About-Update

Update – 1 martie 2014

Astăzi, 1 martie 2014, USL este istorie! Asocierea PNL cu cea mai periculoasă formă de pervertire a minţii şi a demersului social este la timpul trecut! O istorie fetidă, grotescă şi plină de eşecuri! Pentru toţi cititorii fideli ai acestui blog, care nu sunt puţini, a fost evidentă poziţia mea, exprimată pe parcursul a zeci de pagini de analiză şi comentarii postate aici! USL trebuia îngropată, fiindcă minciuna FSN-istă ridicată la rang de opţiune de viaţă, pe filiera comunistoidă a derapajului de tip Victor Viorel Ponta, nu a oferit niciodată o şansă reală României!

PNL este, astăzi, în opoziţie! Salut decizia partidului şi fermitatea de care a dat dovadă Crin Antonescu atunci când a pus capăt acestei mezalianţe pentru nenorocirea României. Liderul PNL are acum şansa să ofere o cauză pentru un război care ar fi trebuit dus din prima clipă, fără menajamente, fără rezerve, fără USL şi fără lene intelectuală! Oricâte reproşuri aş avea încă să-i fac lui Crin Antonescu, desprinderea PNL de comuniştii reşapaţi ai lui Victor Viorel a relansat o bătălie ce părea pierdută! Bătălia pentru România!

Este o bătălie care merită întotdeauna purtată! Chiar dacă românii sunt aşa cum îi descriam mai jos! Chiar şi atunci când este fără sorţi de izbândă! Fie şi pentru panaş! Paradoxal, mişcarea făcută de Crin Antonescu are şanse de izbândă! Poate aduce redresarea PNL în opţiunile electoratului, înainte de europarlamentare, prin lupta cu PSD şi putregaiul comunistoid, care a înghiţit aproape în întregime ţara şi câştigarea prezidenţialelor prin coagularea dreptei în bătălia cu stângismul analfabet, corupt şi congenital mincinos! All in all, Crin Antonescu şi PNL sunt în opoziţie! PSD şi Băsescu, nu! Reset! Textele mele de pe acest blog vor urma noua paradigmă!

Sigur, opoziţia are şi ea problemele ei! Pe acest blog, eu nu mă ocup de opoziţie, ci de putere! Ştiu că propaganda comunistoidă îl asociază deja pe liderul liberal cu Băsescu! L-a reinventat până şi pe Tăriceanu, acest Dalai Lama second hand al liberalilor, pristavul păcii şi reconcilierii cu FSN! Omul care a clacat spectaculos, fiindcă nu a reuşit să îngurgiteze niciodată pierderea scaunului de şef al liberalilor! Demnitarul care se bucura de respect şi onoare! Omul politic pe care l-aş fi susţinut oricând, dacă cineva i-ar fi contestat condiţia de liberal loial şi decenţa de a-şi urma vocaţia şi destinul. A pierdut tot, într-o secundă!

Ascensiunea lui Tăriceanu spre piscurile de neatins ale ridicolului absolut se cuplează cu încercările disperate ale penibililor din jurul lui Ponta de a destabiliza PNL. Încercări prin nenumărate nade şi cârlige, aruncate la grămadă spre grumazul peştişorilor mai mici, dar lacomi, care navighează în marea liberală, ca în orice altă baltă de strânsură. Plecarea lor va decanta partidul! N-am numărat baronii din PNL şi nici nu mai contabilizez greşelile liderilor partidului, atâta vreme cât vor lupta, din opoziţie, cu FSN-ul pontist! Dacă vor face erori, nu le vom neglija! Dacă vor învinge, ne vom bucura!

Pe 19 februarie, Traian Băsescu a descifrat şarada pentru oamenii inteligenţi ai neamului. Ceilalţi, enorm de mulţi, nu se califică şi continuă să-l acuze pe Crin Antonescu de aranjamente oculte cu Băsescu împotriva “eroului” plagiator! Pe 19 februarie, după ce a anunţat, de nenumărate ori, cu surle şi trâmbiţe, că USL nu se rupe, Băsescu a descoperit subit că şandramaua USL-istă ia apă! Încălcând încă o dată Constituţia, s-a adresat direct, public, lui Ponta, cu rugămintea:

Eu îi propun public premierului Victor Ponta să cedeze la solicitarea Partidului Naţional Liberal de a-l avea pe Iohannis viceprim-ministru, ceea ce ar uşura lucrurile, ar debloca lucrurile, în opinia mea, şi Guvernul ar deveni foarte rapid funcţional. Nu ne mai putem juca de-a guvernul!” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14826&_PRID=lazi).

Sigur că da! Evadarea în “cosmos” a PNL, prin desprinderea de gardul FSN-ist, înseamnă distrugerea visurilor pe dreapta ale lui Băsescu, visuri aninate în expediente politice de tipul Partidului Mişcarea Populară! Odată cu revenirea liberalilor pe dreapta liberă a eşichierului politic, orice speranţă a lui Băsescu de a încropi o ficţiune funcţională, ca pol de atragere a opozanţilor la infecţia fesenistă, s-a dus pe apa sâmbetei. PNL va atrage tot, ca o gaură neagră, în care identitatea Mişcării Populare va pieri ca o ploaie de primăvară! Aşa că Victor Viorel, cel cu gura mare şi minciuni multe, dar docil, cu intelect adaptat la limită impusă şi slugarnic prin definiţie, era solicitat să cedeze în faţa liberalilor! Să-i ţină, în continuare, legaţi de parul din gardul FSN-ist, ca să joace el, Traian, ţonţoroiul pe “dreapta”, cu “partidul” lui de “mucenici” confecţionaţi ad-hoc din resturile mizere ale trădărilor de partid!

Cum, aşa arată presupusa înţelegere Antonescu-Băsescu? Ca o litanie deznădăjduită a lui Băsescu, prin care se milogeşte la Ponta să-i ţină „aproape” pe liberali? Păi, ce se strigă prin televiziunile famelice ale propagandei FSN-iste (şi nu numai acolo)? Că s-a înţeles Crin cu Băsescu să plece liberalii din USL! Păi, s-au înţeles aşa de tare, că Băsescu îl roagă pe Ponta să se facă preş în faţa liberalilor, numai să nu iasă ăştia din USL direct la înghiţirea oastei lui de strânsură de pe “dreapta”! Halal înţelegere!

Nu mai ţine! Asta, ca să lămurim cum este Crin Antonescu înţeles cu Traian Băsescu, aşa cum încearcă disperat să acrediteze bateria imundă de minciuni a FSN-ismului triumfător, plantată în anumite televiziuni de casă. Ceea ce este OK şi legitim să facă! Ce naiba să facă altceva? Căci şi noi facem ce trebuie să facem. Fiecare cu destinul lui! Rămâne de văzut care va fi destinul României cea fără de destin!

11 martie 2013

Acest blog este singura formulă de accesare a domeniului virtual, pentru un dialog pe care îl propun celor interesaţi de opiniile mele. Nu există niciun site sau cont de Facebook sau Twitter, autorizate, care să mă reprezinte în spaţiul virtual (toate conturile, pretins ale mele, în reţelele de socializare, sunt false şi nu sunt autorizate de mine, indiferent ce date personale afişează). Nu aş fi iniţiat nici acest demers, dacă nu ar fi existat un interes major, în această direcţie, exprimat de numeroşi cetăţeni, în corespondenţa cu mine, cetăţeni preocupaţi de accesul la informaţia politică de calitate şi de starea societăţii româneşti. Din respect pentru ei, am dat curs solicitării.

Acesta va fi un blog critic, în primul rând, cu impostura şi incompetenţa guvernanţilor! Nu voi aborda decât tangenţial starea opoziţiei politice. Din nefericire, dezastrul e atât de mare şi prostia de-a dreptul abisală în sferele guvernării, încât România a ieşit din sfera recuperărilor “stilistice”, atât de invocate de noii guvernanţi. S-a adâncit în irecuperabil penibil, susţinut cu sârg, din ignoranţă şi resentiment, de milioane de români. Cu atât mai bine! România trebuie să fie ea însăşi! Această Românie! Aşa cum a fost în anii ’90, când l-a fugărit cu tancul, prin puterea politică de atunci, pe Majestatea Sa Regele! Aşa cum a fost atunci când bravii muncitori români, energizaţi de democraţia fesenistă îi strigau, cu miile, lui Coposu, ajuns la un pas de a fi linşat: “Coposu, nu uita, asta nu e ţara ta”! Sigur, când a murit Coposu l-au petrecut cu sutele de mii spre locul de veci, în ţara care nu era a lui! Aşa cum a fost atunci când Ion Iliescu “salva” democraţia, la adăpostul desantului mineresc prin amfiteatrele şi bibliotecile Universităţii din Bucureşti! Aşa cum a fost atunci când a livrat “15.000 de specialişti”, pentru propăşirea naţiei, prin promisiunile validate la vot ale “liderului regional” Emil Constantinescu! Aşa cum a fost când a votat în exces, până la epuizare, un preşedinte după chipul şi asemănarea sa, Traian Băsescu! Pe care l-a urât cu tot atâta înverşunare pe cât îl iubise, doar atunci când preşedintele a anunţat, scurt, că era timpul buzunarelor goale. De atunci, România a decis că Băsescu poate fi înlocuit cu Victor Ponta şi Crin Antonescu! Bravo, bravo, Românie! Fii tu însăţi, din nou! Ar fi păcat să stricăm fasonul!

Cred, sincer, că binomul “irezistibil” Ponta-Antonescu este reprezentativ pentru România profundă de azi! Tripleta Băsescu-Ponta-Antonescu e tot ce a reuşit România mai bine în ultimii 20 de ani! Grobianismul politic aşezat în minciună şi oportunism e ceea ce România şi-a dorit prin Traian Băsescu. Naţionalismul incult şi lenea intelectuală e tot ce şi-a dorit prin Crin Antonescu! În ce-l priveşte pe doctorul Ponta, declarat “contrafăcut” chiar de Universitatea care i-a conferit titlul, ce se poate spune într-o epocă în care miniştrii apărării sau ai învăţământului din Germania (aia care nu ne lasă în Schengen) sunt nevoiţi să demisioneze în faţa reacţiei publice pentru acelaşi păcat funciarmente penibil? Păcat, pe care Ponta l-a ridicat la titlu de nobleţe şăgalnică (să ne amintim sintagma rostită cu drag de iubitul prim-ministru: “noi, plagiatorii”)!

Ei, bine, da! În Germania, opinia publică nu tolerează furtul intelectual, iar plagiatorii pleacă din funcţii publice! La noi, românii vor să intre în Schengen cu plagiatorii în frunte, pe motiv că am îndeplinit condiţiile tehnice! Culmea, şi în Ungaria e la fel (la fel ca în Germania, nu ca la noi), ţara aia unde flutură steagul secuiesc şi, pe ici, pe colo, şi câte-un steag românesc, chiar şi în acea ţară, preşedintele a trebuit să plece fiindcă varianta “noi, plagiatorii” nu a mers la public! În România merge! “Specialistul doctor” Ponta, specialist în Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, tribunal care este tema tezei sale de doctorat, confundă copios instituţia cu pricina, în care este doctor, cu altă instituţie de la Haga, fără nicio legătură cu prima: Curtea Internaţionala de Justiţie! Bietul de el, mai că îţi vine să crezi că nici vorbă să fi plagiat vreo teză de doctorat, mai ales a lui, de vreme ce nici nu pare că ar fi citit-o! Ei, bine, nu, pe români nu-i interesează aceste lucruri! Ei nu sunt nici germani, nici unguri! Sunt ei înşişi!

Unii “deştepţi” spun că ne-a pervertit regimul comunist. Emil Cioran scria Schimbarea la faţă a României, înainte de marea pervertire. El ştia de atunci, din 1937, şi de Băsescu şi de Antonescu şi de Ponta! În orice caz, îi cunoştea pe români: “Este foarte caracteristic că un român nu se poate face interesant, într-o societate de conaţionali, decât etalându-şi defectele, insuficienţele (…) Nu există popor în lume, care să facă o virtute din faptul de a nu munci. În România, tipul omului inteligent şi unanim simpatizat este chiulangiul sistematic, pentru care viaţa este un prilej de capriciu subiectiv, de exerciţiu minor al dispreţului, de negativitate superficială”. (Emil Cioran, Schimbarea la faţă a României, Editura Vremea, Bucureşti, 1937, p. 71).

Despre aceste lucruri este vorba în blogul de faţă. În mod evident, blogul va fi profund antipatic celor 7, 4 milioane de adepţi ai lui Crin (aşezaţi “în spatele” său, după propria evaluare), care au vrut, la referendum, debarcarea lui Băsescu! Unii dintre aceştia mă înjurau încă de pe vremea când Băsescu era idolul lor, doar pentru că îmi permiteam să-l critic pe Marele Cârmaci! Acum, ei îl urăsc şi mă înjură fiindcă îl critic pe Crin cel Anti-Băsescu, conducătorul tuturor pedeliştilor din PNL, adversar neîmpăcat al trădătorilor liberali Tăriceanu, Chiliman, Orban! Mă înjură şi fiindcă îl critic pe Victor Ponta, democratul capitalist, cu şepcuţă de Che Guevara, foarte tânăr la revoluţie şi neatins de comunism (cu excepţia şepcii, adică a părţii superioare a capului) sau fesenism, copil de suflet al lui Ion Iliescu şi liderul incontestabil al vice-premierului Gabriel Oprea, cunoscut militant “anti-Băsescu” în regimul Băsescu! E firesc, e hegelian, e tipic românesc! În definitiv, e sublim şi îi admir pe milioanele de români care votează USL, fiindcă urăsc PDL şi pe Băsescu, dar îi iubesc pe pedeliştii şi pe băseştienii aglutinaţi în PNL şi PSD de ingenioşii Ponta şi Antonescu! Chiar şi Caragiale, sireacu’, ar fi uşor derutat, căci, celebrele cuvinte pe care le-a copiat din Plutarh (ilustrul Cezar le-ar fi spus), pentru a le aşeza în gura lui Farfuridi: “iubesc trădarea (cu intenţie), dar urăsc pe trădători”, pot fi citite uşor şi pe fruntea lui Crin, brăzdată de netezimea odihnei. Doar că la el, sunt de-a-ndoaselea: “urăsc trădarea, dar îi iubesc pe trădători”!

Deh, blogul va fi profund antipatic şi susţinătorilor lui Băsescu, atâţia câţi or fi rămas. Sigur, mă veţi întreba: dar cui îi va fi simpatic? Cu certitudine mie, este răspunsul vinovat! Enjoy!

Recent Posts

A rămas așa: 25 iunie 2017, duminică, orele 19:00-21:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS”

Emisiunea se poate urmări integral la adresa:

https://www.seenow.ro/detail-x-press-243581

După multă presă securistă despre “magistralele” vizite ale Cârmaciului la Bruxelles (NATO), Washington (Trump), Berlin (Merkel), din nou Bruxelles (Consiliul European și Macron), cred că este timpul să aflați cum se ocupă Securitatea lui Ceaușescu de toate aceste “SUCCESURI”! Spre “gloria” Lui Iohannis și a Neamului!  Și ca să vă dau un flavour, nu fac decât să citez din marele Cârmaci, care evaluează la superlativ valențele diplomației (a se citi Securităţii) române, pe 23 iunie 2017. Iată cum se bucura el, după Consiliul European din 22-23 iunie (http://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-sustinuta-la-finalul-reuniunii-consiliului-european1498224553):

Probabil vă amintiți că a fost în discuție o directivă europeană pe detașarea lucrătorilor. Echipa noastră, de aici de la Bruxelles, e foarte competentă și a negociat foarte bine. Doar că discuțiile s-au oprit tocmai fiindcă nu s-a găsit încă un consens pe temă sau o cale accesibilă pentru toți.”

Vă daţi seama, oameni buni, cât indice de inteligenţă este în Securiștii ăștia? Cică “e” super competenți, negociază de se “rupe”, da’ nu merge consensul, frate! Mare negociator trebuie să fii, dacă negociezi, negociezi și când să vină soluția, consensul țuști, a fugit, și mai pune tu mâna pe el, dacă poţi! Mare negociator, Нет консенсуса! Ce popor credeţi că e ăla, care înghite așa ceva cu “negociatori”? Ia să vedem, forțați-vă un pic, și încă un pic…bravo, aţi ghicit! Ne vedem…azi!

  1. S-a amânat pentru duminică, 25 iunie-Duminică, 18 iunie, ora 20:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS” 12 Replies
  2. Securiștii Proști în Faţă, România e în Ceață! 23 Replies
  3. Astăzi, duminică, 23 aprilie 2017, orele 19:00-21:00, voi participa la o discuţie cu Sabin Orcan, pe B1 TV, cu privire la România și relaţiile ei strategice cu lumea, la noua condiţie a mediului strategic global. 18 Replies
  4. Chiar și prostia are o limită! Din fericire, Piaţa Victoriei nu are! Îl are, în schimb, pe Liiceanu! Nelimitat! 20 Replies
  5. Frica și “Revoluţia” Penibililor Cinstiţi! 5 Replies
  6. Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV! 51 Replies
  7. Anunţ 36 Replies
  8. Summit-ul NATO de la Varşovia! Analiza de pe 10 iulie, imediat după eşec, video! 10 Replies
  9. “După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat!” 8 Replies