About-Update

Update – 1 martie 2014

Astăzi, 1 martie 2014, USL este istorie! Asocierea PNL cu cea mai periculoasă formă de pervertire a minţii şi a demersului social este la timpul trecut! O istorie fetidă, grotescă şi plină de eşecuri! Pentru toţi cititorii fideli ai acestui blog, care nu sunt puţini, a fost evidentă poziţia mea, exprimată pe parcursul a zeci de pagini de analiză şi comentarii postate aici! USL trebuia îngropată, fiindcă minciuna FSN-istă ridicată la rang de opţiune de viaţă, pe filiera comunistoidă a derapajului de tip Victor Viorel Ponta, nu a oferit niciodată o şansă reală României!

PNL este, astăzi, în opoziţie! Salut decizia partidului şi fermitatea de care a dat dovadă Crin Antonescu atunci când a pus capăt acestei mezalianţe pentru nenorocirea României. Liderul PNL are acum şansa să ofere o cauză pentru un război care ar fi trebuit dus din prima clipă, fără menajamente, fără rezerve, fără USL şi fără lene intelectuală! Oricâte reproşuri aş avea încă să-i fac lui Crin Antonescu, desprinderea PNL de comuniştii reşapaţi ai lui Victor Viorel a relansat o bătălie ce părea pierdută! Bătălia pentru România!

Este o bătălie care merită întotdeauna purtată! Chiar dacă românii sunt aşa cum îi descriam mai jos! Chiar şi atunci când este fără sorţi de izbândă! Fie şi pentru panaş! Paradoxal, mişcarea făcută de Crin Antonescu are şanse de izbândă! Poate aduce redresarea PNL în opţiunile electoratului, înainte de europarlamentare, prin lupta cu PSD şi putregaiul comunistoid, care a înghiţit aproape în întregime ţara şi câştigarea prezidenţialelor prin coagularea dreptei în bătălia cu stângismul analfabet, corupt şi congenital mincinos! All in all, Crin Antonescu şi PNL sunt în opoziţie! PSD şi Băsescu, nu! Reset! Textele mele de pe acest blog vor urma noua paradigmă!

Sigur, opoziţia are şi ea problemele ei! Pe acest blog, eu nu mă ocup de opoziţie, ci de putere! Ştiu că propaganda comunistoidă îl asociază deja pe liderul liberal cu Băsescu! L-a reinventat până şi pe Tăriceanu, acest Dalai Lama second hand al liberalilor, pristavul păcii şi reconcilierii cu FSN! Omul care a clacat spectaculos, fiindcă nu a reuşit să îngurgiteze niciodată pierderea scaunului de şef al liberalilor! Demnitarul care se bucura de respect şi onoare! Omul politic pe care l-aş fi susţinut oricând, dacă cineva i-ar fi contestat condiţia de liberal loial şi decenţa de a-şi urma vocaţia şi destinul. A pierdut tot, într-o secundă!

Ascensiunea lui Tăriceanu spre piscurile de neatins ale ridicolului absolut se cuplează cu încercările disperate ale penibililor din jurul lui Ponta de a destabiliza PNL. Încercări prin nenumărate nade şi cârlige, aruncate la grămadă spre grumazul peştişorilor mai mici, dar lacomi, care navighează în marea liberală, ca în orice altă baltă de strânsură. Plecarea lor va decanta partidul! N-am numărat baronii din PNL şi nici nu mai contabilizez greşelile liderilor partidului, atâta vreme cât vor lupta, din opoziţie, cu FSN-ul pontist! Dacă vor face erori, nu le vom neglija! Dacă vor învinge, ne vom bucura!

Pe 19 februarie, Traian Băsescu a descifrat şarada pentru oamenii inteligenţi ai neamului. Ceilalţi, enorm de mulţi, nu se califică şi continuă să-l acuze pe Crin Antonescu de aranjamente oculte cu Băsescu împotriva “eroului” plagiator! Pe 19 februarie, după ce a anunţat, de nenumărate ori, cu surle şi trâmbiţe, că USL nu se rupe, Băsescu a descoperit subit că şandramaua USL-istă ia apă! Încălcând încă o dată Constituţia, s-a adresat direct, public, lui Ponta, cu rugămintea:

Eu îi propun public premierului Victor Ponta să cedeze la solicitarea Partidului Naţional Liberal de a-l avea pe Iohannis viceprim-ministru, ceea ce ar uşura lucrurile, ar debloca lucrurile, în opinia mea, şi Guvernul ar deveni foarte rapid funcţional. Nu ne mai putem juca de-a guvernul!” (http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14826&_PRID=lazi).

Sigur că da! Evadarea în “cosmos” a PNL, prin desprinderea de gardul FSN-ist, înseamnă distrugerea visurilor pe dreapta ale lui Băsescu, visuri aninate în expediente politice de tipul Partidului Mişcarea Populară! Odată cu revenirea liberalilor pe dreapta liberă a eşichierului politic, orice speranţă a lui Băsescu de a încropi o ficţiune funcţională, ca pol de atragere a opozanţilor la infecţia fesenistă, s-a dus pe apa sâmbetei. PNL va atrage tot, ca o gaură neagră, în care identitatea Mişcării Populare va pieri ca o ploaie de primăvară! Aşa că Victor Viorel, cel cu gura mare şi minciuni multe, dar docil, cu intelect adaptat la limită impusă şi slugarnic prin definiţie, era solicitat să cedeze în faţa liberalilor! Să-i ţină, în continuare, legaţi de parul din gardul FSN-ist, ca să joace el, Traian, ţonţoroiul pe “dreapta”, cu “partidul” lui de “mucenici” confecţionaţi ad-hoc din resturile mizere ale trădărilor de partid!

Cum, aşa arată presupusa înţelegere Antonescu-Băsescu? Ca o litanie deznădăjduită a lui Băsescu, prin care se milogeşte la Ponta să-i ţină „aproape” pe liberali? Păi, ce se strigă prin televiziunile famelice ale propagandei FSN-iste (şi nu numai acolo)? Că s-a înţeles Crin cu Băsescu să plece liberalii din USL! Păi, s-au înţeles aşa de tare, că Băsescu îl roagă pe Ponta să se facă preş în faţa liberalilor, numai să nu iasă ăştia din USL direct la înghiţirea oastei lui de strânsură de pe “dreapta”! Halal înţelegere!

Nu mai ţine! Asta, ca să lămurim cum este Crin Antonescu înţeles cu Traian Băsescu, aşa cum încearcă disperat să acrediteze bateria imundă de minciuni a FSN-ismului triumfător, plantată în anumite televiziuni de casă. Ceea ce este OK şi legitim să facă! Ce naiba să facă altceva? Căci şi noi facem ce trebuie să facem. Fiecare cu destinul lui! Rămâne de văzut care va fi destinul României cea fără de destin!

11 martie 2013

Acest blog este singura formulă de accesare a domeniului virtual, pentru un dialog pe care îl propun celor interesaţi de opiniile mele. Nu există niciun site sau cont de Facebook sau Twitter, autorizate, care să mă reprezinte în spaţiul virtual (toate conturile, pretins ale mele, în reţelele de socializare, sunt false şi nu sunt autorizate de mine, indiferent ce date personale afişează). Nu aş fi iniţiat nici acest demers, dacă nu ar fi existat un interes major, în această direcţie, exprimat de numeroşi cetăţeni, în corespondenţa cu mine, cetăţeni preocupaţi de accesul la informaţia politică de calitate şi de starea societăţii româneşti. Din respect pentru ei, am dat curs solicitării.

Acesta va fi un blog critic, în primul rând, cu impostura şi incompetenţa guvernanţilor! Nu voi aborda decât tangenţial starea opoziţiei politice. Din nefericire, dezastrul e atât de mare şi prostia de-a dreptul abisală în sferele guvernării, încât România a ieşit din sfera recuperărilor “stilistice”, atât de invocate de noii guvernanţi. S-a adâncit în irecuperabil penibil, susţinut cu sârg, din ignoranţă şi resentiment, de milioane de români. Cu atât mai bine! România trebuie să fie ea însăşi! Această Românie! Aşa cum a fost în anii ’90, când l-a fugărit cu tancul, prin puterea politică de atunci, pe Majestatea Sa Regele! Aşa cum a fost atunci când bravii muncitori români, energizaţi de democraţia fesenistă îi strigau, cu miile, lui Coposu, ajuns la un pas de a fi linşat: “Coposu, nu uita, asta nu e ţara ta”! Sigur, când a murit Coposu l-au petrecut cu sutele de mii spre locul de veci, în ţara care nu era a lui! Aşa cum a fost atunci când Ion Iliescu “salva” democraţia, la adăpostul desantului mineresc prin amfiteatrele şi bibliotecile Universităţii din Bucureşti! Aşa cum a fost atunci când a livrat “15.000 de specialişti”, pentru propăşirea naţiei, prin promisiunile validate la vot ale “liderului regional” Emil Constantinescu! Aşa cum a fost când a votat în exces, până la epuizare, un preşedinte după chipul şi asemănarea sa, Traian Băsescu! Pe care l-a urât cu tot atâta înverşunare pe cât îl iubise, doar atunci când preşedintele a anunţat, scurt, că era timpul buzunarelor goale. De atunci, România a decis că Băsescu poate fi înlocuit cu Victor Ponta şi Crin Antonescu! Bravo, bravo, Românie! Fii tu însăţi, din nou! Ar fi păcat să stricăm fasonul!

Cred, sincer, că binomul “irezistibil” Ponta-Antonescu este reprezentativ pentru România profundă de azi! Tripleta Băsescu-Ponta-Antonescu e tot ce a reuşit România mai bine în ultimii 20 de ani! Grobianismul politic aşezat în minciună şi oportunism e ceea ce România şi-a dorit prin Traian Băsescu. Naţionalismul incult şi lenea intelectuală e tot ce şi-a dorit prin Crin Antonescu! În ce-l priveşte pe doctorul Ponta, declarat “contrafăcut” chiar de Universitatea care i-a conferit titlul, ce se poate spune într-o epocă în care miniştrii apărării sau ai învăţământului din Germania (aia care nu ne lasă în Schengen) sunt nevoiţi să demisioneze în faţa reacţiei publice pentru acelaşi păcat funciarmente penibil? Păcat, pe care Ponta l-a ridicat la titlu de nobleţe şăgalnică (să ne amintim sintagma rostită cu drag de iubitul prim-ministru: “noi, plagiatorii”)!

Ei, bine, da! În Germania, opinia publică nu tolerează furtul intelectual, iar plagiatorii pleacă din funcţii publice! La noi, românii vor să intre în Schengen cu plagiatorii în frunte, pe motiv că am îndeplinit condiţiile tehnice! Culmea, şi în Ungaria e la fel (la fel ca în Germania, nu ca la noi), ţara aia unde flutură steagul secuiesc şi, pe ici, pe colo, şi câte-un steag românesc, chiar şi în acea ţară, preşedintele a trebuit să plece fiindcă varianta “noi, plagiatorii” nu a mers la public! În România merge! “Specialistul doctor” Ponta, specialist în Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, tribunal care este tema tezei sale de doctorat, confundă copios instituţia cu pricina, în care este doctor, cu altă instituţie de la Haga, fără nicio legătură cu prima: Curtea Internaţionala de Justiţie! Bietul de el, mai că îţi vine să crezi că nici vorbă să fi plagiat vreo teză de doctorat, mai ales a lui, de vreme ce nici nu pare că ar fi citit-o! Ei, bine, nu, pe români nu-i interesează aceste lucruri! Ei nu sunt nici germani, nici unguri! Sunt ei înşişi!

Unii “deştepţi” spun că ne-a pervertit regimul comunist. Emil Cioran scria Schimbarea la faţă a României, înainte de marea pervertire. El ştia de atunci, din 1937, şi de Băsescu şi de Antonescu şi de Ponta! În orice caz, îi cunoştea pe români: “Este foarte caracteristic că un român nu se poate face interesant, într-o societate de conaţionali, decât etalându-şi defectele, insuficienţele (…) Nu există popor în lume, care să facă o virtute din faptul de a nu munci. În România, tipul omului inteligent şi unanim simpatizat este chiulangiul sistematic, pentru care viaţa este un prilej de capriciu subiectiv, de exerciţiu minor al dispreţului, de negativitate superficială”. (Emil Cioran, Schimbarea la faţă a României, Editura Vremea, Bucureşti, 1937, p. 71).

Despre aceste lucruri este vorba în blogul de faţă. În mod evident, blogul va fi profund antipatic celor 7, 4 milioane de adepţi ai lui Crin (aşezaţi “în spatele” său, după propria evaluare), care au vrut, la referendum, debarcarea lui Băsescu! Unii dintre aceştia mă înjurau încă de pe vremea când Băsescu era idolul lor, doar pentru că îmi permiteam să-l critic pe Marele Cârmaci! Acum, ei îl urăsc şi mă înjură fiindcă îl critic pe Crin cel Anti-Băsescu, conducătorul tuturor pedeliştilor din PNL, adversar neîmpăcat al trădătorilor liberali Tăriceanu, Chiliman, Orban! Mă înjură şi fiindcă îl critic pe Victor Ponta, democratul capitalist, cu şepcuţă de Che Guevara, foarte tânăr la revoluţie şi neatins de comunism (cu excepţia şepcii, adică a părţii superioare a capului) sau fesenism, copil de suflet al lui Ion Iliescu şi liderul incontestabil al vice-premierului Gabriel Oprea, cunoscut militant “anti-Băsescu” în regimul Băsescu! E firesc, e hegelian, e tipic românesc! În definitiv, e sublim şi îi admir pe milioanele de români care votează USL, fiindcă urăsc PDL şi pe Băsescu, dar îi iubesc pe pedeliştii şi pe băseştienii aglutinaţi în PNL şi PSD de ingenioşii Ponta şi Antonescu! Chiar şi Caragiale, sireacu’, ar fi uşor derutat, căci, celebrele cuvinte pe care le-a copiat din Plutarh (ilustrul Cezar le-ar fi spus), pentru a le aşeza în gura lui Farfuridi: “iubesc trădarea (cu intenţie), dar urăsc pe trădători”, pot fi citite uşor şi pe fruntea lui Crin, brăzdată de netezimea odihnei. Doar că la el, sunt de-a-ndoaselea: “urăsc trădarea, dar îi iubesc pe trădători”!

Deh, blogul va fi profund antipatic şi susţinătorilor lui Băsescu, atâţia câţi or fi rămas. Sigur, mă veţi întreba: dar cui îi va fi simpatic? Cu certitudine mie, este răspunsul vinovat! Enjoy!

Recent Posts

Munca în echipă! Carlyle, Confucius, Seneca, Adler, Maritain, Iohannis și Românii!

Privind la ultimele evenimente internaționale, din care românii nu au înţeles nimic (sau cred că au înţeles totul), te întrebi, inevitabil, dacă nu dai frâu liber maliției, acolo unde s-ar cuveni să privești îngăduitor micile tribulații ale vieții! În definitiv, nu poţi fi deștept tot timpul. Ar fi plictisitor! Și, apoi, profund inutil! Unii cărturari au impresia că esența reprezentării corespunzătoare a interesului naţional stă în inteligenţa liderului. Care devine un erou prin ea însăși! Este, aici, o axiomă etică a puterii minții. Cică, inteligenţa ar fi direct proporțională cu noblețea sufletului. Ceva de genul: un lider inteligent nu s-ar ambiționa să se bată pentru niște case, dobândite de el prin acte false, doar pentru a încasa chirii exorbitante, pe seama unor amărâți, aruncați pe drumuri din casele cu pricina! Aţi recunoscut liderul? Dacă ar fi să-l cred pe Thomas Carlyle, liderul la care tocmai am făcut referire numai inteligent nu poate fi numit. Căci, iată cum vede Carlyle pe lider, în Eroii, Cultul Eroilor și Eroicul în Istorie (Institutul de Arte Grafice “Luceafărul”, București, 1921, p. 228):

“Omul de inteligenţă în vârful treburilor: aceasta este ținta tuturor constituțiilor și revoluțiilor, dacă au vreo țintă. Căci omul cu adevărată inteligenţă, cum afirm și cred pururea, este și omul cu inimă nobilă, omul adevărat drept, omenos și viteaz. Căpătați-l pe el drept Cârmuitor, aţi căpătat totul; nu aţi izbutit să-l căpătați, chiar de aţi avea Constituții din belșug ca murele și un Parlament în fiecare sat, nimic nu aţi căpătat încă”.

Portrait of Thomas Carlyle by Florence Carlyle

E drept, noi l-am căpătat pe Iohannis! Și ne-am căpătuit! Un om “Inteligent” și plin de “compasiune” pentru soarta celor necăjiți, ar zice unii “rezistenți” din Piaţa Victoriei! Într-un cuvânt, “omenos”! Care se potrivește “perfect” definiției lui Carlyle! Problema este că, ajuns aici, intru puternic în coliziune cu domnul Confucius! Mai ţineţi minte conferinţa de presă cu Trump, din 9 iunie 2017, de la Washington, despre care v-am scris și spus atâtea, în ultimele zile? În care vine un șmecher american și îi pune o întrebare Inteligentului din România despre plătitul, din urmă, al unei pretinse datorii către America? Ia să ne amintim (https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/06/09/remarks-president-trump-and-president-iohannis-romania-joint-press):

Q    Thank you.  Mr. President, if you could tell us — a couple weeks ago, President Trump was in Brussels at the NATO meeting, and not only was he encouraging NATO members to pay up the 2 percent required of GDP for national defense, but he also was saying that countries, including yours, who had not paid 2 percent in the past should make up for that difference.  Do you think that’s fair?

PRESIDENT IOHANNIS:  I was in Brussels, and I met President Trump and I listened to his speech and I liked it.  Because, you see, NATO is based on values, but it is ultimately a military alliance.  And you know, military spendings are complicated and you need a lot of money, because NATO is the strongest alliance the Earth ever saw and we want to keep it that way.

So we have to spend money for defense purposes.  And spending money means if you’re in an alliance, everybody has to spend money.  This is called burden-sharing.  And I fully agree, Mr. President, to that.”

Adică:

ÎNTREBARE: Mulţumesc. Domnul Președinte, dacă aţi putea să ne spuneţi – acum două săptămâni, Președintele Trump a fost la Bruxelles, la întâlnirea NATO și nu numai că i-a încurajat pe membrii NATO să plătească cei 2% solicitați din PNB, pentru apărare naţională, dar a afirmat, de asemenea, că ţările, inclusiv a dumneavoastră, care nu au plătit 2% în trecut, ar trebui să completeze diferența. Credeţi că este corect?

PREȘEDINTELE IOHANNIS: Am fost la Bruxelles și m-am întâlnit cu Președintele Trump și am ascultat cuvântarea sa și mi-a plăcut. Căci, vedeţi dumneavoastră, NATO se bazează pe valori, dar este, în cele din urmă, o alianță militară. Și, știţi, cheltuielile militare sunt complicate și ai nevoie de foarte mulţi bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianță militară de când este Pământul și vrem s-o păstrăm așa.

Deci, trebuie să cheltuim bani pentru scopuri de apărare. Și, a cheltui bani înseamnă, dacă ești într-o alianță, că toată lumea trebuie să cheltuiască. Asta se cheamă să împarți povara. Și sunt întru totul de acord cu domul Președinte referitor la aceasta”.

Pentru conformitate vezi intervalul dintre minutele 16:56 și 18:22.

President Trump Joint Press Conference With the President of Romania Klaus Iohannis. June 9, 2017.-27:08min

Nu intrăm în amănunte referitoare la ce este NATO și de ce o astfel de pretinsă datorie este un cretinism patentat, altminteri desființat big time de Angela Merkel, în timpul vizitei sale la Washington (vezi http://www.thetimes.co.uk/article/germany-dismisses-white-houses-intimidating-300bn-bill-for-defence-dl7dk629k). Am explicat acest lucru de mai multe ori, public, după vizita lui Iohannis în SUA. Nici nu ne vom referi la limbajul de compunere de clasa a VI-a, la generală, practicat de “Eroul” ratat al lui Carlyle, ce-i drept, într-o limbă engleză netradusă pe site-ul oficial al Președinției române (oare de ce?)!

Pur și simplu, ne întrebăm cum de n-a înţeles Inteligentul că întrebarea șmenarului american se referea la toate ţările NATO, care nu mai plătiseră 2% pentru apărare și care, acum, conform filosofiei domnului Trump, ar fi trebuit să plătească din urmă? Că Inteligentul vrea să forțeze România la asemenea plată, de-a dreptul cretinoidă, este OK! Este o afacere personală între el și poporul român, care îl consideră “Erou” și este, probabil, dispus să plătească miliarde de dolari pomană Americii! Că așa vrea el, Iohannis! OK! Dar cum poate Inteligentul să vorbească în numele Germaniei și Franței, ţări NATO aflate în aceeași situaţie ca România? Căci, întrebarea șmecherului american se referea nu numai la România, ci la toţi aliații europeni ai SUA, care nu plătiseră 2% pentru apărare.

“(…) a afirmat, de asemenea, că ţările, inclusiv a dumneavoastră, care nu au plătit 2% în trecut, ar trebui să completeze diferența. Credeţi că este corect?

Iar, Inteligentul răspunde în numele tuturor, căci nu individualizează răspunsul la România:

Am fost la Bruxelles și m-am întâlnit cu Președintele Trump și am ascultat cuvântarea sa și mi-a plăcut (…) Și sunt întru totul de acord cu domul Președinte referitor la aceasta”.

Afirmații făcute după ce Germania confirmase, în clar, că nu va plăti așa ceva! Ce nu a înţeles Inteligentul, aici? Capcana șmenarului american? Sau securiștii proști de la ambasada din Washington, pur și simplu, nu l-au pregătit pentru asta. Sau, omul “Omenos” și “Inteligent”, cum îl știm, prieten cu Carlyle, chiar vrea să ajute micuța Americă să se redreseze economic, sub administraţia Trump! Aici intervine Confucius, cu ale sale The Analects (Oxford University Press, 1993, Book 2, par. 17, p. 7):

“Maestrul a spus: Yu, să te învăţ despre a înţelege ceva? Când înțelegi ceva, să recunoști că înțelegi; dar când nu înțelegi ceva să recunoști că nu înțelegi – ei, asta înseamnă să înțelegi.”

Confucius

Tiii, ce simplu pare! Conform lui Confucius, Inteligentul lui Carlyle, care se întâmplă să nu înțeleagă ceva, ar trebui să vină în faţa lumii și să spună: “Vreţi să vedeţi un prost? Uitați-vă la mine!” Or, asta nu se poate! Nimeni nu ar face așa ceva, să fim serioși! Sau, poate, Confucius se referă la a recunoaște că nu ai înţeles doar faţă de tine însuți/însăți. Asta complică foarte chinezește lucrurile!

Cam aici se plasează dilema mea. Ce ţi-e și cu chinezii ăștia! Auzi, tu! Să recunoști că nu ai înţeles! Ca dovadă că înțelegi! Simplu, dar și complicat, în același timp!

Acum, cuiva, care nu înţelege prea bine întrebările din conferinţa de presă cu Trump, dar câștigă chirii exorbitante din case obținute cu acte false, am fi înclinați să-i alocăm măcar apelativul inteligenţei pecuniare, chiar dacă deposedată de componenta “omeniei” cu care asezona Carlyle inteligenţa! Căci, până la urmă, totul se reduce la vechea poveste cu banii! Că îi iei din chirii, pentru case obținute prin acte false, conform soluției date de instanța judecătorească sau îi dai din buzunarul românilor, pentru pretinse datorii la superputeri mondiale, tot despre bani vorbim! Numai că, acum, se bagă în discuţie Seneca, tocmai pentru a ne complica viaţa și mai tare. Căci, zice romanul în Dialogurile sale (Dialogues, Tome second, De la vie heureuse-De la brièveté de la vie, Paris, 1923, p. XXV-4):

“-Quelle différence y a-t-il entre moi le sot et toi le sage, si tous deux nous voulons posséder?

-Une très grande, car les richesses sont chez le sage en servitude, chez le sot au pouvoir…”

Adică:

“-Ce diferenţă este între mine prostul și tine înțeleptul, dacă amândoi vrem să ne îmbogățim?

-Una foarte mare, căci bogățiile sunt supuse înțeleptului, dar îl conduc pe prost…”

Seneca

Sau, dacă vreţi, aveţi aici transpunerea, în dialog, a proverbului latin Pecunia, si uti scis, ancilla est si nescis, domina, adică “Dacă știi să-ţi folosești banii, banii sunt sluga ta, dacă nu, îţi sunt stăpân”! Hm, să fie aici vreo legătură cu ideea exprimată, la un moment dat, de un “bogătaș” al ţării, cum că și-ar fi cumpărat mai multe case din meditații? Același om, ales în fruntea statului, fiind și cel care plimbă prin procese niște sărmani la bătrânețe, care nu vor să plece din casele ce li s-au luat prin acte false? (vezi https://media.stiripesurse.ro/other/201703/media-149036329078281300.pdf și http://www.stiripesurse.ro/de-ce-a-pierdut-klaus-iohannis-casa-din-sibiu_1187441.html).

Banii, stăpânii cui? Are Seneca o vorbă! Aceiași bani pe care Inteligentul lui Carlyle este gata să-i dea, aiurea, Americii! Sigur, nu banii lui, ci ai românilor! Ba, mai mult, ai germanilor și ai francezilor! El fiind liderul unei ţări membre a Uniunii Europene, de unde românii primesc bani tocmai din visteria germanilor și francezilor! Cum se mai închide cercul banilor lui Seneca, dom’le! Mai că îmi vine să nu înţeleg și să ies public să recunosc că nu înţeleg nimic, ca dovadă supremă a faptului că înţeleg, așa cum mă învață Confucius! Cum să faci ce a făcut Iohannis, promițând lui Trump că îi dai înapoi bani pe care nu îi datorezi? Cumva, Alfred Adler are o explicaţie (Cunoașterea Omului, Editura Știinţifică, București, 1991, p. 190):

“Un tip de om, la fel de puţin indicat pentru profesiunile care cer inițiativă, este acela dominat de un fel de slugărnicie și care nu se simte bine decât acolo unde are de dus la îndeplinire porunci”! OK, dar poruncile cui? Ale lui Trump? Deh, poate nu sunt chiar poruncile lui Trump! Când execuți, fără să clipești, poruncile Securităţii lui Ceaușescu, poate e bine să vezi mai întâi la cine se închină Coldea! Sau Maior!

Alfred Adler

Apropo, știţi de ce l-a invitat Macron pe Trump, la 14 iulie? Aţi urmărit, probabil, ceremoniile de la Paris!

FULL. President Trump to attend French National Day Parade with President Macron. 14 juillet 2017-2:14:44ore

Nu vă voi prezenta întreaga mea teorie cu privire la mișcarea lui Macron. Doar un flavour. Trump a considerat invitația adresată de președintele francez ca fiind un fel de challenge. Într-un moment când el, Trump, a dinamitat singur toate punțile spre Europa! A vrut să fie brav! Nu a înţeles nimic și Confucius nu a apucat să-l învețe nimic! Macron l-a primit la Invalides. Nu la Versailles, la o expoziție despre Thomas Jefferson, cum l-a primit pe Putin, la o comemorare a lui Petru cel Mare! Trump a crezut că se va întâlni doar cu Macron și Brigitte! Ei bine, nu! S-a întâlnit direct cu Napoleon! O întâlnire pe care orice președinte american ar trebui să o evite, cu eleganță, în exercițiul oficial, pentru că o astfel de întâlnire este întotdeauna competitivă și mereu câștigă Napoleon! Adică, Franţa. Mai ales, la Invalides!

Emmanuel Macron accueille le président américain Donald Trump aux Invalides-28:23min

În plus, ce ar trebui să fie scris pe prima pagină a agendei eterne a tuturor președinților americani? Niciodată, nu merge într-o vizită, pentru a participa la sărbătoarea naţională a altei ţări! Și, dacă, totuși, te prinde cutremurul în ţara aia și nu poţi pleca acasă în timp util, asigură-te că nu participi la ceremonialul de celebrare a zilei naționale în trei ţări de pe planeta asta: Franţa, Rusia și China! Mai ales, Franţa! Nu mă mir că Trump nu știe nici măcar atât! Cum nu mă miră efuziunea stângace cu care a copleșit-o pe Brigitte Macron, într-o îmbrățișare forțată, care a silit-o pe franțuzoaică să dea doi pași înapoi! Trump o îmbrăţisa, sperând că recuperează, astfel, în relaţia deteriorată cu Europa! Ghici ce? Pe Brigitte a speriat-o, iar Europa l-a văzut prost!

Watch: Trump’s awkward handshake with Emmanuel Macron’s wife-1:32min

“Complimentul” cu iz de insultă prostească, adresat de bădăranul președinte al SUA doamnei Macron a oripilat întreaga Europă: “Vă ţineţi atât de bine (You’re in such good shape)”!

‘You’re in such good shape’: Trump to Brigitte Macron-0:35min

Adus ca elefantul în magazinul cu porțelanuri, Trump a făcut America, încă o dată, de râs! Stăpânul formal al lui Iohannis s-a dat în spectacol până la sfârșit. Puţini au observat iritarea americanului la sfârșitul trecerii în revistă a gărzii de onoare, la Invalides, când Macron l-a ocolit pur și simplu pentru a se întoarce, conform protocolului, cei doi plasându-se, câteva clipe, în direcții diferite, în plin ceremonial (vezi intervalul dintre minutele 8:54 și 9:05).

President Trump Arrives in France, Paris. Élysée Palace. July 13, 2017. Trump meets President Macron-15:37min

Și, dacă mai sunt unii care nu au înţeles de ce l-a invitat Macron pe Trump, la Paris, atenţie, de 14 iulie, vă mai dau un singur indiciu! Ei bine, concomitent cu prezența americanului în capitala eleganței, Macron a dat un interviu pentru Ouest France, 13 iulie 2017 (http://basedoc.diplomatie.gouv.fr/exl-doc/FranceDiplomatie/PDF/bafr2017-07-13.pdf):

Q – Qu’est-ce qu’apporte l’Europe ?

R – Nous sommes le seul espace géographique aujourd’hui qui ait la capacité de la puissance, défende les valeurs démocratiques et de liberté, soit en même temps un rapport à l’égalité et aux équilibres sociaux, et qui protège les biens communs de la planète, le climat, l’éducation pour tous.

Q – L’Europe peut-elle encore compter sur les États-Unis ?

R – Nous avons besoin des États-Unis d’Amérique (…) Nous avons des différends sur le commerce. Une tentation protectionniste renaît aux États-Unis. Je souhaite qu’on défende le libre et juste commerce. Le protectionnisme est une erreur, c’est le frère jumeau du nationalisme et cela conduit à la guerre.

Adică:

Întrebare: Ce aduce Europa?

Răspuns: Noi suntem atât singurul spațiu geografic, astăzi, care are capacitatea puterii, apără valorile democratice și ale libertăţii, cât și, în același timp, un raport al egalității și echilibrelor sociale și care protejează bunurile comune ale planetei, climatul, educația pentru toţi.

Întrebare: Europa poate conta în continuare pe Statele Unite?

Răspuns: Avem nevoie de America (…) Avem diferende asupra comerțului. O tentație protecționistă renaște în Statele Unite. Sper că va fi apărat comerțul liber și corect. Protecționismul este o eroare, este fratele geamăn al naționalismului și asta conduce la război”.

Macron-Trump, Paris 14 iulie 2017

Nu cunosc, în istorie, alte asemenea elaborări despre America, din gura unui lider francez! Nici de Gaulle nu a spus vreodată că Europa este “singurul spațiu geografic, astăzi, care are capacitatea puterii, apără valorile democratice și ale libertăţii”, excluzând, astfel, Statele Unite din zona democrației și a libertăţii, ca putere mondială. Niciun lider democratic european, în pofida tuturor diferendelor comerciale pe care le-au cunoscut europenii și americanii, nu a văzut, public, în America o ţară naționalistă, care merge pe drumul războiului, prin practici protecționiste în comerțul global! Nu că Macron s-ar aștepta la vreo confruntare armată cu SUA, pe teme comerciale, dar anatomia regimului Trump, pe care o descrie atât de plastic, nu e mai puţin demolatoare ca un asalt al Gărzii Republicane! Vă daţi seama cum privește Macron pe acel european (ghici pe cine?), care întreține, slugarnic, fantasmagoriile lui Trump, cu privire la vreo inventată datorie pecuniară a Franței faţă de America, în NATO?

Europa se desprinde de America, așa cum a zis Merkel! Iar Macron a mers mai departe decât cancelarul! Și România este, totuși, în Europa! O Românie condusă de “inteligenţa” definită de Carlyle, “îmbogățită” de Seneca și “explicată” de Adler!

Apropo, credeţi că Iohannis l-a citit pe Jacques Maritain? Are filosoful francez un panseu care i se potrivește perfect “Inteligentului” lui Carlyle, în Du Régime Temporel et de la Liberté (Desclée de Brouwer, Paris, 1933, p.103):

“Aussi bien le principal, au point de vue de l’existence dans l’histoire, n’est-il pas de réussir (ce qui ne dure jamais), mais d’avoir été là (ce qui est ineffaçable).”

Adică:

“Tot așa, cel mai important, din punct de vedere al existenței în istorie, nu este de a reuși (ceea ce nu dăinuie niciodată), ci de a fi acolo (ceea ce nu se poate șterge).”

Jacques Maritain

Iată de ce Iohannis este la Washington, Berlin sau Bruxelles! Putem noi șterge asta din istorie? Nici măcar din mintea și inima consumatorilor de presă securistă de la București, presă care îl ridică în slăvi, pentru că “a fost acolo”! Nu contează dacă și ce “a reușit”. Și nici dacă, așa cum ne învață Confucius, Iohannis nu l-a înţeles bine pe Maritain! Eu, unul, cred că nici nu l-a citit pe bietul Jacques cel evlavios! De altfel, Inteligent cum zice Carlyle și Priceput la Bani cum ni-l arată Seneca, Iohannis al nostru se plimba, odată, cică, pe o străduță mai dosnică din Londra, când ce să vezi…Dar, nu-i mai bine să-l lăsăm pe Dave Allen să vă povestească? Enjoy!

Dave Allen At Large – £10 Note Stuck Under Car Tyre-2:55min

  1. Și, Totuși, Cât de Proști Sunt Securiștii Proști din Vârful Ţării? 16 Replies
  2. A rămas așa: 25 iunie 2017, duminică, orele 19:00-21:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS” 18 Replies
  3. S-a amânat pentru duminică, 25 iunie-Duminică, 18 iunie, ora 20:00, pe B1 TV, mă voi întâlni cu Sabin Orcan, la “X-PRESS” 12 Replies
  4. Securiștii Proști în Faţă, România e în Ceață! 23 Replies
  5. Astăzi, duminică, 23 aprilie 2017, orele 19:00-21:00, voi participa la o discuţie cu Sabin Orcan, pe B1 TV, cu privire la România și relaţiile ei strategice cu lumea, la noua condiţie a mediului strategic global. 18 Replies
  6. Chiar și prostia are o limită! Din fericire, Piaţa Victoriei nu are! Îl are, în schimb, pe Liiceanu! Nelimitat! 20 Replies
  7. Frica și “Revoluţia” Penibililor Cinstiţi! 5 Replies
  8. Astăzi, duminică, 30 octombrie 2016, ora 19:00, în emisiunea lui Sabin Orcan, X-Press, pe B1 TV! 51 Replies
  9. Anunţ 36 Replies