unde am știut ce o să iasă din întâlnirea Trump-Kim și cine o să le scrie documentul!

      By the way, dar de ce nu aţi aflat, încă, din presa internaţională (că din presa securistă de la București, ce să aflați, unde ţine concert Delia?) micuța șmecherie chineză din textul documentului semnat de Trump cu Kim și care se întoarce, acum, împotriva americanilor după cum v-am arătat mai sus? Ia să vedem, cine știe, cine știe? Cum, nimeni? Deh, vedeţi? De-aia trebuie să citiți blogul ăsta! Pst! Nu-i spuneţi și lui Iohannis! Citește greu, mai greu decât Dragnea, căruia degeaba i-aţi spune! Bietul de el înţelege greu, mai greu decât Iohannis! Cheers!

      PS Vor fi unii idioți, care, după ce vor fi citit acest comentariu, vor trage concluzia că eu afirm ceva de genul iată, americanii își vor retrage armele nucleare din zona Peninsulei Coreea, căci așa scrie în documentul Trump-Kim. Nu, americanii, nu își vor retrage armele nucleare de acolo. Dar, nici Kim pe ale lui. Câștigă Beijing, care a arătat lumii cine sunt adevărații fraieri ai planetei. Într-un fel, e o ușurare pentru noi, unii români. Când mă uit la Trump, Iohannis mi-e din ce în ce mai drag!

      • To be or not to be atom-free!
        Sa nu il credem totusi pe Donald atât de “fraier” și pe gangster atât de prost pentru ca vom vedea cat de curând cine a luat plasa în “taina” documentului in ce privește denuclearizarea Coreei de Nord.
        Il vad pe Donald, sa rămânem în repertoriul recomandat de tine, un as al diversiunii, cam bădăran darrr…e american totusi la ce am avea sperante.
        Eu îmi mențin idea ca Trump a fost trimisul, atenție nu spun alesul, salvării “gogoloiului” unde toți cei peste 7 mlrd. ne ducem viata, trimisul spun pentru ca s-a vazut clar unde ducea drumul Obama și mai tarziu, Doamne ferește, Clinton, adică în gard.
        Liber la migrație era discursul lor, ori Donald spune : “Stop helping countries that do not send migrants”

        http://www.tgcom24.mediaset.it/mondo/trump-stop-aiuti-ai-paesi-che-ci-mandano-migranti-_3147036-201802a.shtml

        Din cate știm pe data de 12 iulie o delegație americana va sosi in câmpurile demilitarizate nord coreene unde se va discuta de revenirea la rămânerea oficialilor americani, evident scopul fiind punerea în aplicare a documentului semnat de cei doi președinți Trump și Kim.

        https://edition.cnn.com/2018/07/07/politics/mike-pompeo-north-korea-nuclear-talks/index.html

        OK, bine semnalezi ca documentul se refera la denuclearizarea peninsulei coreene nu în special al nord coreenilor, asta însemnând un genunche în propriile gălbenușe dat de Donald, dar este numai o diversiune scoțiană a roșcovanului moștenită de la mama lui, iar de la tatăl german, ambiția, rigoarea, dorința de mărire, hotărâre, încăpățânare, toate de a înfăptui un plan.
        Sa nu uitam ca aceste atuuri l-au făcut bogat, nu obedient, el nu este un yesman o dovedeste chiar semnătura lui complicata e considerata cea mai puternica de pe acest glob.

        https://www.thesun.co.uk/news/5765385/donald-trumps-signature-korea-handwriting-expert-reveals-about-the-president-autograph/

        Părerea mea?
        Suntem pe mâini bune!
        Cine va fi arbitrul?
        Evident timpul, dușmanul tuturor!

        • În comentariul meu din 8 iulie (https://www.valentinstan.com/2018/04/21/dragnea-si-diplomatia-securitatii-pe-drumul-ierusalimului/comment-page-1/#comment-3022), pe acest blog, am spus foarte clar: “Săptămâna viitoare, Trump va confirma că nu dă nicio garanţie de securitate țărilor din Estul Europei, cum sunt România, Polonia sau ţările baltice, cu toţi militarii americani oploșiți pe aici și pe acolo!!!” Era vorba de summit-ul NATO! Vreţi mai multe predicții? Trump va fi în conflict cu Merkel, iar ruptura SUA-Europa va fi consacrată ca totală! Suficient? Sigur, nu se va desființa NATO! Nici nu s-ar putea! Ce, poţi să-l omori pe Johann Sebastian Bach? Răspuns corect: Nu, nu-l poţi omorî pe Johann Sebastian Bach, fiindcă este deja mort!

          Dimpotrivă, vom avea un comunicat plin de fapte mărețe, în care se va vorbi despre complementaritatea NATO-UE!!! Pe care securiștii proști din presa autohtonă îl vor trâmbița, odată cu poziţia lui Iohannis, extraordinară, fabuloasă, plină de admirația și susținerea colegilor din Alianță, poziție cu care am obținut de la summit tot ce ne-am propus!!! Pentru proști!!! De la proști!!! Sigur vor fi eșecurile de rutină ale României legate de Marea Neagră și alte aiureli, pe care Iohannis le va prezenta drept succese! Nimeni din presă sau din comunitatea academică nu va vedea altceva! E bine!

        • Trump nu a așteptat mult să mă confirme, în tot ceea ce am profețit. A atacat dur Germania în timpul micului dejun cu Stoltenberg, arătând că este controlată total de Rusia, prin importurile de gaz de acolo. De ce ar apăra SUA Germania de Rusia, când Germania îmbogățește Rusia cu miliarde de dolari, s-a întrebat sfătos penibilul președinte american! În ceea ce privește apărarea celorlalte ţări din NATO, Trump s-a pronunţat agresiv ca aceste ţări să crească, imediat, la 2% din PNB alocările pentru apărare (vezi intervalul în minute 4:31-4:38, mai jos), nu până în 2024 așa cum sunt angajamentele NATO, adoptate la summit-ul din Ţara Galilor (2014)!

          Atunci când Trump pune sub semnul întrebării apărarea Germaniei în faţa Rusiei, vă daţi seama ce tare va alerga să apere Polonia sau România. Oricum, urmează și alte declaraţii ale aliatului american cu privire la cât de mult se poate baza o ţară ca România sau Letonia, pe sprijinul SUA în faţa unei agresiuni rusești sau din partea Imperiului Klingonian, dacă vreţi. Sigur, Rusia nu ne va ataca niciodată, dar aici este vorba despre cât de dispus este Trump să onoreze Alianța prin sprijin, în caz de nevoie! Disponibilitatea lui este ZERO, așa cum am anunţat. Ce va spune, în continuare, în aceste zile, anticipez că va fi și mai relevant. Unii proști din România ar trebui să se trezească! Nu securiștii care conduc România, însă, ăia sunt prea proști și treji!

          https://www.youtube.com/watch?v=QqjJvveODKM

          De altfel, Trump a cerut, de ieri, nu știu ce bani de la aliații din NATO, pe care el crede că aceștia îi datorează SUA! Mai e vreun tembel, care crede, și o clipă că, la nevoie, vine Trump să ne apere de ruși?

          https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1016729137409486853

          10 Jul 2018

          Donald J. Trump‏Verified account @realDonaldTrump
          FollowFollow @realDonaldTrump
          More
          Many countries in NATO, which we are expected to defend, are not only short of their current commitment of 2% (which is low), but are also delinquent for many years in payments that have not been made. Will they reimburse the U.S.?
          10:01 AM – 10 Jul 2018

          • Revin!
            Trump este în primul rand om de afaceri. In afaceri nu se atacă se negociază, iar el o face în stilul lui caracteristic, adică dur.
            Spune el așa : „Germania este în totalitate controlată de Rusia”
            OK, păi nu e? Zic eu.
            Daaar, Trump nu se oprește aici, el mai zice : „Cum putem fi mai puternici dacă o țară importă energie de la persoana de care vrei să te protejezi?”.
            Stoltenberg să nu rămână dator încearcă un backspin la cross-ul trimis de Trump și zice și el : „Pentru că înțelegem că atunci când suntem împreună suntem mai puternici”.

            Waw…ghem, set, cu o lovitura de passing-shoot executată de Trump încheie meciul : „Nu, doar faceți Rusia mai bogată”

            Păi : poți să nu îl iubești pe roșcovan?

  3. De la mine adunate și apoi la lume date!

    Totuși poporul român nu e chiar așa de prost:
    Are în el suficientă înțelepciune încât să voteze cu cine trebuie.
    Mulți au votat cu Iliescu, recte PSD, pentru că le garanta stabilitate și un mod de viață pe care îl știau, în vreme ce alții promiteau că dărâmă tot.

    Noul sperie întotdeauna pe cineva, frica e mai mare ca teama, speranța e mai puternică decât promisiunea, iar viitorul e prea departe de ziua de azi sau mâine.
    Nimic nu e mai periculos pentru cineva, chiar un popor, decât necunoscutul. Popoarele care pot face pasul acesta, adică de a înlocui tot, se numesc națiuni.
    Din nefericirea noastră noi nu suntem încă acolo, am rămas captivi în : “Gogule, mai e mult pana departe?”

    Unii pot interpreta cele spuse de mine mai sus că reprezintă semne de bătrânețe sau ințelepciune, dar eu știu că sunt semne de maturitate politică, dacă viața ne spune că totul se învârte în jurul ei.

    Si ne spune!

  4. Mult prea multe orgolii intr-o tara mica si obscura.Prea multa ura si furie dirijata.

    Iar unii is cu zambetul pe buze si ofteaza.

    Speranta si credinta intotdeana are un pret mult prea mare.

    • Bătrâneii îmbrăcaţi la patru ace,pensaţi şi cu secratare demne de reviste deocheate,normal că au o scânteie de “eminenţă cenuşie” din moment de îs foşti studenti ai unei foste academii cu numele şi prenume.

      Dacă pe vremuri bătrâneii actuali erau tovarăşi şi foloseau un limbaj de lemn plus o mare de cuvinte într-un pustiu de idei ,ei bine în vremurile actuale bătrâneii s-au ramolit!

      Of!Fir-ar sa fie!Acum s-a schimbat moda,a aparut ceva “sofisticat” ,o alta academie iar bătrâneii de mâine nu vor mai fi tovarăşi vor fi camarazi!

      Totuşi dacă stau strâmb şi judec drept bătrâneii de azi s-au închinat lui Marx!Mai grav e ca bătrâneii de mâine se închină lui Zuckerberg.

      Ciao.

      • Domnule Dorin nu știu ce vârstă aveți, nici nu conteaza, trăiască comentatorii, asa ca luați d’aci despre comunism vs capitalism “autohtoane amândouă”:

        Hei, generație-n blugi…nooo, nooo voi ăștia în blugii cumpărați deja rupți ce mitingiți noaptea cu luminițe, generația primilor blugi apăruți în România ceaușistă, Lee Cooper, Levi Strauss&Co, Brooklyn, purtați ani mulți până se rupeau singuri sau ne rămâneau mici, voi care ați jucat, pitulușul, lapte gros, țurca, șotron, țară țară vrem ostași, areți și porumbei, omul negru, baba oarba și multe alte jocuri ale copilăriei, voi martorii benzilor de magnetofon, apoi al casetelor, voi care urați la aniversări “mulți ani trăiască” nu ca acum “happy birthday”, voi cei care fluierați prietenii sau vecinii să ieșiți la joacă, nu ca acum cu bip, la voi generație-n primii blugi mă refer:
        Voi niciodată nu veți deveni haștagiști, iar dacă vreunul e rătăcit și a uitat ce a fost, i-am adus eu aminte acum!
        Te salut generație-n primii în blugi, rămâi autentică cum te știu.

  5. Știri nu farse, unde ești tu Caratase?

    Domnule Valentin Stan, prietene, auzi unde a ajuns țara asta : asistentul unui secretar de stat al SUA se va întâlni cu Președintele României!

    Tare, nu?

    • Super tare! Valentine, dragul meu, așa se întâmplă în ţări ca a noastră și nu numai. Se poate întâmpla în România, dar și în Ucraina. Niciodată, în Franţa sau Germania. Dar, vezi că omul nostru mai merge și la Praga și Zagreb, zilele astea. Vei avea surprize și acolo, pentru că joacă rol de emisar al guvernului american. Problema ta ar trebui să fie alta, însă. Iată, vorbim despre Wess Mitchell, Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs. Acest domn a fost prezentat de mai toată presa română drept “adjunctul secretarului de stat al SUA”!

      “Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat al SUA, a lăudat, într-un discurs la Facultatea de Drept a Universității București, instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România.”

      Iată organigrama Departamentului de Stat:

      (https://www.state.gov/documents/organization/263637.pdf)

      Vezi unde se află adjunctul, adică Deputy Secretary of State (D), imediat sub Secretary of State (S) și vezi unde se află Wess Mitchell, adică European and Eurasian Affairs (EUR) Assistant Secretary, undeva în stânga, cum te uiți, al doilea sub Under Secretary for Political Affairs (P), într-un grup de 7, toţi cu același rang, la 100 de mile marine distanta de poziţia de Adjunct al Secretarului de Stat, Deputy Secretary of State (D). Vei afla, astfel, ce înseamnă o ţară condusă de Securitate, care controlează aproape integral informația și presa! E vorba de România, nu de SUA, of course. Să știi că la Praga sau Zagreb, chiar dacă o să-l primească șeful guvernului, nu i se va inventa vreo funcţie, doar ca să apară că președintele sau șeful guvernului, susținuți de Securitate, se întâlnesc cu oameni importanți din guvernul american! Ca să-i prostim pe proști! Să ai noroc de căpriori de foc, prietene!

      • In curand o sa trimita stagiarii la ingrasat de CV prin voluntariat pentru mentenanta pilotului automat iar mazilirea de oberstürm…kapo, proba fizica obligatoire la angajare. Evolutia, tehnologica sau nu, is a bitch…

        O alta observatie, pe care nu stiu de ce nu am enuntat-o mai devreme si pentru care imi prezint anticipat scuzele in cazul reiterarii pe blog, dar care este perfect in ton cu acest post si cu subiectul articolului dumneavostra, este ”mutarea” ambasadei americane …la Bucuresti !!
        In majoritatea capitalelor lumii ambasadele se gasesc in apropierea institutiilor importante ale statului, o dovada de respect reciproc si mandrie nationala banuiesc… Ce sa reprezinte actuala pozitie a ambasadei SUA la Bucuresti ? Delimitarea absoluta de simbolurile comunismului si un inceput nou, capitalist, in far-west-ul virgin al sectorului 1 ? Sa intelegem ca parlamentul se va muta la Ikea, iar presedintele la Dedeman ? Sau poate este doar cinism si fler imobiliar de functionar ? Daca am fi rautaciosi si cu ceva spirit practico-tactic am putea observa arhitectura de fortareata, de inchisoare din New Mexico, fara vecini directi si cladiri prea inalte in zona, cu acces direct la o cale rapida terestra si sub 10 minute la 2 aeroporturi diferite… Dar nu avem decat spirit artistic si de aceea il asteptam pe Ben Affleck pentru turnarea lui Argo 2.
        Have a nice day!

      • Căpriori de foc ziceai? De asta am parte!

        Suntem la Siofok-Balaton și am nimerit în plină iarnă.
        Plajă ioc, ieșiri cu vaporașul ioc, deci..mă îngraș!

        Și dacă tot vorbii de Ungaria, cine crezi că m-a sunat aseară târziu?
        Ai ghicit, Viktor, prietenul nostru care era încântat că l-a sunat un alt prieten al nostru, Trump și care l-a felicitat pentru victoria în alegerile din 8 aprilie și că e de acord cu pilitica lui de apărare a granițelor împotriva migrației.

        Dar marea bucurie nu vine nici din Ungaria nici din SUA, vine din Rusia, unde Germania “o luă pe coajă” deocamdată la fotbal.

        Cum zicea pe vremuri NC Munteanu : “S-auzim numai de bine”

  6. Gogule, mai e mult pana departe?

    Mulți se întreabă de ce Trump s-a întâlnit cu cel mai aprig dictator din lume, Kim jong-un?
    Nu stiți, atunci luați d’aci : Coreea de Nord stă pe cel mai mare zăcământ de pe glob de minereuri rare, folosite în industria aerospațială și nu numai.
    Ori când cere interesul, cum zice un proverb românesc?
    Te faci frate și cu drakul.

    http://www.businessinsider.com/north-korea-is-thought-to-be-sitting-on-6-trillion-worth-of-rare-earth-metals-2012-8?utm_source=facebook&utm_content=top-bar&utm_term=desktop

  7. Trecu și Summitul unde Kim veni cu WC-ul după el, ma rog din precauție de luare e probe pentru a se verifica sănătatea lui.

    E beton omul.

    Acum, impresiile sunt împărțite după acest summit si e bine asa.
    Unii zic de rachetele nord coreene ca sunt “niște pocnitori”, alții zic ca semnarea tratatului de către Trump si Kim Jong-un nu va influenta cu nimic denuclearizarea coreeana, restul zic ca a fost o mare victorie a pacii și ca se pune punct unui pericol nuclear iminent.

    Acum eu ce pot spune?

    Dacă Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace când niciun președinte al SUA nu a făcut război atât de mult timp ca Obama,

    https://www.nytimes.com/2016/05/15/us/politics/obama-as-wartime-president-has-wrestled-with-protecting-nation-and-troops.html?_r=0,

    atunci de ce Trump sa nu fie nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019.

  8. As avea alta parere. In cazul Ierusalim, americanii recunosc situatia de pe teren. Ierusalimul de Est contine Old City (zidul plangerii etc. ), lucruri vitale pentru Israel. Parlamentul e la Ierusalim. Avand in vedere ca palestinienii au refuzat toate ofertele Israelului, unele mai mult decat generoase teritorial, pierd ierusalimul de est. daca iarasi nu vin la negocierile care sunt sprijinite si de sauditi si de emirate, mai pierd si alte chestiuni. trump a taiat nodul gordian. dupa inlaturarea regimului teocratic de la teheran palestinienii isi pierd finantatorii si vor veni la negocieri.

    coreea de nord: america va pune tarife chinei pana cand coreea de nord se denuclearizeaza. trump a spus ca sudul, japonia si china vor investi in coreea. kim a schimbat recent 3 sefi din armata (cei care au legaturi cu china). china a incercat sa ceara lui kim sa anuleze intalnirea din singapore, trump i-a luat-o inainte si acum coreea de nord a cerut negocieri, trump accepta. china in acest moment trebuie sa faca tranzitia de la stat exportator si forta de munca ieftina la stat cu forta de munca scumpa si crestere economica bazata pe consum intern. china depinde de exporturile catre SUA. china capituleaza in fata lui trump pentru ca e disperata dupa piata imensa americana. deci prezic urmatoarele: kim devine un den xiaoping al coreei de nord. poate coreea se unifica cu nordul si devine independenta. containmentul antichinez oricum se face pe axa japonia-taiwan. in cazul intalnirii trump-kim e un joc in care kim ii transmite lui trump ca e sub lesa chineza, trump mai pune un tarif chinei, o mai stranguleaza un pic pentru ca sa il elibereze pe kim din stransoare. asta e parerea mea. si cred ca in “accidentul” ala in care a cazut muntele unde facea kim testele (suspect accidentul ala, a fost o operatiune secreta americana cumva?) au murit multi militari nord coreeni pro chinezi (avem stirea reuters de anul trecut: Tunnel collapse may have killed 200 after North Korea nuclear test: Japanese broadcaster) fix inainte de al saptelea test cu racheta al lui kim care nu a mai avut loc.

    iranul: obama , avand problema isis pe cap, s-a aliat cu iranul. acordul nuclear a aparut in momentul cand iranul era aproape de colaps economic si schimbare de regim. obama i-a salvat pe teocratii de la teheran. acordul e foarte prost, locatiile nucleare nu pot fi verificate decat daca exista motiv intemeiat si daca sunt de acord toti (deci inclusiv rusia). adica mullahii pot crea arma nucleara in secret si americanii nu pot verifica asta. plus ca acordul a permis iranului sa acceseze miliarde de dolari pe care nu i-a investit in economie ci in sustinerea extremistilor houthi (un isis siit) care sa atace arabia saudita, in sustinerea teroristilor hamas din gaza, in sustinerea hezbollah si a animalului assad care gazeaza copii. fara iran assad era pa demult. daca din interes economic europa vrea sa sustina criminalii de la teherean si damasc si nu rezistenta iraniana si siriana, e problema ei. deja marile companii europene, chinezesti si rusesti isi ignora guvernele si pleaca din iran de frica sanctiunilor americane. piata americana e mai importanta. in maxim un an iranul va fi liber. printr-o revolutie. de ce? pentru ca protestele continua si acum si sunt violente , greve peste greve etc. parca seamana cu anul in care sahul a picat. si totul datorita lui trump.

    • Bun, nu voi răspunde la tot textul dumneavoastră. E un text cuminte și aveţi dreptul la un punct de vedere decent, pe acest blog, oricând veţi dori să-l exprimați.

      Strict, referitor la summit-ul Kim-Trump, de mâine, cea mai mare tâmpenie din istoria SUA, așa cum am arătat până acum:

      Chiar și Trump are o idee despre eșecul întâlnirii, dincolo de fanfaronada și poleiala cu care se va înfășura penibilul moment. Dincolo de tembelismele cu care a împodobit summit-ul G7 din Canada (https://www.vox.com/world/2018/6/10/17445976/trump-trudeau-g7-communique).

      Dincolo de superba glumă/gafă a celor de la Fox News, cu privire la “întâlnirea celor doi dictatori” (https://www.theguardian.com/media/2018/jun/10/a-fox-news-host-has-accidentally-referred-to-the-highly-anticipated-summit-between-president-donald-trump-and-north-korean-leader-kim-jong-un-as-a-meeting-of-two-dictators).

      Aflat sub presiunea solicitărilor presei de a explica cum va ajuta el Coreea de Nord, dacă va ajunge la o înţelegere cu Kim (nu mai precizez aici toate dimensiunile presupuse ale înțelegerii), după ce a anunţat că o va ajuta și proteja, Trump ajunge la aserțiuni care depășesc cu mult granițele prostiei diplomatice. După ce a tot arătat cum vor ajuta Japonia și China Coreea de Nord (nu știe nici măcar că, în diplomație, trebuie să te limitezi la a face referiri strict la ţara ta, nu în numele altui stat), ajunge să explice de ce SUA nu vor ajuta Coreea de Nord (sic!). Chiar dacă se ajunge la o înţelegere! Absolut incredibil! Iată explicația din conferinţa de presă cu premierul Japoniei, Abe, pe 7 iunie 2018:

      (https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/remarks-president-trump-prime-minister-abe-japan-joint-press-conference-2/)

      “PRESIDENT TRUMP: Normalizing relations is something that I would expect to do, I would hope to do, when everything is complete. We would certainly hope to do that.

      I know that Prime Minister Abe and President Moon have told me, very strongly, that they are going to go and they will help them economically, tremendously. Japan has a tremendous stake and so do they. We, on the other hand, are very far away. We’re very, very far away.

      But Japan will be helping. I believe China will be helping economically, also. And I think China wants to see something very good happen, very positive happen. And certainly, South Korea has already stated their intentions. They will be very helpful.”

      Așadar, SUA nu vor ajuta Coreea de Nord, dacă se ajunge la un acord cu Kim! De ce? Fiindcă “SUA sunt prea departe de Coreea de Nord”!!! Vă imaginați așa ceva? Coreea de Sud e plină de America pe toate planurile, economic, militar, cultural, you name it, dar Japonia e mai aproape de Coreea de Nord decât America!!! Fiind, geografic, prea departe de Coreea de Nord, SUA nu pot face mare lucru!!! În epoca globalismului, a cardului bancar, a sateliților strategici și a internetului, America este prea departe, geografic, pentru a ajuta Coreea de Nord!!! Trump plânge de disperare! Și cât voia să ajute, dom’le!

      Trump știe că va oferi lumii o mizerie, o operă bufă pentru proști, din care speră, în prostia lui, că va obține vreun premiu Nobel pentru nimic. În realitate, întâlnirea va fi un fiasco total, așa că Trump se scoate, crede el, inteligent, din capcana în care se vârâse singur, când a anunţat că va oferi ajutor Coreei de Nord, dacă se înţelege cu Kim. Dar, ghici ce? America e prea departe! Așa că Japonia va ajuta Coreea de Nord! Și, desigur, China! De parcă, până acum, China nu-l ajutase de niciun fel pe Kim!

      Evident, acesta fiind un blog cu vădite dimensiuni culturale și cu exprimări decente, mă văd obligat să trimit la un moment cultural de seamă al Americii, în finalizarea acestui comentariu. Domnule Constantin, dumneavoastră puteţi să vă abțineți de la a-l accesa!

      https://www.youtube.com/watch?v=1zNr8Pf1QkY

      • 1.DPRK a fost inclusa in 1988 in state terrorism blacklist, apoi a fost scoasa in 2008 de GW Bush. Conform “Handbook of International Law”, “Definitions ‘State terrorism’ This is a term for terrorist acts by one State against another State or the latter’s nationals, such as the holding hostage of US diplomats in Iran in 1979-81, and done either by the State or commissioned or adopted by it. The term is also used to describe widespread acts of cruelty committed by a State against its own people by Hitler, Stalin, Pol Pot, Saddam Hussein, et al.”.
        2. In 2017, DPRK reinclude DPRK in lista statelor (4 la numar) care sponsorizeaza terorismul.
        3. State Department: ‘The U.S. Does Not Negotiate with Terrorists’.
        4. Oath of Allegiance: “… I will support and defend the Constitution and laws of the United States of America against all enemies, foreign and domestic… “.
        5. The Presidential Oath (art.2, sectiunea 1 din Constitutia US) nu contine fraza de mai sus, ci doar: “I do solemnly swear (or affirm) that I will faithfully execute the office of president of the United States, and will to the best of my ability, preserve, protect and defend the Constitution of the United States.”.
        6. Deci, daca Kim se joaca de-a bau-baul in extremul orient, enervind/speriind locuitorii din Hokkaido, Trump face pe negociatorul (vezi si faza din mai cu cei trei ostatici), prefacindu-se ca-i la vreo emisiune d-aia televizata; el are nevoie de audienta ca sa se faca de ris si sa ia fatza pe micul ecran; cautati pe internet “Trump conman con sucker” (asta n-o zic eu, o zic chiar ai lor).
        7. Pyongyangul n-a cooperat niciodata cu Washingtonul pe bune si americanii o stiu.
        8. Sa fim seriosi, sa-l compari pe Kim cu Xiaoping e trasa de par: care-s “reformele” lui Kim si ce ofera el dusmanului de clasa (capitalist) traditional si zonei limitrofe ?
        9. Kim isi tine supusii (sa ma scuzati de eufemism) intr-o austeritate aiuritoare, care-mi aduce aminte de un alt maret conducator (“cel bun, cel drept, cel mare, cel viteaz”).
        10. Summit-ul e o invitate la alba-neagra + o maradoneala pusa la cale de fratele mai mare, care are interes ca americanii sa-si ia catrafusele si sa sa nu se mai joace cu barcutele cu ceilalti copii din zona.

        • Cea mai tâmpită inițiativă diplomatică a Americii, din toate timpurile, s-a încheiat. A depășit, cu mult, previziunile mele pesimiste cu privire la ea. Documentul semnat, o superbă creație chinezească, așa cum am mai arătat, este o colecție de mutări spectaculoase ale lui Kim, în zona cedărilor și concesiilor fără precedent, din partea americană, fără ca documentul să conțină vreun angajament real al Coreei de Nord.

          Conferinţa de presă a lui Trump, care a urmat summit-ului, a fost un dezastru, în ea aflându-se elemente de cedare americană atât de profunde, dacă le coroborăm cu secvențele de mandat prezentate public de Pompeo, înainte de summit, încât perplexitatea este singura stare de agregare pe care și-o pot permite inițiații. Presa americană a fost incapabilă (de ce nu mă mir?) să le sesizeze în întregime. Vă daţi seama ce au sesizat securiștii proști care conduc România! La Beijing s-a râs în hohote, deși râsul este o stare de spirit perfect reglementată în cultura chineză. După ce i-a înjurat pe aliații occidentali în Canada, la G7, eșecul și idila lui Trump cu Kim a convins, până și pe idioți, că relaţia de securitate cu Europa instituționalizată și Canada, în care SUA este lider, a devenit o ficțiune sinistră. Vorba lui Macron, după G7:

          (https://intellivoire.net/la-france-fustige-lincoherence-de-trump-apres-le-retrait-du-communique-du-g7/)

          “Ce dimanche, l’Élysée, qui croyait avoir réussi l’impossible a rappelé: «Nous avons passé deux jours à avoir un texte et des engagements. Nous nous y tenons, et quiconque les quitterait le dos tourné montre son incohérence et son inconsistance», soulignant que «la coopération internationale ne peut dépendre de colères ou de petits mots. Soyons sérieux et dignes de nos peuples. Nous nous engageons et nous tenons»”.

          Adică, Trump, numele tău este “incoerență și inconsistență”!

          Sau vorba lui Putin către Macron, pe 25 mai 2018: “Emmanuel, nu-ţi fie frică, te apărăm noi!” (https://www.youtube.com/watch?v=1v7huitZl4Q) (minutele 2:39-2:49)

          Sau, ca să subliniem și mai bine profunzimea prostiei, cum se face că Trump nu știe ceea ce Putin știe de foarte multă vreme și anume că băieţii din Coreea de Nord au bomba atomică din 2001 (!!!) și nu vor renunța niciodată la ea? (https://www.youtube.com/watch?v=EFZ-UBFfKu4). Tocmai pentru că liderii americani se mișcă atât de prost.

          Voi vedea dacă voi prezenta pe blog o analiză succintă a ceea ce reprezintă documentul Kim-Trump. În faţa imposturii lui Trump, aproape că nu mai contează! Până atunci, pentru informare, urmăriți link-ul de mai jos! Chiar și atât este suficient pentru a releva dimensiunea prostiei:

          (https://www.theguardian.com/world/2018/jun/13/kim-jong-un-north-korea-summit-trump-visit-kcna)

          La acest moment, singurul lucru coerent, din politica mondială, este ceea ce face purtătoarea de cuvânt a ministerului afacerilor externe rus. Și face bine. Cine mai crede în alianța cu America lui Trump, ar trebui să învețe de la Maria Zakharova:

          (https://www.youtube.com/watch?v=GSv1lRIrLrc)

          • Bun filmul “A bridge too far”, plin de actori unul si unul.

            De ceva vreme, in diferite state europene, unii dintre cetateni
            (oamenii normali) nu mai cred in prosteala cu:
            – fratia europeana (ci doar in state europene mari vs state europene mici);
            – legalitate, ordine la nivel statal si continental (ci in coruptie si spalare de
            bani la nivel de conducere a statelor europene, contracte date cu dedicatie,
            de sus care duc la scumpiri);
            – umbrela protectoare a fratelui de peste lacul cu apa sarata
            (ci intr-o apropiere de ursul din est).
            Ok, sint niste opinii, care poate-s alterate, viciate, poate-s cetateni d-aia
            “inveninati”… da’ coincidenta-i prea mare, avind in vedere ca-s din tari diferite,
            cu educatie diferita, de virste diferite, cu care am vorbit pe persoana fizica
            si care mi-au impartasit opinia generala la nivelul maselor.

            Fiecare tara e datoare sa-si apere interesele si fiecare o face
            (sau ar trebui s-o faca), in primul rind de la virf si nu doar declarativ
            cum fac toti diletantii din ziua de azi, pentru ca altfel se duce de ripa;
            ce rost are sa ne aflam intre niste granite, rupti in fund si muritori de foame,
            la indemina unor lipitori (da’ altfel fuduli nevoie-mare ca sintem europeni) ?!

            O sa va dau un exemplu si voi face o comparatie:
            – in magazinele mari din Romania, vezi la standul de legume, produse care
            nu sint romanesti, ci din spatiul UE si NON-UE ! (cartofi, rosii, usturoi etc) ;
            – eu, ca multi altii, care-am trait si pe timpul lui Ceausescu, pot sa va zic ca
            fiind obisnuit cu gustul produselor agricole de atunci, ma uit cu groaza la
            ce importa astia si aduc aici (si mai ales ma intreb “de ce trebuie sa
            importam, daca avem pamint aici ?!”);
            – productia agricola a tarii noastre nu-i de neglijat; ea variaza de la an
            la an; cu toate astea, statul, prin reprezentantii lui cotcodaceste bucuros
            ca ajuta producatorul roman (in ciuda birocratiei de rigoare);
            – producatorul roman e in situatia ca: fie sa-si gaseasca piata de desfacere
            in cadrul UE, fie in cadrul non-UE pentru produsele sale, sau, in multe dintre
            cazuri le da la animale/ramine cu ele pe stoc(e.g griul)-cine are spatii de stocare
            /le da la schimb/le arunca (producatorul roman mic/mijlociu nu este si un antreprenor
            care are traditie apropo de marketing, el face ce stie cel mai bine: cultiva);
            – in Japonia sau Coreea de Sud, multe dintre produsele agricole nu sint la
            fel de gustoase ca ale noastre (pamintul – pe care noi l-am vindut strainilor-
            face diferenta); fata de agricultura care se face acolo (pamint cultivabil putin:
            noi avem dublu fata de ei ca suprafata arabila, 8M ha vs 4M ha – grosso modo,
            in conditiile in care populatia lor este de 127M, iar a noastra de vreo 19M,
            din care, multi, plecati in UE), noi ne batem joc de producatorii nostri.
            Ok, inteleg ca exista “infringement procedure” si alte bla bla-uri, da’ n-ar
            putea si onor statul roman (neparalel) sa bage strimbe la faza cu importurile
            de produse agricole din spatiul non-UE (cresterea taxelor vamale la produsele
            care fac concurenta celor locale, unde exista excedent) si/sau standarde
            draconice de calitate pe motiv ca ne-au imbolnavit cu chimicalele lor si ne-am
            hotarit de azi sa le spunem “nu” ?! (ok, stim cu totii care-i raspunsul)
            Iar noi, pe persoana fizica, ca romani buni (ca tot ne batem cu pumnu’n piept), sa
            facem ca alti europeni – francezii, belgienii si sa boicotam ce nu este romanesc ?
            Eu, cetateanul X, nu mai vreau sa cumpar rosii din tara x/tarile x,y,z pentru
            ca: nu au aceeasi calitate ca cele ale noastre, inglobeaza chimicale la greu,
            costa scump, imi omoara producatorul meu local prin preturile de dumping aplicate
            in faza initiala si intelegerile cu aia cu magazinele mari, iar apoi, in faza “terminala”
            imi inunda piata mea autohtona cu produsele lor si-mi cresc preturile cum vor ei
            pentru ca nu mai exista competitori locali.
            Iar daca producatorul meu local nu-si vinde pamintul pe 3 lei si nu pleaca-n bejenie
            prin UE ca sa fie taximetrist sau sa culeaga capsuni, atunci se apuca sa cultive hibrizi,
            care, cu tot pamintul nostru bun, nu-s la fel ca rosiile alea bune de pe vremea ailalta.

            Pe termen scurt, mediu si lung, noi toti pierdem, din cauza ca vindem ieftin
            si cumparam scump toate porcariile din afara.

            Japonezii, ca si coreenii, importa raw materials in draci de la rusi si de la chinezi,
            ca nu prea au ce face, in ciuda animozitatilor, iar rusii si chinezii vor continua sa-si
            extinda influenta global, in timp ce americanii stau cu autobaza-n poarta; romanasii
            de la putere au ce invata de la Trump.

          • Sunt de acord cu dumneavoastra ca ”perplexitatea este singura stare de agregare pe care si-o permit initiatii”, de la Ottawa la Beijing, in ordinea cantitatii hohotelor de ras sau a aerului cald din balonul declaratiilor, a nivelului de perceptie a realitatii ori chiar in ordinea deficitului comercial. Cred ca americanii nu fac altceva decat sa-i lase pe ”rebeli” sa-si traiasca criza de adolescenta reinventata, sa se ciocneasca cu propriile limite intr-o lume quasi-mondializata si sa-i recupereze la reduceri dupa dusul rece : https://youtu.be/SXYhDJH9-kw

            Poate parea o atitudine kamikaze dar si un supliment hormonal intr-o lume in care Justin Trudeau este prim-ministru : https://youtu.be/n6cTL2ttYNs
            https://youtu.be/R8ypraEielc

            Cat despre De Niro, penibilul supralicitarii verbale este invers proportional cu interesul publicului pentru ceea ce au de spus ”artistii”, acesti atleti ai corectitudinii politice : https://mobile.nytimes.com/2018/03/05/business/media/oscar-ratings-low.html
            Putem sa ne intrebam ce urmeaza dupa aceasta declaratie de virtute morala, de un ”indraznet percutant” a batranului sofer de taxi ? Ce va mai smulge ropote de aplauze si standing ovations unei minoritati de milionari specializati in redarea fictiunii !?!

            Paradoxul este ca lumea pare a se esua pe un banc de nisip in timp ce inertia continua sa o poarte la viteza constanta. O lume invincibila prin interdependenta, eliberata prematur de frica, intr-o rutina care o depaseste, al carei molcom irita/inhiba fibra darwinista ? In orice caz punctul culminant al oricarei demonstratii a fost retrogadat de la concret la ipocrizie, perplexand-o chiar si pe purtatoarea de cuvant a externelor rusesti. Ce luxura democratica ! When in doubt…: #nobelsocovfefe

  9. Când vine vineeee…

    1 milion de avocați din UE au cerut desecretizarea protocoalelor în justitie la
    Adunarea Generală a Federației Barourilor Europene, prin rezoluția adoptata în 19 mai 2018 la Bologna.

    Waw…exemplul României va fi de urmat de tot UE?

    Bag samă că da!

    Privesc multa lume atât la Tv cat și aici care încă mai crede că lumina vine de la Berlin și Bruxelles, dar spre nefericirea dânșilor îi anunț că întrerupătorul e la mare distanță : pe malul Potomacului, noua axă Washington-Ierusalim face ca politica UE să se alinieze noilor cerințe, iar candela cu lumina sfântă a fost și e la Ierusalim.

    http://www.fbe.org/resolution-on-the-intervention-of-the-romanian-intelligence-service-in-the-romanian-act-of-justice-bologna-19-05-18-2/

  10. nu, dar ar putea fi de acord sa implementeze modelul chinezesc de “capitalism comunist”, ceea ce tot ar fi mai bine decat starea actuala

    • Dream on! Vedeţi Coreea de Sud trecând la „capitalismul chinezesc” cu SUA la timonă? Only in your dreams! Vedeţi China acceptând orice regim politic, într-o Coree unificată, ca un portavion american nescufundabil în coasta Chinei? Only when the fat lady sings! Și asta se va întâmpla, dacă aveţi noroc, cam peste 500 de ani! Exact ceea ce a aflat și Trump, ieri!!!

  11. dle Stan,
    ce ar trebui sa se intample ca statul nord coreean sa nu mai fie o dictatura si sa se produca o eventuala reunire cu korea de sud?

    • Credeţi că o Peninsulă Coreeană unificată, cu centrul la Seul și controlată total de SUA este ceva acceptabil pentru China? Daca vă daţi răspuns la această întrebare, veţi ști și când se va produce reunificarea sau prăbușirea comunismului în Nord! Adică, NEVER, în viitorul previzibil! Nu știu ce se va întâmpla în 500 de ani de acum încolo!

  12. Care este viitorul României în actualul context global?Noi cu cine suntem ?Oare se aude ?Românii oare în 10 ani,tot cetățeni europeni vor fii cosiderați?

    • Românii nu sunt nici astăzi consideraţi cetăţeni europeni. Nu de liderii Europei instituționalizate, ci chiar de conducătorii lor tembeli. Pe care tot ei îi aleg. Am scris despre asta, pe acest blog. Dar, avem manifestări de prostie mult mai amplă prin alte părţi ale lumii. Referitor la profețiile mele cu privire la inițiativa americană de a-i așeza, la aceeași masă, pe Trump și pe Kim, pentru a obține, printre altele, denuclearizarea Nordului coreean, îi dădeam lui Alex (comentariul meu din 12 mai) 3 luni ca să constate dacă am dreptate, când afirmam că asistăm la o tâmpenie diplomatică patentată și colosală. Ei, bine, n-au trecut decât 5 zile (https://www.yahoo.com/news/north-korea-casts-doubt-trump-summit-suspends-talks-023240833.html?.tsrc=daily_mail&uh_test=1_04).

  13. dle Stan,

    ce se intampla la nivel international pare mult mai interesant.

    poate ne impartasiti parerea Dvs despre :
    1. progresul in denuclearizarea Koreei de nord si meritul lui Trump in asta
    2. merita Trump premiul Nobel pentru pace?
    3. parerea proasta a lui Trump despre calitatile e negociator ale lui Kerry
    4. unde se va ajunge cu anularea deal-ului cu Iranul

    • Domnul Alex, am să vă răspund la întrebări foarte lapidar, dar precis. Nu voi da elemente de analiză amplă, căci nu intenționez să informez, prin acest blog, pe Securiștii proști care conduc România, în legătură cu ceea ce ar trebui să știe pentru căruța de bani pe care o iau de la statul român. Veţi avea posibilitatea să verificați foarte ușor ce scriu aici, în următoarele trei luni. Așadar:

      1. Nu va exista nicio denuclearizare în Peninsula Coreeană. Acordul încheiat între cei doi președinţi coreeni, pe 27 aprilie 2018, Panmunjom Declaration for Peace, Prosperity and Unification of the Korean Peninsula, în care se află formula “South and North Korea confirmed the common goal of realising, through complete denuclearisation, a nuclear-free Korean Peninsula” este o abureală măiastră. Textul este, practic, redactat de chinezi și o mare victorie pentru Kim. Deși americanii au mușcat momeala și vor avea o prestație diplomatică lamentabilă la întâlnirea Kim-Trump, de care va râde toată planeta, mai ales chinezii și rușii (dacă se va ţine), nici chiar ei, americanii, nu sunt atât de proști încât să înghită gălușca cu “denuclearisation”. Mai ales că așa ceva i-ar viza, în primul rând, chiar pe ei. Întâlnirea Kim-Trump (o tâmpenie fără margini pentru America și lumea cât de cât liberă) este deja, înainte să se producă, cea mai mare victorie diplomatică a regimului comunist din Nord de la izbânda comunismului în acea parte a peninsulei. Este produsul lui Trump. Și va avea, ca suport, un document public între Trump și Kim, redactat de chinezi. Sigur, americanii nu știu că pozițiile oficiale ale lui Kim, cuprinse în documentele pe care le semnează cu Seul-ul sau Washington-ul sunt redactate la Beijing. Atât de prost este Trump! Bineînţeles, daca se realizează întâlnirea, documentul ăla va fi superb prin câtă apă de ploaie conţine. Dar Kim va fi erou! Trump a anunţat pe 10 mai 2018: „The highly anticipated meeting between Kim Jong Un and myself will take place in Singapore on June 12th. We will both try to make it a very special moment for World Peace!” Exact despre atâta prostie vorbim!

      2. Da, pentru așa ceva Trump merită premiul Nobel. Da, pentru Prostie.

      3. Trump nu are un nivel intelectual necesar pentru a emite evaluări referitoare la calitățile lui Kerry. Ceea ce nu-l face pe Kerry un bun negociator. De altfel, nu Kerry a negociat acordul cu Iranul. Practic, Kerry nu a negociat nimic, niciodată, în perioada când a fost Secretar de Stat. Așa că îndemnul lui Trump către Kerry, legat de acordul cu Iranul, “John Kerry can’t get over the fact that he had his chance and blew it! Stay away from negotiations John, you are hurting your country!”, nu are nicio valoare.

      4. Ieșirea SUA din acordul cu Iranul a produs ceva colosal. Alăturarea Germaniei, Franței și Marii Britanii la grupul Rusia-China în materie de interese globale de securitate. Dacă adăugăm și Japonia la acest grup, Trump a reușit ceva inimaginabil pentru istoria Americii. Prostia acestui om este galactică. Sigur, confirm că tratatul era prost, mai ales pentru Israel. Soluția lui Trump, însă, a întărit Iranul, a izolat America (nu că asta l-ar deranja pe Trump) și a realizat o apropiere de neimaginat între “aliații” europeni ai SUA și adversarii săi euro-asiatici.

      Și cam atât! Domnul Alex, e tot ce pot face pentru dumneavoastră. La vizita sa în Polonia, Trump s-a scăpat, în prostia lui, spunând public că America nu acordă niciun fel de garanţii de securitate Poloniei împotriva Rusiei! Își imaginează cineva că ar oferi astfel de garanţii României?

      Reţineţi că NATO a devenit o ficțiune grotescă, în care turcii cumpără sisteme de apărare S-400 de la ruși, iar Congresul SUA are obiecții cu privire la livrările de avioane de luptă către aliatul Turcia!!! Mai mult, turcii și americanii au fost la un pas de confruntare militară directă la Manbij în Siria! Iar Angela Merkel îi aruncă, în faţă, lui Trump, la el acasă, pe 27 aprilie 2018, într-un răspuns la o întrebare aranjată, în plină conferinţă de presă, care îi ia piuitul penibilului președinte american: “And I say it, yes, Germany and Europe have to take their destiny into their own hands, because we can no longer as we used to during the period of the Cold War, during the years when Germany was divided, rely on America coming and helping us.”

      Securiștii proști din fruntea ţării continuă să mizeze pe cartea americană în strategiile noastre de securitate. Spre iritarea celor care încă pompează spre noi fonduri europene. Veţi avea, curând, surprize interesante pe acest front. Psst! Nu-i spuneţi lui Dragnea! El crede că se repară cu America (în lupta lui cu Iohannis-Coldea-Codruța) luând partea SUA în scandalul tratatului cu Iranul. Sau al mutării ambasadei din Israel la Ierusalim. E bine așa! România are ce merită! Trăiască Meleșcanu și frăția de cruce cu Securitatea lui Ceaușescu! Și cu SIE#MAE, campionii diplomației planetare!

      A, să nu uit, nu-i spuneţi nici lui Tăriceanu, căci el luptă cel mai tare cu Securitatea lui Ceaușescu și cu statul paralel! Luptă umăr la umăr cu Meleșcanu! De bietul Iohannis și SRI-ul lui stropit cu parfum de Coldösi, ce să vă mai spun! Să ne trăiască!

      • Mie mi-a placut cum ii multumea, ca la Oscar, Trump lui Kim, la eliberarea celor trei.
        Sindromul Stockholm apare la victime, nu ?!

        Totusi, stirea cea mai tare din galaxie, care a fost mult… mult peste cea cu “maruntisurile alea de negocieri din peninsula”, a fost cea de acum doua zile, cind domnul Iohannis a suparat-o rau, da’ rau de tot, pe doamna Firea. Drept pentru care, dinsa a rupt numaidecit relatiile cu respectivul domn si n-a mai vrut sa dea mina cu dinsul. Asa-i trebuie ! Asta da lovitura de imagine !
        https://a1.ro/video/antena-3/stiri-ora-1600/gabriela-firea-mi-sa-cerut-sa-nu-stau-in-zona-guvernului-id760776.html
        Ce ti-e cu politica asta…nu ne mai respectam valorile, reperele, virfurile, simbolurile… Vai, unde vom ajunge ?!

      • Am arătat, încă din 12 mai, pe acest blog, de ce întâlnirea Trump-Kim ar fi fost “o tâmpenie fără margini pentru America și lumea cât de cât liberă”, sigur, “dacă se va ţine”!!! Era imediat după ce Trump anunțase, pe 10 mai, cu surle și trâmbițe, că summit-ul va avea loc pe 12 iunie. Ghici ce? Summit-ul s-a anulat!

        https://www.msn.com/en-us/news/world/trump-cancels-nuclear-summit-with-north-korean-leader-kim-jong-un/ar-AAxKgR3?li=BBnb7Kz&ocid=mailsignout

        L-a anulat Trump, care a aflat! Nu de la mine, că nu l-am sunat să-i spun cât de penibil este! Întrebarea care se pune: de ce știam eu asta, pe 12 mai, și el a aflat abia pe 24 mai? Știţi ce a mai aflat Trump? Că documentul întâlnirii lui cu Marele Kim ar fi fost scris de chinezi, dacă ar fi avut loc întâlnirea, așa cum am spus tot eu, pe 12 mai (“va avea, ca suport, un document public între Trump și Kim, redactat de chinezi”)! Dar, de unde rezultă că Trump a aflat asta, nu vă mai scriu aici! Rămâne așa, că cititorii acestui blog au aflat înaintea lui Trump (și, evident, Iohannis) că întâlnirea nu va avea loc, fiindcă era o tâmpenie. Pentru treaba cu chinezii, securiștii proști, care conduc România, trebuie să se întrebuințeze un pic mai mult decât citind acest blog. Cheers!

        • Lasati, Dom’ Profesor, ca cica va creste nivelul de trai up to twenty-tweny si vom trai ca-n sinul lui Avraam (vezi Ev. Luca 16, 19-31), cu autostrazi prin Teleorman si cite si mai cite, iar angajarile in tarisoara nu se vor mai face pe baza de PCR (pile-cumetrii-relatii), ci doar meritocratic ! 😉

  14. De ce a “luat foc” președinția de comunicarea lui Dragnea cu Netanyahu?

    Secretul reușitei câștigării alegerilor lui Orban Viktor la alegerile parlamentare din 8 aprilie 2018 este opera acelorași “meseriași” israelieni ai comunicării politice care au contribuit la definirea conceptului de campanie FIDESZ care lucrează și în România la o victorie PSD în alegerile prezidențiale din 2019.

    Păi cum să nu îl treacă transpirațiile pe ciclistul pole-position al Palatului…

    OK, acum intelegeți de ce această campanie violentă împotriva PSD-ului?

    Pentru că este un pericol pentru imperialiști ca FIDESZ, PIS Lege și Justiție din Polonia și PSD să urmeze aceeași cale : naționalismul.

    https://visegradpost.com/en/2018/04/27/johannis-orban-netanyahu-and-dragneas-jews-cries-and-whispers-in-bucharest/

    P.s
    Îmi cer scuze pentru desele intervenții, dar sper că sunt înțeles ca pe acest blog îmi fac temele cum de altfel le fac și pe pagina mea de Facebook.

  15. Umorul,stârneşte zâmbete şi descreţeşte frunţi.

    Din viaţa preafericitului Bulă.

    Activist de partid.

    -Bulă ,ce e tatăl tău?
    -Activist de partid.
    -Şi mama?
    -Nici ea nu munceşte.

    20 de ani

    -Bulă de ce ţi-au dat 20 de ani de temniţă?
    -Am spus ca Ceauşescu e şi analfabet şi tâmpit
    -Atâţia ani de închisoare?
    -Da,5 ai pentru insultă,şi 15 ani pentru divulgarea unui secret de stat.

    Viata preafericitului Bulă de la grădiniţă şi până a devenit ministru.Ed.Teşu

  16. Ca să înțelegem cererea Președintelui de demisie a primului Ministru Dăncilă, citim mai jos.

    Veste foarte bună pentru România : spre deosebire de Occident, pentru care suntem corupți și violatori, cel mai mare investitor din lume, ne tratează serios și pozitiv.

    Poate ca informația nu a ajuns la dvs, dar în timp ce KW Johannis se plimba cu bicicleta, la București s-a desfășurat marți 24 aprilie sub patronatul direct al Primului Ministru Viorica Dăncilă, Reuniunea cvadrilaterală România-Bulgaria-Grecia-Serbia, iar presa chineză a acordat o atenţie specială acestei reuniuni, China dornică să-și dezvolte giganticele programe investiționale cu cât mai mulți parteneri europeni, cele 4 state pot dezvolta formatul 16+1.

    http://www.cdcep-16plus1.org/index.php?page=cooperarea-16-1

    Cu alte cuvinte, o veste foarte bună pentru premierul român, fiindcă atenția pe care o acordă presa chineză nu este de tip “fapt divers”, ci presupune existența unui interes. Interes de care se bucură Ungaria și Cehia, dar pentru care se zbat multe țări europene.

    http://www.xinhuanet.com/english/2018-04/25/c_137134385.htm#0-fbook-1-25451-b182d7286068ff4101843e17368e4b10

  17. Cred ca intrebarile mai potrivite sint:
    “- Ce rost are sa scobesti cu un bat intr-un stup ?!”;
    “- Ce rost are sa-ti bati cuie-n talpa daca nu te doare ?!”.

    Lasind la o parte dragostea netarmurita pentru
    licurici a romanilor aflati la putere dupa 1989,
    interesele noastre nefiind globale, ci locale, din
    perspectiva (alegerilor din) 20-20, baietii si fetele
    de acum mizeaza pe o indulcire a mesajelor si spera
    la un nou mandat cu un/o presedinte(a) de-a lor,
    vorba amiralului Rolland din “Where Eagles Dare”:
    “Danny Boy calling Broadsword (…) All sins forgiven.”.
    Punem pariu ca nici licuriciul nu va mai fi atit de
    ingrijorat de modul in care-si dau baietii legi ?
    https://www.romania-insider.com/us-embassy-worried-justice-proposals/

    Nu cred ca romanii obisnuiti stau cu sufletul la gura cautind
    de zor pe internet ca sa se informeze cu privire la cam ce-i
    p-acolo prin zonele alea, sau daca legislatia internationala
    este eludata, deci n-ar protesta prea mult fata de mareata idee
    de relocare a ambasadei; nu protesteaza nici macar de ce-i aici,
    apropo de jumuleala cotidiana locala, iar empatia fata de semeni
    se rezuma la chestiuni cit se poate de serioase si imediate:
    – “cit ne mai taie astia din salarii ?”,
    – “cit mai cresc euroiul si roborul ?”,
    – “vine 1 mai si trebuie sa mergem la gratar.”,
    iar politicianul roman stie asta foarte bine.
    https://www.hrw.org/world-report/2018/country-chapters/israel/palestine
    https://www.ochaopt.org/content/west-bank-access-restrictions-october-2017

  18. Ai regina ai șanse sa câștigi jocul, nu ai, dai meditații iar, dacă ai cui.

    Waw…la prima intervenție de azi 26 aprilie 2018 la Tv, Președintele spune :

    ”Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea, acolo, cu evreii”

    La a 2-a intervenție cu 2 ore mai tarziu își cere scuze pentru cuvintele spuse, dar insistă și mai gafează din nou :

    “Dacă s-a dus acolo și nu știm ce o sa facă, ce înțelegeri o sa facă?…Se întâlnește nu știu cu cine”

    Wawww…ceasul a stat la Cotroceni, păsările sunt mute, frunzele s-au vestejit, cerul e plumburiu.

    OK, am înțeles că Președintelui nu-i convine “rolul”, dar lovitura cea mare, de fapt a 2-a după cea cu telefonul Doamnei Prim ministru Dancilă de ieri când spunea :

    “Nu vine Teodorovici la Cotroceni, nu vine nimeni din Guvern în afară de mine. Dacă vreți ne vedem doar noi doi”,

    Azi

    Primul Ministru in vizita in Israel practic îl face praf și spune Preşedintelui Israelului, Reuven Rivlin asa :

    “…nu există suficientă susţinere pentru mutarea la Ierusalim a ambasadei României.”…cu referire directa la Președintele României.

    Wawww…din nou. Sah mat! Pas cu pas!

  19. Liviu Dragnea zice ca : “Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”

    DAR

    Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a negat miercuri că un astfel de memorandum ar fi fost adoptat în şedinţa Executivului.

    http://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-guvernul-a-decis-mutarea-efectiva-a-ambasadei-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-17138060

    Boooonnn! Limpede ca apa de izvor după inundații.

    Acummm, nu știm dacă Dragnea dorește sa transforme PSD-ul într-o formațiune politica gen Frontul Național de Convergență a lui Jimmy Morales, Președintele Guatemalei care și el a declarat ca muta ambasada la Ierusalim,

    DAR

    Eu mă gândesc că Dragnea, cum ne-a obisnuit, semnalizează stânga și virează dreapta, adică procedează precum Jimmy care se bucură mai mult la armele israeliene decât de cele americane.

    Cam asta ar fi cheia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim dorința guvernului desigur.

    Trecând la registrul american, decizia președintelui Trump de a muta la Ierusalim Ambasada SUA îi oferă Israelului o victorie simbolică,

    DAR

    Cu atac direct la Arabia Saudită, deci petrolul e miza, care pierde teren în fața rivalului său istoric, Iranul considerat în lume ca anti occidental.

    Deci, o reconciliere SUA – Iran, probabil o discuție viitoare la Casa Albă Trump – Putin, anticipată de diplomația americană.

    End of story!

    • P.S

      Văd multă vehemență în critică la adresa lui Dragnea, OK se înțeleg cauzele nu toți gânesc spre stânga, nici nu e sănătos pentru un pluralism politic, acum ținând cont că Dragnea este un “penal” după standardele președintelui nostru,

      DAR

      Aduc aminte celor care poate au uitat, nu știu sau nu vor să facă aceasta comparație că și Netanyahu este penal, mă rog…polițiile politice diferă,

      DAR

      Spre nefericirea multora și unul și altul au parlamentele și guvernele de partea lor.

      Când spun “nefericirea multora” mă gândesc desigur la cei care sunt minoritari.

      Acummm, cam acesta este cursul istoriei și democrației așa șubrede cum o avem și chiar dacă FrauMe și Slujirea nu vor, România își va muta ambasada la Jerusalem.

      OK, aveți dreptate aici, nici nemții și nici francezii nu s-au grăbit să își mute ambasadele la Ierusalim, nu dau semne de antisemitism,

      DAR

      A 3-a ora dragi comentatori ai blogului : când a avut miros petro$-ul?

      Închei lansând o întrebare : Dacă dreptul internațional, totusi greu de crezut asta, va obliga Israelul să revină în Tel Aviv, vor reveni și ambasadele?

  20. Exista un proverb emanat din intelepciunea populara:
    “cind maimuta n-are ce face, se scarpina-n alea trei litere pina-i da singele”.

    https://www.youtube.com/watch?v=MBnGon5orwA

    Referitor la internet (si la retelele sociale):
    internetul si sns-urile au dat in mod democratic oricarui
    analfabet functional purtator de tableta/’smart’, posibilitatea
    de a-si expune cu emfaza limitele si mai mult decit atit,
    de a pune egal intre el si restul lumii.

    Referitor la politicieni: nu vi se pare ca astia folosesc
    nepermis de mult, exact ca pe timpul alalalt, diateza pasiva
    (care arata cam cit de mult isi asuma raspunderea) ?!

    http://www.bestmusic.ro/sarmalele-reci/prostia-la-putere-469012.html

  21. Ironie, sarcasm, bitterness!… Cam aceasta ar fi ierarhia simţămintelor, dispoziţiilor pe care ne lasă să le percepem lectura studiilor şi diagnozelor postate încă de la începuturile acestui blog!… O concluzie destul de plauzibilă ar fi că… “înainte era mai bine”!… Sarcasmului i-a luat locul “bitterness-ul”, starea prin care asistăm perplecşi la ceva inimaginabil, blocant, paroxistic!… La noi contează “funcţia politică”, de la un timp, nu şi veleităţile, experienţa, IQ-ul celui – celei care o obţine!.. Este suficient să fii yesman, şi să te fi interferat cândva cu aventurile politice ale “talentatului domn Dragnea”, dovedind încă de pe atunci că meriţi mai mult!.. La Dragnea, carenţele intelectului au fost suplinite de tupeu, autosuficienţă. mitomanie, orgoliu fără motivaţii, iresponsabilitate, servilism faţă de unii cu exact aceleaşi trăsături, mai accentuate poate de natura şi importanţa funcţiilor din “sistem”! Dacă pt. “derapajele” acestui individ se vor găsi cândva circumstanţe atenuante, acelea vor fi pe motive medicale!… Noul Nero?…

  22. Oare deja suntem in arena marilor?Ori asta urmeaza ,sa intram in arena?E-he-hei si oare cum iesim din arena?Sifonati?Ori jumuliti?

    Dar cine is io sa imi spun parerea ,probabil or fi,destule capete luminate care sa gaseasca ceva ce e sinonim cu :mandria ca doar merg mana-n mana.

    • Daca aproape toata lumea se pricepe la orce ,la orce!Fiecare isi da cu parerea,cica unii si argumenteaza ba unii apeleaza la emotii ,lozinci si slogane ca doar asa arata o tara moderna ,condusa de un…fost profesor.

      In care obiectivul principal este educatia,care educatie?Nu stiu!Sa vina extraterestii sa ne lumineze!Eu?De ce nu m-as pricepe la diplomatie?Ca doar ,diplomatie e despre:cuvinte frumoase si mestesugite cu talc.

      Care tari din UE sunt in asetimentul domnului presedinte Trump?Stiu,am citit texul de 3x si tot n-am inteles.De ce m-as simti prost?Dar pe mine ma intreaba cineva ,ca cica asa e la moda sa intrebi oamenii pt orce,desigur cand nu iti convine ceva.

      Traiasca ignoranti-destepti,bine ca mai exista si bloguri si oameni cinstiti!

  23. Domnule Valentin Stan,de ce stau America și alte forțe politice din vest în spatele lanțului trofic Coldea-Kovesi-Iohannis?
    Eu cred că sunt două motive,unul politic și altul economic,la fel de importante.Motivul economic ține de faptul că niște firme occidentale au interese în România și vorbim aici de câteva zeci de miliarde de euro,anual.Dar în legătură cu ceea ce cred eu că este motivul politic,aș dori să cer părerea unui analist avizat.Cred că,în România,anumite forțe politice din vest,experimentează un alt tip de guvernare,diferit de modelul democratic post-belic,consfințit în vest.Cred că se experimentează utilizarea limitelor democrației,în vederea unui tip de autoritarism mascat,care apoi,în funcție de necesități și de context,să fie implementat în statele occidentale.M-ar interesa părerea dumneavoastră.Vă mulțumesc.

    • OK, dl. Radu Munteanu, pană vă răspunde prof. Valentin Stan, luați de la alt Valentin care încercă sa preia de la învățăturile marelui Neagoe Basarab.

      Pentru ca România este un experiment.

      DAR,

      Greșită abordarea :
      de ce stau America și alte forțe politice din vest în spatele lanțului trofic Coldea-Kovesi-Iohannis?”

      Pentru că :

      1. Nu toată america, ci numai cine are interes
      2. Nu toate partidele, cu numai cele care au interes.

      Deci raspuns final : din interes.

      ORI

      Când interes nu mai e, nimic nu mai e și o luăm de la început.

    • Domnul Munteanu, America este o mare putere, cu interese globale. Inclusiv în Europa. Există ţări în Europa, care sunt conduse în paradigma supunerii oarbe faţă de America, pentru a se proteja și promova astfel, pe plan intern, în ţările cu pricina, interesele celor care le conduc. America va lucra, întotdeauna, în cazul unei astfel de ţări, cu cei care conduc acolo, în realitate și doar formal/aparent cu cei care par a conduce, conform procedurilor constituționale din acea ţară. Așa e bine și așa este firesc pentru o putere ca America.

      De aceea, SUA stau în spatele lanțului trofic Coldea-Kövesi-Iohannis. Fiindcă, acest lanț reprezintă adevărata putere în România. Dacă eu v-aș da acum dumneavoastră 4 miliarde de dolari, din visteria României, ca să ieșiți public și să spuneţi despre mine că sunt un om cinstit și bun patriot, aţi face-o? Eu zic că da. Dar, v-aţi pune și câteva întrebări. De pildă: Cum de are acces Stan la visteria României, de unde poate să ia cum și când vrea el 4 miliarde de dolari? Dar, dacă poate face asta, nu cumva e aici dovada că el e stăpânul absolut al României, dincolo de parlament, dincolo de guvern, dincolo de miliţia Gării și paznicul Pădurii Andronache?

      Ei, atunci când Dragnea, președintele Parlamentului și al partidului de guvernământ, află din presă că România cumpără sisteme de rachete Patriot de 4 miliarde de dolari de la SUA, iar șeful guvernului, Grindeanu, află la fel, tot din presă, doar pentru ca, imediat, Guvernul și Parlamentul să se conformeze și să aprobe această aberație (nu pierd vremea aici să vă explic de ce rachetele Patriot nu ne pot apăra în faţa rușilor), credeţi că Dragnea și guvernul lui conduc România?

      Coldea a fost decorat de SUA (CIA) după ce a fost dat afară de la SRI! Sigur, presa analfabet-tembelă și securistă din România nu v-a spus că este un afront să dai astfel de decorații unor funcționari care își pierd postul în administraţia unei ţări, ca urmare a unor abuzuri dovedite. Afront la adresa guvernului și a administrației acelei ţări, în general, ceea ce se traduce printr-o insultă în obrazul ţării cu pricina. Ia vedeţi, când au decorat americanii pe vreun eșuat din serviciile secrete ale Franței, Germaniei, Ungariei, Bulgariei, Albaniei, Uzbekistanului, you name it! De ce au făcut americanii asta? Pentru că România este, pentru ei, Coldea. Și este în realitate! Nu Dragnea! Nici măcar Iohannis, acesta fiind, totuși, o anexă a lui Coldea, iar Kövesi, o extindere a lui Coldea! Iar Coldea, însuși, este mai mult decât un individ cu o funcţie la Securitate, el personificând adevărata Românie, aia căreia i-a oferit o faţă pentru un sistem subteran, cu care lucrează Washington-ul. De aceea, Coldea poate să amenințe public, așa cum a făcut-o recent, că trădătorii vor avea soarta lui Iuda! Are America în spate. Și America are dreptate.

      Sigur, unii idioți s-ar putea să constate că, peste o lună, Coldea dispare total din peisajul public românesc și să conchidă că m-am aflat într-o eroare gravă, atunci când l-aș fi proclamat pe Coldea drept șef absolut al sistemului ocult din România. Eu nu l-am declarat șef absolut. Eu l-am declarat interfața dintre acest sistem și lumea de dincolo de frontierele României, lumea care are ceva de spus României. Ei bine, îi spune lui Coldea! Într-o ţară populată de români, nu poţi vorbi decât cu Coldea. Și când Coldea va dispărea, va veni, din nou, Coldea și peste o mie de ani, tot Coldea va veni! Așa, intelectual precar, exprimându-se greoi, doar citind de pe hârtie și predând cursuri la universități de vârf din România, adevărate ctitorii ale Securităţii! Că doar n-o vorbi America direct cu un guvern al românilor! Poftim?

      Umbra de Românie a românilor, domnul Munteanu, s-a terminat odată cu plecarea dintre noi a Regelui Mihai! Culmea, acum, după moartea Majestății Sale, deodată, Parchetul a început să investigheze ilegalitatea actului de abdicare din decembrie 1947! După moartea Sa! Niciodată, când era în viaţă. Oare de ce? Fiindcă asta este ceea ce merită un popor ca acesta, de la Securitate!

      Așadar, bref, dacă vreau să-mi cumpăr o mașină, tratez cu dealer-ul, nu cu paznicul showroom-ului. Repet întrebarea: m-aţi lăuda public, așa puţin, pentru 4 miliarde de dolari? Nici nu cer mult! Pentru proștii din România este suficient ca să știe cine e jupânul. Și eu să pot face guverne, președinţi și parlamente, prin cine este în spatele meu, astfel încât un grup de Securiști să prospere și să controleze for ever România! Cam atât! E simplu!

      • Mulțumesc pentru răspuns.Dar,legat de Patriot,am observat că militarii sunt foarte satisfăcuți de această achiziție,cu mențiunea că sunt prea puține baterii.În situația în care se află armata română,orice achiziție,în orice cantitate,este binevenită.Pe de altă parte,nicio achiziție în materie de tehnică militară nu ne va proteja de ruși,pentru că vorbim aici de categorii diferite,ca la box.Niciodată,un boxer de categorie ușoară nu va învinge,prin metode convenționale,un boxer de categorie grea; el va putea doar să lupte.Patriot ne va ajuta să luptăm,să ne salvăm mândria,în caz de nevoie.Refacerea armatei române,dacă se va întâmpla vreodată,va dura prea mult și va costa prea mult și nici atunci nu ne va putea apăra de ruși.Dar probabil că,nici nu se dorește refacerea armatei,ci e vorba doar de bani plătiți unor companii străine,în funcție de interese obscure.

    • Stiti ce e tare ?
      In timp ce astia de aici fac tot felul de chestii kitschoase
      https://www.youtube.com/watch?v=zHwf-HM–Q8
      pe plan local, in binecunoscutul stil heirupist,
      ce se intimpla prin alte locuri este tragic.
      https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-shoot-to-kill-policy-palestinian-suspects-human-rights-watch-idf-soldiers-west-bank-gaza-a7505486.html
      https://www.youtube.com/watch?v=iFkq4wJ9yn8

      Astia de aici vor sa fie parte din asta. Nu conteaza cit.
      Doar cit sa straluceasca in lumina licuriciului si sa se
      fuduleasca pe aici cu “maretele realizari”, iar gloata sa
      accepte aceleasi mizerii.

      Unde-i umanitatea, unde-i transpunerea in fapte a frazei
      ca “omul-i cel mai pretios capital” (ca tot sint ei “de stinga”),
      sau ca noi sintem “pretenii tutulor popoarelor” ?!
      Asta ma duce la o replica dintr-un film:
      “- Tu ce esti, Oarcă, tovaras sau domn ?”

      Oamenii nu invata din greseli: nici ei si nici noi,
      dovada ca ei, copiii lor si mai nou, nepotii lor
      (si nepotii nepotilor lor) au fost, sint si vor fi pereni
      la putere, chit ca nivelul va fi din ce in ce mai jos.

      Noi sintem la coada lantului trofic si sintem al dracu’ de ieftini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *