Centenarul! Parcă Atât de Proști nu am fost Niciodată!

Românii tocmai au sărbătorit Ziua Naţională. La 1 Decembrie! Cică, la 1 Decembrie 1918, s-ar fi făcut Marea Unire! Adică, Transilvania, printr-o Adunare Populară de vreo sută de mii de oameni, la Alba Iulia, s-ar fi unit cu România, întregind teritoriul naţional după deciziile similare luate la Chișinău și Cernăuţi. Se împlineau, la 1 Decembrie 2018, o sută de ani de la Marea Unire! Centenarul! Vă daţi seama, boieri dumneavoastră? Milioane de români, într-o ignoranță fatală, duși la parade militare și fel de fel de ghidușii nonșalant de penibile, pentru a sărbători NIMIC! În conformitate cu învățăturile lui Dej-Ceaușescu și, mai ales, ale Securităţii, cei care au inventat 1 Decembrie 1918 pentru proști! Titulatură pentru care românii de astăzi s-au calificat, întotdeauna, cu brio! De la opincă, până la vlădică.

Am așteptat câteva zile, după “mărețul” eveniment, să văd dacă se deșteaptă vreun român. Vreun Aiurel de pe la Academia Română, vreun Werner de la stână sau vreun lemn de la fântână! Aș! N-ai să vezi! Așa că n-am să insist nici eu. Știu câtă Securitate pe pâine mâncați în fiecare zi, mai ales de la echipa Dragnea-Tăriceanu, ăia de se laudă că luptă cu Statul Paralel, avându-l alături pe Meleșcanu, în guvern la “Veorica”! Tare, nu? Așadar, nu intru în amănunte și nu explic! O să vă dau doar un flavour! De pildă: Cum vă explicați voi că și în toată perioada interbelică, după Marea Unire, se sărbătorea, în această ţară de vis, evenimentul epocal al Întregirii Naționale de la 1918? Da, se sărbătorea, dar la 15 octombrie ale anului și nu la 1 Decembrie! Oare de ce? Simplu: PENTRU CĂ ATUNCI, LA 15 OCTOMBRIE 1922, S-A FĂCUT UNIREA, CÂND MAJESTĂŢILE LOR FERDINAND ÎNTREGITORUL ȘI MARIA, REGINA SOLDAT, S-AU ÎNCORONAT PESTE PĂMÂNTUL ÎNTREG AL ŢĂRII!

Regii noștri fără Nume

Acești oameni, conducând în război 800.000 de ostași români, care au mușcat țărâna pentru a ne lăsa o ţară întregită și liberă, au renunțat la tot pentru a răspunde legământului de credinţă faţă de poporul român. Ferdinand a fost repudiat de propria familie! Maria nu a pregetat să meargă pe front și să ţină în brațe muribunzii loviți de glonțul vrăjmaș sau de tifosul exantematic, care a secerat zeci de mii de vieți. Nu s-a temut de nimic pentru a-i alina pe românii în suferinţă și pentru a le susține crezul în Ţară, Rege și Dumnezeu!

https://www.youtube.com/watch?v=W5WgBP1uFBs

La sfârșitul războiului, bătălia diplomatică pentru recunoașterea Transilvaniei la România a fost încă și mai aprigă! Influența lui Ferdinand și, mai ales, a Mariei în jocul diplomatic al vremii a contat enorm pentru deznodământul victorios al României la masa tratativelor. Acolo, Tratatul nostru cu Antanta, din august 1916, a jucat rolul hotărâtor. Ce să vă spun? Priviţi imaginile cu vizita Reginei Maria în SUA și nu veţi găsi nimic similar în materie de entuziasm al primirii din partea a sute de mii de oameni, în toată istoria Americii. Era primul cap încoronat care vizita the land of the free. Parcă toţi americanii veniseră să o vadă pe cea al cărei eroism, arătat pe câmpul de luptă, impresionase dincolo de imaginație.

https://www.youtube.com/watch?v=akcqW_Clq9g

Numai un analfabet poate să creadă că o sută de mii de oameni, la sfârșitul unui război, în care au murit milioane și au fost implicate toate marile puteri militare ale lumii, puteau decide soarta unui teritoriu de importanța și mărimea Transilvaniei. Au fost grămezi de astfel de adunări, mai peste tot în Europa, la sfârșitul războiului, și nu au produs nimic. Cine își imaginează că Transilvania s-a unit așa cu România, fără acte instituționale, cum au fost Decretul Regal de Unire și Încoronarea din 1922, fără recunoaștere internaţională, cum a adus Tratatul de la Trianon din 1920?

Am tot respectul și recunoștinţa pentru un Iuliu Maniu sau un Iuliu Hossu, amândoi greco-catolici, participanți la Adunarea de la Alba Iulia, ca și pentru miile de români, care și-au pus sufletul în uralele cu care au aclamat Unirea, pe câmpia de la Alba Iulia! Dar una-i una și alta-i alta. Influenţa lor asupra actului Unirii a fost zero! Unirea au făcut-o Regele și Armata Română, având alături pe arhitectul Marelui Act, Ionel Brătianu! Dacă vorbim de Maniu sau Hossu, da, ei au întreţinut flacăra românismului în Transilvania, au construit spiritul politic al Unirii dincolo de munţi, o operă uriașă, care s-a clădit în ani mulţi și grei. O întreprindere gigantică, la care a pus umărul Biserica Greco-catolică. Dar nu prin Alba Iulia s-a pus temelia Statului Român!

https://www.youtube.com/watch?v=YDypeP3aOhs

Acum, ce-aţi vrea? Ca tovarășii Dej și Ceaușescu să fi spus proștilor că Unirea a făcut-o Regele? Haida-de! V-au spus că a făcut-o nimeni, pe câmpul lui nimeni, adică poporul! Asta am învăţat la școală sub comuniști, asta învățăm și acum, sub Securitate! Adică, sub Klaus Werner etc. Pe vremea lui Ceaușescu, Regii erau, oarecum, menționați în manualele de istorie (ce să faci, nu puteai să-i ștergi total de acolo), dar la grămadă, cu alţii, cu poporul luminat, cu masele, care-l topeau pe Ferdinand în borhotul gregar al materialismului dialectic și istoric de tip ceaușist! Știţi cum? Uite așa, ca la Iohannis, în discursul din Parlament, din 28 noiembrie 2018, care glorifica tocmai Unirea de la 1918, opera Lui Ferdinand și A Mariei:

“Elitele intelectuale și politice ale începutului secolului XX ne impresionează prin exemplul lor de viziune, angajament și jertfă. Este vorba despre suveranii României, de prim-miniștri, de politicienii Regatului României ori de cei din Transilvania, Basarabia sau Bucovina. Este vorba despre oameni de știință și cultură, după cum este vorba despre eminenți păstori ai spiritualității poporului român.” (http://www.presidency.ro/ro/media/discursuri/mesajul-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-adresat-parlamentului-romaniei-in-cadrul-sedintei-solemne-consacrate-celebrarii-centenarului-marii-uniri)

După cum se vede, discursul este ca un dosar de la DNA, in rem, în prima fază! Ferdinand nu are nume, nici Maria, ei sunt suveranii, un fel de dop semantic impersonal la calupul de slănină groasă al materialismului istoric, ăla în care masele, cu “prim-miniștri”, cu “elitele intelectuale și politice”, cu “politicienii”, cu “oameni de știință și cultură” și alte mațe dogmatice ale burdihanului securisto-marxist au făurit, împreună, istoria. Ferdinand nu are Nume în discursul lui Iohannis, la fel ca Maria, fiindcă românii nu trebuie să le audă Numele, ca și cum nu au fost acolo. Jacques Maritain ne explică puţin cum e cu jocul ăsta, în care pare că istoria omite să te vadă, deși tu ai făcut-o pe ea!

“La fel de bine, cel mai important, din punct de vedere al existenței în istorie, nu este să reușești (ceea ce nu durează niciodată), ci să fi fost acolo (ceea ce nu se poate șterge)”!

Regii noștri nu numai că au fost ACOLO! Ei chiar au REUȘIT! E cu atât mai important să le ștergem Numele, pentru ca NIMENI, de tipul Iohannis, Dragnea, Viorica, să se poată împăuna cu ce au creat Ei. Ei, REGII! Căci, dacă poporul de la Alba Iulia a făcut Unirea, și noi suntem popor, iată, este opera noastră, a tuturor!

Într-o ţară în care nu există Cultul Eroilor, e poate bine să amintim cuvintele lui Thomas Carlyle, un prea îndepărtat de noi gânditor de secol XIX.

Omul pare ușor desuet, mai ales pentru proștii care numără monarhiile din lume și constată că monarhia și-a pierdut relevanța, doar pentru că sunt mult mai puțini monarhi în funcţie decât erau în secolul al XIX-lea.

Când sărbătorim ce ar trebui să trecem sub tăcere!

Am constatat că acest blog este citit și de surprinzător de mulţi securiști. Evident, proști. Sigur, mă bucur că învață să citească buchisind slovele complicate despre Maritain sau Carlyle, dar nu le voi face concesii explicându-le prea mult de ce 1 Decembrie este o ficțiune pentru proști ca ei! Dar și pentru mulţi, prea mulţi oameni onești, dar ignoranți, din această ţară. Acum, între domnii Iohannis/Dragnea/Meleșcanu/Tăriceanu +“bărbata” Viorica și Ionel Brătianu, făuritorul României Mari, alături de Ferdinand și Maria, eu aleg să merg cu Brătianu. Care zicea așa, în anul de grație 1925:

Grăbiți-vă să găsiți aceste cuvinte în Monitorul Oficial al României din 1925, la Biblioteca Academiei Române! S-ar putea să nu mai zăbovească mult pe acolo!

Unul din motivele pentru care Brătianu nu a preluat în Constituția din 1923 dispozițiile Actului de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, și a subliniat semnificaţia redusă a acestui Act pentru istoria Românilor, este și pentru că maghiarii din România i-au cerut să aplice prevederile Titlului III, aliniatul 1, din document. Brătianu a refuzat. E simplu. Viorica citează Titlul III, aliniatul 1, în discursul ei în Parlament, la 28 noiembrie 2018:

“În Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, stă scris cu litere adânci, următorul principiu care a rămas la fel de viu până în zilele noastre:

Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba proprie, prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării, în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc’.

În această formulare atât de simplă regăsim drepturile minorităților de a folosi limba maternă în educație, administrație și justiție. Regăsim dreptul de reprezentare în Parlamentul României împlinit astăzi chiar prin prezența dumneavoastră în această sală.” (http://gov.ro/ro/stiri/participarea-premierului-viorica-dancila-la-sedinta-comuna-solemna-a-camerei-deputatilor-i-senatului-consacrata-celebrarii-centenarului-marii-uniri&page=1)

Viorica nu a înţeles nimic! Titlul III, aliniatul 1, nu a fost recunoscut niciodată în Constituția României, sau în legile Regatului, fără a mai vorbi de România de după, până azi. Iar Brătianu l-a respins, odată cu Actul de la Alba Iulia, ca document generator de drept constituțional. Orice tembel poate observa că, dacă s-ar da, astăzi, maghiarilor din România, “drept de reprezentare (…) la guvernarea țării, în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”, atunci guvernul României ar trebui să aibă, constant, un procent de miniștri maghiari, proporțional cu procentul populaţiei maghiare, în populaţia generală a ţării. Ei bine, Viorica are impresia că în Constituția României sunt recunoscute aceste drepturi!!!

Bravo, Viorica! Există o consecință! Pe bună dreptate, după discursul ei, UDMR a venit cu un proiect de lege prin care să se aplice Titlul III, aliniatul 1, în România! Oamenii au dreptate! Păi, voi românii aţi pus Actul de la Alba Iulia în istorie. Voi i-aţi dat, după1990, importanță de Zi Naţională, cum nu a fost niciodată, nici sub Regi, nici sub comuniști! Voi ziceţi, prin gura premierului, că Titlul III este valabil și ni l-aţi dat deja! Păi, dacă ni l-aţi dat, deja, încă de la, hăt, 1918, hai să-l punem în lege! Corect? Corect! Eu unul, Valentin, sunt de acord cu asta! Brătianu, însă, a zis NU! Voi cu cine sunteţi, români, cu Viorica sau cu Brătianu? Sau începeți să vă daţi seama cât de rău este să fii prost la vârful guvernului?

(https://www.mediafax.ro/social/proiect-depus-de-udmr-in-parlament-prevederi-regiuni-de-dezvoltare-separate-si-posibilitatea-obtinerii-unui-statut-de-autonomie-speciala-17749470)

(https://www.stiripesurse.ro/psd-a-ramas-fara-majoritate-i-udmr-for-eaza-au-depus-lege-pentru-autonomie-fix-de-centenar_1308244.html)

(https://www.stiripesurse.ro/kelemen-hunor-mesaj-pentru-romani-dupa-ce-udmr-a-depus-un-nou-proiect-pentru-autonomie_1308484.html)

Supărarea fără Prostie e ca Omleta pe Mistrie!

Hai, să vă mai arăt una, că poate aveţi impresia că prostia la români este limitată. Nu este! Agenția Germană de Presă (DPA – Deutsche Presse-Agentur) a marcat momentul aniversar din România – Centenarul – printr-o știre preluată și de postul public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) care sună, conform Ministerului de Externe, păstorit de luptătorul împotriva Statului Paralel, Meleșcanu, cam așa:

România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare Transilvania. Prin acest câștig teritorial, în urma căderii Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit cu o treime teritoriul. În Transilvania, românii erau deja atunci majoritari. Reprezentanții celor 800.000 de germani care trăiau acolo au votat de asemenea anexarea la România. Cei mai mulți germani din România au emigrat între timp”.(http://berlin.mae.ro/local-news/1288)(vezi și https://republica.ro/agentia-germana-de-presa-dpa-zromania-sarbatoreste-100-de-ani-de-la-anexarea-fostei-provincii-maghiare)

Aoleu, muică! Săriți, oameni buni! Păi, unde nu mi ţi se sculară securiștii din MAE, tati, care cu creierul dogit de atâta învățământ politico-ideologic comunistoid, care cu slova aspră ca un glaspapir, care cu pumnul ridicat, ca statuia țăranului de la 1907, rătăcită prin Parcul Florilor și glăsuiră, la unison, obida neamului la așa ofensă adusă de nemţi Demnității Naționale. Cum adică? Noi am ANEXAT Transilvania? Rușine, nemților! Luaţi de aici, nemților, care sunteţi voi analfabeţi, rău intenționați și penibili, la 4 decembrie 2018:

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu consternare de articolul de presă publicat de Agenția Germană de Presă (DPA – Deutsche Presse-Agentur) și preluat de postul public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) cu privire la aniversarea Centenarului Marii Unirii, care nu reflectă adevărul istoric, respectiv manifestarea de voință a Transilvaniei de unire cu România.

Dincolo de abordarea tendențioasă care reiese din titlul articolului, elementele prezentate indică o lipsă de cunoaștere a istoriei și o ignorare voită a realităților istorice. La 1 decembrie 1918, 100.000 de persoane au hotărât Unirea cu România, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase și a tuturor stărilor sociale.

Documentul adoptat la Alba Iulia, respectiv Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia, a fost semnat mai întâi de reprezentanți ai minorității germane din Transilvania și Bucovina.

Erorile grave pe care le conține știrea de presă menționată, din necunoaștere sau rea intenție, aduc atingere adevărului istoric și prevederilor Tratatelor de pace de la Versailles(1919) și Trianon (1920), iar orice încercare de prezentare trunchiată sau denigrare a semnificației acestui moment este un act care contravine principiilor fundamentale ale misiunii mass-mediei de informare corectă și obiectivă a publicului.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Berlin, a făcut demersuri pe lângă redacția Agenției Germane de Presă (DPA – Deutsche Presse-Agentur), respectiv a postului public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), în vederea oferirii clarificărilor necesare și solicitării rectificării celor prezentate”. (https://www.mae.ro/node/47597)

Sigur, habar nu am dacă ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, împărtășește aceste “nobile” idealuri, atât de clar exprimate în comunicatul MAE. Ca trimis personal al președintelui României (conform Convenției de la Viena cu privire la dreptul Tratatelor și Convenției de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice) și parte a Ministerului de Externe român, în formula convenită de reprezentare diplomatică, jurnalistul-diplomat Hurezeanu a fost obligat să trimită redacției DPA o penibilă scrisorică. Posibil redactată în Centrala MAE, cu aprobarea lui Iohannis. Nu știm cât a contribuit el, personal, la scrisoarea dojenitoare, pe care a trimis-o la DPA, după cum urmează:

„Stimate domnule Gösmann,

Cu consternare am luat la cunoștință despre informarea Dvs. legată de Ziua Națională a României din data de 1 Decembrie 2018, preluată de ZDF.

Formularea tendențioasă, deja din menționarea cuvântului „anexare” în titlul articolului, este regretabilă și indică o cunoaștere cel puțin deficitară a istoriei.

În data de 1 Decembrie 1918 a avut loc la Alba Iulia Marea Adunare Națională, unde au participat 100.000 de persoane și s-a hotărât Unirea provinciilor istorice, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase, tuturor stărilor sociale. Documentul adoptat atunci, Proclamația de la Alba Iulia, a fost semnată mai întâi de reprezentanți ai minorității germane din Transilvania și Bucovina.

Dacă actul din 1 decembrie 1918, bazat pe principiul autodeterminării și al votului democratic al majorității, recunoscut prin tratatele de pace de la Versailles (1919) și Trianon (1920) este echivalent cu Anschluss-ul Austriei de Hitler din 1938, atunci înseamnă că eu, ambasadorul României, țară membru în UE și NATO, în 2018 și Dvs., director general al DPA în Germania, țară-membru în UE și NATO, în 2018, trăim în lumi și momente istorice complet diferite.

Dacă acest lucru înseamnă pentru Dvs. anexare, atunci întreaga arhitectură geopolitică, de după Primul Război Mondial, reprezintă doar o serie de anexări.

Cer în mod ferm repararea acestei grave erori de interpretare a istoriei.

Cu salutări cordiale,                   

Emil Hurezeanu

Domnului Sven Gösmann

Redactor-șef

Deutsche Presse Agentur

(http://berlin.mae.ro/local-news/1288)

Lăsând la o parte modelul formal de corespondență diplomatică rămas neschimbat în sens neadecvat, din epoca triumfătorului comunism, ce aflăm noi de la marii specialiști în istorie ai MAE, dojenitori de profesie la adresa nemţilor, care și-au permis să vorbească despre anexarea Transilvaniei la România?

Elementele prezentate indică o lipsă de cunoaștere a istoriei și o ignorare voită a realităților istorice”. 

Erorile grave pe care le conține știrea de presă menționată, din necunoaștere sau rea intenție, aduc atingere adevărului istoric și prevederilor Tratatelor de pace de la Versailles (1919) și Trianon (1920), iar orice încercare de prezentare trunchiată sau denigrare a semnificației acestui moment este un act care contravine principiilor fundamentale ale misiunii mass-mediei de informare corectă și obiectivă a publicului”.

Bun, acestor penibili nu le-a spus nimeni că tratatul de la Versailles, încheiat de Aliați cu Germania, nu spune nimic despre cum a trecut Transilvania de la Ungaria la România! Dar cum vă place formula “misiunii mass-mediei de informare corectă”? Orice click pe google vă va spune ce e aia mass-media: “Totalitatea mijloacelor de informare a maselor (radio, televiziune, presă etc.). [Pr.: -di-a] – Cuv. engl.” Adică, mass-media este un termen la plural, chiar dacă se termină în particula “a” și pare un substantiv feminin, la singular, pentru analfabeţi!!! Termenul englezesc este un plural. Deci, nu poate exista“mass-mediei”, ci doar “mass-media”, în orice Dativ sau Genitiv al limbii române.

Zice și Hurezeanu: “În data de 1 Decembrie 1918 a avut loc la Alba Iulia Marea Adunare Națională, unde au participat 100.000 de persoane și s-a hotărât Unirea provinciilor istorice, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase, tuturor stărilor sociale. Documentul adoptat atunci, Proclamația de la Alba Iulia, a fost semnată mai întâi de reprezentanți ai minorității germane din Transilvania și Bucovina.

Dacă actul din 1 decembrie 1918, bazat pe principiul autodeterminării și al votului democratic al majorității, recunoscut prin tratatele de pace de la Versailles (1919) și Trianon (1920) este echivalent cu Anschluss-ul Austriei de Hitler din 1938, atunci înseamnă că eu, ambasadorul României, țară membru în UE și NATO, în 2018 și Dvs., director general al DPA în Germania, țară-membru în UE și NATO, în 2018, trăim în lumi și momente istorice complet diferite”.

Anexa-m-aș și n-am cui!

Și, acum, hai să trecem la esențe! Băieţii nu știu ce este aia ANEXARE! Ei au impresia că este un cuvânt care răpește României dreptul de a poseda Transilvania LEGITIM sau DECENT sau Dumnezeu știe ce este în capul lor! Și ei invocă Adunarea de la 1 Decembrie 1918, ca pe o legitimare a actului de trecere a Transilvaniei la România, după primul război mondial. Ei, ce nu știu acești penibili este că, la sfârșitul primului război mondial, toate teritoriile smulse Monarhiei Austro-Ungare, inclusiv Transilvania, au fost ANEXATE, atunci când au trecut în componența altor state. Asta e istoria.

Nu este ca atunci când cele două Germanii s-au unit pașnic, și cu voinţa ambelor părţi, în baza Actului Final de la Helsinki și conform Tratatului 2+4 semnat de Germanii, SUA, URSS, Marea Britanie și Franţa. NU! Destrămarea Austro-Ungariei nu s-a făcut pașnic și cu voinţa părților. S-a făcut cu sabia, cu sute de mii de morți în luptă cu arma în mână, în urma unui război nimicitor. De partea României, au căzut 800.000 de ostași, pentru ca Regatul Român să anexeze Transilvania. Acești oameni, din vârful României de azi, sunt nuli diseminând asemenea bazaconii din tolba trufașului prost analfabet. Pur si simplu, habar nu au pe ce și-a pus semnătura marele om politic care a gândit și făurit Unirea, gigantul Ionel Brătianu, atunci când a angajat România în război. Mai întâi, să mai vedem odată ce știe Brătianu că este temelia acestei Românii, pe care ne-a lăsat-o să ne batem joc de ea și de memoria celor care au murit pentru ea:

Așadar, Brătianu ne spune clar, referindu-se la “integritatea” României, prin alipirea Transilvaniei, după război: “temeiul, realitatea care a creiat această integritate, este tratatul de alianță pecetluit cu sângele a 800 mii de ostași”. Și tot el ne spune că “statul român, integritatea naţională a românilor, nu este rezultatul Albe-Iuliei (…)”.Nu îmi fac iluzii că securiștii proști, care manifestă interes pentru aceste rânduri, vor înţelege ceva din cuvintele marelui patriot român, arhitect al unei Românii de care se alege, încet-încet, praful, sub domnia Securităţii lui Ceaușescu. Hai să vedem de ce a fost ANEXARE.

FIINDCĂ, AȘA SCRIE ÎN TRATATUL DE CARE VORBEȘTE BRĂTIANU, PE CARE BRĂTIANU ÎNSUȘI L-A SEMNAT, CA ȘEF DE GUVERN, NU MELEȘCANU, NU IOHANNIS, NU HUREZEANU ȘI CARE TRATAT NE-A DAT ARDEALUL, STROPIT CU SÂNGELE A MII DE EROI ROMÂNI! NU 1 DECEMBRIE NE-A DAT ARDEALUL, CI TRATATUL DIN 4/17AUGUST 1916.

Tratatul era secret. Da, așa se făceau atunci! Ghici, ce? Urât, neurât și acum se fac la fel. Și Tratatul nostru cu Austro-Ungaria și Germania, din 1883, era tot secret. Da, România voia Transilvania și era gata să plătească prețul de sânge pentru asta. Și l-a plătit. Iată ce scria în articolul III al Tratatului cu Antanta și iată ce ne-a dat Ardealul. Există, acolo, cumva, cuvântul anexare?

“Franţa, Marea Britanie, Italia şi Rusia recunosc României dreptul de a ANEXA teritoriile Monarhiei Austro-Ungare stipulate şi delimitate la Articolul 4”.

O, da, există! Și urmau, descrise în articolul 4, fruntariile României după anexarea Transilvaniei. Cine a semnat Tratatul din partea României?

Făuritorul României Mari, cel care știa cel mai bine cum s-a făcut această ţară! Trebuie să fii tâmpit de-a binelea să crezi că o sută de mii de români, altminteri perfect onorabili, ei înșiși patrioți de frunte ai neamului românesc, au decis soarta Transilvaniei, la Alba Iulia. Nu intru în amănunte, aici, de ce s-a făcut acea adunare, care a fost inițiată de la București, cu mult mai multă grijă decât s-a organizat evenimentul de la Chișinău, în martie 2018, când moldovenii au decis unirea cu România, sub ocupația armatei române. Acum, armata română a fost menținută pe aliniamente la sud de Alba Iulia, pentru a nu impieta asupra libertăţii adunării. Lucrurile astea le explică foarte bine Titulescu, dar înţeleg că Meleșcanu e doctor în Titulescu și se va face bine până mâine dimineață, devenind subit înțelept și abandonând la gunoi biografia sa de conducător al delegațiilor lui Ceaușescu, în diferite formate CSCE! Acolo unde promova ideea că Ceaușescu respectă drepturile omului mai abitir ca oricine altcineva din lumea liberă. Ăsta este faţa României, astăzi, la 30 de ani de la dărâmarea lui Ceaușescu! Nici rușii nu mai au așa ceva în diplomație, nici măcar chinezii! Sigur, poate prin Coreea de Nord să mai fie vreun Meleșcanu, dar nu ministru de externe (le-ar fi și ălora rușine), și, evident, nu uns de Tăriceanu să lupte cu Statul Paralel.

Ca să închidem acest mic excurs despre cum trebuie să fii, ca să fii foarte, foarte prost, să dăm un citat din Tratatul de la Trianon, ăla invocat în comunicatul MAE și care a confirmat juridic, ca sursă de drept internațional, dreptul României Mari asupra Transilvaniei. Să vedem cum a ajuns acel teritoriu la România, prin Tratatul de Pace. Este vorbire acolo de vreo Adunare de la Alba Iulia? N-ai să vezi! În schimb, scrie așa, în articolul 74:

Hungary hereby recognises and accepts the frontiers of Austria, Bulgaria, Greece, Poland, Roumania, the Serb-Croat-Slovene State and the Czecho-Slovak State as these frontiers may bedetermined by the Principal Allied and Associated Powers”. (https://wwi.lib.byu.edu/index.php/Treaty_of_Trianon)

Adică:

Ungaria recunoaște și acceptă, prin aceasta, frontierele Austriei, Bulgariei, Greciei, Poloniei, României, Statului Sârbo-Croato-Sloven și Statului Cehoslovac, așa cum aceste frontiere vor fi stabilite de Principalele Puteri Aliate și Asociate”!!!

Vedeţi, aici, vreo trimitere la istoricele hotărâri ale Adunării Naționale de la Alba Iulia? Nu prea. Și vă informez că printre Principalele Puteri Aliate și Asociate nu se număra și România!

Da, Franţa, Marea Britanie, SUA și Italia au recunoscut drepturile României asupra Transilvaniei. În ciuda faptului că România a încheiat (a fost obligată) o pace separată cu Germania, ceea ce era interzis prin Tratatul cu Antanta, Marile Puteri au văzut jertfa românilor și au răspuns mesajului Majestăților Lor Ferdinand și Maria (Cei Fără de Nume, în vorbirile piticului cu nume mic, iohannis) stabilind frontierele cu Ungaria în favoarea ţării noastre.

A fost imens de greu la Conferinţa de Pace de la Paris. Brătianu a fost nevoit să părăsească delegația română și să demisioneze din fruntea guvernului. Am fost aproape de a pierde totul, după atâta trudă și jertfă! Regii nu au ostenit, însă, niciodată, în a se bate pentru România! Și au izbândit! Să fim bine înțeleși! Transilvania este parte a României, ca teritoriu inalienabil, consacrată în aceste fruntarii de Tratatul de la Trianon, care a fost preluat, la capitolul frontiere, de Tratatul de Pace de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, încheiat la Paris, în 10 februarie 1947. Acest Tratat este, astăzi, valabil, în vigoare și stabilește baza securității și configurației teritoriale recunoscute internațional, în spaţiul euro-atlantic. Nu există nicio pretenție teritorială asupra României, în acest spaţiu, nici din partea Ungariei (nu mai explic de ce proștii cred taman pe dos), nici din partea Rusiei, nici din partea Imperiului klingonian! Din partea nimănui!

Ei, bine, acești domni, Meleșcanu, Iohannis, Hurezeanu, îi învață istorie pe nemţii de la DPA.

Prostul te va scuipa întotdeauna dacă-i spui că e deștept! Nu știe ce-i aia și o să creadă că-l înjuri!

Germanii, eleganți, cu simțul umorului, au dat un răspuns excepțional penibililor de la București, imediat postat de aceștia ca un semn al propriului triumf. Îţi faci cruce:

Update: 

ZDF a actualizat informația despre Ziua Națională a României, cu mențiunea următoare: 

Actualizare la 4 decembrie a.c.: Într-o versiune anterioară a acestei știri dpa a fost vorba despre „anexarea”Transilvaniei. Această formulare a generat false asocieri istorice. Regretăm acest lucru și am modificat imediat știrea.” (http://berlin.mae.ro/local-news/1288)

Atenţie! DPA sau ZDF nu recunosc că au făcut o eroare sau au falsificat ceva, cum sunt acuzați de la București! Spun că “formularea” lor, aia cu anexarea, “a generat false asocieri istorice. ” Adică, “false” sunt asocierile, nu aserțiunile lor! Păi, cine a făcut “asocierile false”? Păi, neamul lui Meleșcanu! Nici nu mai contează dacă au scos “anexarea” sau nu din știrea inițială. Aia a trecut, a trăit o zi, pa! Răspunsul nemţilor este, însă, for ever: “Sunteţi niște dobitoci” (pentru securiști: asta e interpretarea mea, nu căutați pe google!)

Dar, hai să ne uităm la ce au reacţionat, atât de dur, penibilii din curtea din faţă a Securităţii, numită pompos MAE! Să vedem, încă o dată, din documentele MAE, ce a zis DPA:

România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare Transilvania. Prin acest câștig teritorial, în urma căderii Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit cu o treime teritoriul. În Transilvania, românii erau deja atunci majoritari. Reprezentanții celor 800.000 de germani care trăiau acolo au votat de asemenea anexarea la România. Cei mai mulți germani din România au emigrat între timp”. (http://berlin.mae.ro/local-news/1288)(vezi și https://republica.ro/agentia-germana-de-presa-dpa-zromania-sarbatoreste-100-de-ani-de-la-anexarea-fostei-provincii-maghiare)

Bun! Să le luăm pe rând! A fost Transilvania anexată de România, după primul război mondial? Categoric, DA, fiindcă eu mă uit în documentele semnate de Brătianu, documente care ne-au dat Ardealul și nu în gura lui Meleșcanu! A fost Transilvania provincie maghiară? Categoric, DA, că de-aia Tratatul de la Trianon reglementează frontierele dintre România și Ungaria, după trecerea Transilvaniei la Regatul Român! La momentul războiului, Transilvania era parte a monarhiei ungare! Și-a mărit România teritoriul cu o treime după anexarea Transilvaniei? Absolut, DA! Toate astea sunt adevăruri istorice incontestabile. Și, acum, vă rog să fiți atenți ce serviciu extraordinar au făcut nemţii de la DPA României și românilor, serviciu pentru care ar fi trebuit să le mulţumim cu recunoștință, nu să-i scuipăm în obraz! Iată ce scriu ei, acolo:

ÎnTransilvania, românii erau deja atunci majoritari.” Sunt multe speculații, care pleacă de la faptul că, în regatul Ungariei, din care făcea parte și Transilvania, erau majoritari, evident, ungurii (corect) și care încearcă să acrediteze ideea că ungurii erau majoritari și în Transilvania. Sau, există speculații că majoritatea românească din Transilvania a fost creată artificial, după Unire, prin colonizare masivă cu români din alte părţi ale Regatului. Știm că Ceaușescu a folosit masiv această pârghie, pentru a modifica semnificativ componența etnică a unor localități din Transilvania.

Ei, bine, nemţii de la DPA spun lumii care contează că românii erau majoritari DEJA, în Ardeal, la momentul Unirii! Un gest extraordinar pe care îl fac în folosul adevărului și al cauzei românești. Mai mult, ne dau un semn de simpatie și susținere, când precizează, din nou, perfect adevărat din punct de vedere istoric, că “reprezentanții celor 800.000 de germani care trăiau acolo au votat de asemenea anexarea la România.”

Sigur, germanii au emigrat, apoi, masiv în Germania, mai ales după 1990, ceea ce este firesc. Dar, susținerea germanilor de la DPA pentru cauza românească este mai mult decât evidentă! Și ce am făcut noi, cu gașca lui Meleșcanu-Iohannis-Hurezeanu? Am dat încă un semnal că nu înţelegem nimic, nici atunci când partenerii manifestă simpatie faţă de noi, de vreme ce îi înjurăm la greu, tocmai ca răspuns la asta! Adică, pentru că nu ne susţin promovând minciunile securisto-ceaușiste, pe care noi le-am ridicat la rang de Sărbătoare Naţională, după căderea lui Ceaușescu!

Am mai arătat ceva! Că nu recunoaștem și nu cunoaștem nici măcar Tratatele care ne-au dat o Ţară. Nici măcar pe Eroii care au făurit-o, doar pentru că Ceaușescu și minciunile lui securiste sunt mai importante decât Eroii, Ţara și Adevărul Istoric! Ei bine, pe așa ţară nu te poţi baza decât dacă o tratezi așa cum merită, ca pe o slugă! Și nemţii au înţeles! Și credeţi-mă, se vor întrebuința în acest sens, exact ca și până acum. Evident, nu sunt singurii. Aici îi bat, de departe, americanii, partenerul nostru strategic.

Acum, având în vedere cele de mai sus și văzând cine sunt românii care vă conduc, vă mai rămâne să ajungeți la constatarea la care a ajuns Donald Trump, cu privire la ţara lui! Dar, atenţie, nu vă spuneți asta decât în baie, cu apa curgând, căci, dacă află fârtații lui Meleșcanu-Tăriceanu-Iohannis-Dragnea, s-ar putea să vă grăbiți să ajungeți în Costa Rica. Și, credeţi-mă, au mijloace să afle! Folosite, chiar în această clipă, pe fiecare dintre voi! Enjoy!

23 thoughts on “Centenarul! Parcă Atât de Proști nu am fost Niciodată!

  1. Ironia şcolii.

    Tovarăşu’-domn ex-profesor ,când glăsuieşte zici că are pietre între molari.Oare asta-i stilul de a scoate sunete pe măiastra-i gură?Curiozitatea mă îndeamnă să mă întreb câți din foşti lui ,elevi au reuşit în viață şi cum,desigur întrebări fără răspuns.

    Culmea ironiei ,de la Decebal în jos ,s-a râs de conducători ,prin toate mijloacele .De tovarăşu’-domn ex-profesor ,nici o glumă ,nimic.

    Domnul Trandafir ,există doar în romane…

  2. Doamnelor și domnilor, vine o vreme când obosim!
    N-are rost zbaterea!
    Sănătate la maxim tuturor!
    Prof.Valentin Stan știe demult asta!

    • Asa e. Desi triviala comparatia, imi aduc aminte
      de protagonistii din “Vanishing on 7th Street”,
      care stiind ca li se termina bateriile la propriu,
      si ca intunericul ii va cuprinde, refuzau sa
      accepte inevitabilul, repetind obsesiv “I exist”.
      https://www.youtube.com/watch?v=J2ifOpS-v_c

      De curind am aflat ca un fost coleg a ajuns bine,
      prestind in ultimii 25 de ani de la pupatul
      dinozaurilor in zona dorsala la alte lucrusoare
      pe care altii nu le-au facut; la nivelul sau de
      genunchiul broastei a obtinut maximum de la viata
      in conditiile in care a oferit comunitatii doar
      puncte-puncte; tremura osinza pe el de placere
      cind elucubreaza in mediul virtual, are drapel
      in vila (avantaj el, ca asa e in tenis), pozeaza
      in patriot si iubitor al familiei traditionale,
      aruncind prostie si venin in stinga si-n dreapta.
      In propriii ochi, precum si-ai anturajului sau,
      omul a reusit, s-a realizat: din vorbe a facut
      ceva ce prin truda furnicii n-ar fi facut in veci;
      desi stie ca-i NG, considera ca-i absolut normal
      si-i banuieste pe toti ca-s invidiosi pe “realizarile”
      sale (si-a confectionat propriul turn de fildes).
      S-a schimbat ceva in societatea noastra multilateral
      dezvoltata in ultimii 30 de ani fata de cei 45 de
      ani de dinainte ?

      Am stat si-am cugetat la desertaciunea lucrurilor
      si mi-am pus intrebarea fundamentala: cum pot ramine
      neatins, sau, cum pot exista (spiritual, pentru ca
      fizic si mucegaiul exista) intr-o societate corupta ?!

  3. T-30 zile.

    Mascotele promițătoare de cuvinte lipsite de sens şi cu enorm de multe promisiuni vor începe să îşi soată pieptu-n față şi vor găsui vrute şi nevrute ,că doar e de unde…The biggest grand circule ,să ne uităm şi să aplaudăm .

    Cum se va schimba stilul de viață şi cum va creşte nivelul de trai în rândul celor mulți şi tăcuți?
    Cine hotăreşte pentru bunăstarea mea după 2020 ?Nişte mascote ori bărbați cu sânge-n vine?

  4. Buna ziua! Ce parere aveti despre declaratia sub juramant a lui Michael Cohen referitoare la acuzatia de ”collusion”? Cum vedeti evolutia anchetei Mueller? Ca anecdota, ce parere aveti despre Alexandria Ocasio-Cortez si in ce directie doctrinara credeti ca se indreapta democratii? Am pus multe intrebari relativ la aversiunea dumneavoastra fata de educarea ineducabilului…, insa am ramas de partea, inca, amuzanta a Atlanticului 🙂 Va multumesc.

    • Cohen nu avea nimic on “collusion”, în depoziția lui, nu fiindcă nu ar fi avut în traistă așa ceva, inclusiv probe, ci pentru că bătălia lui cu Trump trebuia limitată la ce a spus Congresului, în ziua de pomină, după ce a fost condamnat și urma să meargă la închisoare. După părerea mea, orice detalii ar fi dat acum despre “collusion”, i-ar fi adus ani suplimentari de închisoare. Este motivul pentru care mulţi dintre cei care știu despre “șmecheria” lui Trump cu Rusia tac din gură. More or less, cam toţi ar fi clienţii închisorii după ce ar vorbi.

      În ceea ce-l privește pe Robert Mueller, cea mai mare realizare pe care o poate spera este ca, într-o formă sau alta, raportul să fie public, mai ales că există control democrat în Camera Reprezentanților. De aici vor izvorî posibilele consecințe. Nu raportul în sine îl va dărâma pe Trump, mai este nevoie de suficiente elemente probatorii, pe care Mueller nu le are. Practic, singurul care îl poate dărâma pe Trump, pe tema “Russian collusion”, este Vladimir Vladimirovici. Atunci când Trump nu îi va mai fi de folos, prin dezastrul politic și paralizia decizională pe care le livrează Americii în fiecare zi, cuplate cu inițiativele sale de politică externă de-a dreptul oligofrenice și păgubitoare pentru securitatea naţională a SUA, Putin îl poate trimite la rigola istoriei în 30 de minute, printr-o simplă “release” de informaţii. Deocamdată, Trump este cel mai bun factor de imagine pentru Rusia și pentru conducătorul ei, all over de world! Aţi văzut the München Security Report (http://report2019.securityconference.de/)? Sau, mai simplu: “French, Germans trust Putin more than Trump, survey finds”. (https://www.euronews.com/2019/02/12/french-germans-trust-putin-more-than-trump-survey-finds)! Ce credeţi? V-ar trebui unul ca Trump, dacă aţi fi Putin?

      În ceea ce o privește pe Cortez, mii de scuze! “With all due respect”, nu-mi cereți să comentez o glumă! Doamnă cu pricina, însăși, este o glumă (sigur, am să comentez un pic)! Nicio legătură cu direcția în care se îndreaptă democrații, fiindcă, sincer, nu am sesizat încă nicio direcție în care s-ar îndrepta ei. La acest moment, sunt doar băieţii și fetele care se opun lui Trump și, după părerea mea, doar într-o formă pe alocuri lamentabilă. V-o aduceți aminte pe Nancy Pelosi, aplaudându-l pe Trump, în plin discurs pentru Starea Uniunii, doar pentru că The Donald saluta pe femeile din Congres, inclusiv pe gluma dumneavoastră de congresswoman?

      La fel cum se opune și toată presa democrată americană, în cap cu CNN, oamenii ăștia fiind penibili în fiecare zi, în modul în care se contrapun lui Trump, acceptând umilința de a fi daţi afară de la conferințele de presă, unde continuă să se ducă după ce colegii lor au fost trimiși la plimbare, pe principiul “daca nu mă duc, de unde-mi ies banii?”

      Sigur, tinerețea doamnei Cortez nu e niciun plus și niciun minus al ascensiunii sale politice. Ea este un fel de Trump, pe partea cealaltă a istoriei, ambii ajungând acolo doar din cauza modului în care votează americanii. Nimic mai mult! Sigur, e treaba poporului american! V-o aduceți aminte pe inegalabila Alexandria Ocasio Cortez, la emisiunea lui Stephen Colbert, din 29 iunie 2018 (https://www.youtube.com/watch?v=Y_1G4_oPt_o), după victoria în primarele democrate, când explica ce este ea, adică “a democratic socialist”? (vezi minutul 3:55), prin cuvintele “modern, moral and wealthy”!!! Pe bune? Asta este un “democratic socialist” în America, ha, ha, ha? Slogane ieftine, pentru prostit proști! Ca și în România, plenty of them in Bronx!

      Urmăriţi ce spune, în continuare, la Colbert! “No person should be homeless”! Pe bune? Ca să vezi! Clar, republicanii militau ca să fie mulţi homeless în America!!!! Referindu-se la Donald Trump, această adolescentă întârziată din Bronx a slobozit următorul cretinism, care i-a entuziasmat pe fidelii ei din platou (minut 5:24): “You know, the President is from Queens and with all due respect, half of my district is from Queens, I don’t think he knows how to deal with a girl from the Bronx”!!!!!! Wow!!! Sincer, nici eu nu știu! Și credeţi-mă mă pricep să mă ocup de prostie! Unii ar răspunde malițios “Fiindcă faci parte din ea”! OK, I can take that! At least, I am not from Bronx! With all due respect to all Americans from the Bronx!

      • Domnule Valentin Stan, prietenul meu secular, spuneați mai sus așa : “… Ea este un fel de Trump, pe partea cealaltă a istoriei, ambii ajungând acolo doar din cauza modului în care votează americanii….”
        Remember : Hillary Clinton a obținut de la americani cu 1,7 milioane de voturi mai mult, adică 48% din voturile exprimate, în vreme ce miliardarul republican a devenit preşedinte cu doar 46,7% din sufragii.
        Păi cum de ce?
        Republicanul Donald Trump a reușit să câştige votul electorilor, sistemul de vot american fiind diferit total de cel al nostru.
        Acummm….sincer vorbind, în urma unui vot al electorilor, never KWJ nu era votat…darrr…cum spuneam și alta data, el a fost drumul scurt, prin care justiția se putea asana!
        Totuși sunt convins că te refereai la votul electorilor…tot americani sunt și ei.

  5. Domnule Valentin Stan,

    Site-ul a devenit tinta atacurilor cibernetice? Uneori este imposibil sa fie accesat din cauza anunturilor de tot felul care apar.

  6. Bătălia pentru încredere în viitorii reprezentați în parlamentul UE,a început.

    Circul se reia după aceiaşi formule consacrate (acuze,scandaluri,ofense,”glumițe”de prost gust ,demagocie,acuze reciproce,charisma ,şi multă publicitate de proastă calitate,slogane pentru mulțimi ).Un viitor spectacol cu nişte unii care ,cerşesc încredere pentru a accede în funcții în parlamentul UE.

    Spre sfârşitul anului 2019 ,vom ştii dacă actualul înscăunat ,rămâne pe locu-i bine plăcut şi la şejut şi la vorbit ,ori îşi vede de treburile dânsului.

    Fraza electrizantă : “România lucrului bine făcut”,cinci ani ,cu proteste ,bine făcute.

    • Drumul parveniţilor.

      Acum trei decenii,s-a deschid un drum al parveniţiilor,nici nu contează cine la deschis ,nici cum a fost deschis.Ajută la ceva?

      Mii de parvenite şi parveniţi s-au aruncat la diferite avuţii pentru a-şi securiza viitorul continuu de tranziţie.

      Foşti indivizi şi individe din fosta societate şi-au schimbat discursuriile şi temele de actualitate ,conform cu noul drum al parveniţiilor.Există o categorie de indivizi ,care păcălesc cu zâmbetul pe buze ,care vînd totul ,spunând că este pentru binele comun.

      Generaţia de copiii de dupa ’90 ,îs adulţi de astazi,educaţi prin muzică ,filme.şi emisiuni cu tentă.

      Drumul parveniţilor a creeat şi o noua categorie de indivizi,cu frâiele în fosta societate ,dar cu discursuri în actual drum al consumului continuu.Peste ani ,nimeni nu îi va mai asocia cu fosta societate ,ci ,cu un ex-regim abuziv ,din timpurile noastre.

      Domnul Francis Ford Coppola ,i-a inspirat pe mulţi parveniţi.

      Înţelepciunea populară nu uită şi nici nu iartă,ne spune aşa:

      Cine cade de sus,cade mai rău.

      Exemple cu nemiluita ,în decurs a trei decenii.

    • Domnule Dorin, întotdeauna există o parte bună alegând partea rea, deși 2 milioane de voturi “transferate” în 2 ore multora li se pare absurd, dar ca să vorbim de democrație în colonii este și mai absurd.
      Deci, care ar fi partea bună după acești 4 ani și ceva de România lucrului bine făcut?
      Hmmm…uite aici a nimerit-o “alesul”, fără să știe de ce, adică a scurtat drumul spre asanarea justiției, cazând 2 personaje deocamdată, evident cu acordul “alesului”.
      Acummm…nu ma întrebați de ce “alesul” nu a mai raspuns, ja wollch, “zidului” de la Berlin, pentru că românizarea, cum spuneam în postări anterioare, a învățat și etniile vechiul proverb : “mai aproape-i cămașa!”
      Deci…toate bune și în program peste tot pentru cine poate înțelege asta, pentru cine nu…ghinion! Asta e!
      Cu mult drag de participare pe acest blog atacat cibernetic mai demult, eheeeiii…cu multi ani în urmă!
      P.S 1
      Ma bucur că proprietarul a decis într-un final să se retragă din spațiul Tv, deși îmi pare rău că nu îl mai pot vedea și auzi, dar sănătatea înainte de toate.
      P.S 2
      Bay the way de sănătate : cel mai sigur loc în care un personaj deranjant poate fi dat mai încet, încet e tot, este spitalul, nu pușcăria sau închiderea postului Tv
      Ave și nu intenționați să mergeți la gară pentru că dosarul GFR s-ar putea să intre ca obiectiv de interes național în atenția inspecției. Ei…care inspecție…

      • Domnule Neagoe ,vă mulțumesc pentru clarificările legate de “ales” ,îmi înclin neuronii spre punctul dvs.Îmi place ,este elegant exprimat şi face lumină.

        Vă mulțumesc.
        În chestiunea -colonie.Poporul ,țara ,națiunea,statul ,este o colonie ,ori toate la un loc ?Curios ,înainte de a poposi ,colonişti pe la noi ,aveam şi încă avem averi spirituale şi materiale ,cu alte cuvinte ,nu pot coloniştii fura şi distruge ,cât poate poporul ,munci şi creea.Au mai fost perioade în istorie când ,coloniştii au făcut ce au vrut,îmi place să cred că orce brută ,până la urmă se plictiseşte şi pleacă de unde a venit.

        Desigur ,în toate perioadele istoriei noastre ,au existat colaboraționişti cu ,colonişti ,au produs multă nedreptate şi multa umilință.Colaboraționişti au dispărut în negura istoriei ,miezul a rămas.

        Bănuiesc că în lumea asta mare şi coloniştii au adversarii lor şi un set de reguli .Probabil se sancționează între ei când nu îşi respecta regulile ori se tachinează între ei din orgoliu profesional.

        Multă sănătate propietarului acestui blog.

        • Este gresit sa asociati colonistii cu niste brute. La fel si pe colaborationisti, ca e rusine, ca nu-i tinem minte, etc… Pai astia au rusine? Nu au, nu le permite lipsa de inteligenta. Avem si contraexemple de patrioti pe care i-am impuscat de Craciun (apropos, ca tot e la moda sa redeschidem dosare de 20+ ani, pentru acel dublu omor a raspuns cineva?), deci nu numai colonistii fac rau Romaniei. Problema este la educatie, si la faptul ca s-au pervertit normele sociale in asa hal, ca 95% din locuitori ar face aceleasi lucruri pe care le fac politicienii, daca ar fi in locul lor. Nu mai e rusine sa fii prost, meltean, infractor, etc. Acum e rusine sa fii sarac, cu bun simt, civilizat, sa te gandesti si la altii… Lasa ca rezolva doamna Ecaterina.

        • OK, să le luam pe rând :

          1. Popor ziceți? Nooo….cel mult o populație.
          2. Țară ziceți? Nooo…cel mult un teritoriu.
          3. Națiune ziceți? Wauu…cele
          2 de mai sus demontează 3.
          4. Stat spuneți? Stat, da, dacă ne referim că visul românului capitalist e sa lucreze la Stat.

          Bun! Am mai fost colonie înainte de românie ciocârlie, dar după ce veniră comuniștii la putere, unii precum dr. Hawkeye Pierce și colegii lui de la M*A*S*H, goliră burțile pline ale coloniștilor, la fel și colaboraționiștilor, noi crezând că vor intra în, cum bine spuneți dvs, “negura istoriei”, dar ce să vezi…veni momentul decembrie 1989 și răsturnă totul.
          Evident că orice naș își are nașul, numai că noi, populația acestui teritoriu am fost în imposibilitatea de a alege democratic un personaj mult așteptat, un Făt Frumos să ne scoată la liman pentru că de fiecare dată în turul II intrau 2 căpcăuni și atunci ne aducea aminte “nenorocitul” de MarkTwain care spunea : “Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”
          Si am mers la vot din ce în ce mai putini știind că Zmeul Zmeilor nu va fi de acord cu alegerea democratică a unui Făt Frumos.
          Vedeți ce frumos se leagă toate?
          V-ați fi gândit de unde s-a inspirat reclama…prietenii știu de ce?
          Păiii!!!

          • Dom’le, eu zic ca Internetul broadband+sns-urile+smart-urile-s de vina, pă cuvint !

            Nu stiu daca-ti observat, dar in ultima vreme, tot mai multi compatrioti utilizeaza “decît” in detrimentul lui “doar” sau “numai” (si fara negatia de la inceputul propozitiei).
            Hai sa zicem ca pina la un punct e ok, dar de la cei care-au trecut prin scoala parca ai mai multe pretentii (raspunsul vine de sus, cu emfaza: “da’ ce, am licenta in litere ?!”); daca le mai si bagi placa cu “NG, e de porc, e limba materna !”, te-ai ales cu dusmani.

            Problema a aparut odata cu cresterea nivelului de trai, respectiv cu posibilitatea de a contracta un credit bancar “pă persoana fizica” si de a avea casa si masina, 1-2 copii, 1-2 vacante prin Europa pe an – toate coroborate cu lucrul la privat/in mediul corporatist/la multinationale.
            E, cum au dat de oarece banisori, romanii au rupt pur si simplu legaturile traditionale dintre ei (e.g. “vecina, da-mi si mie juma’ de punga de zahar”) si-au tras laptop si smart (asta nu-i face pe useri mai dăstepti) si au inceput sa nu se mai uite in jurul lor la ce zic ceilalti.
            Si-au impietrit inimile, s-au cufundat incet-incet in rutina zilnica si in noile obiceiuri (mersul la mall, conversatiile “pline de miez” de pe sns-uri, zacutul la gratar in curtea casei, la 2m de vecin, samd).
            Asocierea banului cu a calitatii: “Ne-am cumparat cutare lucru pe care am dat foarte multi bani, pentru ca ne place calitatea”. Melteanul capata calitate in propriu-i capsor prin asocierea sa cu scumpul bun achizitionat.
            In ziua de azi, cind te duci la cineva (in vizita), aia nici nu mai mimeaza placerea aducerii unui cadou, pur si simplu il arunca intr-o gramada, la capu’ patului in care zace loaza cu smartu’n brate; ma-sa sporovaieste nimicuri plina de importanta si sa te fereasca sfintu’ s-o contrazici in ceva; ea STIE, a citit pe undeva pă net ca asa ESTE; barbac’su (adica tatal loazei) plin de ifose nu sta la discutii cu tine, se uita prin tine in timp ce-si recita povestea, banii… banii sint totul, iar tu stai si te uiti ca la televizor la acest dialog al surzilor, la elevatul nivel al discutiei de la genunchiul broastei si te intrebi ce te-a determinat sa-ti urnesti fundu’ pentru a-ti strica bunatate de juma’ de week-end.
            Eu am o vorba: internetul (si sns-urile) a(u) dat oricarui gogoman posibilitatea de-a-si debita maruntisurile in spatiul public si de a pune semnul de (mai mare si) egal intre el si semenii sai.
            Omului obisnuit ii place sa fie domestic(it), sa faca parte din turma, sa fie “modern” dar deasemenea ii place sa-i fie gidilat orgoliul si sa creada ca este cu adevarat special, ca nu e ca ceilalti.
            Nemaiavind nevoie de ceva, nu te mai deranjeaza, are tot ce-i trebuie: cheia masinii, cardul bancar, smart-ul (Ati observat trendul cu smart-urile la copii, nu ? Absenta unui astfel de item in trusou genereaza excludere intre copii.).
            Ca sa te vezi cu ei, trebuie sa fii pe aceeasi “lungime de unda” cu sefa (sotia prietenului), ea decide tot, el e pe pilot-automat: “noi mergem undeva cind avem chef”.
            Daca nu accepti aceste noi obiceiuri, risti sa ramii fara prieteni; pe unii ii stii de zeci de ani, dar s-au schimbat atit de tare, ca nu-i mai recunosti.
            Banul l-a stricat intr-atit de mult pe om(-ul slab), incit nu mai putem vorbi de popor; fiecare-i pentru el: comoditate, lene, absenta empatiei, lipsa de gindire pe termen lung.

          • Domnilor,
            Bulugea,Neagoe.

            Vă mulțumesc pentru răspunsuri şi pentru răstirea la adresa mesajului meu ,anterior.În urma citirii ambelor mesaje am avut impresia că ,cineva se răsteşte la mine .

            Impresiile sunt subiective ,deci pot greşi ori nu.

            Sunt dator să îmi explic propiul msj,dintr-un motiv simplu:nu doresc să dau apă la moară ,nu vreau să ating anumite sensibilități mai mult decât am făcut-o în msj precedent.

            Din cea mai mizerabilă crâşmă până la cea mai urmărită emisiune.De la cel mai amărât cetățean până cei,care au frâiele puterii.Colonie ,colonie ,colonie ,strigă toți ,oriunde şi oricând.Nu am îndoială ,destui au argumente pentru a-şi susține punctele de vedere iar unii repetă ce au zis alții ,că aşa e la modă.

            Mă întreb ce impact are cuvântul (colonie) şi toata argumentarea aferentă ,peste decenii.

            Refuz să accept acest cuvânt,înjositor.Consider că nu trebuie să acord prea multă atenție cum voi fii înțeles,pot fii cohorte care îmi vor repeta acel cuvânt ,nu este adevărat.

            M-am născut într-o țară cu identitate.Oamenii care s-au născut aici ,unii dintre ei prin creativitatea lor au contribuit la averea spirituala a Umanitătii ,alții au doborât recorduri ce păreau imposibil de atins.

            Nu sunt nici babuin şi nici alogen fără identitate.

            Unii indiferent de statut social şi rang profesional ,se pot considera cum vor domniile lor.

            În încheiere probabil fiecare avem dreptate ,probabil fiecare avem contraargumente ,ori înțelegem altceva decât exprimăm ,ca să nu continuăm diferența de opinii consider că este sănătos să vă urez ambilor să fiți sănătoşi.

  7. Din registrul, “Transilvania, codașa imperiului”

    Dar ce sa mai vorbim, regiunea Croația-Clavonia era mai dezvoltată, iar Bucovina era și ea înaintea Transilvaniei.

    Deh…unii cred acum că Transilvania acum este bomboana de pe colivă, că nu pot spune cireașa de pe tort, ar fi prea mult pentru o Românie dezbinată și distrusă.
    Spun demult că locuitorii Transilvaniei, indiferent de ce origini ar fi ei, mai puțin țiganii, sunt românizați.
    Nu înțelegeți ce înseamnă românizați?

    OK, luați d’aci : e de rău nu e de bine!

    Acum, ce mai putem vorbi de Transilvania? Tot ce a fost construit de habsburgici este în picioare, mare contribuție o are Ungaria după 1990 care a alocat sume imense pentru patrimoniul cultural al regiunii, iar tot ce au construit comuniștii, s-a “dizolvat”, adică nu se mai vede nimic.
    Că s-a vrut, că s-a anticipat asta, acum nici nu mai contează, de la București s-a coordonat toată distrugerea României.

    In concluzie : programele de investiții ale Ungariei în Transilvania în 2019 vor fi de peste 4 milioane de euro, ceea ce “pas cu pas”, să citez un sas, nu contează cât de des ții mâna la piept când ți se cantă imnul, contează ce faci ca să fii mândru de și cu nația ta!
    https://evz.ro/transilvania-maghiari-planul-budapesta.html?fbclid=IwAR0xGH0-ohAJepPGRBtc7iKFyw5GRvqPp7-mdhZakIY7NvsgWBO0weSqHhU

    Mă întreb așa, degeaba, cum spuneam în comentariul anterior : cât mai poate exista România în această formă și aici nu mă refer strict la granițele ei, ci la justiția ei, servicii, sănătate…etc!

  8. Intreba-m-aș degeaba : Lucrurile importante sunt și cele urgente?

    Waw și nu numai, tare articolul, Centenarul! Parcă Atât de Proști nu am fost Niciodată!, dar cui și la ce folosește din moment ce se încheie cu : “Acum, având în vedere cele de mai sus și văzând cine sunt românii care vă conduc…”.
    Ce să mai spun acum, că am pierdut 29 de ani, vorba cântecului…”Degeaba”? E clar că e așa.
    Că în copilărie nu am învățat că țara asta a avut și regi?
    Că în tinerețe ascultam Actualitatea Românească la Radio Europa Libera și mesajul de An Nou al Majestății sale Regele Mihai I.
    Că am sperat după 1990 o reînnodare a istoriei după WW2?
    OK, am avut așteptări ca toată lumea care o însemnată parte a vieții a petrecut-o în orice altceva dar nu în comunism, iar acum o petrecem în orice altceva dar nu în capitalism.
    OK din nou, suntem unici, poate d’asta nici pe turci nu i-a interesat să ne ocupe ci numai să ne preocupe cu tributul și toate adunate ne duc mult înainte de 1 decembrie 1918, ne duc cu aproape 2.000 de ani în urma la “părintele diplomației autohtone” pe nume Bastus.

    Păi la ce să te aștepți națiune, dacă ne mai putem numi așa, dacă ce se naște din pisică tot șoareci mănâncă, adică la bastuși multiplicați în mii zeci de mii și milioane de exemplare care în cărțile de istorie copii azi nu citesc despre cei 800.000 de eroi ai neamului unificator, ei citesc despre Esca, Floooorin Călinescu și imediat vor citi despre părintele 1 și părintele 2 in loc de mama și tata.
    Păi, ce te mai miri națiune, dacă mai pot spune așa, dacă cetepeii dâmbovițeni, “dăștepți” de altfel, vorbesc tineretului la televizor cu pă și dă, în loc de pe și de, iar bășcălia conduce România.

    Hai pa, mă Oprescu aici că iar mi se urcă tensiunea, vorba lui Tudor Gheorghe….”Degeaba”, iar Pornescu încă nu e născut pe acest plai.

  9. Când citesc acest text ,mă sint un pic mai deştept.

    Totuşi acest text e ca o punte între indivizii care au condus o țară şi o conduc şi nu au lăsat nimic în jurul lor ,doar mizerie şi instrumente prin care să-şi anihileze adversarii şi câțiva oameni care au vrut o țară şi au şi întemeiat-o cu un preț inestimabil.

  10. In aceasta minunata societate in care vietuim,
    in anul de gratie ’18, in care lumea pune pret
    doar pe imagine si spre deloc pe adevar (uneori
    adevarul nu arata intocmai cum vrem noi),
    conteaza doar “cine-a facut filmul”.
    Majoritatea prefera “realitatea din Matrix”
    pentru ca s-a obisnuit cu rahatul poleit si
    are senzatia controlului propriei bicisnice
    vieti (“ma misc (in sistem), deci exist”).
    Daca-i dai unui om la temelia iluziilor pe care
    si-a cladit certitudinile, l-ai aruncat in neant.
    Distrugerea elitelor, a simbolurilor de catre
    comunisti a insemnat rescrierea istoriei,
    asta fiind unul dintre motivele pentru care
    nu mai stim de foarte multi ani cine sintem.
    In ziua de astazi oamenii nu mai alearga dupa
    idei, pentru ca n-au de ce: ei au certitudini.
    De cite ori n-am auzit aberatia: “asta e, mergem
    inainte”, ori alte timpenii debitate la indigo ?!
    Vis-a-vis de “borhotul gregar”: la inceputul anilor
    80, la scoala, la intrebarea mea naiva adresata
    toa’sei, “Da’ n-am avut si noi, regi la noi in
    tara, doar domnitori ?!”, dinsa s-a uitat in toate
    partile si-a grait: “Nu, noi n-am avut regi.”.
    Daaa… omleta pe mistrie si statuia ratacita-n
    parc sint epocale.
    Apropo, “daca doriti sa revedeti selectiuni din
    programul de Revelion (ca tot e sezonul)”…
    https://www.youtube.com/watch?v=rvD8usmRSzY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *